Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Жив ли е Исус според Корана?

Featured Replies

Брате, Битие е част от Тората и в нея изобщо не се говори за Христос!

За чия психика говориш ? За пръв път от теб чува за люде, които твърдят, че в Битие се разглеждат възкресението на Христос!

"Битие" в мисълта на valentinus е употребена не в старозаветния и смисъл - на заглавие на Книга от Библията, а като "живот, съществувание, бит"....

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

• Отговори 103
  • Прегледи 19,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Приятели, Отговарям и на двамата! Мюсюлманите трябва да вярват, че нашият Бог е и техен Бог! Това е запосано в Корана! Сура29, аят 46 - 46. И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия

• С "пророчествата" на Мохамед още не съм приключил. Ще представя факти и за още "пророчества", които няма как да се случат! Много просто - трябва само да си отговорят на въпроса - Кои има за це

• Честно казано,мислех,че имаш малко повече.. възможности ,но не би. Сигурно не знаеш,обаче стотици Християни днес не вярват,че Исус е божи син и в измислената концепция за троицата. Те си ходят ред

Публикувани изображения

• Автор

"Битие" в мисълта на valentinus е употребена не в старозаветния и смисъл - на заглавие на Книга от Библията, а като "живот, съществувание, бит"....

Щом е така, мисля че грешката е моя!

Съжалявам Valentinus - грешно те разбрах!

Не бях внимателен и несъзнателно те обидих и сега нямам какво да кажя в своя защита!

Грешката е моя - Приеми моето извинение!

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

Щом е така, мисля че грешката е моя!

Съжалявам Valentinus - грешно те разбрах!

Не бях внимателен и несъзнателно те обидих и сега нямам какво да кажя в своя защита!

Грешката е моя - Приеми моето извинение!

Логос /Слово, творчески звук/ приеми моите почитания на интелекта ти;).

А Христос е бил разпнат - не може да се подмине пренасянето в жертва на тленното в името на нетленното. Точно тази жертва е отлика на спасителния път пред лъжливия - този на раздуване на аза и привързване към самсара. "Кото загуби живота си за мене, ще го намери..."

1)Така, че когато мюсюлманите казват Библията / Писанието / е променена, това означава, че и Тората е променена.

2)традицията за обрязването на мюсюлманите произтича точно от Тората!

3)Съвременните арабски богослови се стремят да "откъснат" исляма от християнството!

И представят исляма като различна религия от християнството.

4)Това не е истина и е ясно записана в Корана и Сунната.

5)За това и аз съм тук във форума - да покажа на мюсюлманите тяхната истинска религия!

Това е моята цел - да покажя на мюсюлманите, че са християни, почитащи специфични арабски традиции!

1) и двете писания са манупулирани,на колко много места в Курана се говори за това,ти обаче не можеш(или не искаш) да прочетеш.

2)произтича от Адам-първия човек и пророк

3)няма защо да го правят,мюсюлманите вярват в мисията на Исус ра като Пророк

и им е ясно,че ,,СИН БОЖИ,,е хорска измислица.Евреите казват,че Узейр е син божи-нищо ново:

християните след Исус ра просто продължават традицията на евреите за съжаление

4)само в твоята богата фантазия,предлагам да напишеш приликите,аз ще ти дам разликите

невероятен манупулатор си и ти самия,истински наследник на традицията

5) ;) драги Логос:ако бяме 2000 години назад и Мухаммад САУС не беше получил мисията си от Господ,

щях да следвам низпосланото на Исус (ра)-а именно,да служа на Един Бог,не да искам пророка му от плът и кръв да ми прощава греховете:

уж бог-излязал от интимните части на жена?!

Бог-Исус,който Идва и си Отива !?

Който ,въпреки,че е Бог НЕ Е всесилен,може ли Бог да Започне да съществува и да Бъде Създаден? т.н.и т.н.

А в Библията на колко места пише,че Бог има много синове?Или християните не четат Библията-така излиза.

Адам не е ли син на Бог също?

да видим какво казва Библията:

Свето Евангелие(забележете!!!),Матей:

[23:8] А вие недейте се нарича учители; защото един е вашият Учител - Христос, а всички вие сте братя;

[23:9] и никого на земята недейте нарича свой отец, защото един е вашият Отец, Който е на небесата;

[23:10] и наставници недейте се нарича; защото един е вашият Наставник - Христос.

Господ нарича Исус:наставник и учител.Те равни ли са на Бог ?

какво е Бог ,нека видим дефиницията в Български Тълковен Речник:

Създателят на Вселената, който я управлява по своя воля (в религията на християни я евреи). 3. Прен. Нещо, което е обект на сляпо преклонение; кумир, идол.

какво казва Исус,:

[5:37] И пратилият Ме Отец Сам засвидетелствува за Мене. А вие ни гласа Му някога сте чули, ни вида Му сте видели;

[5:38] и словото Му не пребъдва у вас, понеже вие не вярвате Ономува, Когото е Той пратил.

[5:39] Изследвайте Писанията, защото вие мислите чрез тях да имате живот вечен. И те са, които свидетелствуват за Мене.

[5:40] Но не искате да дойдете при Мене, за да имате живот.

[5:41] От човеци слава не приемам,

[5:42] но разбрах ви, че нямате в себе си любов Божия.

[5:43] Аз дойдох в името на Моя Отец, и Ме не приемате; но, ако друг дойде в свое име, него ще приемете.

[5:44] Как можете вие да повярвате, когато един от другиго приемате слава, а славата, която е от Единаго Бога, не търсите?

[5:45] Не мислете, че Аз ще ви обвинявам пред Отца: има против вас обвинител, - Моисей, на когото се вие уповавате.

[5:46] Защото, ако да бяхте вярвали на Моисея, щяхте да повярвате и на Мене, понеже той за Мене писа.

т.е.и Моисей е бог

според Християнството,Господа праща Пророци от както свят светува,само на християните праща Бог(пак си припомнете има ли бог начало и ограничени възможности!) ,който да им изкупи греховете просто така,само,чрез вярата в него. ;)

още от Новия Завет:

[2:22] Мъже израилтяни! Изслушайте тия думи: Иисуса Назорея, Мъж, засвидетелствуван пред вас от Бога със сили, чудеса и личби, що ги Бог стори чрез Него между вас, както и сами знаете

мъж,т.е.човек

Бог мъж,има ли съвършеният Бог пол и човешки слабости?

Моисей също е имал дарби и е правел чудеса.

Бог ли е Моисей?

А Соломон?

А Давид?

,,чрез него,Исус,,какво означава:че чрез един Бог друг Бог ви се изкупува греховете.

хайде стига толкова за днес.

Логос-искам обяснения с доказателства.

само да вметна:че мюсюлманите не смятаме никой от пророците за умрял,мога да дам

цитат ако желаеш(едва ли искаш цитат,но питам от любезност)

...Евреите казват,че Узейр е син божи-нищо ново:

..

Доколкото съм запознат евреите никога не са смятали Узайр (Езра) за син божи.

Доколкото съм запознат евреите никога не са смятали Узайр (Езра) за син божи.

О,да както и много други ,,специални хора,,Узайр е даден като пример в Курана за тези хора.

Имат и песни за синовете на Бог,които

са създадени по божии образ и подобие.Можеш да попиташ в темата за юдеизъм за подробности,евреите твърдят

че Езра не е мъртав,т.е.жив е до ден днешен.

В Корана пише, че евреите казват, че Узайр е божи син, но самите евреи това го нямат в тяхното учение.

Питах в темата за Юдаизма. Да видим какво ще кажат.

За един всемогъщ Бог не би трябвало да е проблем да прави каквото си поиска.

Той може да да се появи във всяка форма, да я промени и да изчезне, за да каже нещо на тези, които е създал.

Това съвсем теоретично. Няма причина всемогъщ Бог да се съобразява с това което пише в човешките книги за него.

За мен е интересен въпросът защо не е изпратил пророци във всички държави, които да запишат едно и също послание на всички езици.

_____

Споровете между Исляма, Християнството и Юдаизма ще са причина за следващата световна война.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

В Корана пише, че евреите казват, че Узайр е божи син, но самите евреи това го нямат в тяхното учение.

Питах в темата за Юдаизма. Да видим какво ще кажат.

За един всемогъщ Бог не би трябвало да е проблем да прави каквото си поиска.

Той може да да се появи във всяка форма, да я промени и да изчезне, за да каже нещо на тези, които е създал.

Това съвсем теоретично. Няма причина всемогъщ Бог да се съобразява с това което пише в човешките книги за него.

За мен е интересен въпросът защо не е изпратил пророци във всички държави, които да запишат едно и също послание на всички езици.

_____

Споровете между Исляма, Християнството и Юдаизма ще са причина за следващата световна война.

Ще следя отговора с интерес.

В Библията също не пише много неща,но тях ги има нали?Същото и в Тората.

Примерно,че една част от християните ще вярват,че Исус е бог,друга,че е Пророк,трета друго и т.н.

така и не всички евреи вярват,че Узейр е син божи,други са го вярвали и са му се молели.

Както знаеш Вало-земния живот е изпитание за човеците.Изпитанието няма да е изпитание ако всичко ти се дава на готово.

Създателя ни е дал ум и способността да разсъждаваме.

Защо бог не идва директно да ни се покаже и да ни каже да му вярваме?-Напр.

телевизорите са направени от Прозводител Х. и се продават навсякъде.

Няма нужда Производителя Х.да се превръща в телевизор,за да разбере телевизора кое е добро за него;)

Просто от производителя се очаква да изпраща заедно с телевизора инструкции,

след като той знае абсолютно всичко за продукта си-кое

е добро за машината или какво да не се прави,за да работи добре.

Кой го прадвижда това за Световната Война?

В Библията също не пише много неща,но тях ги има нали?Същото и в Тората.

Примерно,че една част от християните ще вярват,че Исус е бог,друга,че е Пророк,трета друго и т.н.

така и не всички евреи вярват,че Узейр е син божи,други са го вярвали и са му се молели.

В Корана не пише, че някой евреи вярват, че Узайр е син божи, пише че евреите казват това в сегашно време.

Ти казваш, че някои евреи. Това означава ли, че Корана може да се тълкува?

Както знаеш Вало-земния живот е изпитание за човеците.Изпитанието няма да е изпитание ако всичко ти се дава на готово.
Според мен земния живот не е изпитание, той е съвкупност от предишните ни мисли, думи и дела и свободен избор във всеки един момент.

Няма нужда Производителя Х.да се превръща в телевизор,за да разбере телевизора кое е добро за него;)

Това не е много удачно сравнение. Но все пак ако го ползваме - инструкциите са твърде стари. Нещата се променят.

Освен това Производителят на телевизори дава инструкции на всеки език, не само на един.

Корана и Библията предвиждат варварско деяние - убийство с камъни. Според християните, това се отнася за определени хора и по определено време, не за сега. Според Исляма това е актуално и сега.

Когато хора съдят хора - стават грешки, понякога съзнателни, понякога не.

Какво ще стане ако някой бъде убит с камъни и после се окаже че е било грешка?

Така си мисля. Цялата тази нетолерантност, която се насажда, терористичните атентати, омразата, ние сме прави, вие не сте - резултатът няма да е добър.

Редактирано от Вало (преглед на промените)

;) Аллах = производител на телевизори, Корана = инструкции за ползване... Уби ме!

Така си мисля. Цялата тази нетолерантност, която се насажда, терористичните атентати, омразата, ние сме прави, вие не сте - резултатът няма да е добър.

Войни е имало и ще продължава да има докато не приключи онази голямата духовна война, започнала преди създаването на земята и човека. Като казвам това не искам да оставаш с впечатлението, че съм военолюбива личност, тъкмо обратното. Начинател на тази война е онзи, който отначало тръгна на бунт срещу Твореца. Войната е започнала преди нашето раждане и не са ни питали искаме ли да я има или не. Също така трябва да знаеш, че неутрална страна няма. Тези които се смятат за неутрални, всъщност са на страната на бунтовника. Нещо повече - ние хората сме основната корист на тази война. Първоначално когато Бог създаде човека, го постави в съвършена среда за живот и съвършени взаимоотношения, както по вертикала Бог-човек, така и по хоризонтала човек-човек, което беше свидетелство за Неговата доброта и любов. Но дойде бунтовника и въвлече човека в тази война като го подмами да мине на негова страна във войната. Тъй като самия бунтовник (Сатана) е сътворено от Бог същество, което не може да атакува Твореца (понеже никое гърне не е по-велико от грънчаря), след като завлече 1/3 от небесните ангели (сега демони), атакува образа и подобието на Бог - човека. Подмами го да престъпи единствената забрана, която му беше дадена и по този начин го "присвои". При изкушението на Сатана, човека беше поставен пред избора на кого да се покори. Избирайки да послуша бунтовника, той все едно казваше: "Добре, аз решавам да сваля от престола в сърцето си Този Който ме сътвори и ме постави в тази съвършена среда за вечен живот и решавам да поставя там онзи, който ми каза "никак няма да умрете". Но понеже Бог не оставя магарето си в калта, изпрати Спасител за човека, който е наречен Княза на мира (не на войната а на мира!). Затова казах по-горе, че този, който иска да остане "неутрален", всъщност е на страната на бунта, понеже първите двама човека нямаха деца преди грехопадението, а всички са родени след това, когато те двамата вече носеха в себе си грешно естество.

Редактирано от delig (преглед на промените)

Войни е имало и ще продължава да има докато не приключи онази голямата духовна война, започнала преди създаването на земята и човека. Като казвам това не искам да оставаш с впечатлението, че съм военолюбива личност, тъкмо обратното. Начинател на тази война е онзи, който отначало тръгна на бунт срещу Твореца. Войната е започнала преди нашето раждане и не са ни питали искаме ли да я има или не. Също така трябва да знаеш, че неутрална страна няма. Тези които се смятат за неутрални, всъщност са на страната на бунтовника. Нещо повече - ние хората сме основната корист на тази война. Първоначално когато Бог създаде човека, го постави в съвършена среда за живот и съвършени взаимоотношения, както по вертикала Бог-човек, така и по хоризонтала човек-човек, което беше свидетелство за Неговата доброта и любов. Но дойде бунтовника и въвлече човека в тази война като го подмами да мине на негова страна във войната. Тъй като самия бунтовник (Сатана) е сътворено от Бог същество, което не може да атакува Твореца (понеже никое гърне не е по-велико от грънчаря), след като завлече 1/3 от небесните ангели (сега демони), атакува образа и подобието на Бог - човека. Подмами го да престъпи единствената забрана, която му беше дадена и по този начин го "присвои". При изкушението на Сатана, човека беше поставен пред избора на кого да се покори. Избирайки да послуша бунтовника, той все едно казваше: "Добре, аз решавам да сваля от престола в сърцето си Този Който ме сътвори и ме постави в тази съвършена среда за вечен живот и решавам да поставя там онзи, който ми каза "никак няма да умрете". Но понеже Бог не оставя магарето си в калта, изпрати Спасител за човека, който е наречен Княза на мира (не на войната а на мира!). Затова казах по-горе, че този, който иска да остане "неутрален", всъщност е на страната на бунта, понеже първите двама човека нямаха деца преди грехопадението, а всички са родени след това, когато те двамата вече носеха в себе си грешно естество.

delig, какво ти е отношението към мюсюлманите? Те в същия Бог ли вярват в който вярват християните? А юдеите?

delig, какво ти е отношението към мюсюлманите? Те в същия Бог ли вярват в който вярват християните? А юдеите?

Отношението ми към мюсюсманите е като към хора, които имат нужда от Спасител. Оплетени са в лъжите на Сатана, който им е дал писание, което до известна степен прилича на оригиналното божие послание до човека, но отрича най-важните му аспекти, с което е съсипана основната истина за пътя на спасението на човека.

Ако ме питаш дали ще воювам с тях - не, ще отстоявам правото на всеки сам да прави избора си, а накрая Бог да съди. А относно агресивните ислямисти, използващи военни средства, ще се справяме с тях според възможностите които Бог ни дава.

Юдеите вярват в същия Бог като християните (дори от тях тръгва възстановяването на връзката на човека с Бога, което Бог начена), но те не разпознаха Месията при първото Му идване, Когото Бог им обеща и те толкова дълго чакаха. Сега те продължават да Го чакат и Той наистина ще дойде, но вече за втори път като "Лъвът от Юда", за да вземе първо своите (повярвали в Него), а след това да положи под нозете Си онези, които не пожелаха да се примирят с Бога. При първото Му идване не го разпознаха, понеже дойде като Жертвен Агнец, принесен в жертва пред Бога заради греховате на човека. Те не Го очакваха да дойде така, те Го очакваха да дойде като Цар на царете. Но и те ще го разпознаят. От Новия Завет разбираме че покривалото, което стои върху тях и им пречи да го познаят ще падне.

II Коринтяни 3:15-16

А и до днес, при прочитането на Моисея, покривало лежи на сърцето им,

но когато Израил се обърне към Господа, покривалото ще се снеме.

Начинател на тази война е онзи, който отначало тръгна на бунт срещу Твореца. Войната е започнала преди нашето раждане и не са ни питали искаме ли да я има или не. Също така трябва да знаеш, че неутрална страна няма. Тези които се смятат за неутрални, всъщност са на страната на бунтовника. Нещо повече - ние хората сме основната корист на тази война. Първоначално когато Бог създаде човека, го постави в съвършена среда за живот и съвършени взаимоотношения, както по вертикала Бог-човек, така и по хоризонтала човек-човек, което беше свидетелство за Неговата доброта и любов. Но дойде бунтовника и въвлече човека в тази война като го подмами да мине на негова страна във войната. Тъй като самия бунтовник (Сатана) е сътворено от Бог същество, което не може да атакува Твореца (понеже никое гърне не е по-велико от грънчаря)

Не ти ли се струва абсурдно всичко това, което си написал. Създателя, Твореца, този който може всичко, който знае всичко, който е началото и края, господаря на всичко трябва да се бори с някакъв бунтовник и то от хилядолетия насам.Значи всеможещия няма време или желание да си реши проблема с един бунтовник, та се налага ние хората да избираме страна в конфликта???!!!!! И този всеможещ, всеопрощаващ позволява на някакъв бунтовник да подмамва собствените му създания и да ги кара да се обръщат срещу него???!!!! Ама то в библията е записано, като дойде последния ден и второто пришествие, мъртвите ще възкръснат и заедно със живите ще бъдат съдени за делата си, обаче, в крайна сметка, и това е записано в библията САМО 144 000 ще са тези, който ще отидат в рая. Останалите, щом няма да са в рая, къде ще са? Според науката досега на земята за живели около 10 млрд. души (може и повече да са били). И какво излиза от една проста сметка - за Твореца 144 000, за бунтовника 10 млрд без малко. Горко им на християните (включително и ма мен). В исляма нещата май са доста по-различни. Уж бога в исляма и християнството е един и същ пък на мюсюлманите, същият този бог им е казал, че за всеки праведник има място в рая. Ама май повечето мюсюлмани и християни си разбират и тълкуват религията както си искат, та в крайна сметка може таз цифра 144 000 да се окаже валидна и з мюсюлманите. А като се има предвид, че богът е един, и нали е добър бог(не иска кръв, нито човешка нито животинска - да сте видяли някъде в библията или корана бог да иска жертвоприношение?Не сте нали?Та затова казвам, че е добър бог), та нали е добър бог и ще раздели тези 144 000 по равно за християни и мюсюлмани. Абе сложно е и трудно да се добереш до рая според мен.

след като завлече 1/3 от небесните ангели (сега демони)

Не съм чел цялата библия, но това за подмамените 1/3 ангели от сатаната го знам за богомилите. Според тях бог създал безбройно множество ангели, но сатаната като се разбунтувал бил изхвърлен от небесата и падайки, с опашката си, завлякъл със себе си 1/3 от ангелите.

Ако това го пише и в библията.... просто нямам думи. Първо са създадени безброй ангели, ама после 1/3 от тях са завлечени. И как от безброй отделиха 1/3? Ако някой ми каже колко е 1/3 от безброй ябълки ще му се поклоня дълбоко и ще го призная за най-великият ум на човечеството. Второ, сатаната, падайки, завлякъл 1/3 от безбройните ангели!!!!! Значи тази 1/3 може и да не за били бунтовници, ама щом случайно са били завлечени, значи вече са бунтовници!!!! Егати и логиката.

Между другото, ей заради такива откровенни глупости, и много други подобни, не дочетох библията.

Но понеже Бог не оставя магарето си в калта, изпрати Спасител за човека

Да перефразирам, с мои си тъпи съчинения:

" По времето на студената война СССР и САЩ никога не са влизали откритов пряк конфликт. СССР(сатаната) отиде и завлече половината Виетнамци. САЩ(добрия бог) пък изпрати спасителите си(армията си) да помагат на останалата половина. И виетнамците се избиваха едни други в името на някакви разбрани и неразбрани ценности и идеи а СССР и САЩ си гледаха сеира. А двете, тогавашни, свръх сили не се изправиха нито веднъж една срещу друга заради една проста причина - страха. И в крайна сметка какво излиза, бог не може да се справи със бунтовника сам?Така ли? Ако бунтовника беше още в началото затворен( че нали този бог е милостив и никога не иска кръв и убийства в негово име) нямаше да има нужда да се изпраща Спасител, който да изкупи греховете ни. Всеопрощаващия творец, щеше да прости на Адам и Ева(ама след като е всеопрощаващ, защо ли не го е направил) и децата им да не се раждат с грях. Което е поредната голяма глупост - баща ми откраднал веднъж някога през живота си и значи и аз съм крадец.

По-горе казах, заради такива глупости .......

Много здраве и щастие на всички ви желая. Вярвайте в каквото си искате, лошо няма.

:) Трябваше ми един търкалящ се от смях емотикон, ама няма.

Все пак благодаря за ободряващият следобедносъботен смях!

Бог е нещо като програмист. И се забавлява. Натиска копче-появява се вечността, другото-ето я Земята, третото-ето ги хората, четвъртото, петото... обаче нещо става - появява се троянец и почват ужасиите, ама Бог няма програма за чистене.

Язък! Да направи такава съвършена вечност, такава съвършена природа и да не може с един троянец да се пребори...

Ами ако точно това иска? Ако нарочно ни е пуснал троянеца, че ние да изнамерим начин да го почистим?

Ами ако Бог е направил така, че във всеки от нас е вградил една грандиозна програма? И ни е оставил сами да избираме дали да създаваме, или да рушим? Грешка в програмата ни и рестарт... нали знаеш? :D

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не ти ли се струва абсурдно всичко това, което си написал. Създателя, Твореца, този който може всичко, който знае всичко, който е началото и края, господаря на всичко трябва да се бори с някакъв бунтовник и то от хилядолетия насам.Значи всеможещия няма време или желание да си реши проблема с един бунтовник, та се налага ние хората да избираме страна в конфликта???!!!!! И този всеможещ, всеопрощаващ позволява на някакъв бунтовник да подмамва собствените му създания и да ги кара да се обръщат срещу него???!!!! Ама то в библията е записано, като дойде последния ден и второто пришествие, мъртвите ще възкръснат и заедно със живите ще бъдат съдени за делата си, обаче, в крайна сметка, и това е записано в библията САМО 144 000 ще са тези, който ще отидат в рая. Останалите, щом няма да са в рая, къде ще са? Според науката досега на земята за живели около 10 млрд. души (може и повече да са били). И какво излиза от една проста сметка - за Твореца 144 000, за бунтовника 10 млрд без малко. Горко им на християните (включително и ма мен). В исляма нещата май са доста по-различни. Уж бога в исляма и християнството е един и същ пък на мюсюлманите, същият този бог им е казал, че за всеки праведник има място в рая. Ама май повечето мюсюлмани и християни си разбират и тълкуват религията както си искат, та в крайна сметка може таз цифра 144 000 да се окаже валидна и з мюсюлманите. А като се има предвид, че богът е един, и нали е добър бог(не иска кръв, нито човешка нито животинска - да сте видяли някъде в библията или корана бог да иска жертвоприношение?Не сте нали?Та затова казвам, че е добър бог), та нали е добър бог и ще раздели тези 144 000 по равно за християни и мюсюлмани. Абе сложно е и трудно да се добереш до рая според мен.

A.com, Бог първо е по-мъдър от теб и също така е суверен. Той не се нуждае от твоите съвети как да разреши създадените проблеми.

И не си разбрал за какво се говори като става въпрос за 144-те хиляди спасени.

Откровение 7:4-8

И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните:

от Юдовото племе, дванадесет хиляди подпечатани; от Рувимовото племе, дванадесет хиляди; от Гадовото племе, дванадесет хиляди;

от Асировото племе, дванадесет хиляди; от Нефталимовото племе, дванадесет хиляди; от Манасиевото племе, дванадесет хиляди;

от Симеоновото племе, дванадесет хиляди; от Левиевото племе, дванадесет хиляди; от Исахаровото племе, дванадесет хиляди;

от Завулоновото племе, дванадесет хиляди; от Иосифовото племе, дванадесет хиляди; от Вениаминовото племе, дванадесет хиляди подпечатани.

перефразирам, с мои си тъпи съчинения:

" По времето на студената война СССР и САЩ никога не са влизали откритов пряк конфликт. СССР(сатаната) отиде и завлече половината Виетнамци. САЩ(добрия бог) пък изпрати спасителите си(армията си) да помагат на останалата половина. И виетнамците се избиваха едни други в името на някакви разбрани и неразбрани ценности и идеи а СССР и САЩ си гледаха сеира. А двете, тогавашни, свръх сили не се изправиха нито веднъж една срещу друга заради една проста причина - страха. И в крайна сметка какво излиза, бог не може да се справи със бунтовника сам?Така ли? Ако бунтовника беше още в началото затворен( че нали този бог е милостив и никога не иска кръв и убийства в негово име) нямаше да има нужда да се изпраща Спасител, който да изкупи греховете ни. Всеопрощаващия творец, щеше да прости на Адам и Ева(ама след като е всеопрощаващ, защо ли не го е направил) и децата им да не се раждат с грях. Което е поредната голяма глупост - баща ми откраднал веднъж някога през живота си и значи и аз съм крадец.

По-горе казах, заради такива глупости .......

Съчиненията ти са си за тебе.

Много здраве и щастие на всички ви желая. Вярвайте в каквото си искате, лошо няма.

На теб също.

Всъщност само в Исляма,освен Християнството,вярата в Исус ра е част от религията.

Един мюсюлманин не е такъв,ако не вярва,че Исус е пратен с мисия на земята.

safiray-и аз си задавам въпроса защо християнски свещеници,учени и изобщо много умни

хора приемат Исляма и загърбват християнството-нима не са видели всички компромати,намерени

от Логос??!

например доктор Юсуф Естес защо загърби църквата си и мисионерските си мисии

и стана един от най-известните призоваващи към Исляма

бивш християнин?

Той е богат,има няколко бизнеса в Америка,може ли да е толкова прост,че да трупа милиони,а да не види

фалшивото в Курана и ,,истината,, в Библията?

който не вярва:

,,как свещенникът прие Исляма,,

ха:още един бивш поп-настоящ мюсюлманин:

,,Най-известният малйски свещеник приема Исляма,,:

още един,всички ли са простаци,които не са търсили отговори:

,,Британски богослов приема Исляма,,

:)

Логос иска света да спре да се върти..

Да не забравяме и Българката Милена Борисова: http://www.telemaniac.com/of-228

:) Трябваше ми един търкалящ се от смях емотикон, ама няма.

Аааа, има има - :doh:

Все пак благодаря за ободряващият следобедносъботен смях!

Моля.

Бог е нещо като програмист. И се забавлява. Натиска копче-появява се вечността, другото-ето я Земята, третото-ето ги хората, четвъртото, петото... обаче нещо става - появява се троянец и почват ужасиите, ама Бог няма програма за чистене.

Язък! Да направи такава съвършена вечност, такава съвършена природа и да не може с един троянец да се пребори...

Ако в системата се появи троянец, значи някой друг го е написал. Ако пък някоя програма сама е създала нещо ново, неповторимо и надхвърлящо възможностите на създателя си да се справи с него..... и си пускам да гледам Матрицата :cool:

Ами ако точно това иска? Ако нарочно ни е пуснал троянеца, че ние да изнамерим начин да го почистим?

Ами ако Бог е направил така, че във всеки от нас е вградил една грандиозна програма? И ни е оставил сами да избираме дали да създаваме, или да рушим? Грешка в програмата ни и рестарт... нали знаеш? :)

След като е всеможещ, значи може и да е направил нарочно този "троянец", обаче след като е всезнаещ, значи знае крайния резултат, което малко обезсмисля цялата работа.

Кръвожадния бог, от тората и библията, който казва "не лъжи", но богато възнаграждава лъжеца, който казва "не убивай" но сам заповядва убоийства и ламти за кръв(както човешка така и жовотинска) изпраща сина си, а те нали са едно, т.е. изпраща сам себе си за да ни каже, че вече не се нуждае от кръв и "око за око..."вече не е в сила, а трябва да се обичаме и да прощаваме, обаче след 600 години нещо му става и низпостлава Корана на Мохамед, където пак казва "убивайте"....

Въобще, да не ви оспамвам повече темата.

П.С. Винаги ми е било чудно защо човека си мисли, че вселената се върти около него.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

След като е всеможещ, значи може и да е направил нарочно този "троянец", обаче след като е всезнаещ, значи знае крайния резултат, което малко обезсмисля цялата работа.

Oбаче нали е трансцендетен, т.е. неговата мъдрост е непостижима, а неговата същност е неуловима...

Редактирано от dagpo (преглед на промените)

• Автор

В Библията също не пише много неща,но тях ги има нали? Същото и в Тората.

Сестро, само тези две изречения са достатъчни да разбера, че не не си виждала Библията даже и на картинка.

Да оставин настрана безсмисления въпрос за неясните "много неща".

Виждам, че твърдиш, че "В Библията не пише много неща"... , "същото и в Тората!"

Тук намирам за необходимост да ти кажа, че Тората е първа част от Библията - т.нар. Стар Завет!

Така, че щом в Библията не се твърди нещо, то автоматично означава, че същото нещо не се твърди и в Тората!

Каква мюсюлманка наричаш себе си, когато не познаваш Писанието на Аллах? Самият Аллах нарича Тората - "Напътствие" и "Светлина".

Сура 5, аят 44. Ние низпослахме Тората с напътствие в нея и със светлина. Пророците, които се отдадоха, съдят юдеите според нея; също така равините и правниците според онова от Писанието на Аллах, което им бе поверено да го пазят, и му бяха свидетели. И не се страхувайте от хората, а се страхувайте от Мен! И не продавайте Моите знамения на никаква цена! А който не съди според онова, което Аллах е низпослал тези са неверниците.

Последното изречение от знамението се отнася за тези, които отричат, че Аллах е низпослал Тората.

Тях Аллах нарича неверници!

Ти вярваш ли в Тората, Сестро?

Християните вярват, че Исус е Божи Син и част от същността на Бог! Това е принцип в християнството и които вярва в нещо друго, той не е християнин!

Виж какво казва Исус за себе си:

Йоан 10 глава, стих 24 до 34:

24 Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно.

25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене.

26 Но вие не вярвате, защото не сте от Моите овце.

27 Моите овце слушат гласа Ми, и Аз ги познавам, и те Ме следват.

28 И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат, и никой няма да ги грабне от ръката Ми.

29 Отец Ми, Който Ми ги даде, е по-голям от всички; и никой не може да ги грабне от ръката на Отца.

30 Аз и Отец едно сме.

31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият.

32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни?

33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?

И още:

Марк 10:18 А Исус му рече: Защо Ме наричаш благ? Никой не е благ освен един Бог.

Ето какво пише в Корана за Юзайр:

Сура 9, аят 30.

30. И рекоха юдеите: "Узайр е синът на Аллах." И рекоха християните: "Месията е синът на Аллах." Това те го изричат, приличат в думите на онези, които преди не повярваха. Аллах да ги порази! Как така се подлъгват!

Абсллютно никога не е имало принцип в юдаизма, който да гласи, че Узаир е Божи син! И никъде в Тората не е записано такова нещо. Ако е записано - то моля дай линк към този стих. Ако някой вярва в това, то той не може да се нарече юдейн!

Няма нужда Производителя Х.да се превръща в телевизор,за да разбере телевизора кое е добро за него:)

Сестро, част от поста ти не кара да съм сериозно разтревожен за твоето здраве!

Пояснение - под "здраве" аз разбирам пълно физическо, психическо и социално благополучие!

Според Аллах - Коранът е лесен за изучаване и не би трябвало да има инструкции.

Нима изказваш несъгласие с думите на Аллах:

Сура 44

58. Сторихме го [Корана] лесен ¬ на твоя език, за да се поучат.

Сура 54

22. И сторихме Корана лесен за поучение, но има ли кой да се поучи?

32. И сторихме Корана лесен за поучение, но има ли кой да се поучи?

40. И сторихме Корана лесен за поучение, но има ли кой да се поучи?

Редактирано от Logoc (преглед на промените)

;) Трябваше ми един търкалящ се от смях емотикон, ама няма.

Нел, щом желаеш да се присмееш на написаноното в Библията, както и А.соm ти е казал, емотиконката която търсиш е налична в арсенала с емотиконки. Само трябва да кликнеш на иконката сред инструментите и след това на "Покажи всички".

Но аз смятам че тази ще ти свърши дори по-добра работа: laughing5.gif а също и тази: laughing4.gif

Ето виж на снимката как да стигнеш до тях.

54986865187845645112594818021FHM97JicnAQ4OhmO2kB.JPG

Нел, щом желаеш да се присмееш на написаноното в Библията...

Е, нееееее...

Според теб в думите ми има присмех?

Това са твои мисли, приятелю. Не ми ги приписвай. Но ако това те кара да се чувстваш доволен от себе си...

давай. Няма проблем. Свикнала съм да ме "замерят с камъни".

Колкото до програмистът и програмата... замисли се малко... просто се опитах да обясня на един млад човек

по достъпен за него начин... нещо като доброто и злото, които се обясняват с корена, стъблото и короната на дървото

И се усмихни малко. Виж какво хубаво слънце е навън!

Свикнала съм да ме "замерят с камъни".

Нямаше и намек за такова нещо в поста ми, ако трябва погледни пак.

И извини ме, но мисля че не си свикнала.

И се усмихни малко. Виж какво хубаво слънце е навън!

Благодаря, това е наистина добро предложение. smile.gif

Християните вярват, че Исус е Божи Син и част от същността на Бог! Това е принцип в християнството и които вярва в нещо друго, той не е християнин!

Виж какво казва Исус за себе си:

Йоан 10 глава, стих 24 до 34:

24 Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно.

25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене.

26 Но вие не вярвате, защото не сте от Моите овце.

27 Моите овце слушат гласа Ми, и Аз ги познавам, и те Ме следват.

28 И Аз им давам вечен живот; и те никога няма да загинат, и никой няма да ги грабне от ръката Ми.

29 Отец Ми, Който Ми ги даде, е по-голям от всички; и никой не може да ги грабне от ръката на Отца.

30 Аз и Отец едно сме.

31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият.

32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни?

33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог.

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"?

И още:

Марк 10:18 А Исус му рече: Защо Ме наричаш благ? Никой не е благ освен един Бог.

Честно казано,мислех,че имаш малко повече.. възможности ,но не би.

Сигурно не знаеш,обаче стотици Християни днес не вярват,че Исус е божи син и в измислената концепция за троицата.

Те си ходят редовно на църква,изпълняват ритуали,т.е. доста са религиозни.И СА Християни.

Потърси инфо и прочети,а това,което ми представяш като доказателство,хич не е убедително.Точно към единобожието Исус ра зове хората,не към ,,своята божествена природа,,.

Ама то в библията е записано, като дойде последния ден и второто пришествие, мъртвите ще възкръснат и заедно със живите ще бъдат съдени за делата си, обаче, в крайна сметка, и това е записано в библията САМО 144 000 ще са тези, който ще отидат в рая. Останалите, щом няма да са в рая, къде ще са? Според науката досега на земята за живели около 10 млрд. души (може и повече да са били). И какво излиза от една проста сметка - за Твореца 144 000, за бунтовника 10 млрд без малко. Горко им на християните (включително и ма мен). В исляма нещата май са доста по-различни. Уж бога в исляма и християнството е един и същ пък на мюсюлманите, същият този бог им е казал, че за всеки праведник има място в рая. Ама май повечето мюсюлмани и християни си разбират и тълкуват религията както си искат, та в крайна сметка може таз цифра 144 000 да се окаже валидна и з мюсюлманите. А като се има предвид, че богът е един, и нали е добър бог(не иска кръв, нито човешка нито животинска - да сте видяли някъде в библията или корана бог да иска жертвоприношение?Не сте нали?Та затова казвам, че е добър бог), та нали е добър бог и ще раздели тези 144 000 по равно за християни и мюсюлмани. Абе сложно е и трудно да се добереш до рая според мен.

Според Исляма всички тези,които са повярвали в Исус и са последвали казаното от него,(Аллах да е доволен от него)-те ще

бъдат в Рая.Нищо чудно да са били само 144 000.Да вметна,че в някои езици определен брой може да означава много повече като численост.(успокояващо)

Последователите на Моисей (ра) ще са повече от тези на Исус(ра).

Мухаммад САС ще е пророкът с най-много последователи,като много от тях ще бъдат в Ада,а някои ще влязат в рая без да бъдат съдени.

И Аллах знае най-добре)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.