Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оплаквания от мобилни, кабелни и други оператори

Featured Replies

20 лв. е нормално.Аз за тая скорост давам 30 лв. Иначе не се подлъгвайте с тия blizoo(КеъбълТел)-като падне малко дъжд и нет цял слдобед няма. И почват с наглите си обяснения,че циганите откраднали кабелите....

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 110
  • Прегледи 35,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ооо имам оплакване от M-Tel, от два месеца сметката немога да си проверя и кой знае каква фактура ще ми пратят накрая като си орпавят далаверите...

• 3 месеца по-късно...

Интересува ме, телефоните закупени от Глобул дали вътре в самата кутия, батерията на телефона е възможно да бъде поставена от производителя (в смисъл такъв) имам опасения че са ми продали телефон, който не така, както е от производителя?

Аз мисля че е възможно, но зависи за кой оператор става въпрос. Аз вече нямам никакво доверие на Виваком, защото имах проблеми с тях като клиент, но за глобул не мога да съм сигурна.Ако отидеш в сервиз за телефони, мисля, че ще ти дадат инфото, което ти трябва ')

• 1 месец по-късно...

Някой знае ли кога мтел ще си въведът новата клиентска платформа? :P от 3 месеца не ми е излизала фактура и сега очааквам да ме нашият яко. Ако ми изтичаше договорът февруари месец как щях да се махна от тях, след като нямам излезли фактури или всичко е цел да не се махнат клиентите им. много ми се иска да фалират :mad:

Есента на миналата година беше забавянето.Аз лично се изръсих с близо 200лв. накуп.

Eye Of The Storm, защо не се обърнеш към омбудсмана или към КЗП? Например на страницата на КЗП се вижда съвсем ясно следното: Приемни за жалби от мобилните оператори и в други градове от страната

Снимка:

Публикувано изображение

Това ще бъде факт от понеделник, 28.03.2011. Ще бъде интересно да споделиш резултатите тук.

P.S. Понякога етимологията на думата мошеник в българския език е тълкувана доста превратно. Не е съвсем сигурно дали идва от Моше или от някакви еврейски извори, макар Mtel да има подобни корени и чадъри. По-скоро е заемка от производна на мошна - торбичка (старобългарски - мошьна)...

то не само аз а всички абонати които сме излъгани трябва да си потърсим правата, защото те се възползват от факта че клиентите им ще търпят. правят ни на маймуни както си знаят. на светлинни години са отоператорите в развитите страни. От личен опит когато бях в Англия видях огромната разлика. то не само аз а всички абонати които сме излъгани трябва да си потърсим правата, защото те се възползват от факта че клиентите им ще търпят. правят ни на маймуни както си знаят. на светлинни години са отоператорите в развитите страни. От личен опит когато бях в Англия видях огромната разлика.

а някой знае ли пък що за измислен простест е този срещу 'мобилнитЕ операторИ', на който единственото, което се случва е Янаки за плюе и да кашля само срещу МТел??? Що за тенденция? :angry:

• 4 месеца по-късно...

Българите сме уникално прост народ по отношение на права. Аз и 1 лв. да видя надписан ходя да се разправям.Слушам как на някакви роднини и техни приятели им ръсили по 400 лв.,100 лв. и т.н. и викам "и какво направиха?" "ми нищо,платиха си".Е добре де,те операторите ще продължат да надписват докато българския народ е толкова ГЛУПАВ да си плаща надписаните сметки!!!Ми като видите нередност,ако ще за 50 ст. да е искайте преизчисление,ако трябва жалба пишете.Така се прави! Надписали им стотина лева и те културно си платили.ЩО ЗА ГЛУПОСТ?! Ами вие сте си виновни... Ако някой дойде да ви октрадне 350 лв. и вие знаете кой е ще отидете ли се да си върнете парите,или ще си кажете "майната му"?Не,ще тръгнете да ги търсите.Тогава защо се оставяте на МТЕЛ и намс и кои още да ви крадат така?Ами сте прости,не си търсите правата....

ЕК: М-тел, Глобул и Виваком да намалят цените!

Публикувано изображение

Българите живеят в най-бедната страна, а плащат повече от всички останали европейци

Европейската комисия предупреди българския телекомуникационен регулатор да предприеме мерки срещу високите цени на разговорите на мобилните оператори, тъй като клиентите в най-бедната страна от ЕС плащат повече от всички останали европейци.

ЕК ще отправи препоръки, които трябва да бъдат взети предвид от Комисията за регулиране на съобщенията, казва еврокомисар Нели Крус, отговаряща за цифровите технологии, в писмен отговор до българския евродепутат Андрей Ковачев, пише електронното издание „ЕурАктив”.

Евродепутатът от ГЕРБ се обърна към Крус заради високите цени на мобилните разговори.

Въпросът му поставя под съмнение способността на българското правителство да накара КРС да свали цените на трите мобилни оператора в страната, отбелязва изданието.

В статията се припомня, че КРС заплаши мобилните оператори със санкции, но те изглеждали смешно ниски в сравнение с печалбите на компаниите. Една такава санкция предупреждава мобилен оператор за глоба от 50 до 1000 лева (от 25 до 500 евро) на седмица.

ЕК поиска вече няколко пъти КРС да доведе цените за терминиране на най-малко нивата на средната стойност за ЕС.

Средната стойност за ЕС от януари 2011 г. достигна 4,91 евроцента на минута и продължава да намалява. През юли 2010 г. КРС намали тези тарифи до 6,64 евроцента за минута след искания на ЕК в началото на 2009 г., припомня Ковачев.

България е може би единствената развита страна в света, където хората носят няколко мобилни телефони с абонамент за различни телекоми, за да заобиколят високите такси за разговори между тях, пише "ЕуроАктив".

Тъй като са основен източник на реклама в медиите, българските телекоми остават до голяма степен имунизирани от нежелано отразяване, коментира още медията.

Българските мобилни оператори поддържат най-високите цени за терминиране в Европа, стана ясно от доклад на ЕК за напредъка на единния европейски пазар на електронни съобщения миналата година. От него става ясно, че България е с най-евтините в ЕС обаждания, но само в рамките на една мрежа.

През март КРС задължи трите мобилни оператора да намалят цените на едро за входящи международни повиквания и да ги таксуват по 0,13 лв./мин. от 1 април. По този начин ще се намалят цените на едро за международни повиквания до нивото на тарифите за терминиране в национални мрежи, обясниха от комисията.

БЛИЦ

• 2 месеца по-късно...

Договори менте ни загробват с GSM

На гърба на жертвите започват да се трупат яки сметки

Служители на телекоми сключват договори за GSM-и на името на нищо неподозиращи хора, като крадат ЕГН-та и номера на лични карти.

Така на гърба на жертвите започват да се трупат яки сметки, без те да знаят, а самите служители отчитат по-голям брой сключени контракти и се нагушват с повече бонуси към месечната си заплата.

Това са съобщиха от ужилени от новия вид измама пред вестник "Телеграф".

От Комисията за защита на личните данни потвърдиха за злоупотребата. Хората имат право да сигнализират за нарушенията до 5 години. Ужилените могат да заведат и дела в съда, за да получат парично обезщетение.Ако измамниците бъдат заловени, ги чака до 100 000 лева глоба.

blitz.bg

Не е ли по-добре измамниците да бъдат заловени, вместо да завеждаме дела в съда поединично?

Аможе би на някого така му изнася?...

• 1 месец по-късно...

То старо вече ама за всеки случай:

Заради заблуждаваща реклама, с 266 500 лв. е глобен "Макс Телеком", съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията в сряда. Антимонополната комисия е направила разследване, което установило, че телекомуникационната компания заблуждава клиентите си с рекламното послание "Вземи най-бързия мобилен интернет и спести 240 лв. годишно" и с начина на представянето му. Установено е, че "Макс Телеком" реално предлага на потребителите мобилен интернет със скорост до 8Mbps, респективно до 16Mbps, поради което рекламираната максимално достижима скорост в неговата мрежа (до 37,44Mbps) е на практика недостижима. Това се доказва и от направени тестове. Рекламната кампания включва телевизионна и външна реклама и е проведена в периода м. декември – 31 януари 2011 г. И след това посланието продължава да стои на сайта на дружеството чрез рекламни банери до края на юли тази година.

Източник: Медия Пул

• 3 месеца по-късно...

Е нали сега поне приеха закона против автоматичното подновяване на договорите и съм по-доволен. Надявам се малко да станат по-коректни, макар че аз от Мтел не се оплаквам, пък и да се оплача от нещо - глас в пустинята.

• 3 седмици по-късно...

Лиляна Павлова удари по мобилните оператори

Трите телекома със срок до събота да узаконят или свалят антените си

Мобилните оператори могат да попаднат под ударите на Дирецията за национален строителен контрол (ДНСК), ако не узаконят базовите си станции, заяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Само в София броят на незаконните GSM антени е 600. Павлова постави ултиматум на трите мобилни оператора да ги демонтират или узаконят до събота, 31 март. В противен случай започва принудителното им премахване.

Узаконяването им може да стане, само след като мобилните оператори изключат електрозахранването и демонтират антените. Така ДНСК ще може да констатира, че са го направили доброволно. В близките дни след това ще им бъдат издадени документи, които да показват, че техниката е законна.

Както министър Павлова, така и от мобилните оператори успокоиха, че узаконяването на антените няма да ни попречи да говорим по мобилните си телефони.

От днес започва премахването и на висящите кабели в няколко града в страната, съобщи още министър Павлова. Става въпрос за кабелите на интернет доставчици и кабелни оператори.

Операторите са били предупредени да махнат кабелите, които кръстосват сградите и да ги направят подземни. Кабели ще бъдат рязани във Варна, Русе, Стара Загора, Монтана, Перник и Враца.

Междувревменно от "Глобул" заявиха във връзка с мерките, обяви от министър Павлова, че за период от около 4-5 години компанията е премахнала общо 2 базови станции по заповед на ДНСК. От мобилния оператор заявяват, че към момента нямат станции, за които да има издадени заповеди за премахване от страна на строителния контрол.

blitz.bg

• 2 месеца по-късно...
  • 1 месец по-късно...

И какво остава за потребителите ПАК при ВИВАКОМ и то ТРИО. На тези загубеняци съм плащала 38 л. +14 лв. за стационарен телефон. Нашите плащаха и тогава казваха, че без телефон не може, а баща ми - как да не може ще изпращаме хора в КОСМОСА да живеят, а тук в АБСУРДИСТАН НЕ МОЖЕЛО. Така, че за тази фирма както и да ги ругаете все има защо. Те мобилните оператори НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ колко абоната ще им останат и затова винаги с НОВ НОМЕР. Имам 3 и тази мърла ми казва ами това е предложението, я се РАЗКАРАЙТЕ и на фирмата и на политиката. НЯМА оферти за ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ има само да се НАДУЕ обонатната бройка. И това е защото се надяват да се предложат за продажба особено гърчолята. С абонати станахме колкото РУМЪНИЯ вече сме 22 милиона според операторските статистики :-) И дори измислиха ВИВАКОМ КЛУБ смях в залата.

Редактирано от Keralain (преглед на промените)

Аз никога не бих плащал за стационарен телефон - не ми върши работа и ми се струва нелепо да се хвърлят толкова пари при условие, че има толкова добри оферти от мобилните оператори. Но - няма значение, кой както си реши - всеки според чергата си разсъждава ;)

• 2 седмици по-късно...

КРС: Мобилните оператори да не събират сметки със силови методи

Мобилните оператори в България ще бъдат предупредени официално с писмо от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) да спазват законовите процедури, когато възлагат на фирми да събират задължения от техните абонати.

Това съобщи председателят на КРС Веселин Божков, който отбелязва, че абонатите масово се оплакват от прилагане на силови методи, за да бъдат принудени да платят своите сметки. През последните няколко месеца комисията е получила доста сигнали от граждани, които са били тормозени от фирми, на които мобилните оператори са прехвърлили събирането на сметките от задлъжнели абонати.

"Недопустимо е абонатът да не бъде уведомен за неплатената сметка, да не получи покана да я погаси и, ако не го направи, операторът да не го извести, че ще прехвърли задължението към фирма", коментира Божков.

"Освен това фирмата, на която е възложено събирането на сметките, трябва да информира длъжника какви действия ще предприеме, а не веднага да започне изпълнително производство и да начисли космически суми".

"Има оплаквания от потребители, че за задължения от 5 или 15 лева им е наложено да платят по 500 лева", дава пример Божков.

Редактор: Георги Иванов

http://society.actua...ews_396285.html

Хаха, ми поне правят нещо...ето раздвижват се, стартират някакви си кампании....че това си е добре ! Реално погледнато, можеха само да вземат парите на хората и без това сме поставени в положение на - или плащаш или нямаш ;)

• 2 месеца по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Близу е възможно най-наглото явление на пазара в момента...

Държат се с клиентите си като с феодални селяни.

Премахнаха немска РТЛ и други немски програми от програмната схема ,2 дена след подписване на договора,

независимо че са от одела обслужване за лоялни клиенти обештали без

промени в немска програмна схема !!!

Това е най-отвратителния оператор.

Не се ядосвам за договора, договора е ясен, А че са ме излъгали: " от одела обслужване за лоялни клиенти обештали без

промени в немска програмна схема !!!"

По Добре да са казали: "Не знам или не можем да гарантираме." само и само да потпиша договор !

Егати одеала за лоялни клиенти, срамота !!!

Пазете се !!! Не ги избираите , има сто пъти по добри от тях и по коректни кам абонатите !!!

Тук можете да видите предложения от мен !

Това предложения ли са,или ти самият работиш или си собственик там ? Аз ползвам Близу и нямам сериозни забележки,вече пета година.

Това предложения ли са,или ти самият работиш или си собственик там ?

Аз ползвам Близу и нямам сериозни забележки,вече пета година.

Само предложения, ас сам там абонат вече 5 години при тех, сега си взех и ТБЦ-ХД-ТВ и сам предоволен !!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.