Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ХИПЕРБОРЕЯ - тайната на създаването на човечеството

Featured Replies

• Отговори 87
  • Прегледи 43,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Глупости на таркалета. Не вярваш на това което казва Бог и смяташ за идиоти, тези които го вземат на сериозно, но си готова да вярваш на всякакви глупости, които гъделичкат фантазията ти.

Ето какво е казано за такива като теб:

II Тимотей 4:4

и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.

• Автор

Глупости на таркалета. Не вярваш на това което казва Бог и смяташ за идиоти, тези които го вземат на сериозно, но си готова да вярваш на всякакви глупости, които гъделичкат фантазията ти.

Ето какво е казано за такива като теб:

Благодаря за мнението!

Би ли ми разказал за този твой Бог - кой е той, къде живее и под каква форма? Ти, който вземаш бог "на сериозно", със сигурност не можеш да ми отговориш на нито един от тези три прости въпроса. :-)

Може би е по-добре да изчакам да стигнеш и до въпроса "Колко ангела на практика могат да седнат на върха на една игла".

Изход 3:13-14

А Моисей рече Богу: Ето, когато отида при израилтяните и им река: Бог на бащите ви ме изпрати при вас, и те ми кажат: Как Му е името? що да им кажа?

И Бог рече на Моисея: Аз съм Оня, Който съм. Рече още: Така ще кажеш на израилтяните, Оня, Който съм, ме изпрати при вас.

Исая 57:15

Защото така казва Всевишният и Превъзнесеният, Който обитава вечността, Чието име е Светий: Аз обитавам на високо и свето място, Още с онзи, който е със съкрушен и смирен дух, За да съживявам духа на смирените, И да съживявам сърцето на съкрушилите се,

Йоан 4:24

Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

• Автор

Може би е по-добре да изчакам да стигнеш и до въпроса "Колко ангела на практика могат да седнат на върха на една игла".

Аз съм Оня, Който съм.

Който обитава вечността... Аз обитавам на високо и свето място.

Бог е дух.

Прекрасно!

Това ли са отговорите на моите три въпроса? Много мъгляви, като мъглявия ти бог от небитието ти, наречено несъзнавано.

А що е Онзи, който съм? И къде е онова високо и свято място - къде, в кое измерение се намира Вечността? - ето тези въпроси вълнуват моя Дух. Но не искам мъгляви отговори, а яснота. Аз търся конкретни отговори. И научно обосновани, а не обвити и завоалирани в тайни, които не носят никакво познание. В Библията също е загатнато за хиперборейците. Йозеф Блумрих, инженер от НАСА цитира например пророк Езекиел:"... видях въздушен вихър, идващ от север. В голям облак се появи огнен вихър от север. В големия облак се появи огнена светлина." Пророкът споменава и за четири фигури, които излизат от огъня, но не са от човешки вид. За летящата чиния, описана в Библията, Блумрих казва:" всъщност става дума за метална конструкция с вътрешни закръгления, носена от четири хеликоптера". През 1964г. инженерът от изследователски център в Норфолк Роджър Андерсон конструирал дори летателен апарат с подобна конфигурация.

Ти, който вярваш в твоя бог, познаваш ли го?

Знаеш ли за кого говори Езекиел и кого нарича нефилими?

Битие 6:4

В ония дни се намираха исполините на земята; а при това, след като Божиите синове влизаха при човешките дъщери, и те им раждаха синове, тези бяха ония силни и прочути старовременни мъже.

הנפלים – Нефилим - от глагола נפל - да падна. Те паднаха и предизвикаха падането на човечеството - (Rashi). Targum Yonasan свързва тези великани с падналите ангели -שמחואי ועוזיאל.

Знаеш ли, ти - който вярваш сляпо в бог, за какво и кого се разказва в Числа 13:33 - Там видяхме исполините, Енаковите синове, от исполинския род; и пред тях нам се виждаше, че сме като скакалци; такива се виждахме и на тях.

А знаеш ли какво означава да се поклониш богу с Дух и Истина?

Знаеш ли какво означава този пасаж от Генезиз:

1.Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери,

2.Божиите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха.

Преди време отворих тема за невероятно интересните персонажи от Библията - нефилимите и човеците, пишещи тук я осраха. Аз мисля, че това са същите тези хиперборейци от поколението на Аполон. Мисля, че във всички митологии като се говори за гиганти, се има пред вид точно тях. Абсолютно съм сигурна, че и Исус има същият произход като Син Божий. Затова и не е от този свят на лилипути, влюбени в собствените си гъзове и не виждащи по-далеч от носа си, украсен с атрибутите на късогледството им. И го разбирам напълно. Идея дори си нямаш колко го разбирам!

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

А що е Онзи, който съм? И къде е онова високо и свято място - къде, в кое измерение се намира Вечността? - ето тези въпроси вълнуват моя Дух. Но не искам мъгляви отговори, а яснота. Аз търся конкретни отговори. И научно обосновани, а не обвити и завоалирани в тайни, които не носят никакво познание.

Бог ни е повдигнал завесата толкова, колкото е сметнал че трябва и е достатъчно на този етап и бъди сигурна че не е направил грешка.

Правилната позиция на чевека по въпроса не е "ама аз искам да знам всички подробности", а "благодаря Ти Господи че си изпратил Спасител за нас, макар че не го заслужаваме".

В Библията също е загатнато за хиперборейците. Йозеф Блумрих, инженер от НАСА цитира например пророк Езекиел:"... видях въздушен вихър, идващ от север. В голям облак се появи огнен вихър от север. В големия облак се появи огнена светлина." Пророкът споменава и за четири фигури, които излизат от огъня, но не са от човешки вид. За летящата чиния, описана в Библията, Блумрих казва:" всъщност става дума за метална конструкция с вътрешни закръгления, носена от четири хеликоптера". През 1964г. инженерът от изследователски център в Норфолк Роджър Андерсон конструирал дори летателен апарат с подобна конфигурация.

Напълно погрешна интерпретация на видението на Езекиил.

Това ли са отговорите на моите три въпроса? Много мъгляви, като мъглявия ти бог от небитието ти, наречено несъзнавано.

Докато държиш това отношение, единственото правилно отношение към теб би трябвало да бъде:

Матей 7:6

Не давайте свето нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свините, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат.

Никога не съм се съмнявала, че на нашата планета са идвали извънземни, нещо повече... възможно е те да са създателите ни в този ни вид. Има страшно много митове и легенди, които абсолютно подкрепят тезите за ... дори не една, а повече от една чужди цивилизации, които са били на нашата планета. Не намирам обаче място за конфликт, delig. Всеки има право да си представя Бог както си иска и не е задължително представите ни да се покриват. И не е ненормално да си задаваме въпроси как и защо такива стари цивилизации като шумеритеили маите(например) са изчезнали? Друг е въпросът, че много отговори поне за сега няма да получим.

• Автор

Бог ни е повдигнал завесата толкова, колкото е сметнал че трябва и е достатъчно на този етап и бъди сигурна че не е направил грешка.

Правилната позиция на чевека по въпроса не е "ама аз искам да знам всички подробности", а "благодаря Ти Господи че си изпратил Спасител за нас, макар че не го заслужаваме".

Напълно погрешна интерпретация на видението на Езекиил.

Докато държиш това отношение, единственото правилно отношение към теб би трябвало да бъде:

Това е позицията на роба и на страхливеца. Това е позицията на сляпата вяра - вярата на буквата и вяра мъртва.

Ти, като си толкова вярващ и като ръсиш "бисери", що не си излекуваш късогледството със силата на твоята вяра? Толкова ли е силна вярата ти и истинска, та носиш дебел слой диоптри, зад които криеш мъглявината на взора си?

Аз не вярвам сляпо. Искам да знам - от къде човекът е дошъл, кой го е създал, защо, с каква цел, защо човекът - това невинно по своя произход същество страда, умира и изпитва болка и как тя - болката и смъртта може да се превъзмогне. Моята вяра не е на думи.

Аз не вярвам сляпо. Искам да знам - от къде човекът е дошъл, кой го е създал, защо, с каква цел, защо човекът - това невинно по своя произход същество страда, умира и изпитва болка и как тя - болката и смъртта може да се превъзмогне. Моята вяра не е на думи.

Дълбока заблуда. Ако наистина си запозната със Словото, както се опитваш да подскажеш, поне по този въпрос щеше да си наясно.

Бъди жива и зрава.

Редактирано от delig (преглед на промените)

• Автор

Дълбока заблуда. Ако наистина си запозната със Словото, както се опитваш да подскажеш, поне по този въпрос щеше да си наясно.

Бъди жива и зрава.

Човекът е най-невинното същество, което познавам. А като чета такива като теб, още повече се убеждавам в това.

И ти бъди жив и здрав, ама истински жив и истнски здрав, не само на думи и пожелания!

• Автор

Никога не съм се съмнявала, че на нашата планета са идвали извънземни, нещо повече... възможно е те да са създателите ни в този ни вид. Има страшно много митове и легенди, които абсолютно подкрепят тезите за

... дори не една, а повече от една чужди цивилизации, които са били на нашата планета.

Разбира се, че е така. Как например, едно африканско нискоразвито племе - догоните, ще знаят, че Сириус В е бяло джудже? Как индианците-диваци ще знаят толкова езотерични тайни, ползвани в тяхните магични и лечебни практики? Как са построени пирамидите? Как египтяните, маите, шумеро-акадците и вавилонците са създали толкова чудеса, на които човечеството още няма обяснения? Как с такава завидна точност прабългарите са създали своя Слънчев календар? От къде е дошъл Огънят на тази планета и кой е научил хората да си служат с него, като той не е един от нейните външни елементи, каквито са водата, въздухът и земята? Защо всички митологии, религии и останали легенди разказват за едно и също - за Слънчеви богове, за Слънчева Майка и нейния Син, за Небесни огнени колесници, на които пророците и светците са се въздигали?

Извънземният произход на човечеството е абсолютно сигурен, според мен. Абсолютно съм убедена, че ключът е в ДНК. Защо тя е двойноспирална? Хиляди въпроси могат да се зададат, но всъщност той е един - от къде и как е произлязъл човекът? А онзи, който си отговори на този въпрос - от къде е дошъл, само той ще знае накъде отива.

Но въпросът в тази тема е кои са били хиперборейците и ще бъда благодарна на всеки, който знае нещо по него, да го сподели тук.

А, извинявайте, помислих, че е тема за гонореята.

горещо, горещо - почти позна

по-скоро сифилис..... :wors:

Никога не съм се съмнявала, че на нашата планета са идвали извънземни, нещо повече... възможно е те да са създателите ни в този ни вид. Има страшно много митове и легенди, които абсолютно подкрепят тезите за

... дори не една, а повече от една чужди цивилизации, които са били на нашата планета.

Не намирам обаче място за конфликт, delig.

Всеки има право да си представя Бог както си иска и не е задължително представите ни да се покриват.

И не е ненормално да си задаваме въпроси как и защо такива стари цивилизации като шумеритеили маите(например)

са изчезнали?

Друг е въпросът, че много отговори поне за сега няма да получим.

остава големия въпрос защо всички древни цивилизации са знаели много повече от нас днес?

как така на карта 14-15 в. копие на древно арабска карта, която пък е копие на още по-стара(приблизително-паметта ми играе номера) се появява точна карта на Антарткика? едва в последните нкк години учените успяха да картографират континента под ледената покривка на Южния полюс

защо аджеба по Сфинксът (египетския) се набюдават следи неподдаващи се на обяснение с друго, освен с дъждова ерозия? (дъжд? в пустинята? при строежа на сфинкса?)

• Автор

А защо се съмняваш в моята искреност?

Оффф, твоята искреност ми е ясна и изобщо не ме вълнува, но види се - вълнува много теб самият.

Моля, не разводнявай темата, ако обичаш и ако искаш да говорим за теб и вътрешните ти проблеми, отвори специална тема за целта.

Защото египтяните за по-евтино са го поръчали от старозагорско и го е прала чирпанската градушка, докато е седял в каменоделната.

Признавам - имаш свежо чувство за хумор. Подхвърлянията/изхвърлянията ти винаги са ме развеселявали.

Ала не са хиперборейски и повече от секунда не мога да задържа погледа си върху тях, сори. :-)

През настоящият прецесионен цикъл вълната на духовно развитие на населението в Голяма Европа /вкл. и сев. Африка и предна Азия/ няколко пъти е сменяло посоката си от север на юг и от юг на север, подхранвано от трите основни "фунии" , през които тук проникват по-висши енергии - тази в южните склонове на Атлас, другата около пирамидите в Гиза и третата - на север, в района на Меру. В един определен момент - преди около десет хиляди години - духовният център на Европа е бил и в Свещена Тракия, и за това могъщество и досега има запазени спомени /а и други неща/ в астрала на тази наша област. Здравей, Лусия:bday19:

За съжаление не знам нищо повече от написаното в темата, точно толкова знам и за Ануннаките(в стария завет описани като нефилими) и тяхната планета-Нибиру. Според древните шумерски текстове, пришълците се появили от планета, която се върти около своята звезда по много изтеглена орбита, навлиза в Слънчевата система и се доближава до орбитата на Земята на всеки 3600 години. Културата и науката на тази извънземна цивилизация, в продължение на хилядолетия са оказвали влияние на човечеството, изменяйки със времето само своята форма. Именно на нея, човечеството дължи своето появяване на Земята. При разкопки в древен Хаанан, около Йерусалим, са открити таблички с изображение на обект, много приличащ на голяма ракета, редом с която са показани символите на Луната и съзвездия. В Древен Египет, в особен храм са се прекланяли на пирамидалния обект “бен-бен”, с който в далечни времена боговете слезли на Земята. Тези богове били наричани ануннаки, т.е. богове от по-нисък ранг. Тяхните ръководители - нефилимите - им давали указания как и къде да строят съоръжения от огромни каменни блокове за старта на техните кораби, които народите на Вавилон и Акад наричали НАРУ (небесни колесници, изпускащи мълнии). спирам... защото темата не е за нифилимите :bday19:

• Автор

През настоящият прецесионен цикъл вълната на духовно развитие на населението в Голяма Европа /вкл. и сев. Африка и предна Азия/ няколко пъти е сменяло посоката си от север на юг и от юг на север, подхранвано от трите основни "фунии" , през които тук проникват по-висши енергии - тази в южните склонове на Атлас, другата около пирамидите в Гиза и третата - на север, в района на Меру. В един определен момент - преди около десет хиляди години - духовният център на Европа е бил и в Свещена Тракия, и за това могъщество и досега има запазени спомени /а и други неща/ в астрала на тази наша област.

Здравей, Лусия:bday19:

Здравей, Вальо!

Радвам се да те видя!

За Хиперборея имаш ли някакви данни и освен в гръцката митология и при Елена Блаватска в Тайната доктрина, която казва, че те са втората коренна раса на нашата планета, къде другаде мога да прочета, знаеш ли?

Виж какво пише тук в книгата си "Изгубените градове на древна Лемурия и Тихия океан" Дейвид Хатчър Чайлдрес:

Изпитвам силен глад за знания, особено в областта на историята, културата и философията. Загадките също дълбоко ме вълнуват. А както винаги съм смятал, тайните не са нищо друго освен нещо, чието обяснение все още предстои.

През последните сто години традиционната наука се придържа към виждането, че цивилизацията се е зародила в Плодородния полумесец и по-точно - в Шумер. Нашата цивилизация е на не повече от седем хиляди години. Смятало се, че дотогава сме били невежи "първобитни хора", без истинска наука, култура или някаква по-развита философия, която да ги ръводи. Въпреки че археологическите открития от последните две десетилетия доказаха, че подобна теория е напълно погрешна, конвенционалните учени упорито се придържат към нея и този "факт" продължава да се преподава в повечето учебни заведения.

Противно на това, в почти всяка религия на Земята упорито се твърди, че в миналото са съществували велики цивилизации, загинали след вътрешен конфликт или от някакъв катаклизъм. Подобни предания / легенди / митове могат да се открият в Библията, в "Рамаяна", в китайската митология, в легендите на индианците хопи, в текстовете на маите, в африканските племенни легенди, в уелските и скандинавските предания, в гръцките текстове, в египетската история и в тибетските ръкописи - и това е само капка в морето.

В историческите извори също могат да се открият сведения за изчезнали цивилизации като Атлантида, древната индийска империя Рама, Озирийската цивилизация в Средиземноморието и Северна Африка, хиперборейците, както и за изчезналата цивилизация на Тихия океан, известна най-вече като "Му" или "Лемурия".

Легендите и езотеричната традиция имат своето място в историята и цивилизацията. Макар че учените обикновено са склонни да пренебрегват легендите, митовете и езотеричните предания като измислици и суеверия на невежи профани, днес мнозина образовани и здравомислещи хора са на мнение, че в тези легенди може би има зрънце истина и че може би нашите предци от далечното минало не са били така примитивни и диви, както се предполага.

Според знаменития астроном Карл Сейгън, някога в огромната Александрийска библиотека в Египет се съхранявала книга, озаглавена "Истинската история на човечеството за последните 100 000 години". За съжаление тази книга - наред с хиляди други - била изгорена от фанатизирани християни през трети век сл. Хр. Пропуснатите попаднали неколкостотин години по-късно в ръцете на мюсюлманите, които ги използвали, за да затоплят баните си. В края на краищата, какво друго знание може да има освен онова, съдържащо се в Библията и Корана? Колко ли вълнуващо четиво е била тази книга! Но все пак, дори и без нея съществуват следи, с чиято помощ можем да съединим парченцата от мозайката на далечното минало.

---

Преди около четиридесет години един китайски розенкройцер посетил Братството на розенкройцерите в Сан Хосе, Калифорния. Носел със себе си ръкопис, пазен в таен азиатски архив в продължение на хиляди години. Твърдяло се, че бил дело на египетския фараон Ехнатон - първият исторически засвидетелстван основоположник на монотеизма (който се свързва от някои съвременни учени с личността на Мойсей). Розенкройцерите превели ръкописа и го публикували под заглавието "На Теб се уповавам". Появата на тази книга може да се използва като доказателство, че подобни архиви наистина съществуват и че от време на време от тях се разпространяват знания. Нещо повече - розенкройцерите твърдят, че имат достъп до множество тайни библиотеки в Тибет.

Не знам за хипербореите, но за бореите мога да ви дам информация :bday19:

Това са едно от племената на Ена, от научно фантастичния роман „Дългият изгрев на Ена“ от Евгений Гуляковски.

Книгата е издадена в България през 1987г инфо тук

а цялата книга може да прочетете тук

Изобщо става ми много интересно как бе впрегната National Geographic преди няколко години да търсят и намират евангелия, учени да тълкуват стария и новия завет, да търсят граала и какво ли не, та като излезе "Шифъра на Леонардо" да се окаже че всички са запознати с фактите.

Сега се повтаря сценария с "2012" и края на света.

• Автор

Не знам за хипербореите, но за бореите мога да ви дам информация ;)

Това са едно от племената на Ена, от научно фантастичния роман „Дългият изгрев на Ена“ от Евгений Гуляковски.

Книгата е издадена в България през 1987г инфо тук

а цялата книга може да прочетете тук

Изобщо става ми много интересно как бе впрегната National Geographic преди няколко години да търсят и намират евангелия, учени да тълкуват стария и новия завет, да търсят граала и какво ли не, та като излезе "Шифъра на Леонардо" да се окаже че всички са запознати с фактите.

Сега се повтаря сценария с "2012" и края на света.

Благодаря! Попрочетох малко от книгата, обещаваща е, напомня на фантастиките на Братя Стругацки, като имам повече време, непременно ще я хапна.

Да, съгласна съм, че има множество спекулации по подобни теми, но пък истината винаги си намира брод, за да избие наяве. А фантастиката е точно един такъв.

Бернд фон Виттенбург,

“Шах на планетата Земя” (откъси)

Години до Христа

600 млн. - Открита е метална ваза в скала, в Дорчестър, Массачузец

500 млн. - Отпечатък от подметка намерен в Антелоуп Спринг, щата Юта. Ако това наистина е отпечатък от подметка, то неговата възраст би трябвало да е около 500 милиона години назад. Коментар на Уилям Майстер, откривателя на този отпечатък :“Отпечатъка на тока е вдълбан в скалата приблизително на една осма дюйма (някаква мерна единица?) по-дълбоко, отколкото подметката. От самия отпечатък е ясно, че това е обувката на десния крак, тъй като се вижда износване от дясната страна по съвършенно характерен начин.”

408 - 360 млн. - Каменоломна в Кингуди, Шотландия. Открит е железен пирон в камък.

320 - 286 млн. - Макупин, Илинойс. Човешки скелет.

320 - 260 млн. - Морисънвил, Илинойс. Златна верижка, дълга приблизително десет дюйма, искусно изработена. Намерена е в парче въглен.

320 - 260 млн. - Хевенер, Оклахома. В каменовъглищна шахта на голяма дълбочина е намерена стена, построена от полирани бетонни блокове.

248 - 213 млн. - Невада. Отпечатък от човешки крак, вкаменена подметка на обувка.

150 млн. - Туркмения. Отпечатък от човешки крак.

Около 65 млн. - За “Камъните на Айк” била написана цяла книга. В нея се описвал периода когато на планетата едновременно съществували хора и динозаври. Били намерени изкопаеми останки от хора и динозаври. Жителите от това време оставили след себе си скални рисунки, изобразяващи хора и динозаври. Били намерени десет хиляди камъка с различни размери и подобни рисунки.

144 - 65 млн. - Сен Жан де Ливе, Франция. В кредни отлагания са намерени метални тръбички.

1,5 - 1 млн. - Плейстоцен. Паралелно една на друга се зараждат архантропи, палеантропи и неантропи. Последните се развиват в Homo Sapiens. Другите две разклонение зимират като по-примитивни.

Погребален огън в Кения, на възраст 1,4 млн. години. Каменните оръдия на труда на гейделбергерите и родствените им култури потвърждават съществуването в третичния период на техники за обработка на природни материали, събиране и ловуване. Пекинския човек умее да си служи с огъня. (Вернер Щейн. Голям справочник по история на културите)

540.000 - От този период се датират останките на древните хора намерени в Пекин (синантропи), на Ява (питекантропи) и в Гейделберг. Обемът на мозъците им е бил 800 - 1000 куб.см. Олдовейския човек, намерен в Килиманджаро, можел да ирзаботва прости оръдия на труда от камък. (Вернер Щейн. Голям справочник по история на културите)

450.000 - На Нибиру, една от далечните планети на Слънчевата система, възникнала опасност за съществуването на живот, в следствие на разредената атмосфера. Бившият управник Алалу, който бил свален от престола от съперника си Ану, напуска планетата на космически кораб и намира пристанище на Земята. Тук той намира злато, което може да се използва за спасяването на атмосферата на Нибиру. (Ситчин. Войните на хора и богове. Подробни данни за събитията от тези времена има в шумерския епос Енума Елиш, който ще бъде публикуван)

445.000 - Ануннаки (библейско име - нефилими) под предводителството на Енки, син на Ану, пристига на Земята от дванайстата планета и създава в Южна Месопотамия Ерида - първата наземна станция, предназначена за добиване на злато. (Ситчин. Дванадесетата планета, Войните на хора и богове)

430.000 - Климатът на Земята става по-мек. Големите ледници започват да се топят. В Близкия Изток се установява изключително благоприятен климат. На Земята пристигат нови и нови ануннаки. Сред тях е и учената-медик Нингарсаг, доведена сестра на Енки. (Ситчин. Дванадесетата планета)

416.000 - Във връзка с намаляването на добива на злато, за да разреши този въпрос, на Земята пристига самия Ану с наследника на трона Енлил. Взима се решение, жизненоважния метал да се добива в подземните мини на Южна Африка. (скоро четох някъде, че археолози са открили златни мини в Южна Африка на възраст поне 100 хил. години - ред.бел.) По воля на съдбата Енлил станал предводител на земната мисия. Енки се отправил към Африка за усвояването на нови земи. Преди да излети от Земята Ану бил извикан на дуел от внука на сваления Алалу. (Ситчин. Войните на хора и богове)

415.000 - Енки продължава търсенето на златни залежи. Той основава нова станция - Ларса (Ситчин. Дванадесетата планета)

400.000 - В Южна Месопотамия се появяват следните съоръжения - космодрум (Зиппар), център на управление (Ниппур), металургичен център (Бадтибира), медицински институт (Шуруппак). В Бадтибиру по море се превозвало добиваното в Африка злато. Обогатения метал се отправял на околоземна орбита на междинни орбитални станции, които се управлялали от Игиги. От тук златото се товарело на космически кораби, периодично пътуващи до Нибиру. (Ситчин. Войните на хора и богове)

380.000 - Осигурявайки си поддръжката на Ингиги, внукът на Алалу се опитва да свали от власт Енлил. Във войната на древните богове побеждава Енлил. (Ситчин. Войните на хора и богове. Отново възможният източник на тези данни е епоса Енума Елиш, защото именно в него се разказва за подобни събития)

300.000 - Анунаките, работещи в тежките условия на златните мини, се вдигат на бунт. Енки и неговата доведена сестра Нингарсаг, посредством генетични манипулации с женския ген на човекоподобната маймуна, създават примитивни работници, на чиито плещи пада цялата тежка работа, изпълнявана преди от Ануннаките. (по видеотеките има игрален филм - с подобен сюжет “ Бойно поле - Земя ”, в една от главните роли на който играе Джон Траволта. Понякога си мисля, че в научно-фантастичните филми и книги има много повече истина за историята - минала и бъдеща - на Земята, отколкото в учебниците по история.)

Енлил напада тези рудници, взима работниците и ги отвежда в Месопотамия. В началото новосъздадения вид не можел да се възпроизвежда и да създава потомство, но скоро генетичния код бил поправен. Homo Sapiens започнал да се размножава. (Ситчин. Войните на хора и богове)

В легендите за сътворението на човека, в различни текстове на тази тема, древните шумери описват човека, от една страна като същество, породено от волята на боговете, а от друга -- като звено от веригата на развитие, чието начало положили небесните събития, пресъздадени в “Митологии за сътворението на света”. (Ситчин. Дванадесетата планета)

За разлика от библейските предания, в които всички деяния се приписват на единственото божество, тук се употребява множествено число, а именно - Elohim (Божества): “ И рекли Божествата: ще сътворим човека по наш образ и на нас подобен …”.

Основавайки се на древношумерските текстове, Ситчин показва, че боговете (ануннаките) извели човешката раса , по генетичен път, от приматите. След няколко неудачни опита те оплодили със своето семе женска маймуна, взели оплодената яйцеклетка и я поставили за износване, в утробата на една от жените си.

250.000 - Първите Homo Sapiens се размножават и се разпръскват по различни части на света. (Ситчин. Дванадесетата планета)

200.000 - Заради настъпването на нов ледников период развитието на живота на Земята замира. (Ситчин. Войните на хора и богове)

Адмирации към Lucia_free за страхотната тема.

Хубаво е, че не живееш през средновековието, защото хора като delig щяха да са те сложили на кладата...

Ще направя малък завой, но защо в последните 100 години човечеството напредна толкова, колкото не е в предните 1000 ?

Не е ли именно заради упадъка на църквата и възможността хората да търсят истинaта такава каквото е, а не поднесената им безпрекословна формулировка от свещенослужителите ?

Както по-горе споменаха, открита е карта от 15-ти век на която точно е очертана Антарктида...

През 1929 г. в истанбулския дворец Топкапъ е намерен фрагмент от карта на света върху кожа на газела, датирана от 1513 г., подписана от адмирал Пири Реис ибн Хаджи Мамед. . През 1956 г. картата попада в американското морско хидрографско управление и е тотално изследвана.

Публикувано изображение

Най-удивителното не е изображението на Южна Америка, рисувано само 20 г. след първото плаване на Колумб. На картата свръхточно е очертана Антарктида! А тя е открита чак през 1818 г.! И това не е единствената тайна на картата: крайбрежието на Антарктида е изобразено като на континент без лед. А възрастта на леда е между 6 и 12 хиляди години. При това очертанията съвпадат без грешка със сеизмографската експедиция на шведски и британски учени през 1949 г. Пири Рейс твърди, че е нарисувал картата, ползвайки древни източници, вкл. и от Александър Македонски. Но откъде са могли да знаят за Антарктида?

Редактирано от satanas (преглед на промените)

Адмирации към Lucia_free за страхотната тема.

Хубаво е, че не живееш през средновековието, защото хора като delig щяха да са те сложили на кладата...

Ще направя малък завой, но защо в последните 100 години човечеството напредна толкова, колкото не е в предните 1000 ?

Не е ли именно заради упадъка на църквата и възможността хората да търсят истинaта такава каквото е, а не поднесената им безпрекословна формулировка от свещенослужителите ?

Проява на лош вкус е да се правят инсинуации по отношение на който и да е потребител и да се внушават неща, които той никога не е казвал. Също така, който изисква от другите да признаят правото му да вярва в каквото иска и както иска, е длъжен и сам да признава това право на другите. Ако някой приема Свещеното Писание като висша истина, това не означава, че ще сложи на клада всеки, който не го приема по същия начин, нито пък по някакъв начин неговата вяра го лишава от правото му да защитава своята позиция. Наистина прави впечатление, че всякакви езотерични и фантастични теории и езически митологии се радват на по-голям интерес и приемане, в сравнение с ортодоксалното тълкувание на Писанията, което бива подлагано на присмех само защото по дефиницията на същите тези хора, които имат жив интерес към други, не по-малко "ненаучни" доктрини е "старомодно" или "тесногръдо". А какво стана с правото на всеки да вярва в каквото иска и както иска?

В последните 100 години, човечеството е напреднало повече отколкото в предните 1000, защото натрупванията на важни научни открития водят до геометрична прогресия на напредъка. По същия начин, напредъкът през последните 10 години е по-голям от напредъка през последните 100 и това няма нищо общо с църквата, която между другото изобщо не е в упадък, колкото и това да се иска на вдъхновителя на твоето (а предполагам и на Lucia) потребителско име.

И сега по темата, понеже беше поставен въпросът "От къде е дошъл Огънят на тази планета и кой е научил хората да си служат с него, като той не е един от нейните външни елементи, каквито са водата, въздухът и земята?", ето какво казва науката. Огънят е феномен, състояние на материята, което е напълно естествено при наличието на определени химически елементи, които се срещат на Земята, а именно: въглерод и въглеводородни съединения и кислород. Достигайки определена температура, тези вещества влизат в реакция на бурно окисляване, което е съпроводено с отделяне на енергия. Това окисляване ние наричаме "горене" или "огън". По естествен начин огънят възниква при падане на мълния върху запалим материал какъвто е всяко дърво. Няма нищо необяснимо или свръхестествено във факта, че хората са взели запален по този начин клон и са се научили да поддържат огъня, като добавят нови клони. Не е бил нужен Прометей или някое извънземно за да научи хората на това. Напротив, търсенето на обяснение за произхода на нашия вид, цивилизация и познания в други материални първоизточници, каквито са хипотетичните извънземни цивилизации, винаги се сблъсква с въпроса за това, кой е дал начало на тяхната цивилизация и от кого са били научени на свой ред самите те. Този вид логика преминава границите на научното и сочи към трансцедентален първоизточник, с което обаче се обезсмисля нуждата да се опосредства нашият собствен произход. С други думи, ако извънземната цивилизация има нужда от трансцедентален първоизточник, тя е излишна като обяснение на нашия собствен произход, тъй като ние можем да приложим този първоизточник директно към нас самите.

А що е Онзи, който съм? И къде е онова високо и свято място - къде, в кое измерение се намира Вечността? - ето тези въпроси вълнуват моя Дух. Но не искам мъгляви отговори, а яснота. Аз търся конкретни отговори. И научно обосновани, а не обвити и завоалирани в тайни, които не носят никакво познание.

Тези въпроси са вълнували хората откакто съществуват. Правиш обаче грешка, ако се надяваш да намериш "научно обоснован" отговор. Науката борави с материята, Духът не е научна категория. Познанието за тези въпроси може да бъде само духовно. Дали е обвито и завоалирано в тайни, зависи от това от къде получаваш твоето духовно познание. Последното няма нищо общо нито с хиперборейците, нито с някакви извънземни цивилизации, тъй като всичко това е в областта на материята, а не на духа. Тези две области като че ли си приличат по нещо, и това е тайнствеността и непознаваемостта, в която са обвити. Докато обаче за хиперборейците вероятно никога няма да разберем нещо повече от това, което ти самата вече знаеш, областта на Духа е познаваема, но и неизчерпаема, а в същото време несравнимо по-важна и съществена.

...Наистина прави впечатление, че всякакви езотерични и фантастични теории и езически митологии се радват на по-голям интерес и приемане, в сравнение с ортодоксалното тълкувание на Писанията, което бива подлагано на присмех само защото по дефиницията на същите тези хора, които имат жив интерес към други, не по-малко "ненаучни" доктрини е "старомодно" или "тесногръдо". А какво стана с правото на всеки да вярва в каквото иска и както иска?

...Тези въпроси са вълнували хората откакто съществуват. Правиш обаче грешка, ако се надяваш да намериш "научно обоснован" отговор. Науката борави с материята, Духът не е научна категория. Познанието за тези въпроси може да бъде само духовно. Дали е обвито и завоалирано в тайни, зависи от това от къде получаваш твоето духовно познание.

Всичко това ,което споделяш може и да е така ,но ...само ,ако ми кажеш "каноничната догма " от Никея как е взета ?-

по "духовен" или матреиален(политически) начин!

Как виждаш Новооткритите Евангелия на Тома,на Филип и на Истината

те може да се окажат най старите като извор и ЦЕЛИ като информация ще влязат ли в "Каноничността" или са неДУХОВНИ!!!

Как гледа БГ-Ортодоксията от мазето на една Баптитска църква(пример в барселона)?

п.п. и досега нямам смислен отговор защо БПЦ чевства 130 или не знам колко год от създаването си ?????

Увлякох ,се пердона ме Публикувано изображение темата е много интересна!

• Автор

Проява на лош вкус е да се правят инсинуации по отношение на който и да е потребител и да се внушават неща, които той никога не е казвал. Също така, който изисква от другите да признаят правото му да вярва в каквото иска и както иска, е длъжен и сам да признава това право на другите. Ако някой приема Свещеното Писание като висша истина, това не означава, че ще сложи на клада всеки, който не го приема по същия начин, нито пък по някакъв начин неговата вяра го лишава от правото му да защитава своята позиция.

А дали е проява на добър вкус да се дават квалификации от рода на "глупости на търкалета", след като по конкретния разискван въпрос в дадена тема, същият изтъркулил глупостта си, не знае и не може да каже абсолютно нищичко. И без нито един смислен довод да се отправят само някакви голи атаки към различното мнение, към другостта, показващи единствено зле скриваните зад тях страхове за истинността на собствената му вяра. :-))

Има и неизказани неща, както и невидими клади - истината е точно там.

Наистина прави впечатление, че всякакви езотерични и фантастични теории и езически митологии се радват на по-голям интерес и приемане, в сравнение с ортодоксалното тълкувание на Писанията, което бива подлагано на присмех само защото по дефиницията на същите тези хора, които имат жив интерес към други, не по-малко "ненаучни" доктрини е "старомодно" или "тесногръдо". А какво стана с правото на всеки да вярва в каквото иска и както иска?

А защо е така, защо ортодоксалните тълкувания на църквата не вършат работа за търсещите духове? Защо се приемат с по-голяма лекота фантастиките и езотеричните тълкувания на митологиите и религиите? Като си отговорите на този въпрос, пак ще поговорим, ако желаете. Аз имам отговора за себе си.

В случая, обаче, не става дума за това. Моите търсения са в областта на научните факти, а не на догматични небивалици от рода на Бог направи човека от кал и му вдъхна жива душа или фантасмагоричните смехогенериращи обяснения за непорочното зачатие.

Какво разбирате под Свещено Писание - онова, що е наложено чрез забрана на останалите не по-малко интересни и не по-малко водещи до познание текстове ли? Защо повечето от тези писания са унищожени или минали в апокрифност? Защо и на кого са били неудобни и кои истини в тях точно не вършат работа на онези, които определят кои от тях да се нарекат Свещени. Защо в тези "свещени" писания нищо не може да се разбере по важни и сакрални въпроси - по основни въпроси, свързани със знанието за това от къде произлиза човека. Как да вярва човек в нещо, което е само една наложена догма, обслужваща определени среди?... въпросчета...

Разбира се, нямам нито желание, нито мисъл дори, нито намерение да оспорвам нечие право на избор на вяра, стига то да не се превръща в атакуващо, при това доста нескопосано, моето право на избор да търся непредубедено истината. А моето в случая е достигане до конкретно знание и яснота.

И когато говорим за толерантност, то в този форум тя е повече от необходимото - тук е осигурена достатъчно свобода на словото за всеки един потребител и нека конкретният засегнат отвори тема по вълнуващите го въпроси, никой не ще му попречи на това - може да я озаглави всякак, но най-вече ще й приляга заглавието "Глупостта като вяра на търкалетата". Аз не бих имала нищо против една подобна тема, дори може и да взема участие с мнение, понеже имам достатъчно опит с подобни.

В последните 100 години, човечеството е напреднало повече отколкото в предните 1000, защото натрупванията на важни научни открития водят до геометрична прогресия на напредъка. По същия начин, напредъкът през последните 10 години е по-голям от напредъка през последните 100 и това няма нищо общо с църквата, която между другото изобщо не е в упадък, колкото и това да се иска на вдъхновителя на твоето (а предполагам и на Lucia) потребителско име.

Църквата е в упадък, колкото и да не се иска това на ортодокса. Хората са разкрепостени и търсят истината по всевъзможни начини, хората са вече достътчно отворени и силни психически, за да могат да я понесат, за разлика от страховете на ортодокса, скривани зад престарелите му догми. Виж, някоя и друга бабичка може и да вярва, че като се надупи и мине под някаква маса с разпятието отгоре, ще й се опростят греховете - например това, че изклюкарствала съседката си или в сряда папала месце - въпроси, вълнуващи издъно душевността й. Това, обаче, не върши работа вече на мислещите хора и никога не е вършело.

Предположенията ви с никовете са напълно неоснователни и за мен показват неосъзнати страхове - страхът от неизвестното и различното, от предизвикващото, страхът от другостта, която излиза от шаблона и поради това не е удобна и прави само проблеми за така лелеяният исконен ред и закон.

Вие, може и да не вярвате в езотеричното знание, но благодарение на него, аз мога да ви кажа много неща за вас самия, дори само от този ви пост. Вие сте със сигурност зодия Козирог - типичен представител на Сатурн и се облягате на традиционното. Спазването на законите е вашо упование, традицията е вашият живот, лимитирането ви е фетиш, дори сега се опитвате да го наложите, макар нищо да не ми казахте по конкретните ми въпроси и по темата, критиката ви е удоволствие, поддал се на което, обаче, дори и не успявате да видите, че критикувате точно това, което правите вие самият - изказвате неверни предположения. И още много неща мога да ви кажа, но предпочитам да се въздържа.

И сега по темата, понеже беше поставен въпросът "От къде е дошъл Огънят на тази планета и кой е научил хората да си служат с него, като той не е един от нейните външни елементи, каквито са водата, въздухът и земята?", ето какво казва науката. Огънят е феномен, състояние на материята, което е напълно естествено при наличието на определени химически елементи, които се срещат на Земята, а именно: въглерод и въглеводородни съединения и кислород. Достигайки определена температура, тези вещества влизат в реакция на бурно окисляване, което е съпроводено с отделяне на енергия. Това окисляване ние наричаме "горене" или "огън". По естествен начин огънят възниква при падане на мълния върху запалим материал какъвто е всяко дърво. Няма нищо необяснимо или свръхестествено във факта, че хората са взели запален по този начин клон и са се научили да поддържат огъня, като добавят нови клони. Не е бил нужен Прометей или някое извънземно за да научи хората на това.

За горенето като физиологичен процес мога да ви разказвам цяла вечност. Но тук не става въпрос за тлеене. Става въпрос за Огън. Мълнията не пада всеки ден по дърветата, а човекът използва огъня и може и сам да го прави. Кой го е научил на това. В моя организъм, например, както и във всеки един жив такъв, се извършват процеси на окислителна редукция ежесекундно, но от устата ми още не е излязъл огън и пламък, нали... Огънят - кой е научил хората как да го правят сами. Въглеродът и кислородът ги има в наличност в природата, но нито въглищата горят сами, нито въздухът се възпламенява, нито водата има пламък, нали.

Огънят в езотериката се свързва с Мисълта. Прометей от гръцки означава Провиждащ - виждащ предварително, за разлика от брат си Епиметей - мислещ пост фактум. Кой е донесъл самоосъзнаването на хората - Огънят се свързва именно с това - с Духа - с Аз-ът (лека препратка към Декарт и едно библейско райско дърво с едни плодове на него...)

Напротив, търсенето на обяснение за произхода на нашия вид, цивилизация и познания в други материални първоизточници, каквито са хипотетичните извънземни цивилизации, винаги се сблъсква с въпроса за това, кой е дал начало на тяхната цивилизация и от кого са били научени на свой ред самите те. Този вид логика преминава границите на научното и сочи към трансцедентален първоизточник, с което обаче се обезсмисля нуждата да се опосредства нашият собствен произход. С други думи, ако извънземната цивилизация има нужда от трансцедентален първоизточник, тя е излишна като обяснение на нашия собствен произход, тъй като ние можем да приложим този първоизточник директно към нас самите.

Ми нищо не казахте с това. Правилно е да се произнася и пише трансдендент, а не трансцедент - думата иде от латинското transcendens - прехвърлящ, преминаващ отвъд граници, както ascendens е възхождащ, въздигащ се, изкачващ се, а descendens - низхождащ, слизащ надолу.

За трансцендент, както и за трансцендентално знание и науки е много на мода сега да се говори, но онзи, който се сили да прехвърля измерения, а не е разбрал още истината за това, в което сам пребивава, как е попаднал, вместо скокове, преодоляващи препятствия, прави само фалове.

Не са хипотетични, има достатъчно фактологичен научен материал по тези въпроси, а това, че вие не го приемате, говори само за вашата ограниченост и предубеденост.

Тези въпроси са вълнували хората откакто съществуват. Правиш обаче грешка, ако се надяваш да намериш "научно обоснован" отговор. Науката борави с материята, Духът не е научна категория. Познанието за тези въпроси може да бъде само духовно. Дали е обвито и завоалирано в тайни, зависи от това от къде получаваш твоето духовно познание. Последното няма нищо общо нито с хиперборейците, нито с някакви извънземни цивилизации, тъй като всичко това е в областта на материята, а не на духа. Тези две области като че ли си приличат по нещо, и това е тайнствеността и непознаваемостта, в която са обвити. Докато обаче за хиперборейците вероятно никога няма да разберем нещо повече от това, което ти самата вече знаеш, областта на Духа е познаваема, но и неизчерпаема, а в същото време несравнимо по-важна и съществена.

Тези въпроси са вълнували хората от как съществуват, но щом няма отговори на тях, вълненията са били само на повърхността, приспивани от догматични твърдения (като това че някакъв си бог от небитието бил сътворил човека), за сметка на дълбинните подводни течения, занимаващи човечеството до този момент.

Напротив - материята е добре изкристализирал дух. Дух и материя е едно и също нещо, различието се състои в честотата на вибрациите. Всичко е дух, повече или по-малко сгъстен. И както полето на материята е изучаемо и познаваемо, така и владенията на духа - също. Аз не ги деля.

Напротив - може още много научни факти да изникнат за Хиперборея - тепърва човечеството ще започне да се спира на базисни за неговото самоосъзнаване въпроси като този от къде е дошло.

Ето, например, вчера след като се разрових в нета открих дори книга по въпроса за хиперборейците с автор Валерий Демин, озаглавена Загадките на руския север, издание на Литера Прим 2005г:

Публикувано изображение

Анотация:

Авторът предлага нови научни и културологични данни, за да обоснове хипотезата си за полярния произход на човечеството и съществуването в древни времена в територията на Северна Евразия на друг материк - Арктика, получил от прадедите ни наименованието Хиперборея. Паметта за тази древна прародина се е съхранила у всички съвременни народи на планетата под името Златен век. Авторът се опира на уникални материали с историческо, фолклорно, археологическо и етнографско съдържание, както и на резултатите от двугодишните изследвания, направени по времето на проведената експедиция "Хиперборея 97 и 98" на Колския полуостров.

И така - следващият път като решите да пишете в темата, моля пишете по темата. Подобни спорове отдавна не ми правят никакво впечатление и ако отговарям на тях, то е само от куртоазия, но за мен са си чиста загуба на време.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.