Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Phenom II X4 925 АМ 3 на AM2+ дъно?

Featured Replies

посъбери за това де http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536781

• Автор

посъбери за това де http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536781

Това беше другото което мислех,но ще видем да се надяваме че след нова година цените ще падната драстично.За 4 ядрен едва ли ще има и се чудех дали ще върши добра работа в близките 1-2 години Phenom II x2 550

Ако ще правиш ъпдейт ... гледай 4 ядрен да е !

Ато аз продадох един усилвател , стария х2 4000+ , рамта и дъното и взех на етапи ма770 уд3 , фенома и рам ...

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

За парите си 550 е добър избор. По-добър избор по мое мнение е 545. Ще върши работа. Гледах сравнителни тестове с Е8200 и са що годе на едно ниво 550 и 8200... Ако имаш възможност (макар, че много покупки се събират) да помислиш за Х3 720... За дъното, ако вземеш това, което си избрал ще се наложи да вземаш и памет ДДР3. Тъй че от процесор стигнахме до смяна на половината конфигурация. Съгласен съм да се ориентираш към гигабайта. Въпреки, че няма кросфайър подръжка си има други предимства - по-лесен ъпдейт на биос, по-добра звукова карта, DualBios, в случай че новия биос не работи добре можеш да ползваш стария и т.н....

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Ако ще правиш ъпдейт ... гледай 4 ядрен да е !

Ато аз продадох един усилвател , стария х2 4000+ , рамта и дъното и взех на етапи ма770 уд3 , фенома и рам ...

И колко доплати(и колко продаде старите).Аз на мойте съм сигурен макс да взема 60лв. на процесора+ 50-60лв. за дъното

Така че ако взема дъно за поне 120лв.+ 4-ядрен за минимум 260лв. и ми излиза 260 поне доплащане бах мама му.А хубаво дъно до 120 да речем може ли да ми предложите.По по-горното ЗА КАКО ПИШЕ ЧЕ поддържа 4 ядрен феном 2 ,но не и 920 или 940.Защо?

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

По по-горното ЗА КАКО ПИШЕ ЧЕ поддържа 4 ядрен феном 2 ,но не и 920 или 940.Защо?

Защото 920 и 940 са АМ2+ процесори, демек работят с ДДР2 до 1066МХз, а дъното поддържа само ДДР3 памет.

ALiveNF6G-VSTA

Athlon 64 X2 4000+

KingmaKs - 3х1 800мхц

за 150 лв.

отделно 50 от усилвателя + 200 от 'старо желязо' и допълних...

Ако вземеш 4 адрен феном поддържащ и , или ддр2 можеш да караш с Elixir-а 2x2Gb

+ съответното дъно. ( Просто като идея )

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Ако нямаш пари смени дъното и процесора само.Сигурно ще се наложи и захранването да смениш.Дъно примерно това Gigabyte MA770-UD3, AMD 770, AM2+/AM3, DDR1200 процесор ако можеш да отделиш за 4 ядра този Phenom II X4 925 Quad Core (2,8GHz, 2MB L2/6MB L3, 95W, AM3) BOX или 3 ядра Phenom II X3 720 Triple Core (2.8GHz, 1.5MB L2/6MB L3, 95W, AM3.Оставаш всичко друго , а частите които остават ги продаваш.Едно по едно ще ги подмениш.Аз съм в същото положение!

• Автор

Защото 920 и 940 са АМ2+ процесори, демек работят с ДДР2 до 1066МХз, а дъното поддържа само ДДР3 памет.

Да верно.Обърках 920 с 925

В такъв случай това дъно мисля че е доста добро за парите си и с подържка на ДДР3 рам

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537637&t=0

Имате ли инфо. дали това Asrock е добро за клокване на проца.+това на това дъно с ДДР3 подръжка може ли да му се сложи и да поддържа ДДР2".Не помня дали има физическа съвместимост между двете

Ето нещо интересно

athlon x2 6000+ vs. phenom ii x4 920(925)

http://www.anandtech.com/bench/default.aspx?p=28&p2=81

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

Дъното поддържа само ДДР3 памети.За посочената марка и за клок не съм чувал кой знае колко и добри думи , поне лично аз!По-добре дай 30лв за гигабита посочен от холер.

Да верно.Обърках 920 с 925

В такъв случай това дъно мисля че е доста добро за парите си и с подържка на ДДР3 рам

Имате ли инфо. дали това Asrock е добро за клокване на проца.

Специално за този модел не знам!

Но по принцип с Asrock , клокът е до някъде . Също ще се наложи сиг. да смениш и охладителя на чипсета (Asrock греят , та забиват)

• Автор

Дъното поддържа само ДДР3 памети.За посочената марка и за клок не съм чувал кой знае колко и добри думи , поне лично аз!По-добре дай 30лв за гигабита посочен от холер.

Това което той посочи не е ли също само ДДР3

http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=536781

Да само ддр3 е.Аз ако бях на твое място щях да имам търпение да събера пари за ддр3 дъно, понеже тези памети ще се ползват в следващите години!Ако сега вземеш с ддр2 просто след време ще остареят и ще трябва да се сменят.А сега за начало дори да вземеш примерно 2х1гб на 1333мхз след време ще може да сложиш по-бързи памети и да го ъпдеитнеш.Може би щях да посъбера пари да си продам дъното проца паметите и захранването и да си взема гигабита ако има пари един 4 ядрен амд 2х1гб памети и едно захранване!

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Да наясно съм за АМ3 процесорите.Виждам че твойто захранване е малко по-мощно пика би трябвало да му е 450w,т.е. 50w над мойто.Не е много голяма разликата.И въпреки че процесора ти е от първите феономи може ли да дадеш пример при истински игрови приложения колко е разликата в фпс между стария ти клокнат и сегашния?

И виждам че дъното ти е АМ2+ НАЛИ И проца ти е такъв.

Asus M3N78-VM

И какво ще кажете за това дъно на мен ми изглежда доста добро за тези пари

Не мога да ти дам точни бенчове щото преинсталирах уина доста пати но по спомени ГТА 4 на медиум сичко на 1400Х900 го играех с мах 15-20фпс,а сега е под 35фпс не пада на същите настроики така,че разликата е доста голяма.Дъното е АМ2/АМ2+ и е съвместимо с всички АМ3 процесори.Едно момче от моя клас си поръча феном 955 и дъно АМ3,но на дъното му закъсня доставката и го сложихме на мойто дъно да видим разликата в процесорите като произвпдителност тръгна без проблеми с флаш на биоса.

Та това е разлика ще видиш около 40% между стария котлон и новия феном.(има и рима даже) ;):eek::wors:

Да само ддр3 е.Аз ако бях на твое място щях да имам търпение да събера пари за ддр3 дъно, понеже тези памети ще се ползват в следващите години!Ако сега вземеш с ддр2 просто след време ще остареят и ще трябва да се сменят.А сега за начало дори да вземеш примерно 2х1гб на 1333мхз след време ще може да сложиш по-бързи памети и да го ъпдеитнеш.Може би щях да посъбера пари да си продам дъното проца паметите и захранването и да си взема гигабита ако има пари един 4 ядрен амд 2х1гб памети и едно захранване!

Послушай Daredevil_666 това е най-добрият вариант !

Ако смяташ да правиш ъпгрейд лека по лека по-добре събери пари за ДДР3. От тук нататък всичко ще се прави за ДДР3, в нея е бъдещето.

Паметите не са толкова скъпи, като за начало можеш да почнеш с нещо такова http://plesio.bg/ram-c-69977727/2gb-ddr3-1600-ram-kit-p-235818.html За клок най-добре 790 чипсет, има някои неща за клока в него, които ги няма в 770, но по принцип клока зависи от прекалено много неща - самата бройка процесор, самата бройка на дъното, чипсета, захранването, охлаждането и т.н. Можеш като нищо да клокнеш добър процесор и на смотано дъно, но ако ти се падне калпава бройка процесор и най-качественото дъно да имаш нищо няма да изстискаш от него... Чак се учудвам, че на твоето дъно си направил клок на твоя процесор...

• Автор

Ако смяташ да правиш ъпгрейд лека по лека по-добре събери пари за ДДР3. От тук нататък всичко ще се прави за ДДР3, в нея е бъдещето.

Паметите не са толкова скъпи, като за начало можеш да почнеш с нещо такова http://plesio.bg/ram-c-69977727/2gb-ddr3-1600-ram-kit-p-235818.html За клок най-добре 790 чипсет, има някои неща за клока в него, които ги няма в 770, но по принцип клока зависи от прекалено много неща - самата бройка процесор, самата бройка на дъното, чипсета, захранването, охлаждането и т.н. Можеш като нищо да клокнеш добър процесор и на смотано дъно, но ако ти се падне калпава бройка процесор и най-качественото дъно да имаш нищо няма да изстискаш от него... Чак се учудвам, че на твоето дъно си направил клок на твоя процесор...

Само дето мойто дъно изобщо няма опции за клок и съм го клокнал от софтуер за сега без проблем върви а това не е малък клок и то без вдигане на ток от 2.9гхз на 3.117 и паметта от 800 на 860.

А и по-горе даваха примери с ГТА 4 как вървяла на Атлона 5000 и phenom II X4 920

Ето при мен

Statistics

Average FPS: 32.06

Duration: 37.37 sec

CPU Usage: 97%

System memory usage: 55%

Video memory usage: 100%

Graphics Settings

Video Mode: 2048 x 1152 (60 Hz)

Texture Quality: High

Texture Filter Quality: Highest

View Distance: 45

Detail Distance: 74

Hardware

Microsoft Windows 7 Ultimate

Microsoft Windows 7 Ultimate

Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series

Video Driver version: 8.14.10.671

Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+

File ID: benchmark.cli

Само дето мойто дъно изобщо няма опции за клок и съм го клокнал от софтуер за сега без проблем върви а това не е малък клок и то без вдигане на ток от 2.9гхз на 3.117 и паметта от 800 на 860.

Ти сериозно ли? 210МХз клок ли е бе бате? И мойто не е кой знае кво, ама е 310 без волтмод. Само ми кажи паметите как ги дигна толкова? И още нещо - по мое мнение по-добре да посмъкнеш таймингите при АМД, отколкото да вдигаш честотата...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Ти сериозно ли? 210МХз клок ли е бе бате? И мойто не е кой знае кво, ама е 310 без волтмод. Само ми кажи паметите как ги дигна толкова? И още нещо - по мое мнение по-добре да посмъкнеш таймингите при АМД, отколкото да вдигаш честотата...

За AMD ATHLON64 X2 при предположение че макса по принцип име е 3.2 някаде,клока си е доста добър .Все пак софтуерно клокнат на осъкатено дъно.Напрактика сега не е 5600+,а 6000+.Също така паметите по обикновенния начин без да им свалям честотите просто клоквам процесора и те се качват с него

Преди имах 4000+ и го клокнах по същия начин от 2100 на колкото е на 2680 не помна точно.Смятай и ако тва не е клок

Remix1912 добре даваш бенч на ГТА4 ама моята видеокарта е по-слаба от твоята и е по процесоро-зависима от твоята.

Затова със стария кош дори и клокнат пак беше зле в тая игра.

• Автор

Remix1912 добре даваш бенч на ГТА4 ама моята видеокарта е по-слаба от твоята и е по процесоро-зависима от твоята.

Затова със стария кош дори и клокнат пак беше зле в тая игра.

Да но играта е най-вече процесорозависима.

Не спора,че е процесоро зависима ама и ти не спори,че видеокартата не е важна.

Повече нема да спама.

Редактирано от becool (преглед на промените)

• Автор

Не спора,че е процесоро зависима ама и ти не спори,че видеокартата не е важна.

Повече нема да спама.

Важна е,но не толкова при тая бъгава нескопосана игра

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.