Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на LCD Tv

Featured Replies

Здравейте на всички!

Ще съм благодарен, ако може да се консултирам с капицитети.Спрял съм се за сега на 3 телевизора.Те са следните :

1. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09038236

2. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09045109

3. http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09051977

Аз лично съм се спрял или на Pioneer - a, или на Panasonica -a. Но Sony -то, като че ли е най - нов модел, най - ново поколение. И все пак искам да чуя мнения. Благодаря предварително. И разликата в цената оправдана ли е ?

Редактирано от Viewsonic (преглед на промените)

От тези, които си избрал Панасоника е доста стар и неактуален модел. Вместо него, като по-евтино решение виж примерно този модел:

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052685

Pioneer не им е силата в LCD. Това е първия им модел изобщо от тази технология и на практика си е Sharp със неоправдано завишена цена. Все пак за 2000 лева вече се взима 40, че и 46 инча модел.

Изобщо, ако наистина си склонен да похарчиш 1800-2000 лева, по-добре търси нещо по-голямо - поне 40-42 инча. Само тогава ще усетиш нещо от големия екран и високата резолюция. Все пак зависи и от какво разстояние ще го гледаш де.

Sony 32W5500 е изключително добър модел без почти никакви забележки /освен размера/.

• Автор

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09053587

В избора се намесва и това LG - 37 инча и 200Hz сканиране...Мнения ? Сравнения със Sony - to и с Panasonic-а http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052685

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09051977

То хубаво, ама от къде ще му намираш сигнал с РЕЗОЛЮЦИЯ: 1920 X 1080 на този PANASONIC TX-L32G10E ?

Имам предвид телевизионни програми DVB-T с Full HD (Mpeg4 Part10).

То хубаво, ама от къде ще му намираш сигнал с РЕЗОЛЮЦИЯ: 1920 X 1080 на този PANASONIC TX-L32G10E ?

Това е най важният пост от темата. Особенно, ако се зачетете и погледнете тук-там из интернет пространството свързано с последният ред

"Имам предвид телевизионни програми DVB-T с Full HD (Mpeg4 Part10)."

Иначе, паричките са си ВАШИ! Вие решавате в крайна сметка!

Аз лично ти препоръчвам Сони,не заради марката и тем подобни глупости.Просто телевизорите им си струват парите.Само че си вземи 40 инчовия.Има всичко което се изисква от един телевизор.Качествен дисплей,платки,вградена защита от токови удари,дори начинът на управление с дистанционното е пипнат та чак е дразнещо добре.Не че е нещо,но знай че удобството в боравенето с дистанционното винаги ме е дразнело когато видя ТВ който ме кара да се замисля дълбоко как да настроя нещо по него.

Защо пък точно DVB-T с Full HD програми трябва да търси? Не че изобщо съществува такова нещо. Хубав сигнал има предостатъчно.

1. Защо пък точно DVB-T с Full HD програми трябва да търси?

2. Не че изобщо съществува такова нещо.

3. Хубав сигнал има предостатъчно.

1. Защото все си мисля че телевизорите служат за гледане на телевизия. И за да е безплатна телевизията трябва да е или DVB-T или от сателит. По кабеларките и АДСЛ се плаща за да гледаш телевизия, била тя SD или HD.

2. Френско-немската прогарама ARTE вече я има на HD DVB-T при мене, след известно време ще пуснат още 3 HD програми в района в който съм. Тези 4 ги има безплатно по сателита вече на HD. 

3. Това па чудо "Хубав сигнал" какво ли означава? 

Питам щото филм на ДВД си е много хубав на 4:3 телевизор от преди 10 години, но като тръгнеш да го гледаш на 1920 X 1080 пиксела и става следното:

ЛОШО

накрая последните няколко реда:

Enfin, précision importante, un signal vidéo upscalé en HD 1080p ne peut être transmis à un diffuseur compatible qu'en liaison numérique. En HDMI donc. Sans HDMI, c'est le téléviseur qui fait lui-même le travail de redimensionnement. Et la plupart des modèles du marché ont un mal fou à effectuer correctement cette opération. Surtout avec des sources bruitées comme les signaux issus d'un tuner TV et d'un terminal numérique.

разправят че на горките телевизори им е голяма мъка да превърнат сигнал PAL 720x576 в 1920 X 1080 пиксела.

1. Защо пък да трябва да е безплатна? Бога ми, аз не познава човек, който да не ползва платена по някакъв начин телевизия - кабелна, сателитна, IPTV и тн. DVB-T в България все още е необозримото бъдеще въпреки сериозния натиск от ЕС и надвисналите глоби за забавянето на цифровизацията. Реално, единствено в София се излъчва такъв сигнал и то тестово като доста често изчезва или е прецакан образа.

Да, на телевизора се гледа и телевизия. Какъв е проблема?

2. По-горе ти обясних как стоят нещата при нас DVB-T. Все още само мечтаем за цифровизиция и 16:9 излъчване пък нека е и SD.

HD DVB-T е едно, a Full HD DVB-T друго. Едното навлиза тепърва в "нормалните" държави и дал Гог някой ден и при нас, а другото реално не съществува и няма да съществува в обозримо бъдеще.

3. Под "хубав сигнал" разбирам всичко, което гледаш и не те дразни с дефекти в образа. DVD-то е нагледан пример за хубав сигнал. Да, за да изглежда добре изисква по-висок клас техника /плеър, скелер или ТВ/ за да няма проблемите, които си цитирал. На практика образа му е достатъчно добър на 42-46 инча екран, гледан от 3-4 метра. Аз все още в 20-30% от случаите ползвам точно DVD сигнал. Имам доста сериозна колекция филми и концерти в този формат и смятам, че има доста хляб в нея.

Освен това "хубав сигнал" може да получиш и от сателита. С достатъчно добра техника може да "хванеш" около 100-200 HDTV чужди канала от сателит.

И на последно място за 10-15 минути може да си дръпнеш всеки филм, излезнал някога на Blu-ray.

Така че, има какво да се гледа. Само време и желание да имаш.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

• Автор

Значи или сонито или LG-то... Съпоставете ги, споделете мнения..Мерси.Аз смятам, че сонито е най - доброто, нищо, че панасоник като марка ми е слабост. А за LG - то нищо не казахте..

Значи или сонито или LG-то... Съпоставете ги, споделете мнения..Мерси.Аз смятам, че сонито е най - доброто, нищо, че панасоник като марка ми е слабост. А за LG - то нищо не казахте..

Sony-то е с най-добър образ, но не може да сравняваш 37 с 32 инча. По-големия размер е най-осезаемата разлика между тях.

Иначе забележкате на LG-то е най-вече по-лошото черно и от там доста по-ниския реален контраст. Относно ъгъла на виждане също има какво да се желае.

Здравейте, бихте ли ми предложили LCD телевизор с вграден твърд диск и USB - вход, четящ видеофайлове. Благодаря предварително.

Здравейте, бихте ли ми предложили LCD телевизор с вграден твърд диск и USB - вход, четящ видеофайлове. Благодаря предварително.

Няма такъв.

Вградените твърди дискове ги имаше в 2-3 модела на LG преди 2-3 години.

Иначе със USB вход, четящ видео файлове са доста варианти.

Кажи все пак размер и цена.

Знаех си, че пак търся нещо дето го няма. Преди време видях, че има такава плазма но аз искам LCD. Явно ще си остана с искането. Иначе става въпрос за 32 инча и цена до около 1500 лв.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Знаех си, че пак търся нещо дето го няма. Преди време видях, че има такава плазма но аз искам LCD. Явно ще си остана с искането. Иначе става въпрос за 32 инча и цена до около 1500 лв.

Ето този модел на Самсунг отговаря максимално на изискванията ти -

Samsung 32B650

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09051618

Има и разновидности като 651/652 като разликите са в дизайна.

Има си вграден плеър за видео файлове с BG субтитри.

Като по-евтин вариант може да разгледаш моделите на LG - LH4000, LH5000.

Благодаря ти kennyb. Непременно ще ги погледна тези модели.

HD DVB-T е едно, a Full HD DVB-T друго. Едното навлиза тепърва в "нормалните" държави и дал Гог някой ден и при нас, а другото реално не съществува и няма да съществува в обозримо бъдеще.

Така, значи телевизора ще е 1920х1080 с етикет на него Full HD 1080p.

И ще му трябва телевизионен сигнал DVB-T 1080i за него. Как да го наречеме този сигнал без да го бъркаме с 1280x720p на който също му викат че е HD ?

Хайде пак сега ама на български, на скъпия телевизор екрана му е разделен на 1080 хоризонтални линии. Трябва му цифров телевизионен сигнал състоящ се също от 1080 хоризонтални линии за да знае човека защо си е харчил парите за тези 1080 линии. Иначе ако ще си гледа телевизионно предаване което е снимано на 576 линии и после преработвано да стане на 1080 линии, си губи смисъла. С нищо такава картина няма да е по-детайлна нито с по-верни цветове. Напротив, ще е с лошо качество ако се загледаш внимателно.

На практика би трябвало да си купи два телевизора, един 1280x720 на който да си гледа телевизия PAL 720x576 и ДВД и втори на който да си гледа снимани на  1920х1080 предавания и филми от блурей.

Така, значи телевизора ще е 1920х1080 с етикет на него Full HD 1080p.

И ще му трябва телевизионен сигнал DVB-T 1080i за него. Как да го наречеме този сигнал без да го бъркаме с 1280x720p на който също му викат че е HD ?

Не че има някакви стандартизирани понятия, но условно е прието, че всичко с резолюция над 720р е HD. Full HD като понятие е редно да се използва за дисплеи и указва, че панела има 1920х1080 пиксела. Когато говорим за видео сигнали е редно да се пише 576i, 720p, 1080i, 1080p за да се знае точно за какво говорим. Излъчване на сигнал /ефирно или по друг начин/ с резолюция 1080р все още няма защото е теоритично невъзможно със сегашната инфраструктура. Затова те коригирах защото Full HD се асоциира с 1080р.

Хайде пак сега ама на български, на скъпия телевизор екрана му е разделен на 1080 хоризонтални линии. Трябва му цифров телевизионен сигнал състоящ се също от 1080 хоризонтални линии за да знае човека защо си е харчил парите за тези 1080 линии. Иначе ако ще си гледа телевизионно предаване което е снимано на 576 линии и после преработвано да стане на 1080 линии, си губи смисъла.

Смисъла да се гледа въпросното предаване е ако ти е интересно и ти носи някаква полза или просто си убиваш времето. Какви са вариантите? Да си купи 14" кинескоп защото само тогава изглежда страхотно?

На практика би трябвало да си купи два телевизора, един 1280x720 на който да си гледа телевизия PAL 720x576 и ДВД и втори на който да си гледа снимани на 1920х1080 предавания и филми от блурей.

Това е огромна заблуда, която е често срещана. Няма такава логика, че на панел със резолюция 1280х720 /какъвто също няма/ се вижда по-добре PAL сигнала спрямо същия сигнал на панел с 1920х1080. Крайния резултат зависи основно от две неща - от какво разстояние го гледаш и от това колко е добра обработката на сигнала /скалиране, деинтерлейсинг/.

Възпроизвеждането на PAL/NTSC сигнал на един LCD/плазма телевизор е доста сложно нещо и включва процеси, които никога няма да видиш изписани по етикетите в магазина, а те са важното в случая. И тъй като все още това е преобладаващия сигнал е редно да се проучват добре нещата за да няма после изненади.

Значи поправяме на 1366х768 за екрана на телевизора, има и плазми с по-малко от 1366 ама не ми се задълбочава в подробности.

Та ако ще си купувам скъп телевизор 1920х1080 и няма да имам право да се приближавам на по-малко от 3 метра до него, тогава за какво ми е?

В реални живот сме свикнали като видим нещо хубаво да се приближим за да му се насладим (да си оплакне човек окото бе).

А с тези големи измами със скъпите телевизори ще ми показват картина с море, пясък и т.н. и точно когато влезе в кадъра нещо красиво, не трябва да ставам от стола да го скивам по-отблизо защото ... ще видя дефектите на картината и ще се ядосам. Значи трябва да се връзвам с колани като на самолетна седалка и да не мърдам от стола, понеже а мръднах а скивах размазана картина, така ли?

Единствената ми отеха е че, с много търпение най-късно до края на 2015 год. сегашното DVB-T PAL 720x576 ще са го спряли във франция и всички телевизионни програми ще са на 1080i. А в .be и в .bg кога ще стане същото и врачките май не са в течение :)

п.п. пробвах това лято вкъщи един ЛСД с 66см диагонал и странната резолюция 1920х1200 и беше ужас на DVB-T и също и на сателитна телевизия. На етикета в магазина най-нахално бяха писали че е 1366 x 768.

Здравейте!

Една единственна марка телевизори има и тя се казва "SONY". Отностно това какво пускат по сателит "Булсатком" и "ITPartner" което да е Full HD - все още в България този стандарт не е разпространен. Те излъчват SDI сигнал, тъй като нямат мощности и все още апаратурите са доста скъпи. Една ТВ в България излъчва единствено програма на HD и тя е в Бургас. На този адрес се гледа http://www.bgfar.tv/ . :)

В реални живот сме свикнали като видим нещо хубаво да се приближим за да му се насладим (да си оплакне човек окото бе).

А с тези големи измами със скъпите телевизори ще ми показват картина с море, пясък и т.н. и точно когато влезе в кадъра нещо красиво, не трябва да ставам от стола да го скивам по-отблизо защото ... ще видя дефектите на картината и ще се ядосам. Значи трябва да се връзвам с колани като на самолетна седалка и да не мърдам от стола, понеже а мръднах а скивах размазана картина, така ли?

Честно казано не мога да разбера какво се опитваш да докажеш. Да не си купуваме нови телевизори ли? Да търсим само стари модели с ниска резолюция? Да купуваме максимално малки размери за да може и от 50 см да изглеждат прекрасно?

Идеята на телевизора с висока резолюция е да позволи голям екран, който да се гледа отблизо. Толкова голям, че да не ти се налага да "скиваш от по-близо".

Да, гледането на кирлива кабеларка изглежда гадно. Спор няма. Но защо обръщаш внимание само на този тип сигнал? Ето аз например гледам само около 20-25% от времето кофти сигнал от цифрова ТВ. И всъщност с хубав приемник и хубав телевизор резултата далече не е толкова лош. През другите 50-60% от времето гледам само 720р/1080р филми, документални филми и музика. Остналите 20-30% от случаите гледам ДВД формат, което не смятам, че е компромис. Това даже и без да имам сателитна система, с която бих могъл да хващам сериозен брой телевизии в 720p/1080i формат.

Не знам да не бъркам, но ти май се беше обзавел с някакво ултра евтино ФИлипс-че и ако това ти е опита с HDTV, то разбирам негативното ти отношение.

Филипсчето (ЛЦД 48см диагонал) трябваше да замести 10 годишно Грундикче с 36см кинескоп, но не успя и го върнах в магазина. Сега на същото място има куче марка Linetech пак с 36см кинескоп. Както писах вече пробвах и ЛЦД с 66см диагонал от друга марка и пак го върнах в магазина. 

Ето тука едно филмче от 25 минути произведено от третата обществена френска телевизия относно цифровата телевизия и размерите в пиксели на телевизорите:

Истината

Щом като хората които произвеждат телевизионните програми обясняват че сме все още в преходен период и че сигнал PAL 720x576 излиза кофти на екран с резолюция 1920х1080 и щом като не съм видял все още, нито в магазин нито при познати хора, голям ЛЦД да предава качествено телевизионна програма, тогава да, не си купувайте скъп телевизор с резолюция 1920х1080. Няма да видите качествена картина на роден футболен мач например.

Едно малко отклонение, преди години харчих "луди пари" за Hi-End Hi-Fi аудио техника. След 3 години търсене и пробване на отделни елементи успях да направя система която да свири по начина който на мен ми допада. И после почнах да търся дискове добре записани за да се наслаждавам колкото може повече на музиката. И тука вече не успях да намеря достатъчно добре направени дискове в достатъчно количество. Разочарованието беше много неприятно. Имаш скъпа уредба, а няма добри записи да ги слушаш на нея. 

Та и с телевизорите сега е подобно положението, те могат да предават HD сигнал, само че качествен такъв все още няма много.

Едно време като бях дете и родителите ми се бяха охарчили над 800лв за втория внасян руски цветен телевизор, трябваше да гледаме народни танци за да видиме цветно предаване с ярки цветове. Имаш цветен телевизор, ама още няма качествени цветни програми. И съответно си го гледаш с години наред и на черно бяло до като не стане всичко цветно.

В момента с Full HD телевизорите проблема е аналогичен, предавания ще има  НЯКОГА на по-късен етап.

До тогава ви остава да си сваляте яко компресирани рипнати блурей филми и горе долу, това е.

Е, ако сте навити да плащате абонаменти тогава от сателитите (ако знаете езици) ще има какво да гледате. 

Иначе само с българския ще трябва да изчакате някой да почне да произвежда достатъчно 1080i предавания.

Щом като хората които произвеждат телевизионните програми обясняват че сме все още в преходен период и че сигнал PAL 720x576 излиза кофти на екран с резолюция 1920х1080 и щом като не съм видял все още, нито в магазин нито при познати хора, голям ЛЦД да предава качествено телевизионна програма, тогава да, не си купувайте скъп телевизор с резолюция 1920х1080. Няма да видите качествена картина на роден футболен мач например.

Значи щом ТИ не си видял дай да затрием цяла една индустрия и прогреса. Не мислиш ли, че ти едва ли си най-умния в целия свят и все някои от милионите потребители с такава техника са видяли нещо за да си ги купят.

Отправям ти покана - ако някога си в София пиши и ще те заведа да ти отворя очите. Ще ти демонстрирам PAL сигнал на 50 инчова плазма и съм убеден, че ще ти хареса защото на мен ми харесва. Пък аз съм доста претенциозен в това отношение.

Едно малко отклонение, преди години харчих "луди пари" за Hi-End Hi-Fi аудио техника. След 3 години търсене и пробване на отделни елементи успях да направя система която да свири по начина който на мен ми допада. И после почнах да търся дискове добре записани за да се наслаждавам колкото може повече на музиката. И тука вече не успях да намеря достатъчно добре направени дискове в достатъчно количество. Разочарованието беше много неприятно. Имаш скъпа уредба, а няма добри записи да ги слушаш на нея.

Тук си противоречиш. Значи за аудио системата си се постарал да намериш хубав сигнал, а за телевизора не искаш. Повярвай ми има толкова материал, че няма да ти стигне живота да го изгледаш.

Изобщо не виждам смисъл в чакането на HD телевизионни канали. Какво точно ще ми даде повече резолюцията?

До тогава ви остава да си сваляте яко компресирани рипнати блурей филми и горе долу, това е.

Какви яко компресирани филми, бе човек? Ти виждал ли си някога рипнат филм от Blu-ray?

Ето ти два скрийна на рип и оригинала:

http://pic.phyrefile.com/s/sh/shemet/2009/09/16/encode2_000.png

http://pic.phyrefile.com/s/sh/shemet/2009/09/16/source2_000.png

Къде точно е разликата?

Не знам ама малко почваш звучиш като че ли ти е кисело гроздето.

Къде точно е разликата?

В големината на снимките главно. Според мен. При оглед в естествена големина се забелязват малки разлики в светлите петна/места на снимките. На ЛСД монитор не се виждат естествено :D При 400% увеличение си личи разликата и леко по-високото качество или по-точно замазване между снимките като по-голямата печели. Дори може би при 300% е по-добре видима разликата. Или ако ще се прави фото панел с големина 6 на 4 метра от тях бих избрал втората (по-голямата). Предполагам, че това е оригинала но нищо чудно и да съм се объркал sad.gif

В големината на снимките главно. Според мен. При оглед в естествена големина се забелязват малки разлики в светлите петна/места на снимките. На ЛСД монитор не се виждат естествено :D При 400% увеличение си личи разликата и леко по-високото качество или по-точно замазване между снимките като по-голямата печели. Дори може би при 300% е по-добре видима разликата. Или ако ще се прави фото панел с големина 6 на 4 метра от тях бих избрал втората (по-голямата). Предполагам, че това е оригинала но нищо чудно и да съм се объркал sad.gif

Добре тогава, че не гледаме филмите на 300-400% увеличение и да държим всеки кадър по 2-3 минути да го огледаме добре. :D

Нали се сещаш, че дори и на 50 инча екран, гледан от 2-3 метра това нямам как да го забележиш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.