Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оплаквания от мобилни, кабелни и други оператори

Featured Replies

Новите изисквания към телекомите вече са в сила от 15март!

Изходящите повиквания ще се таксуват с първоначално времетраене от 30 секунди, а след това - на всяка секунда!

Считано от 15 март мобилните оператори са задължени също да предоставят договорите на клиентите си с достатъчно едър шрифт, заедно с условията и елементите на тарифния план.

Новите изисквания към мобилните оператори ще ги задължават още да ни известяват при достигането на лимита и да ни уведомяват за промените в договора с правото да го прекратим.

Как стоят нещата при заварено положение - договорите са сключени преди тази дата и там е записано, че тарифирането е на 60 секунди?

• Отговори 110
  • Прегледи 35,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Как стоят нещата при заварено положение - договорите са сключени преди тази дата и там е записано, че тарифирането е на 60 секунди?

като всички със заварено положение, нещата не важат със задна дата

Любимият на цял народ "Евроком" - Царевец кодира от 01.05.14 всички цифрови канали (свободни и платени). По тази причина предлагат срещу допълнително заплащане, освен абонаментната такса CAM модули и цифрови приемници за цифрова кабелна телевизия. Не зная до къде ще ги докара тази лакомия за пари, но никъде го няма това - да имаш договор за услуга и да плащаш допълнително такси за устройства. Решил съм да се сбогувам с този доставчик завинаги, защото да гледаш аналогова телевизия на full HD си е жив мазохизъм. Очаквам от колегите от региона, ползващи другите КТ доставчици мнения,препоръки и предложения, за да преценя при кой да мигрирам.

Любимият на цял народ "Евроком" - Царевец кодира от 01.05.14 всички цифрови канали (свободни и платени). По тази причина предлагат срещу допълнително заплащане, освен абонаментната такса CAM модули и цифрови приемници за цифрова кабелна телевизия. Не зная до къде ще ги докара тази лакомия за пари, но никъде го няма това - да имаш договор за услуга и да плащаш допълнително такси за устройства. Решил съм да се сбогувам с този доставчик завинаги, защото да гледаш аналогова телевизия на full HD си е жив мазохизъм. Очаквам от колегите от региона, ползващи другите КТ доставчици мнения,препоръки и предложения, за да преценя при кой да мигрирам.

Ако визираш В. Търново, от полза ще ти е lz4jw.

Прати му линк към въпроса ти с молба за мнение и поне гарантирам, че ще получиш професионален съвет и то мотивиран.

Новите изисквания към телекомите вече са в сила от 15март!

Изходящите повиквания ще се таксуват с първоначално времетраене от 30 секунди, а след това - на всяка секунда!

Считано от 15 март мобилните оператори са задължени също да предоставят договорите на клиентите си с достатъчно едър шрифт, заедно с условията и елементите на тарифния план.

Новите изисквания към мобилните оператори ще ги задължават още да ни известяват при достигането на лимита и да ни уведомяват за промените в договора с правото да го прекратим.

Аз вчера 18.03 преподписах за една година с mtel, договора  ми влиза в сила от 7.04. За  мен ще важат ли новите правила за  30 секунди?

Аз вчера 18.03 преподписах за една година с mtel, договора  ми влиза в сила от 7.04. За  мен ще важат ли новите правила за  30 секунди?

Виж си договора, нали си го преподписал?

• 3 месеца по-късно...

Публикувано изображение

Като видях това отказах оферта на друг мобилен оператор, ама май са мятали абонатите си по тъча .. 

Във фейса и на емайл-а казват, че ВЕЧЕ не знаят дали ще предлагат подобна оферта и нямат информация за такава.. Много грозна манипулацията ще е от тяхна страна към клиентите си, ако се окаже, че изобщо нямат намерени да пускат интернет пакет в "най-кратки" срокове.. 

600 жалби срещу мобилни оператори са подадени в Комисията за защита на потребителите (КЗП) от началото на годината. 50 от тях са от хора, които са били подведени да сключат договор, без да им се обясни какво точно подписват.

vevesti.bg

• 5 месеца по-късно...

имам проблем с новия оператор теленор-по големи лъжци излязоха и от мтел. призовавам всички да се огледат за опасността и ако им е изгодно да бягат,който къде види.....да бягат бързо......но на темата:от близо 10 год съм абонат на глобул на предплатена карта.плащам 10 лв на година и не говоря.през октомври трябваше да заредя 10 лв. за да удължа срока с 1 година.срокът беше едностранно намален на 3 месеца.след 20 мин.чакане/платени по 10ст на мин/ се свързах с оператор.3 мин безрезултатно надвикване,без да се свърши работа.след 3 дни получавам смс промоция-вместо 3 месеца,

удължение ще получиш 12 месеца удъжение, ако заредиш в следващите 2 дни.картата ме беше заредена с пари но за времето ме излъгаха.а аз харча по 8 лв. на година,а сега имам 30 лв. за 3 месеца.при кой оператор да ида-боб или виваком

Щом си бил на предплатена препоръчвам ти БОБ - 12 стотинки на минута/SMS и без месечни такси. Поне до сега нямам оплаквания. 

• 3 месеца по-късно...
Безплатните оферти на мобилните оператори не са безплатни!

Досадните промоции, абонаменти за игри и забавления, предлагани ни от мобилните оператори, не задръстват само секцията със СМС-и, но могат да ни докарат немалко увеличение на сметката. И то без да подозираме. Причината е, че джиесем операторите още практикуват номера, „нещо неотказано изрично, влиза в сила“. На този принцип един куп хора изгоряха с дистанционно сключени договори или допълнения към предлаганите тарифи, само защото изрично не са заявили, че не ги искат. Комисията за защита на потребителя постанови тази практика за незаконна, в същия смисъл се произнесе и българския съд. Дистанционните договори отпаднаха, но дойде ред на игрите и промоциите. Сума ти потребители получиха СМС-и с обещанията за игри, от които могат да се спечелят награди, стига само да изпратиш един безплатен СМС. Разбира се, не се уточнява, че следващите СМС-и, изисквани за продължаване на играта, не са безплатни. Горят обаче и тези, които не обръщат внимание на подобни глупости, както разбра по трудния начин потребител на най-масовия към момента мобилен оператор. Вчера той бил изненадан от кратко текстово съобщение, което го хвали, че се е справил „добре“ и че номерът му бил избран да спечели специалната награда - 7 безплатни познавателни теста чрез СМС. Понеже клиентът смятал, че се познава добре и не му трябвали тестовете на оператора, той не обърнал внимание на съобщението, още повече, че там било упоменато, че включването в играта става с изпращане на СМС на кратък номер 1233. На следващият ден обаче все пак дочел съобщението.

Там пишело още, че ако клиентът искал да се откаже от играта, трябвало да изпрати нов СМС на номер 188188, без да е уточнено платен или не е този СМС. С логичната презумпция "защо трябва да се отказва изрично нещо неприето", клиентът позвънил в кол-центъра на оператора. Откъдето жизнерадостно го уведомили, че той потвърдил включването си в играта и на практика играе. Цитирани му били и смс-ите, с които той направил това, въпреки че те липсват в хисторито на телефона му. Коварното на условията в играта е, че абонаментът е безплатен само седмица, а после се таксува 30 ст на ден. За месец това прави цифром и словом 9 лв, които на практика се добавят към редовната сметка. Любезната служителка от кол-центъра пробвала да тушира заформящия се скандал с твърдението, че и отказният смс е безплатен, макар така и да не дала задоволителен отговор защо той въобще е необходим и как, по дяволите, са те включили в играта, без да си поискал. Може СМС-тите наистина да са безплатни, но те също влизат в безплатните пакети, щедро обещавани от операторите. Както и минутите, необходими за изясняване на недоразумението. За удоволствието да разбере, че е набутан в игра за 9 лв на месец /само за 1, а има и следващи/, клиентът похабил 9 минути в обяснения, които горят от пакета му. А само за последните седмици е получавал съобщения за 3 игри, за отказването на които хабял други минути. Защото, ако реши да си ги спести, току виж се озовал натоварен с допълнителни левове към тарифния си план.

Финтът засяга потребителите и на големи, и на ниски тарифни планове, като по-честата досада все пак е спрямо по-високите. Презумпцията е, че ако някой плаща 30, 40, 50 лв за план с много минути за говорене, той едва ли ще обърне внимание на 9-10 лв допълнително, защото по-вероятно е да предположи, че ги е изговорил. Макар примерно 600 безплатни минути да са трудни за изговаряне, камо ли и нещо отгоре. Врътките обаче продължават, а спасяването на абонатите от надути сметки си остава /както винаги/ грижа на самите абонати.

• 1 месец по-късно...
  • 6 месеца по-късно...

МТел сте големи лъжци бе - ако заредите до 31.12. 10 лева ще получите 2 лева бонус.

Как не ви е срам а да лъжете клиентите си, толкоз ли сте зле че и до лъжи почнахте да прибягвате ?!?

преди 28 минути, haidukpikaso написа:

МТел сте големи лъжци бе - ако заредите до 31.12. 10 лева ще получите 2 лева бонус.

Как не ви е срам а да лъжете клиентите си, толкоз ли сте зле че и до лъжи почнахте да прибягвате ?!?

Къде я пише тая примоция?

преди 53 минути, haidukpikaso написа:

Хайдуче не си разбрала, ако презаредиш ти вземат 2.50 лв и за тях ти дават от 60 до 120 м. към ментел с време на ползване 30 дни от презареждането. Ако искаш подробности виж -http://media.mtel.bg/newsite2015/private/PDF/Prima/Avtomatichno-preminavane-kum-prima-universalen-plan-s-aktivirana-oferta-u1.pdf

преди 1 час, ined написа:

Къде я пише тая примоция?

пратиха ми смс от 1001

преди 33 минути, georgi6 написа:

Хайдуче не си разбрала, ако презаредиш ти вземат 2.50 лв и за тях ти дават от 60 до 120 м. към ментел с време на ползване 30 дни от презареждането. Ако искаш подробности виж -http://media.mtel.bg/newsite2015/private/PDF/Prima/Avtomatichno-preminavane-kum-prima-universalen-plan-s-aktivirana-oferta-u1.pdf

не са ми взели никакви 2.50 една стотинка не са ми взели, нито съм преминавала към Универсалния им план

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

пратиха ми смс от 1001

не са ми взели никакви 2.50 една стотинка не са ми взели, нито съм преминавала към Универсалния им план

Чети хубаво, ако си презаредила след 29.11. минаваш автоматично към универсалния им план U1 без да те пита. Е има 3-4 прима планове които не преминават автоматично. Жена ми презареди днес ваучер от 10 лв. и пратиха че остават 8 л и нещо като е имала 1 и нещо  без да е говорила по тела  и аз се разтърсих в сайта и я видях тая "екстра" се пак дават възможност и да се откажеш но губиш минутите и парите разбира се.

може да изключи U1 със SMS с текст Stop u1 на номер 789. , но трябва да е преди да са минали 30 дена иначе пак ще и вземе 2.50 за "безплатни" минути. Но е добре да си е използвала минутите, че може и да си ги вземат гадовете.

Има и Прима Универсален тарифен план - където не ти вземат никакви такси за никакви "екстри".

http://www.mtel.bg/prima-dopalnitelni-minuti-i-sms

Цитат

пратиха ми смс от 1001

SMS-и от не 1001 получавам щото го блокирах номера, че много спам ми пращаха.

Редактирано от ined (преглед на промените)

преди 31 минути, georgi6 написа:

Чети хубаво, ако си презаредила след 29.11. минаваш автоматично към универсалния им план U1 без да те пита. Е има 3-4 прима планове които не преминават автоматично. Жена ми презареди днес ваучер от 10 лв. и пратиха че остават 8 л и нещо като е имала 1 и нещо  без да е говорила по тела  и аз се разтърсих в сайта и я видях тая "екстра" се пак дават възможност и да се откажеш но губиш минутите и парите разбира се.

прочетох хубаво, на 10.12. си презаредих Примата с 10 лева, нищо не са ми удържали

преди 22 минути, ined написа:

SMS-и от не 1001 получавам щото го блокирах номера, че много спам ми пращаха.

нямам аз спам, като им върнеш смс STOP за боклучавите им игри и нам си ко си там и няма, само чат пат съобщение да пратят като това за двата лева бонус шикалки и таратанци

п.с. де да знам що така, да уточня че моята Прима е Прима СМС

пак съм аз, та значи днес презаредих пак Примата и ... ти да видиш пратиха смс Получихте 2 лева бонус

ама не се радвайте, таман са засилих да им се извинявам тука у темата че ми дали двата лева, никви извинения баси наглите са тия веднага ме ръгнаха у по-горе цитирания Универсален план и естествено ми източиха 2.50 от сметката

влизам у сайта им, видях как се отказва, пратих смс Stop u1 на номер 789 и ми върнаха съобщение Вие прекратихте абонамента си за U1, зер съм искала да се абонирам бе нещастници

да ви преседнат дано тия 2.50 дето ги взимате от сметките на хората

:angry22:

като съм прекратила абонамента и то неискан от мен ще ми върнете парите... да ама не деба шибаната държава

преди 8 минути, haidukpikaso написа:

пак съм аз, та значи днес презаредих пак Примата и ... ти да видиш пратиха смс Получихте 2 лева бонус

ама не се радвайте, таман са засилих да им се извинявам тука у темата че ми дали двата лева, никви извинения баси наглите са тия веднага ме ръгнаха у по-горе цитирания Универсален план и естествено ми източиха 2.50 от сметката

влизам у сайта им, видях как се отказва, пратих смс Stop u1 на номер 789 и ми върнаха съобщение Вие прекратихте абонамента си за U1, зер съм искала да се абонирам бе нещастници

да ви преседнат дано тия 2.50 дето ги взимате от сметките на хората

като съм прекратила абонамента и то неискан от мен ще ми върнете парите... да ама не деба шибаната държава

Какво е примата?

преди 40 минути, acnekt написа:

Какво е примата?

Прима СМС

къде ще ме бутат у разните им планове за разговори а

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

преди 1 час, acnekt написа:

Какво е примата?

Мтел Прима са предплатени мобилни планове.

преди 3 минути, jhoro написа:

Мтел Прима са предплатени мобилни планове.

а той това ли пита аз рекох какъв модел е

ще им посетя аз бърлогата у Скай сити и такъв скандал ще им врътна че целия мол ще ме чуе

Ккво стана със скандала!!!? Хи, хи ше ги уплашиш, ама друг път!

Всички са един дол дренки! Лъжат, мажат мамят, а оплакванията до КЗП и КРС не водят да нищо!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.