Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за видео карта...

Featured Replies

• Автор

П.С. В краен случай може да смениш и процесора, но определено няма да е нужна пълна промяна!

Ще го имам впредвид :cool:

• Автор

Искам да попитам, има ли някакъв начин да поръчам картата на Sliderum он-лайн?

EDIT: Май, не може? Моля, ако не може, някой да ми даде линк, към същата видео карта, която мога да изтегля ОН-ЛАЙН!

ЕДИТ: Искам да попитам Sliderum тази същата ли е?

Редактирано от den4o1 (преглед на промените)

Искам да попитам, има ли някакъв начин да поръчам картата на Sliderum он-лайн?

Важно!

Регистрираните потребители могат да запазват, печатат и поръчват оферти на свое име.

Регистрирай се тук

Дали работи - не знам?! Не съм се възползувал. Но тази карта, може да се намери или поръча и в други фирми, занимаващи се с асемблиране на компютри и продажба на компоненти! Впрочем от същият клас и със същите(почти) части се асемблират карти HD 4670 с 515МБ GDDR3 и на имената на други производители примерно Ейсъс, Гигабайт, Пауър кълър и маса други, като цената е подобна + - известна сума, в зависимост от марката на фирмата, която е на етикета, а също и от качеството на материали и компоненти, когато става въпрос за модел с различни (обикновенно по-добри, но често и по-слаби изпълнения) от референтните параметри, които са официално зададени от дизайнерската компания(АМД/АТИ, създала графичният процесор, който е основата на картата и референтният дизайн)!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

В първото си мнение по темата се опитах да ти отговоря максимално точно.

Не се заяждам не ме разбирай грешно.Обаче си с нещасна офис конфигурация която нестава за игри.Трябва ти и нов процесор че този е пълна скръб.Видео карта сам си се сетил че ще ти трябва.Като гледам си го взел от супера, така че и захранването ще е за смяна.

Недей налива пари няма смисъл игри с това "нещо" немогат да се играят.

Нямаше нужда да пишеш, просто съм решил и ще си слагам нова видео-карта. Пък, че компа ми бил пълна скръб, много грешиш... (нямаше нужда надуди комплексари да пишат по тази тема)

Недеи си дава парите за глупости събирай за нов процесор,захранване и видео. Така и неказа с какво захранване си поне аз не видях. Айде със здраве.

Авторе.. щайгата от техномаркет ли си я купи.Ако е така значи си се прее** мъжката.Провери си захранването защото ако му треснеш 1-що годе нормална карта да не останеш без компютър.

пп.Кой ти каза че компютъра ти е силен..

АВТОРЕ ТИ СИ ПЪЛЕН ТЪПАК

Хем нищо не знаеш,хем се правиш на голямата работа.Компа ти е пълна скръб машина от 2003-2004 година.Процесора не става за тази карта,ще я спъва много.Единствено РАМ имаш в що годе нормално ниво.Ти не заслужаваш помощ.Умопомрачително тъп си.

SLIDRUm кво да ти кажа.Хал хабер си нямаш какво говориш.Само залъгваш човека.Точно с този слаб едноядрен процесор разлика едва ли ще забележи голяма

Благодаря, за мнения от хора с големи портфейли или такива които вадят уста за такива! Някой от вас да се сеща, че има хора с финансово състояние по-лошо и дори много по-лошо от вашето или на тези чийто конфигурации в други теми сте сглобявали? Тези хора с мъка са събрали някой лев за да обновят остаряващата си машина в случая човека е събрал за видео, даже може би ще може да събере за процесор, което някой от Вас го посъветва и на който пригласих в един от последните си постове! Обаче Вие направо го мъчите с голям ъпргрейд. Че какво са някакви си 300-350-400лв. и нагоре за горе-долу прилична комбинация от ново дъно, процесор, кит с бърза ДДР2 или що годе нормална ДДР3, видеокарта минимум 4770 или 4850 или 9600ГТ или 9800ГТ и тъй нататък! Да, ама като няма кинти и си го казва и какво следва: Да цитирам ли епитетите и обвиненията от нечии постове на велики асемблери, които са си изтъркали клавиатурата и похабили твърде ценното си време да драснат 1-2 поста с "каквото баба знае това си бае"

От личен опит знам, че картата може да съживи системата на човека! Когато аз взех решение да сменя вече незадоволяващата ме 7300ГТ, която изгърмя точно 2 дни преди да направя подмяната, за която вече от седмица се подготвях, все още бях със дънна платка Jetway M2GTA-SVP, 1ГБ ДДР2 667МХц от само една плочка работеща както се сещате в едноканален режим и процесор Athlon 64 3500+, който е едноядрен, при тово дори не беше версия San Diego(с 1МБ L2 кеш), а с жалките 512КБ, ето този! Да не мислите че ми спъва картата, която е тази от снимката и с единствена разлика от тази на Сапфира е само охлаждането! Но става въпрос за карти среден клас, не някои чудовища от топ класа, които да ангажират не знам си какво процесорно време!

news_prgbGV-R467D3-512I-01a_full.png

Само със смяната на картата се почуствувах като с нов компютър! Не че щайгата се отърва само с тази промяна, но всичко дойде с времето си, когато можех да си го позволя!

• Автор

Значи, за последно питам, приятел (sliderum). Тази карта ли е последното ти предложение? Включващо бюджет до 110-120 лв? Ако е то, утре, вдругиден да я копувам :cool:

Значи, за последно питам, приятел (sliderum). Тази карта ли е последното ти предложение? Включващо бюджет до 110-120 лв? Ако е то, утре, вдругиден да я копувам :wors:

На теория и карта с по-големи възможности можеш да намериш като втора употреба за тези пари, но картата ще е или с минимална или никаква остатъчна гаранция, дори няма да си сигурен дали работи докато не я пробваш, впрочем и да има гаранция не е сигурно дали на теб ще бъде призната, тъй като е на името на първият който я е закупил и притежавал! Най-вече, може ако намериш, някоя достатъчно мощна карта за тези пари, ако имаш късмет и 9800ГТХ (с Нвидиа GPU), втора ръка ще може да намериш или подобна по възможности с GPU от АТИ, обаче тогава наистина няма да можеш да се възползуваш напълно от възможностите на видеокартата, а и ще натовариш захраващият блок над разумните 75-80% от потребявана мощност, а може би и отгоре в случай, че е някое нещастно китайче или тайванче без марка или дори ако е някое марково от старите модели, когато комай всички захранващи блокове бяха в диапазона от 230 до максимум 350-400W!

Та не се чуди много, а решавай, пък по-нататък с течение на времето примерно в периода януари-март(ако се забавиш повече, не се знае дали на пазара ще са останали от компонентите поддържани от твоето дъно, макар че тук в БГ може още да продължи подмятането им из прашасалите складове на нашите фирми), ако имаш възможност и желание може да сложиш и процесор значително по-бърз от сегашния и паметта да увеличиш или направо да подмениш(Впрочем тези 2 гиги от една плочка памет ли се състоят или от 2Х1, ако е вторият случай няма защо да мислиш за закупуване на още памет поне още 3 години до излизането на Боза 8(Уиндоус 8 [и аз съм човек и се майтапя]):clap:!(Това е малко напротив максимата" Колкото повече - (толкова повече)толкова по добре" Нея я е писал човек с неограничени финансови възможности или въображение), що ли никой не се сети за думите на Бил Гейтс за това, че едва ли на някой някога ще са му нужни повече от 256КБ оперативна памет!

Tака... Айде и аз да се включа...

Към автора. Това си е лично мое мнение, но е малко наивно (не искам да те убидя, просто казвам мнение) да искаш да играеш тея игри на максимум с тази конфигурация. Процесора е много слаб, предложеното ти видео е среден клас (средна хубост), което означава, че игрите ще тръгнат, но няма да са на максимум никога. За тежките игри говоря, не за халф лайф и НФС Ъндърграунд 2. Бюджета ти ограничава възможността за игране на игри до медиум... Предложената от Sliderum видеокарта е перфектния избор и по мое мнение за тези пари. Колкото до твоя приятел, дето ти предлага 9500 - той ще ги подкара на медиум тея игри на 10 фрейма, а ти ще си играеш спокойно на доста повече... Понеже не каза какво ти е захранването - отвори си компютъра, погледни лепенката на захранването и виж мощността и производителя. Ако е JNC, Codegen не си добре. Най-доброто, което може да ти се случи е захранването да е Delux. Ако е 350 или 400вата - ще ти стигнат. Ако е 300 - пак ще имаш ядове... Поне така мисля...

Към другите: Наистина ли имаше смисъл тая тема да стане 35 коментара, 3 страници? Предложена му е добра карта за тея пари, като в повече от половината тема се говорят глупости извън контекста на въпроса...

Та така... Вземай предложената от човека карта, между другото, тая от 911 е същата... Можеш и от там да я поръчаш, хората са коректни - вземат я от магазина и ти я носят до вратата... Като преди това ти се обаждат да ти кажат: след 1 час ще сме на уговорения адрес, има ли някой там? Ако не - елате до офиса да си вземете поръчката...

• Автор

Tака... Айде и аз да се включа...

Към автора. Това си е лично мое мнение, но е малко наивно (не искам да те убидя, просто казвам мнение) да искаш да играеш тея игри на максимум с тази конфигурация. Процесора е много слаб, предложеното ти видео е среден клас (средна хубост), което означава, че игрите ще тръгнат, но няма да са на максимум никога. За тежките игри говоря, не за халф лайф и НФС Ъндърграунд 2. Бюджета ти ограничава възможността за игране на игри до медиум... Предложената от Sliderum видеокарта е перфектния избор и по мое мнение за тези пари. Колкото до твоя приятел, дето ти предлага 9500 - той ще ги подкара на медиум тея игри на 10 фрейма, а ти ще си играеш спокойно на доста повече... Понеже не каза какво ти е захранването - отвори си компютъра, погледни лепенката на захранването и виж мощността и производителя. Ако е JNC, Codegen не си добре. Най-доброто, което може да ти се случи е захранването да е Delux. Ако е 350 или 400вата - ще ти стигнат. Ако е 300 - пак ще имаш ядове... Поне така мисля...

Към другите: Наистина ли имаше смисъл тая тема да стане 35 коментара, 3 страници? Предложена му е добра карта за тея пари, като в повече от половината тема се говорят глупости извън контекста на въпроса...

Та така... Вземай предложената от човека карта, между другото, тая от 911 е същата... Можеш и от там да я поръчаш, хората са коректни - вземат я от магазина и ти я носят до вратата... Като преди това ти се обаждат да ти кажат: след 1 час ще сме на уговорения адрес, има ли някой там? Ако не - елате до офиса да си вземете поръчката...

Извинявай, но, къде точно трябва да гледам? Открих! 400W е, model: Lpe2-23 и не съм сигурен, но май е Sata.. А! И още 1 глупав въпрос, няма да тръгнат на макс, обаче поне ако са на мининум дали ще секът игри като GTA:IV

Автора още ли не разбра,че няма да можеш да играеш ГТА4 и другите по нови игри.

Минималните изисквания за ГТА4 е двуядрен процесор.Виж http://######/details.php?id=149668&hit=1

А от личен опит мага да ти кажа,че и с двуядрен процесор на медум трудно се играе.В момента съм с конфигурацията от подписа и преди да смена процесора с Фенома бях с Атхолн64 Х2 5200+ 2700@3100Гхц клок и с видео 9600гт също клокната и на медиум не се играеше много добре.Прави си сметка сам,но и стария ми процесор и видеото са по-добри от твоите и играех е 25фпс.

Това е от мен. :cool:

• Автор

Автора още ли не разбра,че няма да можеш да играеш ГТА4 и другите по нови игри.

Минималните изисквания за ГТА4 е двуядрен процесор.Виж http://######/details.php?id=149668&hit=1

А от личен опит мага да ти кажа,че и с двуядрен процесор на медум трудно се играе.В момента съм с конфигурацията от подписа и преди да смена процесора с Фенома бях с Атхолн64 Х2 5200+ 2700@3100Гхц клок и с видео 9600гт също клокната и на медиум не се играеше много добре.Прави си сметка сам,но и стария ми процесор и видеото са по-добри от твоите и играех е 25фпс.

Това е от мен. :cool:

Офф, кой те е питал тебе? Питам професионалистите, не някакво дете, дето седнало да спами

EDIT: Както и да е......

Бъди малко по мил да не се караме .

И да знаеш че разбирам доста повече от некаф олигофрен като тебе дет си мисли че с едноядрения процесор ще играе ГТА4 :cool::nono:

И си мисли,че има "силен" компютър :P:wors:

Редактирано от becool (преглед на промените)

Значи ТАЗИ става за мен? Може ли малко инфо? Игри като GTA: IV или Need For Speed: Shift ще вървят ли на макс?

Голям си оптимист! GTA IV няма да ти тръгне. Shift ще го подкараш на нормални кадри при занижени настройки LOW.

ПП: ухууу то 3 страници изписано имало .. чек да ги прочета всичките.

ЕДИТ:

Нямаше нужда да пишеш, просто съм решил и ще си слагам нова видео-карта. Пък, че компа ми бил пълна скръб, много грешиш... (нямаше нужда надуди комплексари да пишат по тази тема)

Пич, не се обиждай. Ама комп-а ти верно е пълна скръб. Разбирам че не всички имат пари за high-end машина, но пък тези които нямат тази възможност нека да не си мислят че комп-а им е як.

Много разбирачи се събраха тук! ще послушам Sliderum и ще си взема посочената от него карта :cool:

Хем търсиш помощ. Хем обиждаш хората които ти помагат. Интересно. После незнам кой бил комплексар. Ако отидеш с такова отношение в HWBG ще бъдеш порицан и никой няма да ти обърне внимание. Но пък ако си оправиш отношението към хората в HWBG ще получиш по-голяма помощ.

Успех!

Редактирано от swatteam (преглед на промените)

• Автор

Здравейте! Утре ще поръчам видео-карта-та може да заключвате темата!

Здравейте! Утре ще поръчам видео-карта-та може да заключвате темата!

;) Много неща се изписаха в темата и ми е интересно какво стана.Купи ли въпросната карта?

Ако може да споделиш доволен ли си, и как се представя с игрите карта.

И още една молба ако ти е възможно направи един тест с 3DMark05 и качи скрийн шот с резултата.

http://www.futuremark.com/products/3dmark05/ :clap:

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

:boxing3: Много неща се изписаха в темата и ми е интересно какво стана.Купи ли въпросната карта?

Ако може да споделиш доволен ли си, и как се представя с игрите карта.

И още една молба ако ти е възможно направи един тест с 3DMark05 и качи скрийн шот с резултата.

http://www.futuremar...ducts/3dmark05/ :rolleyes:

по подразбиране, 1600x1200 no AA, 1600x1200 AA 4x

по подразбиране, 1600x1200 no AA, 1600x1200 AA 4x

Само с pro версията на 3DMark05 ли се правят тестове понеже свалих free и нещо не мога да се справя?Дава ми online

Редактирано от kapeto (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.