Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жив ли е Исус според Корана?

Featured Replies

Честно казано,мислех,че имаш малко повече.. възможности ,но не би.

Сигурно не знаеш,обаче стотици Християни днес не вярват,че Исус е божи син и в измислената концепция за троицата.

Те си ходят редовно на църква,изпълняват ритуали,т.е. доста са религиозни.И СА Християни.

Потърси инфо и прочети,а това,което ми представяш като доказателство,хич не е убедително.Точно към единобожието Исус ра зове хората,не към ,,своята божествена природа,,.

Според Исляма всички тези,които са повярвали в Исус и са последвали казаното от него,(Аллах да е доволен от него)-те ще

бъдат в Рая.Нищо чудно да са били само 144 000.Да вметна,че в някои езици определен брой може да означава много повече като численост.(успокояващо)

Последователите на Моисей (ра) ще са повече от тези на Исус(ра).

Мухаммад САС ще е пророкът с най-много последователи,като много от тях ще бъдат в Ада,а някои ще влязат в рая без да бъдат съдени.

И Аллах знае най-добре)

:cool::):lol6: Нещо да беше посочила източници за тия открития?Кои ще са тия последователи на Мохамед дето ги гласиш за ада?Ама как едни и същи изрази ползвате, просто не е истина.Като не ти е по силите да обориш твърденията на опонента с факти, атакуваш го в личен план, нямал възможности, не бил достатъчно умен и тем подобно финтифлюшки. :lol6: :lol6: :lol6:

• Отговори 103
  • Прегледи 19,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятели, Отговарям и на двамата! Мюсюлманите трябва да вярват, че нашият Бог е и техен Бог! Това е запосано в Корана! Сура29, аят 46 - 46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия

• С "пророчествата" на Мохамед още не съм приключил. Ще представя факти и за още "пророчества", които няма как да се случат! Много просто - трябва само да си отговорят на въпроса - Кои има за це

• Честно казано,мислех,че имаш малко повече.. възможности ,но не би. Сигурно не знаеш,обаче стотици Християни днес не вярват,че Исус е божи син и в измислената концепция за троицата. Те си ходят ред

Публикувани изображения

Здравейте ,намерих темата за интересна и същевременно важна затова ще се включа и аз.

,,Те си ходят редовно на църква,изпълняват ритуали,т.е. доста са религиозни.И СА Християни.

Потърси инфо и прочети,а това,което ми представяш като доказателство,хич не е убедително.Точно към единобожието Исус ра зове хората,не към ,,своята божествена природа,,.''-Това казваш,Алиах.Но да ти кажа щом не си се огледала във вашите среди-направи го и ще видиш ...доста лицемерие (дела лишени от вяра и вяра лишена от дела,която апостол Яков нарича мъртва).

Псалми 140:6

Рекох Господу: Ти си мой Бог; Послушай, Господи, гласа на молбите ми.

Йоан 20:27,28

27 Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ.

28 Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой!

Исус не отрича никъде Своята Божественост и при все това Отец потвърждава думите Му чрез делата които четем да е извършил

Йоан 9

24 И тъй, повикаха втори път човека, който беше сляп, и му рекоха: Въздай слава на Бога; ние знаем, че този човек е грешник.

25 А той отговори: Дали е грешник, не зная; едно зная, че бях сляп, а сега виждам.

26 Затова му казаха: Какво ти направи? Как ти отвори очите?

27 Отговори им: Казах ви ей сега, и не чухте; защо искате пак да чуете? Да не би и вие да искате да Му станете ученици?

28 Тогава те го изругаха, казвайки: Ти си Негов ученик; а ние сме Моисееви ученици.

29 Ние знаем, че на Моисея Бог е говорил, а Този не знаем откъде е.

30 Човекът в отговор им каза: Това е чудно, че вие не знаете от къде е, но пак ми отвори очите.

31 Знаем, че Бог не слуша грешници; но ако някой е благочестив и върши Божията воля, него слуша.

32 А пък от века не се е чуло да е отворил някой очи на сляпороден човек.

33 Ако не беше Този Човек от Бога, не би могъл нищо да стори.

Цитираш Logos и коментираш:

,,Християните вярват, че Исус е Божи Син и част от същността на Бог! Това е принцип в християнството и които вярва в нещо друго, той не е християнин!

Виж какво казва Исус за себе си:

Йоан 10 глава, стих 24 до 34:

24 Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно.

25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене.

26 Но вие не вярвате, защото не сте от Моите овце.

27 Моите овце слушат гласа Ми, и Аз ги познавам, и те Ме следват.

28 И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат, и никой няма да ги грабне от ръката Ми.

29 Отец Ми, Който Ми ги даде, е по-голям от всички; и никой не може да ги грабне от ръката на Отца.

30 Аз и Отец едно сме.

31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият.

32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни?

33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?

И още:

Марк 10:18 А Исус му рече: Защо Ме наричаш благ? Никой не е благ освен един Бог.''

Не схващаш ли,чеИсус не е отричал Своята Божественост-та нали затова искат да Го убият с камъни.Та нали като Божий Син Той е със същото естество като Своя Отец.А относно последния въпрос който използваш за аргумент ,че Исус си,,признава'',че не е Бог смея да твърдя -въпроса Му има зацел да провокира мисленето на ботатия, който Го заговаря.Прибавям от същата 10-та глава от евангелието от Марко - 25 По-лесно е камилата да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.

26 А те се чрезмерно зачудиха и Му казаха: Тогава кой може да се спаси?

27 Исус ги погледна и рече: За човеците това е невъзможно, но не и за Бога; защото за Бога всичко е възможно.

В крайна сметка Исус ни спасява от греховете ни като умря вместо нас,,Защото за Бога всичко е възможно''Послание на апостол Павел към Римланите 1 глава:1 Павел, слуга Исус Христов, призван за апостол, отделен да проповядва благовестието от Бога,

2 (което по-напред Той беше обещал чрез пророците Си в светите писания),

3 за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство,

4 а по Дух на светост биде със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите;

5 чрез Когото получихме благодат и апостолство, та в Неговото име да привеждаме в послушност към вярата човеци от всичките народи;'

Редактирано от Withstand (преглед на промените)

• Автор

Честно казано,мислех,че имаш малко повече.. възможности ,но не би.

Сигурно не знаеш,обаче стотици Християни днес не вярват,че Исус е божи син и в измислената концепция за троицата.

Ако говорим за "стотици " то това е секта и няма нищо общо с християнството!

Едва ли е необходимо да ги обсъждаме!

Освен това - не става въпрос за християни, а за антихристи!

...

И къде в Библията е спомената думата "Троица"! Покажи ми поне един стих моля, че аз не мога да намеря?

Ако говорим за Троицата, най-напред трябва да се уточним какво Исляма нарича Троица!

Това, което Корана нарича Троица - определението е обида не само за всички християни, но и за всички мюсюлмани!

Те си ходят редовно на църква,изпълняват ритуали,т.е. доста са религиозни.И СА Християни.

Потърси инфо и прочети,а това,което ми представяш като доказателство,хич не е убедително.Точно към единобожието Исус ра зове хората,не към ,,своята божествена природа,,.

Че къде пише в Библията, че християните почитат два Бога?

Покажи ми поне един стих моля?

Здравейте ,намерих темата за интересна и същевременно важна затова ще се включа и аз.

,,Те си ходят редовно на църква,изпълняват ритуали,т.е. доста са религиозни.И СА Християни.

Потърси инфо и прочети,а това,което ми представяш като доказателство,хич не е убедително.Точно към единобожието Исус ра зове хората,не към ,,своята божествена природа,,.''-Това казваш,Алиах.Но да ти кажа щом не си се огледала във вашите среди-направи го и ще видиш ...доста лицемерие (дела лишени от вяра и вяра лишена от дела,която апостол Яков нарича мъртва).

Псалми 140:6

Рекох Господу: Ти си мой Бог; Послушай, Господи, гласа на молбите ми.

Йоан 20:27,28

27 Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ.

28 Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой!

Исус не отрича никъде Своята Божественост и при все това Отец потвърждава думите Му чрез делата които четем да е извършил

Йоан 9

24 И тъй, повикаха втори път човека, който беше сляп, и му рекоха: Въздай слава на Бога; ние знаем, че този човек е грешник.

25 А той отговори: Дали е грешник, не зная; едно зная, че бях сляп, а сега виждам.

26 Затова му казаха: Какво ти направи? Как ти отвори очите?

27 Отговори им: Казах ви ей сега, и не чухте; защо искате пак да чуете? Да не би и вие да искате да Му станете ученици?

28 Тогава те го изругаха, казвайки: Ти си Негов ученик; а ние сме Моисееви ученици.

29 Ние знаем, че на Моисея Бог е говорил, а Този не знаем откъде е.

30 Човекът в отговор им каза: Това е чудно, че вие не знаете от къде е, но пак ми отвори очите.

31 Знаем, че Бог не слуша грешници; но ако някой е благочестив и върши Божията воля, него слуша.

32 А пък от века не се е чуло да е отворил някой очи на сляпороден човек.

33 Ако не беше Този Човек от Бога, не би могъл нищо да стори.

Цитираш Logos и коментираш:

,,Християните вярват, че Исус е Божи Син и част от същността на Бог! Това е принцип в християнството и които вярва в нещо друго, той не е християнин!

Виж какво казва Исус за себе си:

Йоан 10 глава, стих 24 до 34:

24 Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно.

25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене.

26 Но вие не вярвате, защото не сте от Моите овце.

27 Моите овце слушат гласа Ми, и Аз ги познавам, и те Ме следват.

28 И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат, и никой няма да ги грабне от ръката Ми.

29 Отец Ми, Който Ми ги даде, е по-голям от всички; и никой не може да ги грабне от ръката на Отца.

30 Аз и Отец едно сме.

31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият.

32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни?

33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?

И още:

Марк 10:18 А Исус му рече: Защо Ме наричаш благ? Никой не е благ освен един Бог.''

Не схващаш ли,чеИсус не е отричал Своята Божественост-та нали затова искат да Го убият с камъни.Та нали като Божий Син Той е със същото естество като Своя Отец.А относно последния въпрос който използваш за аргумент ,че Исус си,,признава'',че не е Бог смея да твърдя -въпроса Му има зацел да провокира мисленето на ботатия, който Го заговаря.Прибавям от същата 10-та глава от евангелието от Марко - 25 По-лесно е камилата да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство.

26 А те се чрезмерно зачудиха и Му казаха: Тогава кой може да се спаси?

27 Исус ги погледна и рече: За човеците това е невъзможно, но не и за Бога; защото за Бога всичко е възможно.

В крайна сметка Исус ни спасява от греховете ни като умря вместо нас,,Защото за Бога всичко е възможно''Послание на апостол Павел към Римланите 1 глава:1 Павел, слуга Исус Христов, призван за апостол, отделен да проповядва благовестието от Бога,

2 (което по-напред Той беше обещал чрез пророците Си в светите писания),

3 за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство,

4 а по Дух на светост биде със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите;

5 чрез Когото получихме благодат и апостолство, та в Неговото име да привеждаме в послушност към вярата човеци от всичките народи;'

Добре дошъл във форума, Брате!

Прочети малко по-горе, какво е написано за Исус в Исляма и кажи на мюсюлманите кого Йоан нарича антихрист?

Бог да е с теб!

Откровение на Йоан 7 глава

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво.

2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза:

3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог.

4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните:

5 от Юдовото племе, дванадесет хиляди подпечатани; от Рувимовото племе, дванадесет хиляди; от Гадовото племе, дванадесет хиляди;

6 от Асировото племе, дванадесет хиляди; от Нефталимовото племе, дванадесет хиляди; от Манасиевото племе, дванадесет хиляди;

7 от Симеоновото племе, дванадесет хиляди; от Левиевото племе, дванадесет хиляди; от Исахаровото племе, дванадесет хиляди;8 от Завулоновото племе, дванадесет хиляди; от Иосифовото племе, дванадесет хиляди; от Вениаминовото племе, дванадесет хиляди подпечатани.

Това е за тези 144000 които за някои означават,че това е възможност последователите от тяхната религия да преобладават.Прилагам цитат:<< Според Исляма всички тези,които са повярвали в Исус и са последвали казаното от него,(Аллах да е доволен от него)-те ще

бъдат в Рая.Нищо чудно да са били само 144 000.Да вметна,че в някои езици определен брой може да означава много повече като численост.(успокояващо)

Последователите на Моисей (ра) ще са повече от тези на Исус(ра).

Мухаммад САС ще е пророкът с най-много последователи,като много от тях ще бъдат в Ада,а някои ще влязат в рая без да бъдат съдени.

И Аллах знае най-добре) >>

Та да продължим с текста,защото нямаме право да го орязваме и да представяме казаното в Писанията частично-Откровение на Йоан 7:9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,

10 и викаха с висок глас, казвайки: Спасение на нашия Бог, Който седи на престола и на Агнето!

Редактирано от Withstand (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.