Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предмети в училище!

Featured Replies

Един съвет - когато ви е скучно в часовете, вместо да се чудите как да пречите и с каква простотия да се занимавате, хванете и правете нещо позлотворно. Аз всеки ден си носех книжка за четене - часовете ми по химия, счетоводтво и статистика минаваха неусетно

Ти направо изби рибата! Деца, от книжки не се печели, вземете си плетете нещо в час и ще го продавате!

Имам щастието/нещастието да съм завършил елитно училище. На учителите не им е работа да наливат акъл в главата, а да стимулират сами да го направите. Може някоя реплика на учител да ме е вдъхновила в материята която преподава, но часовете в които съм учил това вкъщи са онеци които са ме дърпали напред. В учебниците си го пише всичко, учителят е само посредник. И по мое време в учебниците е имало висок стил на писане, както и бисери, но не съм го ползвал за оправдание защо държа да си остана прост. Мозъкът е като мускулите, ползваш ги - стават по-силни и издръжливи, не ги ползваш - атрофират. Представям си някой който иска да има големи мускули, а вдига бурканчета от лютеница или някой който иска да е ентелегентен, а борави с акъла ползван от 7 годишните.

Не знам колко брутално звучи, но в училище трябва и да познаете и трудностите и простотиите и несправедливостите, ако не друго, поне да се научите как да се справяте в предстоящият самостоятелен живот. Един гаден предмет с един гаден учител в една гадна седмица е един прекрасен урок който можете да вземете. Живота не е звезди и китки, има и предизвикателства които каляват волята и я правят устойчиви. Не става на 20 години да се изправиш за пръв път с проблем, това значи, че си пеленаче в тяло което не владееш. Всеки ден е урок, а живота е една голяма сесия. Само дето идва момент в който вече не можеш да останеш на поправителен и няма от кого да препишеш, защото те гледат в ръцете какво и колко струваш.

Айде стига бисери!

ice_lion__01, много се надявах да се шегуваш с второто си мнение. Радвам се, че е така.

Имал съм учител, който е бил културист, и ми преподаваше по математика. Човекът си беше много добър учител. Ако такива бяха поне половината от учителите, нещата щяха да бъдат други. Нямам предвид, мускулести, а наистина да могат да преподават и да уважават това, с което се занимават.

В неговите часове нямаше хора да шумолят и да се бъбрят, но човекът ни караше да го уважаваме, не само заради мускулите, но защото наистина си обичаше предмета и можеше да преподава. Малко се повтарям, ама...

Редактирано от waterjess (преглед на промените)

Ти направо изби рибата! Деца, от книжки не се печели, вземете си плетете нещо в час и ще го продавате!

Имам щастието/нещастието да съм завършил елитно училище. На учителите не им е работа да наливат акъл в главата, а да стимулират сами да го направите. Може някоя реплика на учител да ме е вдъхновила в материята която преподава, но часовете в които съм учил това вкъщи са онеци които са ме дърпали напред. В учебниците си го пише всичко, учителят е само посредник. И по мое време в учебниците е имало висок стил на писане, както и бисери, но не съм го ползвал за оправдание защо държа да си остана прост. Мозъкът е като мускулите, ползваш ги - стават по-силни и издръжливи, не ги ползваш - атрофират. Представям си някой който иска да има големи мускули, а вдига бурканчета от лютеница или някой който иска да е ентелегентен, а борави с акъла ползван от 7 годишните.

Не знам колко брутално звучи, но в училище трябва и да познаете и трудностите и простотиите и несправедливостите, ако не друго, поне да се научите как да се справяте в предстоящият самостоятелен живот. Един гаден предмет с един гаден учител в една гадна седмица е един прекрасен урок който можете да вземете. Живота не е звезди и китки, има и предизвикателства които каляват волята и я правят устойчиви. Не става на 20 години да се изправиш за пръв път с проблем, това значи, че си пеленаче в тяло което не владееш. Всеки ден е урок, а живота е една голяма сесия. Само дето идва момент в който вече не можеш да останеш на поправителен и няма от кого да препишеш, защото те гледат в ръцете какво и колко струваш.

Айде стига бисери!

Колега, като гледам и другаря Борисов е следвал твоята логика :nono:

Не е чел книжки на времето, за това в момента радва родния ефир с невероятната си реторика и забележителен подбор на думи.

Жалко, че езика ни е богат на изразни средства, но няма вече кой да ги използва.

Деца, вие учете, четете, разивайте се, тренирайте си мозъка, ориентирайте си потенциала и бъдеще за вас винаги ще има.

Ако не - плетете :)

Плетете, навеждайте глава, щом ви казват, не се съмнявайте в нищо, което преподавателите ви и учебниците ви казват и пишат. Не четете, не развивайте критично мислене, не поставайте под въпрос думите на хора (както се изрази класната ми на времето), който са над вас в йерархическата стълбица, съгласявайте се с всеки малоумен закон, който отнема на малки части свободата ви като хора, само защото този закон е на страниците на конституцията. И след 20 години ми се обадете, да дойда и да стана диктатор на тази държава. Защото, няма по-лесно манипулирано население от това на неуките, и не-ерудирани хора, свикнали само и единствено да слушат и изпълняват (ех, преди около година имаше едни плакати из центъра на София с колегата Сталин: "Аз казвам, вие изпълнявате").

am-am, че ти може да си ключа към амбицията ми за тоталитарно господство :)

Образованието не съществува само за да може след 10 години да започнете да изкарвате пари. Образованието има и роля в изграждането ви като човек. Това вече вие какво ще правите с него - дали ще четете или плетете е единствено ваш избор.

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Колега, като гледам и другаря Борисов е следвал твоята логика :hush:

Не е чел книжки на времето, за това в момента радва родния ефир с невероятната си реторика и забележителен подбор на думи.

Жалко, че езика ни е богат на изразни средства, но няма вече кой да ги използва.

Деца, вие учете, четете, разивайте се, тренирайте си мозъка, ориентирайте си потенциала и бъдеще за вас винаги ще има.

Ако не - плетете :)

Плетете, навеждайте глава, щом ви казват, не се съмнявайте в нищо, което преподавателите ви и учебниците ви казват и пишат. Не четете, не развивайте критично мислене, не поставайте под въпрос думите на хора (както се изрази класната ми на времето), който са над вас в йерархическата стълбица, съгласявайте се с всеки малоумен закон, който отнема на малки части свободата ви като хора, само защото този закон е на страниците на конституцията. И след 20 години ми се обадете, да дойда и да стана диктатор на тази държава. Защото, няма по-лесно манипулирано население от това на неуките, и не-ерудирани хора, свикнали само и единствено да слушат и изпълняват (ех, преди около година имаше едни плакати из центъра на София с колегата Сталин: "Аз казвам, вие изпълнявате").

am-am, че ти може да си ключа към амбицията ми за тоталитарно господство :)

Образованието не съществува само за да може след 10 години да започнете да изкарвате пари. Образованието има и роля в изграждането ви като човек. Това вече вие какво ще правите с него - дали ще четете или плетете е единствено ваш избор.

Наистина се уливаш в стремежа си да си на всяко гърне похлупаче. Препоръчвам на всеки с будно съзнание и специално на теб, да разгледате защо се ходи на училище. Повърхностният ти поглед и неуместна ирония след бисерът който изръси нямат място тук.

Любим предмет ми беше всеки който ме караше да се чувствам различно, да възприемам света под друг ъгъл, да ме вдъхновява да съградя нещо и се чувства удовлетворен от себе си. В преден пост опитах да ги изброя, но се усетих, че са твърде много.

Не оставайте с впечатлението, че ходенето на училище ми е сбъдната мечта, просто така или иначе ангажиран с него умеех да си откривам нещо полезно и интересно, защото в противен случай си остава само загуба на време.

Наистина се уливаш в стремежа си да си на всяко гърне похлупаче. Препоръчвам на всеки с будно съзнание и специално на теб, да разгледате защо се ходи на училище. Повърхностният ти поглед и неуместна ирония след бисерът който изръси нямат място тук.

Любим предмет ми беше всеки който ме караше да се чувствам различно, да възприемам света под друг ъгъл, да ме вдъхновява да съградя нещо и се чувства удовлетворен от себе си. В преден пост опитах да ги изброя, но се усетих, че са твърде много.

Не оставайте с впечатлението, че ходенето на училище ми е сбъдната мечта, просто така или иначе ангажиран с него умеех да си откривам нещо полезно и интересно, защото в противен случай си остава само загуба на време.

Не, дарлинг, в този случай ти се изложи.

Бисер бил съветът ми, в часовете в които учениците така и така не внимават (и дори не посещават в едно 80% от случаите) да окупират съзнанието си с нещо полезно, вместо да си бъркат в носа, да пречат и да играят на мобилните си телефони?

Това е бисер?

Ти сериозно ли? Чуваш ли се какво говориш? Кога стана толкова посредствен в мисленето си? Уау...

И на мен училището не ми е било най-приятното нещо на света, но успях да измъкна най-доброто за себе си от него.

Включая и всичките изчетени книги на задния чин, в часовете по счетоводство и статистика, които за мен бяха изключително скучни науки, от които дори нямах желание да разбирам каквото и да било.

А това какво има и няма място тук - не си ти човекът, който трябва да прецени. Осъзнай се.

Ти май изобщо не знаеш какво става в българските гимназии в днешно време? Я кажи, кога за последно беше на училище (гимназия, не университет). Знаеш ли до колко са се изменили поколенията от тогава? Те са се променили за послединте 2 години от както завърших, пък камо ли сега. Повярвай ми...много преподаватели и дори родители, биха се радвали, ако децата им поне книги четат в часовете. Че вече голяма част от тях нищо полезно не правят, то е ясно като бял ден. Виж само постовете преди мен (но ти по добра стара традиция, трябваше моя да захапеш).

А и нашата система, която издига на пиадестал наизустяването, вместго ученето с разбиране не помага много в случая.

Аз съм наясно защо съм ходила на училище, за това няма нужда да ми размяташ някакви твои публикации в блога ти. (прочетох я преди да си я изрекламираш, спокойно.)

Твоята поредна изцепка, ми напомни на подписа ми и моята дефиниция за свободата на словото. За съжаление много хора трябва да се съобразяваме с тази дефиниция, именно заради хора като теб.

Спести си коментарите, не си заслужават дори да ги чета.

П.П: Предлагам ти край на безмислената дискусия, която започна и офф топиците.

Също така и предлагам придържане към темата - коментари извън темата ще бъдат трити.

По темата: любимите ми предмети в училище си останаха история, литература, английски език, философия и свят и личност. :cant believe:

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.