Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с 5.1

Featured Replies

Вех си от Метро една система 5.1 Watson са сега я свързах към компа обаче не ми разпознава колонките както трябва знчи всички са разбъркани включително и суббуфера.една колнка ми я разпознава като суббуфер и сиббуфера го разпознава като колонка.Бихте ли ми казали дали проблема е от суббуфера или е от компа и дали ми трябват някакви драйвари

А

А с каква звукова карта си?Сложил ли си драйвърите и нагласил ли си колонките да работят в режим 5+1 или AC3?Как си свързал кабелите?

И аз бях така. Обаче в софтуера към аудиокартата(вградена реалтек) имах опция да разменя център и буфер

опцията беше swap central\subwoofer нещо такова!

• Автор

занчи 1. не знам как да разбера каква е картата 2.ами те нямат драйвери 3.свързал съм ги както е спорет картата на компа смисал там ми излиза каде да свържа предните две, центъра и буфера, и задните 2. Иначе са свързани със сплитери защото от буфера излизат 2 жака червен и бял

Виж дали не си сложил буфера на мястото на някоя от предните (front) или задните (surround) колонки и т.н. Провери всичките.

занчи 1. не знам как да разбера каква е картата 2.ами те нямат драйвери 3.свързал съм ги както е спорет картата на компа смисал там ми излиза каде да свържа предните две, центъра и буфера, и задните 2. Иначе са свързани със сплитери защото от буфера излизат 2 жака червен и бял

Щом си свързвал със сплитери да не си свързал нещо грешно. Понятие си нямам къв е тоя сплитер(не съм ползвал никога такъв).

Това което се сещам за момента е да размениш позицията на кабелите за централна колона и буфер които ВЛИЗАТ във СПЛИТЕРА. а като съраунд всички говорители отговарят ли си на местата

1 можеш да разбереш каква е със програмата Еверест или да видиш по спецификациите на дъното ти

2 Колоните нямат драйвъри, а звуковата карта(там дето включваш колоните) трябва да има софтуер към драйвърите

3 За 5.1 трябва да са 3 жака - 1 за лява и дясна, 2ри за задни/странични 3ти за централната и баса

• Автор

Проверих всичко много пъти правилно са свързани ама не знам какво да направя че да тръгнат както триабва.Не знам дали им триябват драйвари? и как да влезна в звуковата карта тя дали има някоя програма защото не я намирам никаде в компа

Първо все пак от Sound настройките нагласи да са ти на 5+1 .. имай на предвид че ако си с Виста или уиндоус 7 пак има вероятност да ти работят само 2+1 ( особенно с креативска карта ) но и Realtek правеше тея магарии преди доста време докато я бях ползвал :)

А другите колонки работят ли ??

Ако те работят пробвай да вземеш техния кабел да видиш дали не е от кабела! Така ще елимираме 1 вариант по малко, ще остане

• Автор

и тяхното място сменях ама не става тва са сплитери смисал от едната страна влизат белият и червенят жак а от другата излиза букса за аудио картата общо са 6 кабела като ги свържа със спилтерите и стават 3.И там не знам дали не е проблема дали не триабва да си взема кабел такъв дали не е от тез сплитери

значи всички са разбъркани смисал предните една ми я дава като задна друга като център.задните една е суббуфер другата я дава като предна а суббуфера е задна колконка

и тяхното място сменях ама не става тва са сплитери смисал от едната страна влизат белият и червенят жак а от другата излиза букса за аудио картата общо са 6 кабела като ги свържа със спилтерите и стават 3.И там не знам дали не е проблема дали не триабва да си взема кабел такъв дали не е от тез сплитери

значи всички са разбъркани смисал предните една ми я дава като задна друга като център.задните една е суббуфер другата я дава като предна а суббуфера е задна колконка

Това значи че нещо не си вързал както трябва! Така. 2те предни ли ти ги дава задни или различно. Ако е това значи, че трябва да те опътя кой кабел къде да влезне.

Ако 2те предни не са 2 задни, а примерно едната предна е задна а другата предна е централна - това може да значи грешно изпълнение на схемата на сплитера. Я качи малко снимки на сички кабели и на сплитера(само на гърба дето се слагат кабелите)

• Автор

Това значи че нещо не си вързал както трябва! Така. 2те предни ли ти ги дава задни или различно. Ако е това значи, че трябва да те опътя кой кабел къде да влезне.

Ако 2те предни не са 2 задни, а примерно едната предна е задна а другата предна е централна - това може да значи грешно изпълнение на схемата на сплитера. Я качи малко снимки на сички кабели и на сплитера(само на гърба дето се слагат кабелите)

Брато утре ще кача снимки щот и фотоапарата сега няма батерия.А няма за кога да го чакам че в 5:30 ставам за работа аз утре към 2 на обяд ще кача снимките.

Странно, имаш 5.1 канална звукова карта, а си вързал колонките по някакъв странен начин със сплитери :beat: Опитай на всяка колонка, да и намериш подходящия изход от звуковата карта!

• Автор

Странно, имаш 5.1 канална звукова карта, а си вързал колонките по някакъв странен начин със сплитери :beat: Опитай на всяка колонка, да и намериш подходящия изход от звуковата карта!

да но жаковете са различни не стават на компютъра как да ги свържа

В картинката съм направил схема.

Въпроса е, че после остава лотарията да намериш как да свържеш правилно сплитерите, тъй като не им са означени каналите.

Другия вариант е да вземеш 3 кабела от 2чинча към мъжки 3.5 мм жак. ТОЕСТ същите кабели, един вид със вграден сплитер.

И да ги вържеш към жаковете на PCто.

post-69541-1251981833,29_thumb.jpg

В картинката съм направил схема.

Въпроса е, че после остава лотарията да намериш как да свържеш правилно сплитерите, тъй като не им са означени каналите.

Другия вариант е да вземеш 3 кабела от 2чинча към мъжки 3.5 мм жак. ТОЕСТ същите кабели, един вид със вграден сплитер.

И да ги вържеш към жаковете на PCто.

Картата му има 6 изхода, не 3 :beat:

Не, просто трябва да си намериш подходящите жакове за свързване със звуковата карта, това ти е целият проблем. Който м/у другото по друг начин няма да се реши.

Картата му има 6 изхода, не 3 :wors:

А ти знаеш ли кои са 6те, знам че са шест - 4 жака за 8.1(от които той трябва да ползва 3), 1 за микрофон и 1 LINE IN (вход)

ТОЕСТ за да включи 5.1 не му трябват розовия за микрофон, синия за вход, черния за 8.1

И тогава остават:

зелен за предните 2 тонколони(защото жака е 2канален)

бял/сив/бледо син за страничните

оранжев за баса и централна

Вех си от Метро една система 5.1 Watson са сега я свързах към компа обаче не ми разпознава колонките както трябва знчи всички са разбъркани включително и суббуфера.една колнка ми я разпознава като суббуфер и сиббуфера го разпознава като колонка.Бихте ли ми казали дали проблема е от суббуфера или е от компа и дали ми трябват някакви драйвари

С-ма 5.1 , пускаш картата на 5.1 + Speaker Fill . Не изпозвай сплитъри!!! Вземи си : такива(че нямаш място май biggrin.gif )

Цветово свързване :

оранжево - център и woofer

зелен - предни гов. (R,L)

черен - задни (R,L) - rear pair

сив - ''средни'' (R,L) - side pair (не ти трябва за 5.1)!

В аудио менаджера ти светва кое си включил(за улеснение). След всяко добавяне пускай ТЕСТ.

Успех!

• 3 месеца по-късно...

Не мога да извадя 5.1 звука на Играта Dead Space.Филмите и Музиката са наред..DTS, 5.1..няма проблеми, но звука на Играта ми излиза двуканален..Сложил съм всички кодеци,които са нужни..Ако някой би могъл да ме посъветва нещо по въпроса ще му бъда благодарен ;)

Не мога да извадя 5.1 звука на Играта Dead Space.Филмите и Музиката са наред..DTS, 5.1..няма проблеми, но звука на Играта ми излиза двуканален..Сложил съм всички кодеци,които са нужни..Ако някой би могъл да ме посъветва нещо по въпроса ще му бъда благодарен :cool:

ако е този модел който си мисля че е пробвай да натиснеш на дистанционното бутона 3D или нещо подобно беше :wors:

ако е този модел който си мисля че е пробвай да натиснеш на дистанционното бутона 3D или нещо подобно беше :)

Такъв бутон на Дистанционното няма.Проблема не е в Дистанционното а в нещо друго.Както казах и по-рано с Филми и Музика нямам проблеми..кеф ти Dolby ProLogic, кеф ти DTS..Сложил съм последните кодеци AC3 Filter,DTS codec и тям пододни от сорта,но Dead Space не ми изкарва 5.1 който пише,че го има в опциите/кликам тАм..пускам да играя/ нищо общо.Играта съм Я свалил от Торент сайт и това Е..ако някой знае нещо повъпроса да споделя ;)

да но жаковете са различни не стават на компютъра как да ги свържа

я се поразгледай в кутията на тонколоните трябва да имаш кабелчета чинч към стереожак (комбинираш с тези които су ползвал към сплитерите:

135454.jpg

а за тестване на звука:

http://professor.data.bg/p/files/dvd%205.1%20audio%20test

дърпаш едно от тия - те са за тест на плеъри но и за компютър стават...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.