Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се прави конфигурация

Featured Replies

Как се прави конфигурация! Един път се бях пробвал, но нищо не стана!

• Отговори 119
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Даниел Стоянов
    Даниел Стоянов

OFF: ех скромност

• Добре... Започваме от нулата... Така... Всеки процесор се поставя в т.нар. сокет върху дъното (гнездо). Различните процесори използват различни сокети. АМД са обединили всички процесори във взаимноп

• Мерси много точно от това имах нужда и да питам още нещо сега съм на 16 на след време бих искал да се пробвам като комп. техник вярно ли е че като отидеш там ти давали развален компютър и от теб се ис

Публикувани изображения

Ми трябва да почетеш доста из форуми ,ревюта , мнения и лека полека човек се научава.Не е нещо кой знае колко трудно.Трябва да се съобразяваш с изискванията които има.Най-вече бюджет , за какво ще се ползва машината препочитания.Не че аз съм много добър в това , но просто по този начин стигнах до нивото , което съм в момента!(а то не е кой знае какво)Желая ти успех и повечко четене!

Ми трябва да почетеш доста из форуми ,ревюта , мнения и лека полека човек се научава.Не е нещо кой знае колко трудно.Трябва да се съобразяваш с изискванията които има.Най-вече бюджет , за какво ще се ползва машината препочитания.Не че аз съм много добър в това , но просто по този начин стигнах до нивото , което съм в момента!(а то не е кой знае какво)Желая ти успех и повечко четене!

OFF: ех скромност :biggrin:

1.Избираш си дъно по-цената и по ревюта в сайтовете.В сайта на производителя проверяваш какъв процесор и рам подържа.

2.Избираш процесор.Като гледаш да балансираш между цена и производителност.Четеш ревюта в нета.

3.Избираш си видео карта пак четеш ревюта сравняваш модели не винаги най скъпото е най качествено.

4.Доиде ред и за рам памета решаваш колко ти трябва и още четене на ревюта в нета.....

5.Хардиска мислиш от какъв обем имаш нужда после проверяваш цените дали можеш да си го позволи още ревюта и характеристики.Шум бързина такива работи.

6.Захранването е много важно проверяваш в сайтовете на производителите на хардуера който си избрал, колко вата ти трябва после търсиш информация кое е качествено кое не :biggrin:

7.Кутията я избираш достатъчно широка с възможност за допълнителни перки и на външен вид да ти харесва.Аз лично ги избирам по теглото колкото са по тежки толкова по добре.

Ами в общи линий това е.... :cool: Може и да съм изтървал нещо, за четене на ревюта споменах ли?

• Автор

1.Избираш си дъно по-цената и по ревюта в сайтовете.В сайта на производителя проверяваш какъв процесор и рам подържа.

2.Избираш процесор.Като гледаш да балансираш между цена и производителност.Четеш ревюта в нета.

3.Избираш си видео карта пак четеш ревюта сравняваш модели не винаги най скъпото е най качествено.

4.Доиде ред и за рам памета решаваш колко ти трябва и още четене на ревюта в нета.....

5.Хардиска мислиш от какъв обем имаш нужда после проверяваш цените дали можеш да си го позволи още ревюта и характеристики.Шум бързина такива работи.

6.Захранването е много важно проверяваш в сайтовете на производителите на хардуера който си избрал, колко вата ти трябва после търсиш информация кое е качествено кое не :biggrin:

7.Кутията я избираш достатъчно широка с възможност за допълнителни перки и на външен вид да ти харесва.Аз лично ги избирам по теглото колкото са по тежки толкова по добре.

Ами в общи линий това е.... :cool: Може и да съм изтървал нещо, за четене на ревюта споменах ли?

Мерси много точно от това имах нужда и да питам още нещо сега съм на 16 на след време бих искал да се пробвам като комп. техник вярно ли е че като отидеш там ти давали развален компютър и от теб се иска да намериш грешката и да я отстраниш нещо като тест!

Хохохохо... Голям въпрос...

Понеже съм гадинка, веднага ще кажа, че голяма част от ревютата и статиите са платени, тъй че най-добрия вариант е средно статистически от няколко ревюта да си създадеш мнение...

Ся, след кат си приключил с четенето и сравняването трябва да решиш каква система искаш (Интел+Ати, АМД+АТИ, Интел+Енвидиа, АМД+Енвидиа). След това се съобразяваш с цената и приложението. Някак си не върви на компютър за 1000лв да се сложи видеокарта за 600 със слабичко двуядрено процесорче тип Athlon X2 450 или Core2Duo E5200. Което ме води към следващата мисъл - трябва да е балансирана. За игри - силен процесор, добро видео. За общо ползване без игри най-добре среден процесор и вградено видео. За видео обработка и работа със специализирани програми средно видео (или специализирано) със МНОГО ПАМЕТ и огромен хард. Процесора е колкото се може по-добър. И най-забавното - захранването... Тука е тънката част :biggrin:

И така... Съобразяваш се с нуждите и цената и избираш най-подходящото за парите си...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Мерси много точно от това имах нужда и да питам още нещо сега съм на 16 на след време бих искал да се пробвам като комп. техник вярно ли е че като отидеш там ти давали развален компютър и от теб се иска да намериш грешката и да я отстраниш нещо като тест!

Къде там? няма там.Къндидатстваш за рабатат с диплома и СТАЖ.После ще те вземат на изпитателен срок за мизерна заплата и това е.Като ти донесът развален комп просто почваш да тестваш един по един компонентите.Примерно вадиш рам слагаш друга работеща и така със всички компоненти докато проработи.....

В 90% от фирмите работят........ не бих им поверил и калкулатор за ремонт камо ли компютър си.В повечето случай ремонта се състои в това да ти подменят частите с нови и в зависимост дали има гаранция или не си ги плащаш.

• Автор

Значи тука имам един проблем примерно избирам тази видео карта:

1. http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535583

Виждам кои процесори поддържа, но немога да ги намеря тук:

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535583

1. За процесорите гледаш сайта на производителя на дъното - демек в сайта на АСУС...

2. Процесорите ги намираш в графа ?! процесори... http://jarcomputers.com/l_bg/?m=10&i=10002

3. Лош избор на дъно според мене... Калпаво вградено видео, дъртичък чипсет... Мизерна поддръжка на рам 2 x240-pin DIMM, Max. 4 GB, DDR2 1066(O.C.)/800/667

Значи тука имам един проблем примерно избирам тази видео карта:

1. http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535583

Виждам кои процесори поддържа, но немога да ги намеря тук:

http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=535583

На грешен път си не прочетили какво ти писах малко по нагоре?Дъното подържа процесора и видео картата.

А видео картата и процесора просто ги избираш да са със сходни параметри :baby:

Дал си линк за дъно а пишеш видео карта....

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Най-добре дай бюджет и ще ти обясним на дълго и широко кое как сме избрали :baby: Ако си съгласен... След това можеш да постваш примерни конфигурации във форума и ако нещо не е наред ще ти кажем каде грешиш ;) Аз така почнах... Още нищо не разбирам, ма заблуждавам успешно ;)

PS: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=7x8IbK8Vs2QULDCh

Според ASUS - става...

• Автор

OK но аз няма да копувам компютър просто се упражнявам, но да кажем за 1000лв! Сега ще направя една конфигурация и ще я сложа тук!

Този става ли? http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=534151

Не може така.Дъно за 100лв процесор за 250 видео за 500 захранване за 20 бла,бла.Търси се балансът според бюджета и желанията на потребителя.Колкото по-добре го напипаш толкова по сполучлива конфигурация става :baby:

за 1000лв биз взел нещо такова за универсални нужди:

GIGABYTE MA770T-UD3P

Phenom II X2 Dual Core 550

WD 750GB 32MB

SAPPHIRE 1024M HD5750 HDMI DDR5 PCI-E

4GB G.SKILL PC3-10666 (1333MHz / 8-8-8-21)

COOLER MASTER ELITE 335

Silent Pro M500

Ето за какво говоря сложил си висок клас дъно и процесор(който не става за дъното),много слабо видео,малък хард и бюджетна рам.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор

GIGABYTE GA-P55M-UD4

Intel® Core™ i7-920

Asus EN210/DI/512MD2(LP)

2GB DDR3 1333MHZ, Kingmax

Samsung SH-S223B SATA

250GB Samsung, SATA2

GIGABYTE GA-P55M-UD4

Intel® Core™ i7-920

Asus EN210/DI/512MD2(LP)

2GB DDR3 1333MHZ, Kingmax

Samsung SH-S223B SATA

250GB Samsung, SATA2

Не виждам кутия и захранване?

Молко рам

малък хард че и самсунг

за дъното и процесора някои друг да се произнесе.

Не ми харесва.

Редакция.Потърси из старите теми във форума после разгледаи първите 10-15 страници от линка и се пробвай пак.

http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4%D1%83%D0%B5%D1%80&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta=&aq=f&oq=

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Процесора не пасва на дъното. Сокета на дъното е 1156, на процесора 1366... Паметта е малко и е бавна... Процесора е прекалено мощен за такава машина... Харда е прекалено малък, но може би не ти и трябва по-голям... Липсва захранване.

Ето нещо, което събрах....

Средно дъно със триядрен процесор (на нивото на core2duo Е8400 и core2quad E8200) 2GB памет (ако не се лъжа точно Х серията на А-ДАТА са на 7-7-7-20) сравнително голям хард диск и доста по-мощно видео от избраното от теб. Захранване 550 вата от качествена марка. Остана ДВД по избор и кутия пак по избор, може би Гигабайт тритон (за 100лв) или СМ Елит 335...

• Автор

Gigabyte MA790XT-UD4P - Дъно

Phenom II X4 810 Quad Core - Процесор

3x2GB DDR3 1600MHz Corsair - РАМ

Asus EN9800GT- Видеа карта

Samsung SH-S223B SATA - Записвачка

750GB Seagate, SATA2 - HDD

Foxconn TLA-570A - Кутия

Fortron ATX-400PNF - Захранване

Тази как е?

Редактирано от nikeman (преглед на промените)

Gigabyte MA790XT-UD4P - Дъно

Phenom II X4 810 Quad Core - Процесор

3x2GB DDR3 1600MHz Corsair - РАМ

Asus EN9800GT- Видеа карта

Samsung SH-S223B SATA - Записвачка

750GB Seagate, SATA2 - HDD

Foxconn TLA-570A - Кутия

Fortron ATX-400PNF - Захранване

Тази как е?

Сменяш паметта с кит ото 2 плочки,видеото е слабо за тази конфигураци,но зависи за какво се ползва,захранването е слабо.Като цяло по-добре от предната ти ...

процесора box или tray - може да трябва и финтилятор...

захранването се определя по теглото, цената и марката (трябва опит за да познаваш кои са хубави и кои не), ся има codegen по 100 и кусир лева ама пак са си боклуци... другия вариант е да ги мериш без/с товар и какви са напреженията реално, не от биос или програма, а напреженията може да са в норма ама само осцилоскопа може да каже колко добре са филрирани и какви пикове вкарват...

захранването в горната конфигурация не е слабо, обаче ако сложиш GTX250 може и да е на ръба...

другото - не се хвърляй на асус - не предлагат нищо за парите дето искат отгоре освен перката, която за година ще се разбръмчи зверски щото са спестили от лагерчета...

и избягвай видеокарти с DDR2 и 64 битови - пестят се някакви си 10% от цената и около 30-50 процента от производителността

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Какво ще кажете за това захранване: ]Hipro K1 580W

Аз мога да кажа единствено , че е по-добро от китайските , но като цяло не ми харесва!За цената , за която се продава може да се вземе по-добро.

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Какво ще кажете за това захранване: ]Hipro K1 580W

на тия само лепенки с измислена мощност слагат - каква му е цената сравнена с fortron 400pnf ~70лв - ако има нещо с по голяма мощност и по ниска цена - е китайски боклук, фортрон са от най ефтините заслужаващи си захранвания, има и по добри на по високи цени...

fortron 350PNF ~45лв...

по принцип, който разбира само като им види ламарините и ги познава...

освен това има ли лепенка да не се отваря 90% е китайски боклук...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Как се прави конфигурация! Един път се бях пробвал, но нищо не стана!

ЧЕТЕШ !!! ЧЕТЕШ !!! ЧЕТЕШ !!! и пак ЧЕТЕШ !!!

Аз лично започнах да се уча на първият ми комп който си беше голяма барака.

AMD Duron 650Mhz;320Mb SDRam 1x256 1x64;2x10Gb Seagate;Nvidia Riva TNT 2 Ultra 32Mb;дъното ми беше K7TA на VIA и беше с бъгав BIOS който НЕМОЖЕШЕ да се флашне :(

Теб едва ли те засягат тези неща, но това което се опитвам да кажа е, че трябва да четеш и да се упражняваш на практика.Ако имаш желание и нерви може и да понаучиш нещо :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.