Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наредиха на НАП да разследва Масларова

Featured Replies

Масларова имала само 2 банкови сметки

Публикувано изображение

Имам само две банкови сметки, увери на пресконференция в Хасково бившият социален министър Емилия Масларова.

Депутатката от левицата обясни, че не разполага с изнесените по медиите нейни над десет блокирани сметки. "Ще ме накарате да се разведа, без да искам. Всичко, което имам, съм го декларирала", категорична бе Масларова, цитирана от "Фокус".

През март бе тиражирана информация, че през 2006-2008 г. в банкови влогове Емилия Масларова е разполагала със 170 000 лева. Повод за нея стана отказа на депутатката да плати гаранция от 50 000 лв., след като й бяха повдигнати обвинения, че като министър е присвоила 11 млн. лв. за ремонт на социален дом. Още на другия ден Масларова заяви, че за нея това са много пари. Магистратите намалиха гаранцията на 5000 лева.

След като сподели колко сметки има, на пресконференцията в Хасково Масларова обясни, че заедно с колегата си Драгомир Стойнев ще внесе във вторник в Народното събрание предложение за промяна на Кодекса на труда. В него се предлага един месец след настаняването на дете в детска ясла родителят да ползва намалено работно време.

В 80 на 100 от случаите, когато едно дете на възраст между една и две години постъпи в ясла, то не може да се адаптира поне месец. Това не е уредено в Кодекса на труда и считаме, че е една положителна мярка в този кризисен момент, каза още Масларова, цитирана от Дарик.

Депутатката заяви, че заради пенсионната реформа в близките месеци очаква масово подаване на заявления за пенсиониране, за да могат хората да се възползват от сегашните условия и трипроцентното увеличение за всяка година след пенсионна възраст, вместо сега коментираните 2,4%.

За увеличаване тавана на осигурителния доход минимум на 2400 лв., също и за сформирането на професионални пенсионни фондове за военни и полицейски служители, ще настояват още от Коалиция за България.

news.dir.bg

• 6 месеца по-късно...
  • Отговори 58
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Масларова отива на съд за 11-те милиона

Публикувано изображение

Емилия Масларова твърди, че е невинна и няма търпение да започне делото, за да го докаже

Сн.: БГНЕС

Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу бившата социална министърка Емилия Масларова за присвояването на 11 млн. лв. за ремонта на социалния дом в Стара Загора.

Заедно с нея са обвинени бившият зам.-социален министър Димитър Димитров, ексглавният секретар на ведомството Иван Пенев, пълномощникът на министерството Росен Стефанов и бизнесмените Венцислав Драганов и Михаил Методиев.

Те ще отговарят за престъпления по служба и документна измама в периода от 6.11.2007 г. до 15.05.2009 г.

Масларова, управителят на "Стара Загора 2007" ООД Методиев и шефът на фирма „Армира" ЕООД Драганов са присвоили 11 038 405,55 лв. при отпуснати 18 805 006,76 лв. за ремонта на социалния дом. Присвоената сума е в особено големи размери, защото надвишава повече от 45 000 пъти размера на минималната работна заплата за страната, пише в обвинителния акт.

За да могат да се присвоят парите, след привеждането им по сметката на фирмата-изпълнител, те са отклонявани чрез неверни счетоводни документи.

Парите са вложени в дружества, контролирани и управлявани от Методиев и Драганов, в лични проекти на Драганов, а части от сумата са предавани на ръка на Масларова.

Според прокурорите Стефанов е заблудил служители от министерството за инвеститорския контрол, като преподписал изготвени от Методиев протоколи с невярно съдържание за строително-монтажни работи на обекта.

По наказателното производство са наложени множество обезпечителни мерки върху имуществото на Масларова, Драганов и Методиев, добавят от държавното обвинение.

В края на февруари, след като на бившата министърка бяха повдигнати обвинения от прокуратурата, й беше определена мярка за неотклонение 50 000 лева. Още на другия ден Масларова заяви, че за нея това са много пари, с които не разполага, и че адвокатите й ще обжалват огромната сума. Магистратите намалиха гаранцията на 5000 лева.

news.dir.bg

А кога НАП ще разследва Ирена Кръстева и Тодор Батков?

Абе то разследвания, обвинителни актове колкото искаш. Но файда няма...

Като се позамислиш пък а-

Вальо Топлото лежа ли в затвора-лежа

Значи може!

Масларова се сравни с Георги Димитров

"Колкото Георги Димитров е запалил Райхстага, толкова Масларова е присвоила 11 милиона", заяви бившия социален министър Емилия Масларова на пресконференция в Хасково. В петък прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Масларова за присвояване на средства в особено големи размери в периода ноември 2007 - май 2009 година.

"Не се притеснявам, защото не съм направила нищо нередно. Следвала съм политика да се прави нещо, което да остане за хората", заяви Емилия Масларова.

Тя коментира и информацията, че по делото срещу нея има защитен свидетел.

"Преди време четох, че има някакъв младеж, 80-ти набор, когото аз не познавам и който ми бил давал пачки срещу ордери. Ако става въпрос за него, то той е регистриран от органите на реда и е криминално проявен, допълни депутатката.

Това е политическа поръчка, няма ненаказано добро, обобщи темата Емилия Масларова.

"Колкото по-бързо бъде насрочено съдебно заседание, толково по-добре", смята тя. По думите й 11 млн. лв. са колосална сума.

"Избрани са нарочни хора да направят експертизата, но моята защита ще иска нова експертиза. Не познавам защитения свидетел, дано не се окаже криминално проявено лице, допълни депутатката. Като министър политиката ми е била да правя социална политика за хората, но няма ненаказано добро", беше категорична Масларова.

blitz.bg

Шофьорът на офицер от ДС проговори:

Дадох 3 милиона рушвет на Масларова

"Всяка седмица носех пликове с пари на човек с инициали Р.Х., който бе представителят на Емилия Масларова, посочен лично от нея. Той прибираше парите, които аз давах. Пачките идваха от Венци Драганов. Някъде около 3 милиона лева рушвет прибра Масларова за 6 месеца. Става въпрос за периода 2007-2009 г., като за последно занесох 40 000 лева в плик на 14 юли 2009 г. в кафене "Лаваца" до Съдебната палата".

Това е само малка част от писмените показания на защитения свидетел в скандален процес за корупция, стартирал срещу министърката на бедните Емилия Масларова, пише "Уикенд".

Защитеният свидетел е личен шофьор на скандалния бизнесмен Венцислав Драганов, чрез когото Масларова е точела милиони от бюджета. "От началника си зная, чи министърката е получила още 4-5 милиона. Венци Драганов се дразнеше, че дава толкова много пари за подкуп, по едно време парите му се досвидяха и един път той даже й каза в прав текст на Масларова, че сметката не му излиза", твърди доскорошният шофьор на бившия офицер от Държавна сигурност Венци Драганов, преобразувал се в бизнесмен след демократичните промени.

Министърката на бедните източва милионите от държавната хазна чрез ремонт на комплексен център за социални услуги в Стара Загора. През ноември 2007 г. Масларова отпуска 18,8 млн. лева за ремонта. Поръчката е поверена на приближения й бизнесмен Венци Драганов. Той харчи едва 6 млн. лв. за ремонта, а останалите 12 млн. са откраднати и поделени. Крадливата банда на Масларова източила милионите, е съставена от 5 души.

С откраднатите милиони Масларова купувала златни бижута и пръстени с диаманти. Една от екзотичните покупки на крадливата министърка е кичозна спалня със злато, поръчана от "Версаче". За спалнята Масларова платила 45 000 лева. Случайно или не, но абсолютно същото ложе има чалга певицата Деси Слава.

blitz.bg

Масларова се сравни с Георги Димитров

Намерила с кого да се сравнява, та за неговите престъпления наказанията са по-големи.

...

С откраднатите милиони Масларова купувала златни бижута и пръстени с диаманти. Една от екзотичните покупки на крадливата министърка е кичозна спалня със злато, поръчана от "Версаче". За спалнята Масларова платила 45 000 лева. Случайно или не, но абсолютно същото ложе има чалга певицата Деси Слава.

Може ли да се очаква нещо друго от едно парвеню? Кич у дома, кич на улицата, кич... хм, кич между ушите.

Какво човеконенавистничество - да си играеш на "богаташка" с парите на бедните?!

От "луксозна", ха-ха, спалня - на легло в килията. Падането ще е много болезнено.

Хайде на бас, че ако раздаде част от милионите насам-натам, веднага ще я оправдаят!

Много,   ама наистина много са крали червените.   Вероятно никога няма да узнаем пълния размер на заграбеното!!! 

Редактирано от lpetkov (преглед на промените)

Може ли да се очаква нещо друго от едно парвеню? Кич у дома, кич на улицата, кич... хм, кич между ушите.

Какво човеконенавистничество - да си играеш на "богаташка" с парите на бедните?!

От "луксозна", ха-ха, спалня - на легло в килията. Падането ще е много болезнено.

Хайде на бас, че ако раздаде част от милионите насам-натам, веднага ще я оправдаят!

АКО -

даваш - не лежиш,

не даваш - лежиш

пример Вальо Топлото

АКО -

даваш - не лежиш,

не даваш - лежиш

пример Вальо Топлото

Парите на Топлото бяха прибрани и разпределени, преди той да се усети.

Това е причината да няма с какво да се откупи. И сред далавераджиите има непрактични хора. :)

Парите на Топлото бяха прибрани и разпределени, преди той да се усети.

Това е причината да няма с какво да се откупи. И сред далавераджиите има непрактични хора. :hush:

Ясно,мерси за инфото-

много ми беше чудно понеже,викам си тоя баси скръндзата,не дава подкупи,пък той нямал значи

• 10 месеца по-късно...

Делото "Масларова" пред провал

Публикувано изображение

Делото срещу соцдепутатката е на път да се провали.

Новите показания на свидетеля Тодор Павлов сринаха до основи обвинителната теза.

Според обвинението Тодор Павлов е човекът, който де факто е управлявал фирмите, спечелили поръчката за “златния ремонт” на сградата на МТСП във Стара Загора, както и лицето, което е носило пликове с пари на Масларова от другия подсъдим Драганов.

След като Тодор Павлов напълно отрече да е човекът, който е носил пликовете с парите от семейния приятел Драганов днес и Петя Влайкова, главен счетоводител в няколко фирми на съпроцесника на Масларова Михаил Методиев, категорично отрече пред съда да е давала "между 40 и 50 пачки с по 20 и 50 лева" на Павлов, както е описано в обвинителния акт.

Масларова е подсъдима заедно с петимата души за това, че в периода от 6 ноември 2007 г. до 15 май 2009 г. са присвоили сумата от 11 038 405.55 лв. за строителна и ремонтна дейност на административната сграда на социалното министерство в Стара Загора.

Заедно с бившата социална министърка на подсъдимата скамейка застанаха и семейният приятел Венцислав Драганов, бизнесменът Михаил Методиев, ексглавният секретар на социалното ведомство Иван Пенев, бившият й заместник Димитър Димитров и Росен Стефанов.

На миналото заседание обаче Павлов обясни, че не познава Емилия Масларова и не й е носил никакви пари. Тогава той разказа пред съда, че за първи път вижда протокола от показанията, дадени от него в досъдебното производство. Стана ясно също, че той е бил бит по времето, в което е бил част от програмата за защита на свидетели. От прокуратурата пък обясниха, че са очаквали Павлов да се отрече от казаното в досъдебното производство.

Днес трима свидетели уличиха Павлов като измамник. Пред съда главната счетоводителка във фирмите на подсъдимия Михаил Методиев, които са участвали в ремонта на сградата, Петя Влайкова разказа, че никога не е давала пари на Павлов.

Прокуратурата пък твърди в обвинителния акт, че именно тя е давала средства на Тодор Павлов, които в последствие той е носил на Масларова.

БЛИЦ

Въх, ама как така? Това за пръв път се случва, да не осъдят престъпен политик в България! А украинците осъдиха Тимошенко на 7 години въпреки, че Европа им се кара...

БЛИЦ

Някой да е очаквал друго?... :mad:

Единственият осъден политик в България през последните 22 години е Цветелин Кънчев, който бе помилван от президента Първанов. Евентуално, за да му помогне с гласове да спечели втория си мандат, но сигурно и пари са играли там.

Някой да е очаквал друго?... :mad:

А тогава защо заведоха въобще това дело ?!

Я ми сметнете за две години - колко пари са изхачени за прокурори, дознатели, протоколи, адвокати, експертизи ?

И каква е файдата ?

Никаква.

А това са наши, мои и ваши пари.Хратунтим ги като свини, само дето не можем да ги приколим по Коледа :) Айде, да оставим на страна Масларката - крала, крала - като е можела, краднала е.Ама защо тия, които трябваше да докажат кражбата не успяха ? И като не успяха - защо не вземат да ни освободят от височайшото си присъствие, аджеба ? А ?

Ако наистина на делото прокуратурата не успее да докаже вина и Масларова бъде освободена със снети всички обвинения, аз ако съм на нейно място -на момента завеждам дела срещу всички медии, тиражирали новината, че съм крадец -за уронване престижа и авторитета, и дело в Страсбург срещу държавата, заради ареста и т.н.

По ефективно щеше да я осъди народният съд в някой тъмна уличка...Само че той почина с началото на "демокрацията" - убиха го амбулантната търговия и бодибилдинга на основата на стероиди...

Имам чувството че всички дела срещу властимали и властимащи целят да заблудят някого, че у нас се прави нещо по въпроса.

Пък ние ще си мълчим и ще си плащаме, защото така сме си свикнали, но не защото навикът е втората природа на човека, а защото такава ни е породата.

По ефективно щеше да я осъди народният съд в някой тъмна уличка...Само че той почина с началото на "демокрацията" - убиха го амбулантната търговия и бодибилдинга на основата на стероиди...

Не съм съгласен, защото тогава всеки от нас ще тръгне да раздава правосъдие по свой тертип.ще сложим по една бухалка в багажника на колите си, ще препашем пищовите и ще тръгнем да мъстим.

Иначе, ми идват на ум и други мисли, ама не знам до какво ще ме доведат ....

Държавата , още от времето на Лок и Русо се разглежда като субект в "обществен договор" между Нея и Гражданина.Държавата се задължава да осигури на гражданина вътрешна и въшна сигурност, а гражданинът се отказва от някои свои свободи - като например да отмъщава за сам за несправедливосттие, които му се случват.

За да може Дърцжавата да осигури тия две основни свои задължения по двта вида сигурност тя трябва да има -армия, полиция, съд, и т.н.издържа се чрез данъците, които гражданинът плаща за своята сигурност и спокойствие,

Съответно, ако една от страните не си изпълнява задълженията има санкции .

Ако гражданинът, като страна по този договор не си палти данъците -отива в затвора.Ако реши да иззвеме някоя от функциите на Държавата - например да убива отмъщавайки -също ще отиде в затвора.

Интересното е какво става, когато Държавата не си изпълнява задълженията :mad:

Интересното е какво става, когато Държавата не си изпълнява задълженията :mad:

Това в България е въпрос от категорията на "Защо съществуваме?" и "Какъв е смисълът на живота?" То не че не е едно и също...

Въпроса какво става, когато държавата не си изпълнява задълженията си, си задават хората, за които тя не си изпълнява задълженията, така както едни хора живеят, а други се питат защо живеят. Затова има смисъл да се попитаме КАК държавата изпълнява задълженията си и КАК живея.

Редактирано от kaloia (преглед на промените)

Въпроса какво става, когато държавата не си изпълнява задълженията си, си задават хората, за които тя не си изпълнява задълженията, така както едни хора живеят, а други се питат защо живеят.

Затова има смисъл да се попитаме КАК държавата изпълнява задълженията си и КАК живея.

Не, това, което казваш е безмислено, защото АЗ си задавам върпоса, а към мен лично държавата си изпълнява задълженията и аз живея така както искам - нито повече нито по малко.

НО - виждам, че в случая Масларова, където се харчат МОИТЕ пари, дадени чрез данъците ми, Държавата не се изпълнява една от основните фукции - Вътрешния ред и сигурността , тъй акто структурите, които се занимават с това ( полиция, дознание, прокуратура, съд) са неефективни и един крадец няма да бъде осъден.

sliderum предлага да възтановим Народния съд и да вземе правосъдието в свои ръце нощно време.

Това поне е някакво решение.

Ти обаче явно предпочиташ да седиш и да се питаш как живееш...

sliderum предлага да възтановим Народния съд и да вземе правосъдието в свои ръце нощно време.

Това поне е някакво решение.

Това, разбира се, няма как да стане, защото "Ламбо" много одъртя, а други изпълнители някак си не виждам...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.