Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с процесор

Featured Replies

• Автор

ми отчаях се от както съм го взел е така(1,6м)се за термопаста се хвщате,поне десет начина за нанасяне пробвах ама се тая дали с по малко или с повече паста се там няма промяна в градосите,затова си мисля че проблема е другаде

Лоша вентилация в кутията,на последния скрийншот от Еверест всички температури са ти високи. Не ти е топъл съмо процесора и дъното ти е горещо и всичко останало.

Какво им е на "котлоните"

Лоша вентилация в кутията,на последния скрийншот от Еверест всички температури са ти високи. Не ти е топъл съмо процесора и дъното ти е горещо и всичко останало.

Какъв е проблемът на човека с охлаждането на кутията? Сега, ще опиша моето положение: Процесора е закупен в трей вариант с монтирано в последствие охлаждане  с цена под десетачка! Дънната платка я има на шота и е ясна, [видеото 4670 с охлаждане залман(асембъл на гигабайт) температурите в сини квадрати], и третият и последен вентилатор е този на захранването! Нямам нито един допълнителен вентилатор поставян за да вкарва или отвежда въздуха от кутията ми куча марка(Delux), модел от преди сигурно 5-6години, в която вече трети ъпгрейд правя, като последният е по-съществен!

Според мен!!!По-добре го занеси на сервиз да го погледнат вместо да се чудим и гадаем от къде идва проблема.Занеси го кажи да го тестват с дуго охлаждане отколкото да го изгориш или да стане по-лошо!

купи двулитровка бира и земи някой твой приятел у вас и му кажи да си носи паста,

кой знае последния дето е слагал охлаждането как го е сложил

купи двулитровка бира и земи някой твой приятел у вас и му кажи да си носи паста,

кой знае ПОСЛЕДНИЯ дето е слагал охлаждането как го е сложил

Последния е автора на темата, а също и първия и тези между тях и кой знае какво точно охлаждане, вентилатор и паста е използувал! Да не говорим за начина, по който ги е използувал! За майсторлъка му можем само да гадаем предвид получените резултати!

"вентилатора и радиатора аз си ги смених още като купих компютара мислех че от тях е проблема ама не" ...

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

щом ядрата са с различни температури проблема е в капачката, колкото пъти сменя пастата под капачката с artic mx-4 разликата пада до 2-3 градуса при натоварване...

махам я по тая процедура:

http://comexgroup.com/cpu/_amd/a64ihs.htm

но първо пускам едно coredamage или snm 1.9.1 натроено на loop само на fpu отметки на ядрата и да твари на макс и ако компа се спре (обикновено става за 2-3 минути най много) и радиатора не е много горещ, отивам на горната процедура... (странното е че се е случвало компа да работи цяла година и после почва да прегрява - сякаш пастата под капачката се е разтекла...

пробвал съм и номера със сваляне на напрежението на процесора от 1,35 на 1,25 волта - файда йок...

освен това още от времето на к7 дъната на гигадръв държат по високи температури на процесора, спрямо други марки

паста се слага точно колкото едно оризово зрънце по средата на капачката, а не се маца целия процесор... разликата между най калпавата и най хубавата паста е най много 5-6 градуса при натоварване, а разликата между правилно сложена и яко намацана паста може да стигне 20 градуса, независимо колко е качествена...

с флаш на биоса нищо няма да постигнеш - освен вероятността компа да се спре по средата на флашването - под дос процесора работи на 100% даже нищо да не прави...

като махнеш капачката процесора става по нисък с 2-3мм, за тва сменяш пастата, намазваш капачката по краищата със еластичен силикон, слагаш я върху процесора (точно както е била преди това - не я завъртай на 90, 180 градуса) мацаш едно зрънце по средата и внимателно слагаш радиатора да не избяга капачката, пускаш компа да запали и тестваш преди да е стегнал силикона в случай че се налага да повториш процедурата...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ееех авторе авторе ....

Викни някой познат който наистина знае какво прави да погледне как си сложил радиатора, че както гледам от там ти е проблема. Ако пък ти се занимава погледни го сам, но от прочетеното разбирам че явно самият ти незнаеш как точно трябва да стане, така че първо почети тук там (в книгата с инструкции на всяко дъно пише как се инсталира процесор и съответното охлаждане, ако пък нямаш "книжка" всеки производител си има "manual" за сваляне от официалният сайт).

Успех :wors:

ма вие нищо не разбирате и май не можете и да четете

МА разбира се !!! :)

Редактирано от _Dreamer_ (преглед на промените)

ма вие нищо не разбирате и май не можете и да четете

Ех, деца, деца. 

Материала който е посочил Професора е добре обяснен и ако

3. След премахване на капачката, поставането на стандартно охлаждане за A64 става невъзможно! - Процесора става по-"нисък", което прави поставането на AIR охладител, използващ стандартният начин на закрепване, както и BOX охладител невъзможно.

не те спре -> давай смело. Винаги ме радват смелите оптимисти които без грам идея тръгват да правят глупости.

• Автор

Току що си купи чисто нов процесор-DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+

Не че предния беше стар-DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (13.5 x 200) 4400+ не съм го пипал в началото с готова конфигурация нали беше в гаранция(водих го още тогава,вдигаха рамене нямало причина да загрява)и после реших да го разровичкам щот специалистите нищо не направиха!Сложих му по голям радиатор с перка ама нямаше голям ефект.Сега ще тествам новиа да видя как е

Току що си купи чисто нов процесор-DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+

Не че предния беше стар-DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (13.5 x 200) 4400+ не съм го пипал в началото с готова конфигурация нали беше в гаранция(водих го още тогава,вдигаха рамене нямало причина да загрява)и после реших да го разровичкам щот специалистите нищо не направиха!Сложих му по голям радиатор с перка ама нямаше голям ефект.Сега ще тествам новиа да видя как е

Малко спам. :cool:

Имам едно запитване към автора.

Решил си да купуваш нов процесор ок.Ама защо взе точно 5200+ старичък е вече(а за 4400+ да не говорим антика)?Ако е втора ръка ок, ама ако си го взел нов ми е странно.Защото е около стотина лева, след като (според сайта на Гигабайт) дъното ти подържа след ъпдейт на биос Athlon II™ X2 215 Dual Core (2.7GHz, 1MB, 65W, AM3) TRAY 92.21лв, Athlon II™ X2 240 Dual Core (2.8GHz, 2MB, 65W, AM3) BOX 107.70лв, Athlon II™ X2 245 Dual Core (2.9GHz, 2MB, 65W, AM3) BOX x 115.07 лв

и още един куп процесори.Които са горе долу на същата цена а са много по-добри.

и още един куп процесори.Които са горе долу на същата цена а са много по-добри.

и много по-хладни... huh.gif

Вчера срещнах едно захранване, което даваше 13.4 волта и компа топлеше добре в позахладнялото време... Отиде на купчината при другите си подобни събратя, чакаме да станат поне десетина кила алумин за да има за скромна почерпка wink.gif

• Автор

ми ко да напрая свъеши то,що не казахте по рано

ми големите специалисти от мултирама ми казаха че само амд ставало за моето дъно,и най доброто което можеха да ми предложат беше това срещу скромната сума от 125лв.

абе хора да сменям ли и захранването?????

ми ко да напрая свъеши то,що не казахте по рано

ми големите специалисти от мултирама ми казаха че само амд ставало за моето дъно,и най доброто което можеха да ми предложат беше това срещу скромната сума от 125лв.

абе хора да сменям ли и захранването?????

Трябваше да смениш захранването и чак тогава да взимаш процесор.

Да ти е честит новия процесор не е от най-хладните но с подходящото охлаждане носи на клок ако си случил на броика разбира се.Стига без проблеми до към 3,2Ghz.

А специалистите от Мултирама няма да ги коментирам.В едно са прави само AMD става. Колкото до цената на 5200 http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=36801

Редакция. Ако още не си го забучил им го връщаи процесора да ти го сменят с нещо по ново.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Трябваше да смениш захранването и чак тогава да взимаш процесор.

Да ти е честит новия процесор не е от най-хладните но с подходящото охлаждане носи на клок ако си случил на броика разбира се.Стига без проблеми до към 3,2Ghz.

А специалистите от Мултирама няма да ги коментирам.В едно са прави само AMD става. Колкото до цената на 5200 http://www.mostbg.co...px?itemid=36801

Редакция. Ако още не си го забучил им го връщаи процесора да ти го сменят с нещо по ново.

Х 1.33лева за долар+20% ДДС и пак е по-евтино..., ако беше дилър, или при дилър под моста, който продава с малка надценка!Едва ли някой от фирмата на линка ще се заеме да продава на краен клиент физическо лице искащ да си купи 1 брой процесор струващ 97лв.!

• Автор

сложил съм го вече пък и по добър неможели да ми предложат,пък за цената нормално нали трябва да печелят и те :)

пък за клока някой ще помага ли??

с боксовия охладител съм,не мисля да го сменям че тука пак ще ревнат че не съм умеел да слагам термопаста!! sad.gif

ако го клокна няма ли да загрява :)

това са температури без натоварване с новия проце Температури:

Дънна платка 32 °C (90 °F)

Процесор 26 °C (79 °F)

1. CPU / 1. ядро 34 °C (93 °F)

1. CPU / 2. ядро 33 °C (91 °F)

MCP 41 °C (106 °F)

Aux 25 °C (77 °F)

Диод на графичния процесор 47 °C (117 °F)

Hitachi HDS721616PLA380 [ TRIAL VERSION ]

Вентилатори:

Процесор 1311 RPM

Кутия 2538 RPM

Графичен процесор 100%

Стойности на напрежението:

Ядро на процесора 1.10 V

+3.3 V 3.23 V

+5 V 5.43 V

+12 V [ TRIAL VERSION ]

+5 V помощ 5.43 V

VBAT батерия 3.04 V

DIMM 1.87 V

сор

Свойства на процесора:

Тип централен процесор DualCore AMD Athlon 64 X2 5200+

Псевдоним на процесора Brisbane

Издание на процесора BH-G2

Engineering Sample Не

CPUID име AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+

CPUID версия 00060FB2h

Честота на процесора:

Честота на процесора 2295.1 MHz (реален: [ TRIAL VERSION ] MHz)

Множител на процесора 10x

Шина на процесора 229.5 MHz (реален: 200 MHz, overclock: 15%)

HyperTransport честота 1147.5 MHz

Шина на паметта 327.9 MHz

Съотношение Памет:Шина CPU/7

Кеш памет на процесора:

L1 кодов кеш 64 KB per core (Parity)

L1 даннов кеш [ TRIAL VERSION ]

L2 кеш 512 KB per core (On-Die, ECC, Full-Speed)

• 7 месеца по-късно...

Здравейте

Проблемът ми е следния!

Получава нещо доста необяснимо за мен. Компютърът ми си върви добре без никакъв проблем докато стартирам Counter Strike 1.6 тогава се получава нещо много странно процесора скача веднага на 100 % и си стои така като минимизирам CS а отново си влиза в рамките на нормалното! Преинсталирах Windows SP2, SP3 сложих и Windows 7 сменях CS а но без особен резултат! Допреди известно време си вървеше без никакъв проблем със същия Windows със същия CS и изведнъж се получава това. Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Бихте ли ми дали съвет какво да направя.

Компютъра е сравнително добър!

ПРОЦЕСОР: Intel[R] Celeron[R] D CPU 3.33 GHz

ДЪННА ПЛАТКА: Asrock Con Roe 945 PL GLAN

ПАМЕТ: KINGSTON DDR2

Slot#1 2048 MBytes [533 Mhz]

Slot#2 512 MBytes [533 MHz]

HDD #1 HITACHI SATA 500 GB.

HDD #2 HITACHI SATA 250 GB

VIDEO: ATI Radeon X1300 256 MB 128 MHz

AUDIO: CREATIVE Audigy 4 Sound

BLASTER 24bit Advanced HD 7.1

33p7dhz.jpg

Ако някой има идея защо се получава така и каква е причината нека ми пише на e-mail [email protected] Благодаря предварително!!!

Редактирано от KeyS (преглед на промените)

Да не е на софтуерно рендериране?

Сложи го на OpenGL и виж как е :cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.