Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ХИПЕРБОРЕЯ - тайната на създаването на човечеството

Featured Replies

Че какво общо има Хиперборея /от елинската митология/ и национал - социалистическите идеи?!

Поне да ставаше въпрос за мистичната земя на Запада - Туле - Островът на блаженните.

Предполага се, че обществото "Туле" /както и теософията на Елена Блаватска и антропософията на Рудолф Щайнер, междувпрочем/ е оказало влияние върху формирането на идеологията и вярванията на НСДРП, и по-точно върху

Това е дълга и доста интересна тема, впрочем;)

Съгласен :)

Тъй като Хиперборея е митична страна прародина на арийците , има една разпространена теория, че са я търсили на Антрактида, заради обръщането на магнитните полюси в древността.Нали помниш снимките на летящи чинии от 30-сетте над ледовете на Антрактида и подводниците на Третия Райх ?

Колкото до Блаватска,( а тук ти си по-запознат)книгите и, и т.н. са повлияли доста върху Хитлер. Доктрината "Огън и лед" е пълна със названия "коренни раси" и "подраси" ( също като при Балватска) - "новата раса", или "свръхчовеците", както ги наричал Хитлер, щяла да се появи всеки момент - и това била "шестата коренна раса"!

p.s. прочети ме :cool:

• Отговори 87
  • Прегледи 43,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

sumaj_tika,

Благодаря за инфото и за линка - наистина имам нужда от повечко ограмотяване по история...

Хм, защо е тази пряка връзка между остров Туле /някои посочват Британските острови, други - Исландия, трети - Гренландия, четвърти Нюфаундленд и прилижащи територии от Сев. Америка.../ и Хиперборея? Авторите пишат за северо/запад, не за север...

А за подземната /по-точно подледната/ база на нацистите в Антарктида /забележи, не в Арктика, а в Антарктика/ има писано толкова много, че...

Не съм нито чувал, нито чел за експедиции, изпратени от фюрера, на север. За трите други посоки съм подочувал нещо...

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

valentinus, благодаря за линка. За съжаление не ползвам руски, така че цъкнах върху английската версия, от където разбрах, че на шотландски Исландия е Innis Tile - т.е. Остров Туле. И че в северна Гренландия има провинция с такова име. Има и цял абзац за значението на Туле за нацистите, но не ми се превежда. Фюрерът е имал пълната подкрепа на регента на Тибет за експедиции на север - до къде са стигнали, и каква е била целта им: никой не може да каже. Няма никакъв писмен документ за проведените съвещания - Химлер е издавал устно нарежданията си към участните в експедициите. Че са стигнали до Тибет - да. И от там да са се върнали в Германия? Не ми се вярва. Това е по-скоро север-североизток, но както и да е. Отдалечихме се от темата, но това е само защото аз свързвам Хиперборея с манията на Хитлер за връщане към пра-родината и с посочването на Зигфрид/Сигурд за негов наследник, който ще се върне за да победи. Все пак "аурора бореалис" означава "северно сияние". А и до днес северният вятър го наричаме "бора". От друга страна Австрия - Osterreich = източната империя/райх. Богинята на зората Венера (Зорница, Деница, Вечерница) Vesta/Oestre/Eostre/Ostara - чието име освен в корена на Авсртия е и в корена на Easter = Великден, това пък обяснява присъствието на великденските зайци в културната традиция на толкова много народи (заекът - животното-тотем на въпросната богиня)... и т.н. И все пак нека помним, че нибелунги означава "деца на тъмнината".

Редактирано от sumaj_tika (преглед на промените)

• Автор

Съгласен :cool:

Тъй като Хиперборея е митична страна прародина на арийците , има една разпространена теория, че са я търсили на Антрактида, заради обръщането на магнитните полюси в древността.Нали помниш снимките на летящи чинии от 30-сетте над ледовете на Антрактида и подводниците на Третия Райх ?

Колкото до Блаватска,( а тук ти си по-запознат)книгите и, и т.н. са повлияли доста върху Хитлер. Доктрината "Огън и лед" е пълна със названия "коренни раси" и "подраси" ( също като при Балватска) - "новата раса", или "свръхчовеците", както ги наричал Хитлер, щяла да се появи всеки момент - и това била "шестата коренна раса"!

p.s. прочети ме :huh:

А такаааа, да си дойдем на думата. Аз тази тема не съм я поставила случайно. Хитлер не ме вълнува, той се е опитал да се добере до нещо, но несполучливо, поради пъкления му замисъл.

Как мислиш, Трих, защо първата дама на теософията казва в своята Тайна доктрина за сегашните хора, че са четвъртата коренна раса, когато тя прекрасно е знаела за съществуването на четири раси преди сегашната, тоест, според Блаватска ние сме петата раса на тази земя и четвъртата коренна...

А, и още нещо се сетих - за расата на лунните, както ги нарича Блаватска и синия цвят на кожата на Кришна, а също и изразът "синя кръв" като синоним на благороден произход.

И за семейство Рьорих с техния Майтрея Мория и едноименния хълм за човешки жертвоприношения край Йерусалим - хълма Мория, на който е според Библията - СЗ Давид е видял да стои Ангела Господен с меч в ръка, готов да унищожи Ерусалим, докато Давид не построи олтар там и не направи умилостивение чрез жертва. Това се споменава в Първа Книга на Летописите 21:15-17. Интересно е кой е този Господен Ангел. На този същия хълм Мория по-късно е бил въздигнат Соломоновия храм.

Тогава Соломон почна да строи Господния дом в Йерусалим на хълма Мория, гдето се яви Господ на баща му Давида, на мястото, което Давид беше приготвил... - Втора Книга на Летописите 3:1

Бог рече: вземи едничкия си син Исаака, когото ти обичаш, и иди в земя Мория, и там го принеси в жертва всесъжение на една от планините, която ще ти покажа. - Битие 22:2

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• Автор

А относно базата на хитлеристите в Антарктида, сега там шетат Военните сили на САЩ и Русия... ?

Това ме връща към темата ти за нефелимите и слизането им под земята ... за Агарта /последният от островите на Съвършенните в морето, пресъхнало и превърнало се в пустинята Гоби/ и нейните седем врати, които са достъпни само за Притежателя на Ключовете...хм, твърде интересен ракурс:P

И за семейство Рьорих с техния Майтрея Мория и едноименния хълм за човешки жертвоприношения край Йерусалим - хълма Мория, на който е според Библията - СЗ Давид е видял да стои Ангела Господен с меч в ръка, готов да унищожи Ерусалим, докато Давид не построи олтар там и не направи умилостивение чрез жертва. Това се споменава в Първа Книга на Летописите 21:15-17. Интересно е кой е този Господен Ангел. На този същия хълм Мория по-късно е бил въздигнат Соломоновия храм.

Тогава Соломон почна да строи Господния дом в Йерусалим на хълма Мория, гдето се яви Господ на баща му Давида, на мястото, което Давид беше приготвил... - Втора Книга на Летописите 3:1

Бог рече: вземи едничкия си син Исаака, когото ти обичаш, и иди в земя Мория, и там го принеси в жертва всесъжение на една от планините, която ще ти покажа. - Битие 22:2

Казаха ти го още в пост 2, Lucia. По най-деликатния начин.

"Милост искам, а не жертва" (Матей 9:13)

"Давайте милостиня според силите си; тогава всичко у вас ще бъде чисто" (Лука 11:41)

Как мислиш, Трих, защо първата дама на теософията казва в своята Тайна доктрина за сегашните хора, че са четвъртата коренна раса, когато тя прекрасно е знаела за съществуването на четири раси преди сегашната, тоест, според Блаватска ние сме петата раса на тази земя и четвъртата коренна...

Е, Трих има правото на своя отговор.

Според представите на Хопите, ние живеем на 4-та Земя, предишните три са били унищожени, той като човечеството е забравило своята мисия и се е отдало на удоволствия, борба за власт и национализъм. Най-тъжното е, че съгласно тези текстове сега се намираме на границата на следващия, 4-ти апокалипсис. Поради тази причина, преди началото на войната с Ирак Martin Gashweseoma(лидед на клана на Жената-Паяк) свиква пресконференция, на която за пръв път били показани древните текстове (tablets) на бели хора. Работата е там, че съгласно съдържащите се пророчества, войната с Ирак се явява началото на Трета Световна война. За съжаление този опит да се спре войната претърпява неуспех, а и според предсказанията на Хопи, третата световна война се води вече от 10 години. Освен това следващата, ядрена фаза, трябва да започне именно в този регион.

Любопитното е, че от гледна точка на християнството, войната в залива съвсем не е необичаен конфликт, той като именно там, в Ирак, се намира Междуречието - мястото на Библейския Рай.

ХОПИ е една от най-древните цивилизации на Северна Америка. Популярното им наименование сред испанците е Пуебло и Навахо.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

А такаааа, да си дойдем на думата. Аз тази тема не съм я поставила случайно. Хитлер не ме вълнува, той се е опитал да се добере до нещо, но несполучливо, поради пъкления му замисъл.

А, и още нещо се сетих - за расата на лунните, както ги нарича Блаватска и синия цвят на кожата на Кришна, а също и изразът "синя кръв" като синоним на благороден произход.

Оххх.

Не знам защо все такива въпроси и теми зачекваш, на които не може да се отговори с едно изречение ?

От това, което съм чел и това, до което съм стигнал , знам че расите, според Блаватская се застъпват - на Земята живее една коренна раса със своите подраси, но по същото време новата вече е започнала своето съществуване.Това първо.

Второ - въпреки, че членовете на новата раса заемат все повече пространство и владеят Земята, членове на предишната раса все още продължават да съществуват. В самата "Тайна Доктрина" четем следното за това дали са останали ли сега представители на Четвъртата коренна Раса на земята:

„Болшинството от Човечеството принадлежи към седмата под-раса на Четвъртата Коренна раса - споменатите по-горе китайци и техните потомци и разклонения (малайци, монголци, тибетци, унгарци, фини и даже ескимоси – всички те са остатъци от това последно разклонение).

„...сред малайската раса (под-раса на Четвъртата Коренна Раса) съществува странно разнообразие в ръста; членовете на полинезийското семейство, такива като жителите на островите Таити, Самоа и Тонга, са по-високи на ръст от останалото човечество; но индуските племена и жителите на Индокитайските страни несъмнено са по-ниски от общото ниво.

Това е лесно обяснимо. Полинезийците принадлежат към най-ранните останали живи под-раси, а другите – към най-късната и най-преходна маса. Както сега съвършено изчезнаха жителите на Тасмания и както на свой ред бързо отмират австралийците, така скоро ще ги последват и другите стари раси“.

Тъй че, мнението ми е, че Блаватская нарочно говори едни път за четвърта, а друг път за пета коренна раса, що се отнася до нас - очевидно прави разлика между населението на Земята в момента и до атрибутите, които са характерни за всеки един от тях.

Така.

Да се върнем при Хитлер и търсенето на Хиперборея.

През 1938 година, под ръководството на Аненербе (Ahnenerbe), в Тибет се отправя експедиция с ръководител Е.Шефер (E. Scheffer). Няма да е излишно ако добавим, че Ернст е бил в Тибет и по-рано през 1931 и 1935 година.Целите на експедицията:1.)класификация на расите в Тибет;2.)видими остатъчни признаци на нордически черти;3.)търсене на мистичната страна Шамбала;4.)установяване на дипломатически контакти.Какво се е случило там, какви са връзките след това, защо е имало пряка линия Берлин-Лхаса и какво е влиянието на религията "Бон" върху Хитлер -можем само да гадаем.Факт е обаче, че през 1945 година при щурма на Берлин съветските войски били втрещени при вида на мъртви тибетци в униформа на СС.

Последвалите експедиции на Блюмкин и Рьорих от където и да погледнем са си неуспех в сравнение със Шефер, нали ?

Да се върнем малко по-назад - в края на Първата Световна Война е било създадено тайното общество “Туле” - някои източници твърдят, че то е пряко свързано с експедицията на Шефер, и атомната програма на Третия Райх -тук отново правим връзка с проекта "Швабенланд" за който говорихме преди - в Земята на Кралица Мод и "летящите чинии" на Третия Райх.Най-интересното , че през 1947 една американска флота на адмирал Ричард Бърд се насочва към това място, но експедицията е прекратена малко преди да достигне базата.Защо ли ? "Туле" са се занимавали и с Хиперборея, между другото....

За синята кръв говорихме и преди с U.ra -помниш ли ? :baby:

Това ме връща към темата ти за нефелимите и слизането им под земята ... за Агарта /последният от островите на Съвършенните в морето, пресъхнало и превърнало се в пустинята Гоби/ и нейните седем врати, които са достъпни само за Притежателя на Ключовете...хм, твърде интересен ракурс:wors:

Ахам.Публикувано изображение

Радвам се че си във форма, шебек такъв ти, космат Публикувано изображение

• Автор

Оххх.

Не знам защо все такива въпроси и теми зачекваш, на които не може да се отговори с едно изречение ?

За да те измъчвам. :( :-)

От това, което съм чел и това, до което съм стигнал , знам че расите, според Блаватская се застъпват - на Земята живее една коренна раса със своите подраси, но по същото време новата вече е започнала своето съществуване.Това първо.

Второ - въпреки, че членовете на новата раса заемат все повече пространство и владеят Земята, членове на предишната раса все още продължават да съществуват. В самата "Тайна Доктрина" четем следното за това дали са останали ли сега представители на Четвъртата коренна Раса на земята:

Тъй че, мнението ми е, че Блаватская нарочно говори едни път за четвърта, а друг път за пета коренна раса, що се отнася до нас - очевидно прави разлика между населението на Земята в момента и до атрибутите, които са характерни за всеки един от тях.

Не Трих, имам предвид думата коренна. Щом има коренни раси, значи има и некоренни, по-точно една, щом като сегашното човечество е петата раса на Земята и четвъртата коренна, некоренната е една. Коя е тя, ето кое ми е интересното.

Така.

Да се върнем при Хитлер и търсенето на Хиперборея.

През 1938 година, под ръководството на Аненербе (Ahnenerbe), в Тибет се отправя експедиция с ръководител Е.Шефер (E. Scheffer). Няма да е излишно ако добавим, че Ернст е бил в Тибет и по-рано през 1931 и 1935 година.Целите на експедицията:1.)класификация на расите в Тибет;2.)видими остатъчни признаци на нордически черти;3.)търсене на мистичната страна Шамбала;4.)установяване на дипломатически контакти.Какво се е случило там, какви са връзките след това, защо е имало пряка линия Берлин-Лхаса и какво е влиянието на религията "Бон" върху Хитлер -можем само да гадаем.Факт е обаче, че през 1945 година при щурма на Берлин съветските войски били втрещени при вида на мъртви тибетци в униформа на СС.

Последвалите експедиции на Блюмкин и Рьорих от където и да погледнем са си неуспех в сравнение със Шефер, нали ?

Да се върнем малко по-назад - в края на Първата Световна Война е било създадено тайното общество “Туле” - някои източници твърдят, че то е пряко свързано с експедицията на Шефер, и атомната програма на Третия Райх -тук отново правим връзка с проекта "Швабенланд" за който говорихме преди - в Земята на Кралица Мод и "летящите чинии" на Третия Райх.Най-интересното , че през 1947 една американска флота на адмирал Ричард Бърд се насочва към това място, но експедицията е прекратена малко преди да достигне базата.Защо ли ? "Туле" са се занимавали и с Хиперборея, между другото....

Според Николай Рьорих, в разрушения Берлин през 1945 година руснаците открили няколкостотин трупа на хора, носещи белезите на тибетската подрасова група. Всички те били облечени с германски военни униформи и снабдени с германски документи от Вермахта. Какво са търсели тибетци в обкръжения Берлин, за какъв дявол се е наложило всички те да умрат, каква е връзката на Третия Райх с Тибет...? Как мислиш, Трих?

Ако някой друг знае нещо по този въпрос, а дори да има само предположение, може да ми отговори.

За синята кръв говорихме и преди с U.ra -помниш ли ? ;)

Помня, че говорехме, ама честно казано от Ура ми е останало в главата само за айряни и паднали наги. :D

Това ме връща към темата ти за нефелимите и слизането им под земята ... за Агарта /последният от островите на Съвършенните в морето, пресъхнало и превърнало се в пустинята Гоби/ и нейните седем врати, които са достъпни само за Притежателя на Ключовете...хм, твърде интересен ракурс;)

Именно. Темата за нефилимите е много пряко свързана с тази.

Абе подозирам те аз, че знаеш нещо, ала си трайкаш. Айде дееее, изплюй камъчето, мило другарче, хелп миии, пл. :rolleyes::P

В два от ноемврийските броеве на един от най авторитетните и популярни вестници в Русия - “Аргументи и факти” - е публикувана голяма статия на Ернст Ривгатович Мулдашев. Позовавайки се на Нострадамус, Е.П. Блаватска, той пише две страници с абсолютно безумен текст и посочвайки следните революционни “факти”: - - - Възрастта на пирамидите е 75'000 години. Те били построени от атлантите с помоща на психическа енергия. - - - По-голяма цаст от атлантите са загинали преди 850'000 години, а преди 10'000 са изчезнали само малцината оцелели. - - - Атлантите са притежавали множество екстрасензорни способности, а във войните, които водели, основно оръжие била хипнозана. - - - Светът на психическата енергия е основан на полярното въртене на време-пространството - торсионните полета (каквото и да означава това). - - - Някъде в пещери в Тибет се съхраняват хора от всички времена, намиращи се в състояние на сомати. Тези пещери се явяват хранилища на човешкия генофонд. - - - Кришна, Буда, Христос били атланти. " Лу, знаеш че темата е... меко казано неподплатена научно и/или е табу, независимо от множеството уфологични организации по цял свят. Но... не се знае... някои теории звучат доста вероятно.

• Автор

Лу, знаеш че темата е... меко казано неподплатена научно и/или е табу, независимо от множеството уфологични организации по цял свят.

Но... не се знае... някои теории звучат доста вероятно.

Може ли да не профанизираме темата с Мулдашев, ако обичаш. Много преди него, както споменах, за хиперборейци е писал Платон.

Не е неподплатена научно. Все още точно произходът на човека убягва на науката. Или ще кажеш, че Дарвин е прав. Аз също смятам, че той е прав, но ако обърнем теорията му наопаки - според мен маймуната е произлязла от човека, а не обратно. И доказателствата за това са в категорична наличност навсякъде около нас. В Попол Вух пише: Вече не си спомняха за Сърцето на Небето и затова изпаднаха в немилост. Това беше само опит, усилие да се направят хора. Говореха изпърво, но лицата им бяха изпити; ходилата и ръцете им не бяха устойчиви; нямаха ни кръв, ни същина, нито влага, ни мазнина; бузите им бяха сухи, сухи бяха краката им и ръцете им, а плътта им - жълта. Поради тая причина вече не мислеха за Твореца и за Образувателя, за Ония, които ги извеждаха в битие и се грижеха за тях. Тези бяха първите хора, които съществуваха много на брой върху лицето на земята... И казват, че потомството им са маймуните, които живеят сега в горите.

Темата, както отбеляза правилно Трих, е за неудобната наука. Знаеш ли, че във вечните ледове на Андите е открит замръзнал труп на човекоподобно дете със синя кръв и масленозелен цвят на кожата. Под снеговете на Антарктида също са изровени селища, обитавани от синекожите. Находките, обаче, са засекретени. Шуро-баджо Русия и САЩ ровичкат точно там. Защо е този странен подход към едно археологическо разкритие, още повече като добавим, че първоначалните данни за селищата в Антарктида били взети от не по-малко загадъчната карта на Пири Рейс. Хоп троп. В градовете Кносос и Пилос на о-в Крит са открити изображения на колесници без колела, напомнящи днешните хеликоптери. Изображенията са датирани ок. II хилядолетие пр. Хр. Ето извадки от придружаващите надписи: Явиха се те. С ясен пламък гореше то, като ИЕ, то е ИЕ.Това са негови подобия ясни, това са изкуствени подобия, това са криле негови. Това име страшно ми напомня шумерския бог ЕА, познат и под името Оанес, който бил получовек - полуриба. Според шумерите, денем той учел хората на различни умения, а нощем се връщал обратно в морето. Някои историци виждат в ЕА образ, идентичен с Енки, създателя на човека в Шумеро-Акадската митология. А за разлика от много други демиурзи, Енки не е правил нищо самоцелно. Ето какво откриваме в епосите от Шумер - бог Енки съветва майка си Намму:

Майко, прехвърли труда на Боговете върху тези,

които ще създадеш ти самата.

Омеси ги от глината тлъста на Абзу,

нека калъпът за глината бързо създава човеци.

Нека Ниммах в това ти помага.

От тук разбираме, че за да вършат работата на Боговете били сътворени хората. После Боговете научили своите създания на земеделие, скотовъдство, астрономия, металургия, физика, астрология, аритметика, геометрия... Пълното завъртане на звездния свод се извършва за 25 920 години. Шумерите са го знаели. Познавали са Питагоровата теорема, електричеството... знаем повечето, че много библейски събития са преписани именно от шумерските текстове започвайки със сътворението на човека от кал и завършвайки с епоса за Гилгамеш, поразително напомнящ Самсон от Библията. Шумерите наричали Уран Маш - Сиг, което значи Ярко зеленикав, а Нептун - Хум - Ба - Блатна растителност. Зеленият цвят на Уран е потвърден от Вояджър.

Табутата, Нел, са ми голяяяяяяяма слабост.

Кришна, Буда, Христос били атланти

Името на древнохиндуисткия Бог Кришна /Кршна/ буквално се превежда като тъмносин. Хиндуистката иконография го изобразява като същество с човешки черти и синкав или зеленикав цвят на кожата. В някои наречия думата "кришна" значи още "черен" или "тъмен" и бива прикачвано на демони - асури. При будистите Кришна е глава на черните демони, врагове на Буда. Кришна не ми е интересен. Мене ме вълнува Аполон. В името на този бог съм се клела.

Док, не съм във върхова форма, ма бивам /козината ми е позагладена...хихихи/ ------------------------------------------------------ Лучия, да беше дошла поне на една конференция - щеше да напълниш докторската си чанта с инфо и...диагнози, предполагам:clap::wors: ----------------------------------------------------- Чували ли сте нещо за Лунните учители, които окончателно са си тръгнали към средата на 19 - ти век ?:wub:

-----------------------------------------------------

Чували ли сте нещо за Лунните учители, които окончателно са си тръгнали към средата на 19 - ти век ?:clap:

тц ?

Може ли да не профанизираме темата с Мулдашев, ако обичаш. Много преди него, както споменах, за хиперборейци е писал Платон.

:clap: Когато бях на 12 години написах фантастичен разказ за звездните хора, дошли на земята, след като унищожили собствената си планета... и т.н. Тогава не бях чела нищо, от това, което ти изброи. Някак си съм сигурна, че сме плод на извънземни. Откъде идва сигурността ми - не знам. Явно космогонията е в кръвта ми. Едва след години започнах да чета митове, легенди, запознах се с диалозите на Платон, четях всичко, което ми попаднеше за чудесата на света, за тайните и загадките, изчетох купища фантастични книги...

Но постепенно загубих като че ли интерес... не защото темата е неудобна някому, макар и наука.

Руснаците и американците е ясно какво търсят-ново оръжие, технологии, нещо което ще ги направи господари на света.

може и да са го намерили.

за желаещите

Редактирано от Нел (преглед на промените)

....

При будистите Кришна е глава на черните демони, врагове на Буда. ...

Би ли посочила източник на тази информация?

тц ?

Хм, и аз.

Дългите ми търсения за Хиперборея ме доведоха до ей - тук:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=NSUw6-bQ39w&feature=related

Хм, и аз.

Дългите ми търсения за Хиперборея ме доведоха до ей - тук:

Aз пък случайно попаднах и ми стана интересно !Даже и на стар източник ,който казваше че някакви слизали от там!Сега обаче не мога да се сетя по какъв случай джитках!

Публикувано изображение

В предишният си пост почнах от края....

Сега /имам свободно време, дано и вие да имате/ ще се опитам от началото.

Пак ще се опрем на Елена Блаватска, Рудолф Щайнер и Макс Хайндл.

Човешката система се развива в няколко последователни епохи

Сатурнова - духовната искра се обглражда постепенно от черупчица - физическо тяло

Слънчева - черупчицата се оживява от етерно тяло

Лунна - изгражда се астрално тяло - на желанията, емоциите, страстите - дава хъс за съществуване

Земната - появява се менталното тяло /на мисленето/. В средата на тази епоха сме.

Следват

Юпитериянска - душевното тяло

Венерианска - духовното тяло

Вулкан - Тялото на Славата

--------------------------------------------

Земната епоха се дели на периоди, в които продължава работата по изграждане на човешката телесна система -

Хиперборейския период/ повтаря накратко Сатурновата епоха/ - работа по физическото тяло

Лемурийския период/ повтаря накратко Слънчевата епоха/ - работа по етерното тяло

Атлантския период/повтаря накратко Лунната епоха/ - работа над астралното тяло

Арийския период / повтаря до сега изграденото в Земния период/ - менталното тяло, тялото на мисленето.

Следват

........

........

......

--------------------------------------------

ето как е представено раждането в притчата на Емир Костурица "Аризонска мечта"/идваме на този свят от Хиперборея, където се изгражда физическото тяло/

http-~~-//www.youtube.c...feature=related

Тези епохи и периоди и работата над човешката система през тях се повтарят и при развитието на отделния човек

утробно развитие - изгражда се физическото тяло, оживявано от етерното майчино тяло

1-7 г - развива се етерното тяло / майчиното астрално и ментално тяло са в услуга на детето/

8-14 г - развива се астралното тяло / менталното тяло на майката или настойника се ползват от тиинейджъра/

15-21 г - развива се и собственото ментално тяло до там, докъдето Земната епоха го е изградила.

и т.н. , за повече инфо ето:

Люис Х Спенсър "Човешката съдба в циклите на розенкройцерите

----------------------------------------------------

След смъртта процесите протичат по същия ред

разпад на физическото тяло - пак сме в Хиперборея

като в клипа, който публикувах в предишния си пост.

и така нататък, през Лемурия, Атлантида и накрая през Ария....

И после пак отначало.

:clap:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Привет, Лусия. Липсваш. Scepsis страшно ми напомни за теб. Впрочем филмчето го има на 3-та страница от тази тема. :hush:

• Автор

Привет, Лусия. Липсваш.

Scepsis страшно ми напомни за теб.

Впрочем филмчето го има на 3-та страница от тази тема. :whist:

Привет, Нел!

Отдавна нито пиша, нито чета тук. Сори за дублажа.

До някога...

И много усмивки на всички!

• 1 година по-късно...

delig Кой си ти да съдиш хората? Кой си ти да казваш в какво да вярват и в какво не? Кой си ти да казваш на хората че живеят в илюзия?Ако вярата ти е истинска, то ти нямаше да се заяждаш и щеше да бъдеш толерантен с мнението на другите и техния мироглед! Истината е една с различни и индивидуални пътища!

Регистрирах само и само да споделя това с теб, но не и да се заяждам да разтягам локуми

Не съди, да не бъдеш съден!

Редактирано от Plam999 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Финикийският език е древен семитски език от ханаанитската подгрупа, говорен във Финикия и по-късно в Картаген.

Използва собствена азбука - най-старата фонетична писменост в света, от която произлизат еврейската, арабската, гръцката и техните "дъщерни" азбуки (между които са латиницата, кирилицата, арменската азбука и др.) и дори древноиндийската писменост брахми, от чийто наследник произлиза и корейската азбука хангул.

Азбуката и фонетичният състав (произношението) при езиците никога не са тъждествени, така че близостта на знаците от азбуката няма ама нищо общо с близост между езиците. Плюс това, близостта между дадени езици се търси на съвсем различно равнище. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

какво става сега...?!?!

Стана това, че след като всички абзуки и езици произлизат от един език и една азбука, няма нужда да пишем нищо и да доказваме никакви връзки, тъй като те по принцип, ab ovo са си произлезли един от друг и са си свързани.

Предлагам да закрием паразитните науки като археологията и да престанем да се разделяме на народи и нации,

Както едно време добрият чичко Самюел Клемънс беше казал относно Рая - Изобретателят на християнските небеса събира накуп там всички земни нации. И всички са абсолютно равни, няма йерархия, те са «братя», заедно се разхождат, заедно се молят, заедно свирят на арфа, заедно пеят «осанна» — бели, черни, евреи, всички — без разлика. Тук на земята, обаче, всички нации се мразят помежду си и всички заедно мразят евреите. Въпреки това, всеки набожен човек възхвалява небето и иска да отиде на него.

Мхм.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.