Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

какво мислите за енергоспестяващите крушки

Featured Replies

Ето за доказателство към мойте думи, една днешна новина от Калдата.

...излиза, че LED ламбите са още по-икономични....особено тия на Филипс с ви-фи....ма тва за маниаците само :)

....цената е в края на статията ;)

Редактирано от rulom (преглед на промените)

• Отговори 64
  • Прегледи 8,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

ама вий май не вдянахте а -

искам да ми свети, защото работя на компа 12-15 часа на ден

намали работата до макс. 2 Х 4 часа с поне 1 час почивка в негледане никъде.....и работи на естествена светлина.......сичко друго е лакомия за пари, които после ще дадеш у очната клиника у Варна Публикувано изображение

намали работата до макс. 2 Х 4 часа с поне 1 час почивка в негледане никъде.....и работи на естествена светлина.......сичко друго е лакомия за пари, които после ще дадеш у очната клиника у Варна Публикувано изображение

няма как да работя на естествена светлина - мансарда с южно изложение как си представяш - в компа слънцето а

за лакомията няма да обсъждам - Тодор Батков да отговаря

Ами сложи си няколко енергоспестяващи тогава, като искаш да ти е по-светло.... пак ще си на кяр,а и ще можеш да "работиш " на компа успешно спамейки навсякъде като похлупак на гърне....

Вече съм обхванат от нова мания - покупка на енергоспестяващи крушки на промоция! Ето, днес купих още две, а за тоя месец станаха 3. Нищо, че се чудя вече къде да ги слагам. Целта ми сега е да заменя всички крушки с виолетово излъчвания с такива, имитиращи крушка с нажежаема жичка. Единствено засега се въздържам в единия коридор и банята да поставям такива крушки, защото в банята е доста влажно, а в коридора ми трябва веднага светлина, не след 2 минути. Направил съм компромис с кенефа, ама там така и така ми трябва крушка само като ходя по голяма нужда със списание в ръце :P Да живее революцията!

Дами и господа, тия теории на конспирацията не ви ли омръзнаха?

От 50+ години хората знаят, че електрическата лампа с нажежаема жичка, от гледна точка на функционалност и КПД, е вид малка печка, която, покрай това, може и да свети. За целта навсякъде, където е необходима повече светлина, се ползваха луминесцентни лампи - училища, заводи, каквото там се сетите. Още от както се помня - преди 25+ години в началното ми училище. Тогава, никой не казваше, как злите компании искат да вземат и последния лев на горките хорица, нали?

Сега, като ги направиха малко по-мънички, та да можете да си ги сложите у вас и вече са символ на комерсиалното зло?

м/у другото Кирилов повечето нови модели с прави тръбички си палят моментално, евентуално с малък период докато достигнат оптимално излъчване. Тези, позавъртяните са друга работа.

В къщи всичките лампи са ми енергоспестяващи - Osram и Philips - ~20 ватови (100W еквивалент ги дават, ама нека да е 60W) на цена ~8 лева средно. Средно на всичките общо светенето го преценявам 6часа на ден. за над 3-те години откакто всичко ми е на енергоспестяващи се пада към 50лв икономия, а някои ми са от преди 5. Така че вече съм на далавера...

Не съм чел постовете на никого, защото просто не ме интересуват . Личното ми мнение, че този продукт е силно надценен, калпав и в 70% от случаите изписаните параметри изобщо не отговарят на действителноста. (Доказва се с опити, малко познания по електротехника, измервателни уреди и математика) Да има качествени крушки но на много неразумна цена. В същнос у нас, в къщи все още работят някакви "Филипс" купени от "Всичко по левче" и то вече 3 - та година. Иначе разни там маркови такива - отдавна ги разкарах. В къщи като изключим вече споменатите "Филипс" и - всичко друго е стандартна крушка управлявана от ДИМЕРЕН РЕГУЛАТОР и вярвайте ефекта на енергоспестяване е по - осезаем, а се избягват и всички недостатъци на Енергопестящите крушки или LED такива.

• 4 месеца по-късно...

На мен не ми трябва енергоспестяваща - трябва ми усилена бронирана да не гърми

:D

Защо аз не харесвам енергоспестяващите крушки:

1. Цената към момента е все още висока, като тя не е технологична а чисто търговска.

2. В 50% от случаите, маркираното и описано на опаковката не кореспондира с реалните параметри на продукта

3. Светлината, светлината дори бялата, меката е дразнеща. Дразни домашните любимци, дразни дори камерата ми на Скайпа

4. Тези лампи не обичат често включване и изключване.

5. Влиаят се от околната температура.

LED - нямам много наблюдения, но за сега цената им е безумна.

Когато има дисбаланс и то огромен, между цена и минимален енергоспестяващ ефект, който би се изразил незнайно кога, то не бих се заел със подмяната на този продукт.

В къщи използвам регулатори на осветлението и Халогенният тип крушки с по малък енергопестящ ефект (не са и никак евтини), но за сметка на това нямат гореизброените недостатъци.

Тук някои ще почнат  да вадят извадки със спектрални анализи и други глупости, на за мен субективното усещане си остава най важното.

• 3 седмици по-късно...

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Колега, не се ли умори с тия глупости и безмислици, които нямат нищо общо с темите?!?!

Целия форум изпонаака да му се не види...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.