Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жив ли е Исус според Корана?

Featured Replies

И да заключим: Исус ра не е урял на кръста нито според Курана нито според Библията.

е и?

пп влязох да видя дали някой ми е дал точен превод на българската думичка ,,син,,на английски

за да съставя после едно изречение и да видим как ще го преведен на български.

ЧАКАМ

• Отговори 103
  • Прегледи 19,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятели, Отговарям и на двамата! Мюсюлманите трябва да вярват, че нашият Бог е и техен Бог! Това е запосано в Корана! Сура29, аят 46 - 46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия

• С "пророчествата" на Мохамед още не съм приключил. Ще представя факти и за още "пророчества", които няма как да се случат! Много просто - трябва само да си отговорят на въпроса - Кои има за це

• Честно казано,мислех,че имаш малко повече.. възможности ,но не би. Сигурно не знаеш,обаче стотици Християни днес не вярват,че Исус е божи син и в измислената концепция за троицата. Те си ходят ред

Публикувани изображения

• Автор

И да заключим: Исус ра не е урял на кръста нито според Курана нито според Библията.

е и?

пп влязох да видя дали някой ми е дал точен превод на българската думичка ,,син,,на английски

за да съставя после едно изречение и да видим как ще го преведен на български.

ЧАКАМ

Добре е човек да помни какво е обещал!

учителка по арабски не мисля да ставам

в първия случай уа ма се превежда като ,,и не,, в подчертано отрицателна форма

във втория се превежда като ,,и това,,

ако започнеш да си превеждаш дума по дума с речник:до никъде няма да стинеш,надявам се разбираш,

ако не ще ти дам пример на

роден български език как една дума може да означава две различни неща:пише го в букварите ясно

важи и за арабския и за всеки език вярвам

И моят отговор:

Ще изчакам за такъв пример! Искам да чуя как - Положителни глаголи – Убиха, Разпнаха, след прибавянето на отрицателна частица НЕ, стават положителни, включително и при превод на чужд език!?

Тъкмо както твърдиш, и в българския е така!

Любопитен съм!

На мен такива глаголи не са ми известни! Не ми е известно и глагол / действие /, което да се означава със СИН!

Така, че до сега не представи нищо!

Опитай пак!

е и?

И как стигна до това заключение?

То е напълно погрешно!

Явно нищо не си схванала досега от онова което изложих в темата за Библията. А там ти синтезирах максимално сбито учението на Библията доколкото ми е възможно.

"Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията;

че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията;

и че се яви на Кифа, после на дванадесетте,

че след това се яви на повече от петстотин братя наведнъж, от които повечето и досега са живи, а някои починаха;

че после се яви на Якова, тогава на всичките апостоли;

а най-после от всички яви се и на мене, като на някой изверг." I Коринтяни 15:3-8

Този който иска да държиш това убеждение в сърцето си не е някой друг, а същия който заяви на Ева в едемската градина:

"А змията рече на жената: Никак няма да умрете" Битие 3:4

когато Ева му каза че Бог ги е предупредил да не ядат от плода на дървото за познаване на доброто и злото защото ще умрат. Т.е. той казваше точно обратното на това, което каза Бог.

За същия този, сатана, Исус каза:

"Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща." Йоан 8:44

и още

"Крадецът влиза само да открадне, да заколи и да погуби: Аз дойдох за да имат живот, и да го имат изобилно." Йоан 10:10

Той е същия, който изкушаваше Исус в началото на служението Му:

"Пак Го завежда дяволът на една много висока планина, показва Му всичките царства на света и тяхната слава и казва Му:

Всичко това ще ти дам, ако паднеш да ми се поклониш." Матей 4:8-9

опитвайки се да отклони Исус от мисията Му по спасението на човека.

"Той беше открай човекоубиец" и както винаги така и сега се стреми да завлече човека във вечните мъки през вечността далеч от Бога, каквато е и неговата съдба. А ти (вероятно без да съзнаваш), на този етап си в услуга на намеренията му като правиш горното заключение от цитата.

Ако Исус не е умрял (следователно не е и възкръснал), следва че спасително дело за човека не е извършено и изискването на закона "заплатата на греха е смърт" тегне с пълна сила над човека и всеки от нас когато застане пред божия съд трябва да я понесе за вечността.

Ако корана твърди че Исус не е умрял и възкръснал, прави си изводи коя духовна сила стои зад него.

Аз не знам какво пише в корана, нито ме интересува, защото съм намерил Библията. А когато си намерил шоколад не търсиш марципан, при това отровен.

Надявам се да излезеш от позицията си в която си сега - в услуга на сатана.

Редактирано от delig (преглед на промените)

Думите „само им бе оприличен" означават, че Аллах е лъжец и нищо повече!

Той е излъгал вярващите в исляма, че Исус е умрял на кръста.

Всички включително и учениците на Христос са повярвали в тази лъжа!

Напротив, това само доказва,че Иса (Исус) е жив и ще се върне накрая.

Също значи,че на кръста явно е умрял друг човек (можеби от неверниците, които са искали да убият Иса (Исус)).

Защо даваш за пример българският превод на Корана Брате?

Нима се срамуваш от Арабския?

Много се гордея даже с Арабския дори го смятам за най-чистия език :clap: .

Но това, че давам български превод от корана е да ти покажа, че има хора който са превели айетите веча, не е нужно да се мъчиш ти да превеждаш :cool:

И дори да се опитваш да го превеждаш, няма как да стане, защото както сам каза Logoc

аз арабския не го научих и нямам намерение да го уча.

Но ако искаш вземи и порчети Коран преведен на Английски, Руски, Немски, Френски и т.н. и сам ще разбереш че превода е един и същ с този който съм дал.

Но не е целта това, нали трябвя някой(няма да споменавам кой)да се прави, че знае повече от хората който са превели корана, както на Български, Английски, Руски, Немски и т.н.

Но явно ти се срамуваш от Българския превод , щом си трагнал сам да превеждаш с идеята, че ще го преведе по друг начин, който ти харесва точно на теб :down:

• Автор

Напротив, това само доказва,че Иса (Исус) е жив и ще се върне накрая.

Също значи,че на кръста явно е умрял друг човек (можеби от неверниците, които са искали да убият Иса (Исус)).

От кога "Може би" означава, че е умрял! И защо не пише такова нещо в Корана!

С някакви цитати от Корана, можеш ли да се подкрепиш или пошеш просто за да раздвижиш клавишите на клавиатурата си!?

Обикновенно така прават хора, които нямат аргументи.

Аз бих казал , че "Може би" не е умрял, защото такова нещо не е записано в Корана!

Ако ще правим свободни съчинения на тена Ислям, просто кажи!

Много се гордея даже с Арабския дори го смятам за най-чистия език :) .

Но това, че давам български превод от корана е да ти покажа, че има хора който са превели айетите веча, не е нужно да се мъчиш ти да превеждаш :)

И дори да се опитваш да го превеждаш, няма как да стане, защото както сам каза Logoc

Тъкмо казваш, че се гордееш е арабския! Дай да видим с кой текст се гордееш?

Или се срамуваш да го дадеш?

Но ако искаш вземи и порчети Коран преведен на Английски, Руски, Немски, Френски и т.н. и сам ще разбереш че превода е един и същ с този който съм дал.

Но не е целта това, нали трябвя някой(няма да споменавам кой)да се прави, че знае повече от хората който са превели корана, както на Български, Английски, Руски, Немски и т.н.

Но явно ти се срамуваш от Българския превод , щом си трагнал сам да превеждаш с идеята, че ще го преведе по друг начин, който ти харесва точно на теб :)

Аз нямам повод за гордост от българският превод!

В исляма Арабския език е приет за свещен и Коранът се тълкува на Арабски!

Да не би да оспорваш думите на Аллах в Корана?

Ще ти каже, че ще те постигне проклятието на Аллах - огъня!

Ще ти кажа, че няма безгрешни хора. Всички които имаме грехове щи посетим оганя.

И като гледам не само аз раздвижвам клавитурата на компа. ТИ си по активен в тази облас.

Като гледам много постове си дал, то които няма смисъл. Но както сам каза по дебре е да развижваш клавитурата отколкото да прашясва.

И които бяха в разногласие за това, се съмняваха за него. Нямат знание за това, освен да следват предположението.

В корана в същия айет пише:

Със сигурност не го убиха те. Да, възнесе го Аллах при Себе си. Аллах е всемогъщ, премъдър. (Коран, 4:157-158)

Важното е че не са го разпънали на кръста а е възнесен при Аллах.

И искам да повторя още един път една част от айета

И които бяха в разногласие за това, се съмняваха за него. Нямат знание за това, освен да следват предположението.

Също така ние сме в български форум, а не арабски, затова всички айети, който се дават трябва да бъдат с перфектен превод от арабски на български.

Ще попиташ защо?

Защото много малко хора знаят перфектен арабски за да разберат за какво става въпрос. Затова аз им предоставям преведени айети.

Не че се срамувам от българския или арабския, а и невиждам лагика от това да се срамувам от даден език.

Както казват хората "Един език да знаеш повече си е цяло богатство" :yanim:

• Автор

Ще ти кажа, че няма безгрешни хора. Всички които имаме грехове щи посетим оганя.

И като гледам не само аз раздвижвам клавитурата на компа. ТИ си по активен в тази облас.

Като гледам много постове си дал, то които няма смисъл. Но както сам каза по дебре е да развижваш клавитурата отколкото да прашясва.

Не знаех, че и Христос има грях! Би ли посочил поне един грях на Христос описан в Корана?

И ако не можеш да посочиш - Би ли предположил, защо няма грях, щом е Човек?

А иначе - използваш моето собствено мнение за теб, за да охарактеризираш мен!

Много странно - твоите недостатъци - са и мой недостатъци!

В корана в същия айет пише:

Важното е че не са го разпънали на кръста а е възнесен при Аллах.

Точно това съм сигурен, че не го пише в Корана!

Пак ли започваш със заблужденията ?

И искам да повторя още един път една част от айета

Също така ние сме в български форум, а не арабски, затова всички айети, който се дават трябва да бъдат с перфектен превод от арабски на български.

Ще попиташ защо?

Защото много малко хора знаят перфектен арабски за да разберат за какво става въпрос. Затова аз им предоставям преведени айети.

Не че се срамувам от българския или арабския, а и невиждам лагика от това да се срамувам от даден език.

Както казват хората "Един език да знаеш повече си е цяло богатство" :huh:

Коранът се тълкува на арабски! Това, че в необходимо българският превод на Коранът да премине през одобрение от Главно мюфтийство на Република България, означава, че има промени при превода!

Хора, които не могат да преведат Корана, не могат да дадат оценка на проф.д-р Цветан Теофанов!

Вярно е, че проф. Теофанов се е опитал да "замаже" част от грешките в Корана!

Но всичко - не може!

Отказът от тълкуване на арабският текст, означава липса на аргументи и за мен - това е достатъчно!

Разбирам, че няма какво да кажеш!

А защо трябва да тълкуваме Библията на български а Корана не????

До колкото знам Библията не е на писана на български или греша.???

Редактирано от WhiteWolf@ (преглед на промените)

Както обикновено говориш глупусто Логос

мислех,че си по-способен умствено,но разбрах,че черпиш анти-ислямски материали от сайтове..

както и да е:

нека поговорим за езиците.

Просто те помолих да преведеш кратката бг дума ,,син,,на английски,за да ти дам пример за арабския

но ти ОТКАЗА и започна да увърташ..

дори и на български език има примери,макар,че е много по-беден граматически от арабския:

,,не става ли така да направя?,,-тук отрича ли се,разглеждайки смисъла?

,,не,че не може да дам вода на коня''-лир.герой казва,че не може да даде вода или,че отказва да даде вода?

пример как една бг дума може да означава две съвсем различни неща:

,,Логос отслабна психически.''

,,Логос отслабна с 10 кг.''

гледай думата в червенко.Превежда се според значението.

ако буквално преведем на английски какво ще стане?Знаем ли как да преведем точно,ако не разбираме значението?

Със словореда какво ще стане?

Ще разберем ли какво пише ако налучкваме?

просто не става така

и дуго:Курана не е книга.

Куран се помни на изуст.Бил е запаметен от стотиците мюсюлмани срещали се лично с Мухаммад САС

Милиони хора го знаят от началото до края,дори и 3 годишни деца!

Книгата,в която са цитатите на Курана дори не се нарича Куран:нарича се Мусаф.

• Автор

А защо трябва да тълкуваме Библията на български а Корана не????

До колкото знам Библията не е на писана на български или греша.???

Никой не е предложил да тълкувам Библията на друг език!

Отвори си тема и я тълкувай на какъвто език изкаш!

Между другото - Библията е единствената книга, която е преведена на всички езици по света. До сега само на няколко специфични езикови разновидности не е преведена.

Така, че имаш голямо поле за изява, за разлика от корана, които се тълкува на Арабски!

мислех,че си по-способен умствено,но разбрах,че черпиш анти-ислямски материали от сайтове..

както и да е:

Просто те помолих да преведеш кратката бг дума ,,син,,на английски,за да ти дам пример за арабския

дори и на български език има примери,макар,че е много по-беден граматически от арабския:

,,не,че не може да дам вода на коня''-лир.герой казва,че не може да даде вода или,че отказва да даде вода?

ако буквално преведем на английски какво ще стане?Знаем ли как да преведем точно,ако не разбираме значението?

просто не става така

Куран се помни на изуст.Бил е запаметен от стотиците мюсюлмани срещали се лично с Мухаммад САС

Алия, поредна порция спам ни сервираш.Какво има да се превежда на думичката "син" и защо трябва да ти се превжда на английски за да я преведеш на арабски?Освен това ти не знаеш арабски, а пишеш това което ти каже съветника ти , дето не смее да пише вече от свое име , защото се опасява пак да не се изложи.

Абсолютно на всички стана ясно, че много обичаш да лъжеш и не ти прави никакво впечатление когато те хванат.

С тоя си пост, освен неумели опити да обидиш Логос, не каза нищо друго.Вашата обща политика е да лъжете и да обвинявате всички останали точно в този грях. :)

• Автор

както и да е:

Щом са глупости, тъкмо по-лесно ще ме разобличиш!

В началото българският език беше по - беден от арабския, но след няколко публикация, вече българският език стана само "по-беден граматически от арабския"!

Да се упочним - какво разбираш под "по-беден граматически" - това, че има по-проста граматика, или обратното - граматиката е по-сложна?

В случая се пита. Това е въпросително изречение.

Тук глаголът е „става"! Като прибавим към него „не" се получава неговата противоположност – Не става!

Т.е. В случая се пита с отрицателен глагол и нищо повече!

По-важното е, че прибавянето на отрицателната частица "не" превръща глагола в неговата противоположност.

И очаква всички възможни отговора, които предполагат въпросителните изречение. Възможните отговорите теоретически са много!

Със същия успех може да се попита:

– Става ли така да направя?

<br style="">

Тук действително изпитвам затруднение да определя кой е лирическия герой!

Тук имаме двойно отрицание / две отрицателни частици / , което определено не е нашият случай! Глаголът е Може! Поставянето на отрицателна частица означава неговата противоположност „не може".

Двойното отрицание винаги води до положително значение на глагола!

При тройно отрижание пак ще се получи отрицателно значение, а при четворно – положително!

Но основният глагол е ясен – Може. И всяка отрицателна частица го прави противоположем.

И няма никакъв случаи в който отрицателната частица да не променя значението на глагола!

просто не става така

Глаголът и в двата случая е в положително значение / няма е неговата противоположност / и не е случая, който дискутираме!

Но в този пример не ми се налага да налучквам. И в двете изречениа глаголът означава – „стана слаб"!

Това не знам по какъв повод го пишеш, но мога да кажа следното:

В Корана е използван израза - Книгата на Аллах! А как го наричат Богослови - е друг въпрос! И още - книгата с българският превод се нарича "Свещен Коран"!

Освен това думите ая, аят айет и пр. у нас не съм срещал някакъв стандарт за правилно писане.

Аз лично използвам дума аят, която съм я взел от руския език, защото там така е прието.

Сура 8 Придобитото от войната, аят 75.

75. А които впоследствие повярват и се преселят, и се борят заедно с вас, те са от вас. И роднините са по-близки едни на други според Книгата на Аллах. Аллах всяко нещо знае.

---

Наизустяването на Корана е известно - Говорим за хафъзите.

В България има такова училище, но до колкото разбрах, там май са объркали бройката на знаменията в Корана.

Написано е следното -Източник: http://e-vestnik.bg/2103

"Коранът съдържа 600 страници, разделени на 114 сури, думите са 6666, буквите са 345 000."

Нито Коранът съдържа 6 666 думи, нито 6 666 знамения!

Знаменията са 6236!

А ако приемем, че в Корана има 6 666 думи и 345 000 букви, то следва, че средния брой букви в една дума от Корана е над 50 !

Доста впечатняващи думи!

Темата е "Жив ли е Исус..." - а изобщо живял ли е?! Не съм антихрист, но и вярващ не съм - обаче изгледах преди малко филма Zeitgeist ( Ето примерен линк ) - в началото се цитират писания (митове) за различни богове, от различни религии, от различни епохи, имащи една и съща съдба (или легенда за нея) с Христос - това ме накара доста да поразмишлявам по тия неща...

• Автор

Темата е "Жив ли е Исус..." - а изобщо живял ли е?! Не съм антихрист, но и вярващ не съм - обаче изгледах преди малко филма Zeitgeist ( Ето примерен линк ) - в началото се цитират писания (митове) за различни богове, от различни религии, от различни епохи, имащи една и съща съдба (или легенда за нея) с Христос - това ме накара доста да поразмишлявам по тия неща...

Дали изобщо е живял Исус?

Всички християни смятат, че е живял!

Всички мохамедани смятат, че е живял!

Всички юдеи смятат, че е живял!

Нехристиянски източници също смятат, че е живял!

Това е много над половината от населението на земята!

Нормално е и някои да смятат, че не е живял...

...

И още - въпросът за вярата е въпрос на лична преценка!

Едни от най-големите умове на човечеството са били вярващи - Галолео Галилей, Исак Нютон, А.С Пушкин, Михаил Ломоносов, Лев Толстой, Айнщайн - най-големия учен на 20 век!!!, Чарлз Дарвин, Джорж Вашингтон, Моцарт, Александър Солженицин, Бенджамин Франклин, Йохан Волфганг Гьоте, Блез Паскал, Уйлям Гладстон и др.

Действително, това не са хора, които най-общо казано показно са палели свещи по църквите или ежедневно са се молени.

Те просто са пренесли общочовешките добродетели от Библията в областта, която са работили.

Ако намираш общочовешките добродетели на друго място, то какъв е проблема ...

Logoc,излагаш доста интересни факти,относно исляма и от тук ще те питам(не вземам ничия страна),след като стават очевидни противоречията в Корана и е под съмнение дали е пророк Мохамед(според постовете ти),нима никой от вярващите мюсюлмани не е видял това,не го е разбрал(имам предвид и тези,които са запознати с религията),как се обясняват тези противоречия на вярващите дето питат?

Още един въпрос-след като Тората е призната от Мохамед,защо сега никой не говори за нея,а всеки казва,че Библията е променена много пъти и не я приема?Щом по негово време тя е факт и е приета,сега би трябвало да е същото?Или само Тората приемат,а Евангелието не?

...И още - въпросът за вярата е въпрос на лична преценка!...

Така е и по принцип в това няма нищо лошо - лошото е, че тази хубава идея по същество служи и подпомага пъклени цели!!!

Дали изобщо е живял Исус?

Всички християни смятат, че е живял!

Всички мохамедани смятат, че е живял!

Всички юдеи смятат, че е живял!

Нехристиянски източници също смятат, че е живял!

Всъщност само в Исляма,освен Християнството,вярата в Исус ра е част от религията.

Един мюсюлманин не е такъв,ако не вярва,че Исус е пратен с мисия на земята.

safiray-и аз си задавам въпроса защо християнски свещеници,учени и изобщо много умни

хора приемат Исляма и загърбват християнството-нима не са видели всички компромати,намерени

от Логос??!

например доктор Юсуф Естес защо загърби църквата си и мисионерските си мисии

и стана един от най-известните призоваващи към Исляма

бивш християнин?

Той е богат,има няколко бизнеса в Америка,може ли да е толкова прост,че да трупа милиони,а да не види

фалшивото в Курана и ,,истината,, в Библията?

който не вярва:

,,как свещенникът прие Исляма,,

ха:още един бивш поп-настоящ мюсюлманин:

,,Най-известният малйски свещеник приема Исляма,,:

още един,всички ли са простаци,които не са търсили отговори:

,,Британски богослов приема Исляма,,

:)

Логос иска света да спре да се върти..

Aliah, студен(тк)а - това твоя снимка ли е от аватара? - Щото ако е да, независимо дали си студена или студентка, и дали ще ме режат един или повече пъти се пиша и аз "муслиман" пък каквото ще да става (или да ще каквото става) :)

Всъщност само в Исляма,освен Християнството,вярата в Исус ра е част от религията.

Един мюсюлманин не е такъв,ако не вярва,че Исус е пратен с мисия на земята.

safiray-и аз си задавам въпроса защо християнски свещеници,учени и изобщо много умни

хора приемат Исляма и загърбват християнството-нима не са видели всички компромати,намерени

от Логос??!

например доктор Юсуф Естес защо загърби църквата си и мисионерските си мисии

и стана един от най-известните призоваващи към Исляма

бивш християнин?

Той е богат,има няколко бизнеса в Америка,може ли да е толкова прост,че да трупа милиони,а да не види

фалшивото в Курана и ,,истината,, в Библията?

който не вярва:

,,как свещенникът прие Исляма,,

ха:още един бивш поп-настоящ мюсюлманин:

,,Най-известният малйски свещеник приема Исляма,,:

още един,всички ли са простаци,които не са търсили отговори:

,,Британски богослов приема Исляма,,

:)

Логос иска света да спре да се върти..

;) Ето на въпроса " защо християнски свещеници,учени и изобщо много умни

хора приемат Исляма и загърбват християнството" по същата логика

http://www.youtube.com/watch?v=EBY5VbC6rvU&feature=channel и

http://www.youtube.com/watch?v=xJZU8wCvNKg,

http://www.youtube.com/watch?v=LXbsZW26zoY,

http://www.youtube.com/watch?v=H-G-DwNRXW0,

http://www.youtube.com/watch?v=u2-XaUbCoSU&feature=PlayList&p=08025F430D3B3534&playnext=1&playnext_from=PL&index=19

Това,което казва Logoc не са ли факти?

Защо,хората си сменят религията,според мен защото не са намерили това,което искат или търсят в нея,спокойствие,увереност,закрила,пълноценен живот,свобода... :wub:

Това,което казва Logoc не са ли факти?

Защо,хората си сменят религията,според мен защото не са намерили това,което искат или търсят в нея,спокойствие,увереност,закрила,пълноценен живот,свобода... :speak:

не,това са негови виждания,не факти.

Не знам какво цели с това,въпросите са обсъждани още преди той да се роди.

Хората винаги са преминавали от една религия в друга:от Ной до края на света ще е така.

За пари(и особено за паспорт) хората сменят политическите си възгледи,сменят си пола,религията и т.н.

Въпроса е защо тези много по-умни и образовани от теб и мен,познаващи религията си християни приемат Исляма?

Наивници ли са или доброволно си усложняват живота,защото Исляма не е просто да обичаш ближния,ами трябва да даваш %

от спечеленото на бедните,да стоиш жаден и гладен един месец годишно,да се молиш 5 пъти на ден и т.н. задължения.

Да не говорим за дескриминацията и отношението на другите,семейството спрямо един нов мюсюлманин..

Не са ли си задавали въпросите,които Логос пита

или са приели Ислям без да знаят отговорите:сляпо!?

пп защо не ми намери клипче:,,Главния имам на Мекка прие Християнството,,или

,,Известен ислямски учен загърби Исляма?,,ами на хора,които никога не са разбрали какво е Ислям и явно искат да напуснат арабската/персийската си родина.

дори не могат да кажат името Аллах СУТ правилно..

не,това са негови виждания,не факти.

Не знам какво цели с това,въпросите са обсъждани още преди той да се роди.

Хората винаги са преминавали от една религия в друга:от Ной до края на света ще е така.

За пари(и особено за паспорт) хората сменят политическите си възгледи,сменят си пола,религията и т.н.

Въпроса е защо тези много по-умни и образовани от теб и мен,познаващи религията си християни приемат Исляма?

Наивници ли са или доброволно си усложняват живота,защото Исляма не е просто да обичаш ближния,ами трябва да даваш %

от спечеленото на бедните,да стоиш жаден и гладен един месец годишно,да се молиш 5 пъти на ден и т.н. задължения.

Да не говорим за дескриминацията и отношението на другите,семейството спрямо един нов мюсюлманин..

Не са ли си задавали въпросите,които Логос пита

или са приели Ислям без да знаят отговорите:сляпо!?

пп защо не ми намери клипче:,,Главния имам на Мекка прие Християнството,,или

,,Известен ислямски учен загърби Исляма?,,ами на хора,които никога не са разбрали какво е Ислям и явно искат да напуснат арабската/персийската си родина.

дори не могат да кажат името Аллах СУТ правилно..

Aliq, Бягай да празнуваш и да научиш защо спира сърцето!Много ти се иска постовете на Логос да са като твоите , ама няма как да стане.Фактите които той излага са неоспорими и точно затова никой от твоите хора не се включва, само ти повтаряш като латерна лъжите които отдавна сме чели.Пак ще ти повторя че си удивително нагло създание, колко пъти те хванахме в явни измами, но на теб изобщо не ти пука и продължаваш да ни сервираш нови такива.

Главния имам на мека по много причини няма да приеме християнството, не ми се занимава да обяснявам сега, защото съм сигурен че ти си знаеш и по добре от мен.Колкото до известен ислямски учен не е приел християнството: няма такъв случай заради простия факт че ислямски учени просто не съществуват, термина ти е нонсенс, нещо като дървен пясък. :speak:

• Автор

Logoc,излагаш доста интересни факти,относно исляма и от тук ще те питам(не вземам ничия страна),след като стават очевидни противоречията в Корана и е под съмнение дали е пророк Мохамед(според постовете ти),нима никой от вярващите мюсюлмани не е видял това,не го е разбрал(имам предвид и тези,които са запознати с религията),

С "пророчествата" на Мохамед още не съм приключил.

Ще представя факти и за още "пророчества", които няма как да се случат!

как се обясняват тези противоречия на вярващите дето питат?

Много просто - трябва само да си отговорят на въпроса - Кои има за цел да лъже вярващите?

И когато си отговорят на този въпрос, тутакси ще им стане ясно що за религия е исляма!

Ти как би отговорил на този въпрос?

Още един въпрос-след като Тората е призната от Мохамед,защо сега никой не говори за нея,а всеки казва,че Библията е променена много пъти и не я приема?

Когато се говори за Тората и Стария Завет практически се говори за едно и също нещо - Първата част от Библията!

Така, че когато мюсюлманите казват Библията / Писанието / е променена, това означава, че и Тората е променена.

Щом по негово време тя е факт и е приета,сега би трябвало да е същото?Или само Тората приемат,а Евангелието не?

И сега всичко е същото. Например, традицията за обрязването на мюсюлманите произтича точно от Тората!

А колко мюсюлмани знаят този факт?

Съвременните арабски богослови се стремят да "откъснат" исляма от християнството!

И представят исляма като различна религия от християнството.

Това не е истина и е ясно записана в Корана и Сунната.

Между другото - в огромната си част Сунната не е преведена на български!

Преведени са само част от угодните за представяне Хадиси / Предания /.

За това и аз съм тук във форума - да покажа на мюсюлманите тяхната истинска религия!

Това е моята цел - да покажя на мюсюлманите, че са християни, почитащи специфични арабски традиции!

Това е ортодоксалният ислям и в него няма нищо лошо!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Ясно, Логос, мисията се изясни.

Нещо като тази на Шанкара.

Е, тогава пожелавам Шанкара Виджаям!:)

А Христос си е жив - той е в сърцата на всинца ни, независимо в кой точно измислен модел на Битието се опитваме да спасим психиката си...

• Автор

Aliah, студен(тк)а - това твоя снимка ли е от аватара? - Щото ако е да, независимо дали си студена или студентка, и дали ще ме режат един или повече пъти се пиша и аз "муслиман" пък каквото ще да става (или да ще каквото става) :)

Приятелю,

Понеже малко по-горе се обозначи като невярващ, ще ти разкажа някои факти за обрязването / мога да ти ги представя и със стихове от Библията /.

Не е необходимо да ставаш мюсюлманин, за да се обрежеш. Християните също могат да се обрежат, но за тях, това не е задължително!

Обрязването има задължителен характер само за мюсюлмани и юдеи!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

• Автор

А Христос си е жив - той е в сърцата на всинца ни, независимо в кой точно измислен модел на Битието се опитваме да спасим психиката си...

Брате, Битие е част от Тората и в нея изобщо не се говори за Христос!

За чия психика говориш ? За пръв път от теб чува за люде, които твърдят, че в Битие се разглеждат възкресението на Христос!

Това, че Исис не е разпнат до смърт на кръста е в противоречие с Корана.

Разглеждам въпроса от гледна точка на Корана и не намесвам друга религия.

1.Ако приемен, че Исус е жив, се променя се мисиата му дадена му от Аллах - да плаща закат докато е жив! Кому в момента плаща закат Христос вече 2 000 години - на неверниците в Ада ли?

2. Щом Исус е още жив, тогава кой е последният пророк в Исляма / ключът на пророците / Мохамед или Исус?

Излиза, че Мохамед нещо е излъгал - има още един пророк след него!

3. Как да си обясним странните противоречия между българската и английската компилация на Корана:

Сура 19 четем, че Исус е умрял и е възкресен.

32. И да бъда нежен към своята майка. И не ме стори Той горделив, непокорен.

33. И мир на мен в деня, в който съм роден, и в деня, когато ще умра, и в Деня, когато ще бъда възкресен!"

34. Това е Иса, синът на Мариам ­ словото на истината, в която се съмняват.

И сега да видим какво пише в същата тази сура 19 аят 33, но в английския превод на Корана, на Pickthall / един от най - добрите преводи на английски / :

33 Peace on me the day I was born, and the day I die, and the day I shall be raised alive!

33 Мир на мен в деня, когато се родих, и в деня на смъртта си, и в деня, когато ще се въздигна жив! / преводът е мой /.

Източник - http://www.ishwar.co...l)/sura019.html

Кой казва истината - българския Коран, които твърди, че Исус е възкръснал или английския, които твърди, че Исус е въздигнат жив?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.