Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оплаквания от мобилни, кабелни и други оператори

Featured Replies

Добре де, операторите все ви ментят и все са ви виновни, аз да ви питам, ама отговорете честно пред себе си, кога сте чели условията (за прима) и договорите си (за абонаментни планове) ? 

На прима условията си ги има написани и в сайта, в условията за ползване - пакет U1 е стандартно включен като опция с картата и се таксува по 2,50 лв. Бонусът при презареждане, който се получава понякога (когато ви пратят офертата по SMS) не ги премахва тези 2,50. Просто зареждате 10 лв. плюс бонус от 2 и като махнем 2,50 остават 9,50 лв. наличност, без който бонус щеше да е 7,50 лв., т.е. никой не ви взима бонуса и не ви лъже. 

Като подписвате нещо си четете договора , не е нещо трудно. Ако не разбирате от някои понятия, вземете някой познат, който е по-запознат, няма нищо срамно и лошо да си признаеш първо пред себе си , че не разбираш и да си вземеш някой да ти разясни договора. Ако чакате консултанта да ви го разяснява-той може да ви каже,че и пътуване до космоса ще получите в плана. Той е там за да продава, който е работил на такова място идеално ме разбира. В крайна сметка консултанта каквото и да казва, ще получите това, което е по договор-вземете си го прочете преди да подписвате. 

50 жалби срещу оператор за подвеждане към договор. Как може да те подведат, като подписвате не гледате ли какво подписвате? Дайте да подпишете един документ,че си продавате за 1 лв. всичките имоти на мен, айде, имам договорите, чакам ви. Хора, договора за това се казва договор, защото се договаря. Четете, питайте, и като сте ОК с предлаганата оферта-подпишете. Ако ли не, никой няма да ви убие, че не сте подписали.

Операторите са много точни и коректни, неразбиранията идват от нечетене на това, което сами си го подписвате или активирате. Никой не ви е умрял за двата лева, МТел най-вече. Такъв брой бизнес клиенти имат, които им генерират приходи много над вашите 2 лв., та умрели да ви ги вземат. И не крещете по магазините на консултантите-те не са ви отдушник, дръжте се културно така, както бихте искали да се държат с вас. Ще ми идва някакъв кретен да крещи и вика, създавайки суматоха в целия магазин как така след 9 месец таксата му била по-висока. Ми така, как, промоционалната такса е за определен период (дали 6,дали 9 месеца, дали година и целия срок на договора), после си на стандартна такса, то го пише! Ама не, ние не четем, не знам, но пък оператора , това зло ни е виновно.

• 2 месеца по-късно...
  • Отговори 110
  • Прегледи 35,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защитника, значи нещата не стоят точно така, има възрастни хора които не могат да прочетат и разчитат единствено на думите на продавач консултантите. 

Пресни са още случаите когато Мтел продаваха на хората флашки за интернет на места в които нямат покритие, след проточени месеци се оказваше че плащат за нещо което на практика не ползват.

Виваком в момента са добавили в иконката си в смартфоните някакъв абонамент който ако не си внимателен те таксува, която по принцип трябваше да ни показва баланса на сметката, настроики и тн. 

Теленорска карта ако си сложиш в телефона и данните са останали включено - автоматично ти взима над два лева за данни за 24 часа.

Това ако не са мошенически номера, не знам как да ги нарека.

• 2 седмици по-късно...
на 22 декември 2015 г. at 21:37, haidukpikaso написа:

Моите оплаквания са 2 - все от най-скапаният ни мобилен оператор, започващ с буква М.(той е еталон за корестност, всеки ще се сети).

История 1: Обстоятелствата са следните имам 2 карти - едната тяхна имам напълно безплатно разговори в групата(сериозна група), а за останалите вива фрии, заедно с нет. Договора ми с тях(да ги наречем коректните) е от 2003 година, съответно изтекъл 2005 година. действието се развива 2014 година. Получавам приблизително сходни сметки максимум 1-1,5лв. над таксата и никога до тогава не съм забавял или забравял да платя. Тоя път обаче 4. Преглеждам фактурата 4лв интернет.

Пускам жалба естествено, в която описвам "Във фактурата на 12.04.2014 година от 12ч 17мин и 34 секунди съм влязъл в нета два пъти за една секунда. Използвам апарат Нокия С1-01, който 3 секунди ми зарежда указателя, какво остава да вляза в нета 2 пъти за една секунда" Още повече, когато съм подписвал договор с тия крадливи к0пелет@ тия не са си и представяли, че някога може да предлагат мобилен нет, за това и в договора нямам мобилен интернет, за нет си имам карта от друг оператор". Всичко това описано в молбата.

Получавам отговор "Съжаляваме, господине, ползвал сте! Закачили сте се за някакъв нет, който всички апарати можели да хващат, дори и тия с копчета и цветен дисплей. АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ПОЛЗВАНЕ НЕТ ПОДАЙТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ ДА БЪДЕ СПРЯН". Не го знам какъв е. Ако някой знае нека пише.

Няма как трябваше да им платя на л@йн@ри. Така си остана и спомен тия документи. За това от тия повече и на картинка не ща да ги виждам. Все пак да се похваля нямам щастието да ми начукат 300лв. сметка за 2-3 месеца при потребление 13-14 месечно по тяхно осмотрение, щот ми бил стар плана.

Описах тая история във форума им и получих БАН. Там трябва да се пишат само възхвали.

История 2: Миналата година май месец сменям тотално и апарати, и карти, и оператори. Картата с номера на Вива фрий минава на БОБ, тая с начуканият нет минах тогава на Прима 001, с която говоря с Мтел на 1 стотинка на минути първите 30 дена, което ме урежда идеално. Така в случай на нужда 1000 минути при БОБ и 3,50 примерно(6лв презареждане такса 2,50 остават 3,50, което са си 350 мин) спокойно мога да направя едни 1350 минути на месец. (1200 ми е рекорд, нормално около 800). Идеални условия за мен.

Зареждал съм мисля 1 път тази карта, но не повече от 2. "Онзи ден" тия ми съобщават минавате на новата ни еВана оферта "U-нещо си". Поглеждам аз - 40 стинки на минути. Нито съм подписвал, нито нищо. Просто решили да ме преметнат и толкова.

Не искам да ми пишете "ами що не четеш офертите." Аз искам да ползвам прима 001, взел съм такъв пакет. От какъв зор тия ще ми сменят плана?

Коректност. Коректност ли, ваш`та мама М..?

Сега и на КОЛЮ не мога да премина, щото била предплатена. А ако трябва да съм честен това лято щеше ми върши страхотна работа такава карта, ама като не искат от Виваком пари, какво да ги правя.

Та така мене ме лъжат, да му мислят тия дет ще предпописват с тоя оператор да мислят преди това и да знаят каво ги чака.

Не гледайте суперизгодните им оферти. После си взимат всичко. И това предимство пред останалите оператори намалява драстично или изчезва и остават само ядовете, нерви и загубено време и пари.

Хайдукпикасо, относно твоят проблем, че не са ти дали 2лв бонус. Дали са ти ги, като не са ти взели такса за зареждане. При вяско зареждане има такса 2 или 2,50лв, просто на теб не са ги взели и това ти е бонуса. Веднъж и те да са честни.

преди 3 минути, velinsl написа:

Хайдукпикасо, относно твоят проблем, че не са ти дали 2лв бонус. Дали са ти ги, като не са ти взели такса за зареждане. При вяско зареждане има такса 2 или 2,50лв, просто на теб не са ги взели и това ти е бонуса. Веднъж и те да са честни.

няма такава такса вече- за зареждане- това нещо ново беше да те накарат да им ги плащаш тези пари - и нам си колко минути май 100 към техни абонати ти предлагат

и да - удържаха ми ги тези пари тогава дето уж бонус били 2.50 тъй ли му викат вече бонус, но си ги опуках а не - като съм си ги платила ще говоря ми

после още съм зареждала, но вече не са ми взимали и стотинка

ай сиктир ще ме задължават те да говоря нали затова ми е Прима СМС картата

Я да кажа и аз нещо по темата.

Днес, не знам как, ми хрумна бодрата мисъл да си посетя страницата MyTelenor. Отивам си значи, пиша user name (вашия телефонен номер във формат 0ххххххххх) и парола. Обаче ми казва

Цитат

Въвели сте грешни данни за вход в портала! Моля, опитайте отново, като проверите дали въвеждате малки или големи букви, на кирилица или на латиница.

Опитвам 2-3 пъти (след втория път вече е с въвеждане на код), но понеже пак не става - кликвам на "Забравена парола?"

И тук ме очаква следното

Цитат

За потребители на мобилни услуги
Изпратете SMS (празен или с произволен текст) на номер 5005 от вашия мобилен номер, с който сте регистриран в MyTelenor.
Цена на съобщение към 5005 – 0,00 лв. за всички клиенти на Теленор на територията на България.
Цената на съобщение към 5005 в роуминг за клиенти на абонаментни планове се определя в зависимост от избраната роуминг тарифа и държавата, в която се намира абонатът. Цената на съобщение към 5005 в роуминг за клиенти на предплатена услуга е 1,91 лв. с ДДС.
Ще получите обратен SMS с новата си парола за достъп. Старата парола автоматично става невалидна.

Егати SMS-а - при положение, че цената на "нормален" SMS в роуминг е 0,13 лв./брой в момента (0,06 евро). След 30 април ще е "същата тарифа като националната + до 0,02 евро" Справка - Цени за роуминг

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Чат-пат стават такива недоразумения.Ние сме на виваком,два телефона и интернет на един титуляр.Гледам скоро 3.06 лв без ддс текущо потребление на номера,който аз ползвам.Винаги ми изгарят доста безплатни минути ,да надхвърля лимита не ми се беше случвало.Изчаках търпеливо да излезе сметката,гледам си детайлната разпечатка в сайта и се оказва,че това е мобилен трафик.Спрях мобилния нет,когато започнах да ползвам телефона.Така правя винаги,с абсолютно всички телефони (за всеки случай).Интернет от тяхно уайфи (тип бисквитка).Случвало се е да забравя да го пусна или заредя,кликам и няма нет.Сто пъти тествах,без включена бисквитка веднага пише,няма достъп до интернет.Дамата от справки ,обаче казва на 25.02 сте натрупали 3 лева и кусур.Телефона го ползвам само аз,никой не го е пипал.Аз и обяснявам,че съм звъняла и спирала нета,тя казва  'ми не знам,сега да го спра ли...?От много години съм при тях,няма да се трепем за 3-4 лв.,ама за мен това си е някаква шашмалогия и това е.

преди 5 часа, ♫ Stefany ♫ написа:

Чат-пат стават такива недоразумения...

Принципно - "Те" винаги те дебнат, ако могат лееекичко да таксуват услуга в повече.
Прословутото тарифиране на минута - ти говориш n минути + 2 секунди - отчитат ти n+1 минути. При 20-30 такива разговори - ти си говорил 30-50 секувди, а плащаш за 20-30 минути.

Ама на това майната му.
Мисълта ми беше, че най-нагло са си вписали "Цената на съобщение към 5005 в роуминг за клиенти на предплатена услуга е 1,91 лв. с ДДС." - при положение, че "Цена на съобщение към 5005 – 0,00 лв. за всички клиенти на Теленор на територията на България."

Дали, защото от доста време ползвам не-Български оператор/и - ама много неща в България го определям като "недоразумения" - включително самите оператори. Не може, аз да имам една камара пари в предплатената карта и да ми кажат "Остават х дни до изтичане на вашия кредит. Заредете за да удължите."

Разбрах те и си много прав.От към оператори сме доста ощетени.Помня време,когато мъжа ми плащаше 80 лв. такса на вива,за да има 400 мин. към Европа.А аз установих ,че за 3 евро предплатена карта на гръцкия оператор Q говоря 39 мин. с България.А за 0.33 евроцента (удържат си ги от ваучера) напълно безплатно към всички ползващи Q.По него време цената на минута в роуминг от Бг беше 1.75 лв., мен ме таксуваха и още 0.60 цента там.Ама си плащахме две години таксите по 80 лв. Та така,човек се учи...

ПП Май тарифирането стана на 30 секунди вече,а не на минута ,или щяло да става. Може и да греша,не съм сигурна.

Аз все пак си мисля че имат право да таксуват услуга в роуминг, която по принцип в България е безплатна. Просто роуминга е споразумение между операторите в различните държави, може в страната да имаш безплатни минути но да нямаш в чужбина - нали?. Те ти предлагат безплатни смс-и, но ако пратиш този смс от чужбина той на практика минава през мрежата на чужд оператор и най-вероятно таксата от 1,91 е на чуждестранният оператор.

Възможно е за всяка страна да е различно, както са различни и цените за роуминг услугите в различните държави. 

п.п. Мобилните оператори до един са кръвопийци.

преди 3 часа, Koptec написа:

Аз все пак си мисля че имат право да таксуват услуга в роуминг, която по принцип в България е безплатна. Просто роуминга е споразумение между операторите в различните държави, може в страната да имаш безплатни минути но да нямаш в чужбина - нали?. Те ти предлагат безплатни смс-и, но ако пратиш този смс от чужбина той на практика минава през мрежата на чужд оператор и най-вероятно таксата от 1,91 е на чуждестранният оператор.

Ти май не четеш внимателно 

на 20.03.2016 г. at 20:20, jhoro написа:

Егати SMS-а - при положение, че цената на "нормален" SMS в роуминг е 0,13 лв./брой в момента (0,06 евро). След 30 април ще е "същата тарифа като националната + до 0,02 евро" Справка - Цени за роуминг

А това вече ме убеди, че не си в час

преди 3 часа, Koptec написа:

Възможно е за всяка страна да е различно, както са различни и цените за роуминг услугите в различните държави

Какви различни цени - тарифата е една за целия Европейски съюз.

Може и да не съм разбрал, но никъде не си споменал коя е държавата. За Турция знам че e скъпо - мисля че 1 мегабайт интернет беше към 20 лв

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.