Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се прави конфигурация

Featured Replies

Nania, Samsung(?)

Браво, печелиш потупване по рамото

• Отговори 119
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Даниел Стоянов
    Даниел Стоянов

OFF: ех скромност

• Добре... Започваме от нулата... Така... Всеки процесор се поставя в т.нар. сокет върху дъното (гнездо). Различните процесори използват различни сокети. АМД са обединили всички процесори във взаимноп

• Мерси много точно от това имах нужда и да питам още нещо сега съм на 16 на след време бих искал да се пробвам като комп. техник вярно ли е че като отидеш там ти давали развален компютър и от теб се ис

Публикувани изображения

Това ти е работата до края на месеца ако искаш да имаш някакви познания за съвременния хардуер...

Мисля че няма на какво повече да се научиш в рамките на тая тема. Ако греша - допълвайте ме...

Как не те домързя да изпонапишеш такъв роман :rolleyes: Всичко е добре казано. Като доста по-дъртичък ми се ще да допълня казаното от теб със следното примерче от по-друга гледна точка към темата. В момента имаме нов кандидат-колега във фирмата. Младо момче, с висше по специалността и опит в две други фирми. Дали сме му 6 (шест) месеца тестов период за адаптация, обучение и работа. Определен е да се занимава предимно с поддръжката на мрежи и хардуер. От първите 5-6 машини за преинсталация не направи нито една без грешки/проблеми, или поне нито една, която да бъде одобрена от мен... Става дума за стандартна, тъпа инсталация на Уин с някакъв/и не особено сложен софтуер/и... Подобни са и забележките ми по отношение на работата му с хардуера. Има да се учи още доста с две думи. Основно при одобрението/избора гледаме да е умно и интелигентно момче/момиче (:)) да има желание за развитие, да е работлив и непредирчив, надежден и предсказуем, да изповядва основните християнски благодетели и принципи в живота. А до момента на писане на оферти от него има още време. Клока или пък сглобяването, поддръжката и администрацията на сървъри и подобни остава за светлото бъдеще. Лек и успешен ден на всички, моля да бъда извинен за спама sad.gif

• Автор

Тукощо направих една геймърска машинка изчетох всички съвети и гледах цяла вечер ревюта за хардуер сега да видим дали си е заслужавало:

Asus Deluxe M4A79T (sAM3. DDR3. 790FX)

AMD Phenom II 955 BE

ATI HD 4890 1GB

Corsair XMS 3 2x2GB DDR3 1600MHz 9-9-9-24

Seagate LP 1TB HDD (32MB Cache. Sata 2. 5900 rpm)

CoolerMaster M850 Real Power Modular PSU (850W)

Samsung DVDRW +/- DL LScribe Sata BL Bulk

Lancool PC-K62 Black Case

Тукощо направих една геймърска машинка изчетох всички съвети и гледах цяла вечер ревюта за хардуер сега да видим дали си е заслужавало:

AMD Phenom II 955 BE

ATI HD 4890 1GB

Този път си се справил добре.

Според мен за захранване и Silent Pro M700 малко под 200лв е достатъчно :rolleyes:

• Автор

Според мен за захранване и Silent Pro M700 малко под 200лв е достатъчно :rolleyes:

:cool::wors: Според мен предишната ми грешка не беше от незнание а от бързане просто от бързане да я направя и да я сложа тука и съм изпускал някои детайли!

+1 Браво :cool:

AMD Phenom II 955 BE

ATI HD 4890 1GB

Само малка препоръка по отношение на оперативната памет! Когато правиш АМД базирана конфигурация със голям бюджет търси модели оперативна памет с по-ниска латентност, съвсем примерно и без да посочвам марка бих избрал 2x2GB DDR3 1600MHz 7-7-7-18!

Впрочем и по отношение на интелските сборки това ще даде резултат, макар че там латентноста да е от по-малко значение, тъй като честотата, която поддържат интелските контролери за оперативна памет, (които core Ix сериите вече актуални при скъпи машини са вградени в кристала на процесора) е по-висока(неофициално, а като оверклокнати уж [според официалната листа на JEDEC] модули) на интелска машина може да поставиш примерно ДДР3 2000МХц, като по-високата честота ще компенсира по-голямата латентност, а специфично, що се отнася до поддръжката на триканална работа с оперативната памет при core I7 процесорите(LGA1366 слот) , там латентноста е още по-маловажен компонент при определяне нужните параметри при избор на оперативна памет, освен ако клиентът не е дал неограничена финансова част и просто търси най-доброто!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

човече, не залитай на големи мощности за малко пари, няма такъв филм. фортрон(най ниска цена за предлаганото качество) 400 вата е 70лв, ти слагаш някакво си от плезльо 550 за 59лв (освен това плезльо продават скъпо - значи тва захранване реално е с 10лв по ефтино на друго място)... хубавите захранвания са по скъпи... и са от ДЕБЕЛИ и добре изрязани ламарини. и имат FAN CONROL (от вече 6-7 години хубавите марки са така, даже и най ефтините им модели...) (това по повод по предните постове с китайски захранвания)

друго - последнната ти конфигурация - процесора бокс ли е или трей щото за трей ти трябва охлаждане, и тоя вариант е за предпочитане за бързите модели. диска дето си избрал е на 5900 оборота и не е за геймърска машина ами за мултимедийни устройства (двд плеъри, divco, popcorn hour) - бавен, икономичен... рам - 3 платки за интел, за tripple channel, а за амд 2 платки за dual channel...

http://mostbg.com/most/PriceList.aspx тука може да видиш цени без ддс на захранвания - правиш филтъра на CASE и гледаш PSU - качествените вървят с 10-15$ повече за по малка мощност, която обаче е реална, не само по лепенка...

PSU 400W/12CM FAN/SATA 15.60 USD без ддс

PSU FORTRON FSP300-60EP /APFC 26.00 USD без ддс

естествено има и такива дето претендират да са маркови ама са скъпи боклуци... такива за hyper...

как да изберем добро захранване - на руски със снимки

още нещо:

I7-940 /2.93GHZ/8M/BOX/LGA1366 618$ без ддс

I7-965 /3.2GHZ/8MB/BOX/LGA1366 1188$ без ддс

вижда се че за 10% по висока честота плащаш почти 100% отгоре - тва само балък може да го направи или ако просто сере пари и не го е еня колко струва, така че търси оптималното за цената си

и пак ти казвам ако не искаш проблеми с паметите избягвай асус, по добре ползвай гигабайт, асус са скъпи капризни боклуци...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

AMD Phenom II 955 BE

ATI HD 4890 1GB

само малка забележка относно харда- хубвао е с 32мб кеш, ама си избери със 7200 оборота, по високи обороти по кратко време за намиране на даден сектор

• Автор

само малка забележка относно харда- хубвао е с 32мб кеш, ама си избери със 7200 оборота, по високи обороти по кратко време за намиране на даден сектор

OK ще го имам в предвид другият път! :cool:

поста ми беше насочен към автора относно неговия избор, аз също съм чел за DFI, те са това, което бяха асус преди 10 години, a Asus се превърнаха в стария Epox, както и да е отклоних се малко.

Не смятам че автора може да оцени DFI или Maximus Formula например.

ДО КОЛЕГИТЕ:

айде престанете да пишете марки, само обърквате човека. особено за паметите има 2 марки айде да видим дали ги знаете? Не са нито kingstin, corsair, kingmax, ocz, mushkin и т.н. , ся тва че кингстън например са поръчали на ХХХХХ да им направят 3-4 милиона броя памети със синя пластмаса и кингмакс същите ама със зелена не значи че са различни, тва че фабрично едните са с намален/увеличен тайминг или честота значи че ще грее малко повече или по-малко.

айде кои са 2та производителя на памет? основно дето правят 90% от памеите.

Производителите са много повече и с този си пост развали иначе хубавото впечатление относно познанията си.

Micron

Infineon

Samsung

Nania

Elpida

Qimonda

PCChips

Hynix

Vanguard

Има и още, но не ми се изброява, а и тези са от по-известните.

Както виждаш са повече от двама производителите на чипове, но дори и това не значи, че различните марки памети са едни и същи.

Всяка марка купува количества чипове от тези производители и след специален подбор пуска на пазара готови продукти, с определени гарантирани спецификации от фирмата производител. Този подбор понякога се извършва дори на ръка, за хай-енд паметите, които идват с големи възможности за клок и завишени характеристики...

AMD Phenom II 955 BE

ATI HD 4890 1GB

Тоя път много по-добре, но пак има недоглеждане според мен...

Харда вече ти го казаха. Това едно.

В моя пост ти написах, че ниските тайминги (С7) са по-добър избор от високите (С9), а ти си сложил С9...

Тази конфигурация да яде 500 вата, със застраховката 600... А вече ти написах кое захранване е принципно перфектно за парите си за такава конфигурация - CM Silent Pro M700. Захранвания с по-големи мощмости, че даже и това е много мощно, та такива се ползват за режим с 2 и повече видеокарти, а ти си сложил само една.

Процесора в някои фирми идва с вентилатор (ВОХ), но в други без (no FAN или TRAY). Така че и за това трябва да погледнеш.

Освен това по мое мнение 50лв се спестяват от дъното ако се сложи същият модел, само че на Gigabyte, а именно Gigabyte MA790FXT-UD5P, който е със същите характеристики, но е по-евтин поради факта, че дъното на асус поддържа до 4 видеокарти (има 4 слота PCI-Express), а това на гигабайт - 2. В твоя случай ползваш само една видеокарта, за това нямаш смисъл от дъно с много PCI-Express слотове. Освен това (една тънкост) Гигабайт имат къде къде по-добри звукови карти от Асус. Но това вече са дреболикли...

Като цяло конфигурацията е много по-добра от предишните от гледна точка на баланса на частите.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Този подбор понякога се извършва дори на ръка, за хай-енд паметите, които идват с големи възможности за клок и завишени характеристики...

Както и особено тези с контрол по четност (ECC) и за специалните серии за маркови сървъри, станции и т.н. Но те не са познати на масовата публика Пит, просто няма как да се видят и пипнат. Няма ги и в популярните сайтове като скай и подобните за да ги видят като описание поне. С поръчка, чака се и се плаща здраво накрая :cool: Ето една леко кофти като качество снимчица от един наш добитък, за да освежим малко темата:

a8f6f97783054a38.jpg

я направи конфигурации за определени пари, не само ТОП...

примерно за 400, 600, 800, 1000, 1200 лв - то всичко на макс е най лесно, зора е да направиш най доброто за съответната цена, щото там варианти много а резултата различен, особенно при ефтините машини...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

примерно за 400, 600, 800, 1000, 1200 лв - то всичко на макс е най лесно, зора е да направиш най доброто за съответната цена, щото там варианти много а резултата различен, особенно при ефтините машини...

OK ще се пробвам да направя за 1000лв :cool:

Налегна ме скуката и аз ще дам една задачка на автора.

Направи конфигурация за 600лв която да е за филми.Препоръчително е да е тиха.

За монитор ще се използва да речем 32" ful HD LCD телевизор. :cool:

• Автор

За монитор ще се използва да речем 32" ful HD LCD телевизор. :whist:

Това е конфигурацията за 1000лв ей сега ще почна и твойта!

Asus M4A785TD-V EVO (AM3, DDR3, 785, VGA) 170

Phenom II X3 720 (sAM3. 2.8 GHz. Cache 7.5MB) 260

Asus 4850 SVGA (PCI-Express 512MB) 190 (ΑΤi Radeon HD 4200 е вградената карта, но за всеки случай реших да сложа и тази)

CSX 2GB DDR3-1800 Ram Kit 180

Seagate 500GB HDD (16MB Cache. 7200 rpm. Sata 2) 90

CoolerMaster eXtreme Power Plus 500W PSU 100

Samsung SH-S223B DVDRW+/-DL (Sata 22x. Black) 35

CoolerMaster Elite 334 Black Case 60

Общо: 1085лв

За монитор ще се използва да речем 32" ful HD LCD телевизор. :whist:

Asus P5KPL SE (s775, DDR2, G31) 110

Intel Dual Core E5300 (s775. 2.6 GHz. Cashe 2MB. Box) 120

Sapphire 4350 SVGA (PCI-Express. 512 MB) 70

OCZ Reaper HPC 2GB DDR2-1066 Ram Kit (PC2-8500, 5-5-5-15) 80

Western Digital Sata II 320GB 16MB 7200 rpm 80

CoolerMaster eXtreme Power Plus 500W PSU 100

Samsung SH-S223B DVDRW+/-DL (Sata 22x. Black) 35

CoolerMaster Elite 335 Black Case 60

Общо: около 660лв

Горе долу добре.

Има и други производители на дъна освен Асус.

Слагай по-големи хардове.

Конфигурация за филми която използва 32" дисплеи предполага че ще се теглят филми с добро качество значи и по голям размер.

И може би пасивно охлаждане за видеото и процесора но трудно ще стане в този бюджет.

:whist: п.п Случайно попаднах на някакъв канадски сайт за хардуер.Направо ми изтекоха лигите,при нас защо няма такова разнообразие? http://www.powersonic.ca/ на поточете и вие малко лиги.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Хитро - има външно видео, но има и вградено. Като цяло съм съгласен, че машините са добре, макар че наистина има какво да се доизкусурява по тях.

Нещо важно - цените не зная от къде ги гледаш, но се намират и далеч на по-ниски цени тея части...

За конфигурацията за 1000:

дъното с 15-тина лв надоло, процесора с 40, и това само за частите, които знам без да проверявам... Порови из сайтовете за по-ниски цени...

И още една дреболия - за филми без игри спокойно можеш да минеш с вградено видео от типа на дъното от първата конфигурация. Поне за 780р. За 1080 вече не съм сигурен...

• Автор

Горе долу добре.

Има и други производители на дъна освен Асус.

Слагай по-големи хардове.

Конфигурация за филми която използва 32" дисплеи предполага че ще се теглят филми с добро качество значи и по голям размер.

И може би пасивно охлаждане за видеото и процесора но трудно ще стане в този бюджет.

:whist: п.п Случайно попаднах на някакъв канадски сайт за хардуер.Направо ми изтекоха лигите,при нас защо няма такова разнообразие? http://www.powersonic.ca/ на поточете и вие малко лиги.

Да наистина HDD е малко, но бюджета ме претискаше!

Съжалявам че спамя, но помисли от какво можеш да се лишиш (жокер - вграденото видео и по-слабия процесор Phenom II X3 710) и ще събереш малко пари за по-голям хард диск...

ПП: Внимавай, че някои сайтове дават цените без ДДС.

Винаги е така парите никога не стигат.

Хората гледат в супермаркети като Метро супер мега яки конфигурации със 4GB рам и 1терабайт хардове за по 100лв и си казват щам давам 600 трябва да е много по добре.

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=10&i=10003&ViewPics=on&bytext=&producer=WESTERN+DIGITAL&price=0&shipping=0 тук може да гледаш цени.

http://www.leadert.com/components.htm тук също.

http://www.mostbg.com/most/PriceList.aspx и този става.

• Автор

Току що прочетох, че щяла да излиза

ATI Radeon HD 5970 :wors:

Някой знаели долу-горе на каква цена ще бъде?

Току що прочетох, че щяла да излиза

ATI Radeon HD 5970 :wors:

Някой знаели долу-горе на каква цена ще бъде?

Около $500, а в БГ Х2!sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.