Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предмети в училище!

Featured Replies

Кои са любимите ви предмети в училище и кои са най-омразните?Защо?

По принцип на мен всички предмети ми харесват ама понякога учителите не си вършат работата.Например или класните ръководители пренатрупват програмата или не могат да създадът атмосфера в класа... пример аз в Петък имам Химия,Физика,Биология,Математика,Етика и Право,География и не се издържа... :speak: Според зависи ,ама по принцип мразя Математика щото разбирам само алгебричните задачи :wors:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Любими предмети:

География- винаги ми е вървяла, а и господина е много пекан и е много яко в неговите часове

Физика- и тя много ми върви(за разлика от математиката)-дори смятам да държа матура по физика и да вляза в ТУ-Варна

ИТ- щом има компове значи предмета ми харесва

Учебна Практика- интересно ми е, все пак това ще ми е професията

ФВС- щото не тряя да пиша и уча, малко ми е тъпо, но поне нищо не прая

Химия-всичко е химия,горе-долу ми върви има малко излишни неща, но все пак класната ни е по химия и ме гризе съвеста да я сложа в `нелюбими`,ако ги нямаше формулите щеше да бъде по-добре

Етика и право(част от философския цикъл, който се изучава от 9 до 12 клас)- този предмет ми харесва, защото учим неща, които ще ти помогнат в бъдеще да се изградиш като човек

Английски, Немси език- мога да ги причисля към любимите-хубао е да знаеш и други езици освен своя роден

История- хубаво е да познаваш историята за обща култура-най-вече Българската история, доста излишни години, имена и дати има

Час на класа- малко е тъпо,зависи

ИИ(Рисуване)- много обичах да рисувам, но карах такъв предмет само до 7 клас(вкл)

Музика-хич не мога да пея, но предмета ми харесваше-имаше едно пияно, на което полвината му клавиши не работиха-Защо ли?(също съм го карал до 7 клас)

Труд и техника-беше интересно-нещо като ранен стадий на предмета `практика`-също съм го карал до 7 клас

Нелюбими предмети

БЕЛ- знам, че това е може би най-важният, но просто изисква много четене, писане и мислене-на мен не ми върви много, а и с тази госпожа е нещо ужасно

Математика- никага не ми вървял този предмет и не ми харесва, явно няма да стана математик

Биология- учим прекалено сложни неща, които няма да ни трябват, според мен

Специални предмети-много ми е сложно и ми е тъпо в тези часове, надявам се до година да е по интересно когато ще учим за процесори, памети и други

Лаболаторна практика- тъпо ми е, защото мерим едни и същи елементи от началото на годината

Електротехника-учих само в 9 клас и ми беше супер тъпо

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

География - Изключително скучен предмет пълен с подробности които няма да трябват на никой никога.

Физика - Супер тъп предмет с излишни формули, а и имах гадна госпожа която искаше да се учи и да се чете много.Оттогава го мразих, но вече не я уча.

ИТ - вече също не уча.Беше забавен и разточителен час в който играх покер на компютрите.

Учебна практика - Много интересен и полезен предмет койтоизобщо не ми пречи в програмата а и знам нещата дори без да ми ги обясняват или показват на схеми.

ФБС - Досаден час в който нищо не правя.

Химия - УЖАСЕН час в който абсолютно нищо не разбирах, не разбирам и сега.Още първата година намразих предмета ,а госпожата двойно повече.Ако я видя след като завърша на улицата....................

Философия - Изключително скучен и безцелен час.Напълно излишен и дори не ме изтересува.Изобщо няма да ми помогне за нищо в живота и никъде.

Английски - Приятен час защото госпожата е приятна.

Немски - Изключително напрегнат час в който нямам и една секунда да си отдъхна.Иска да се чете много и затова изобщо не ми се отдава и ми е труден.

История - Безполезен час в който не ме интересува нищо.Не ми пука че няма да знам собствената си история и затова често съм критикуван но не ми пука.

Час на класа - Не го карам.

БЕЛ - Излишен час.Учат се някакви стихотворения и глупости дето не ме интересуват и в живота няма да ми трябват за нищо никога.

Математика - Може и без нея.По мое мнение математика трябва да се учи само до 7 клас.Всичко останало нагоре е излишно и се забравя защото не се използва никъде.Стига ти да можеш да смяташ и да броиш и стига толкова.

Биология - От 8 до 10 я учих и първоначално ми беше любимия предмет защото господина не искаше нищо да учим и пак имах 6 дори без да съм чувал тази дума нито учебник нито тедрадка.После сложиха една даскалка дето искаше да се учи и изпитваше и тогава тръгнаха слабите оценки.Но накрая имах 4.

Специални предмети - Не са много интересни но са много важни(поне някои) Трябва да се учат макар да не ми харесват.

Лабораторна практика - Имах такова нещо в 9 клас и беше горе-долу интересно но после стана скучно и искаше да се смята и с формули и.......

Нямам лубими часове защото ще е много по-забавно ако всеки учи каквото му харесва и сам си избира даскалите.

Всичко останало нагоре е излишно и се забравя защото не се използва никъде.Стига ти да можеш да смяташ и да броиш и стига толкова.

Тук просто... без коментар!

География и всичко свързано с нея, защото, ако има човек, който да обича пътешествията повече от всичко това съм аз! :)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

География - Изключително скучен предмет пълен с подробности които няма да трябват на никой никога.

Физика - Супер тъп предмет с излишни формули, а и имах гадна госпожа която искаше да се учи и да се чете много.Оттогава го мразих, но вече не я уча.

ИТ - вече също не уча.Беше забавен и разточителен час в който играх покер на компютрите.

Учебна практика - Много интересен и полезен предмет койтоизобщо не ми пречи в програмата а и знам нещата дори без да ми ги обясняват или показват на схеми.

Химия - УЖАСЕН час в който абсолютно нищо не разбирах, не разбирам и сега.Още първата година намразих предмета ,а госпожата двойно повече.Ако я видя след като завърша на улицата....................

Философия - Изключително скучен и безцелен час.Напълно излишен и дори не ме изтересува.Изобщо няма да ми помогне за нищо в живота и никъде.

Немски - Изключително напрегнат час в който нямам и една секунда да си отдъхна.Иска да се чете много и затова изобщо не ми се отдава и ми е труден.

История - Безполезен час в който не ме интересува нищо.Не ми пука че няма да знам собствената си история и затова често съм критикуван но не ми пука.

БЕЛ - Излишен час.Учат се някакви стихотворения и глупости дето не ме интересуват и в живота няма да ми трябват за нищо никога.

Математика - Може и без нея.По мое мнение математика трябва да се учи само до 7 клас.Всичко останало нагоре е излишно и се забравя защото не се използва никъде.Стига ти да можеш да смяташ и да броиш и стига толкова.

Биология - От 8 до 10 я учих и първоначално ми беше любимия предмет защото господина не искаше нищо да учим и пак имах 6 дори без да съм чувал тази дума нито учебник нито тедрадка.После сложиха една даскалка дето искаше да се учи и изпитваше и тогава тръгнаха слабите оценки.Но накрая имах 4.

Специални предмети - Не са много интересни но са много важни(поне някои) Трябва да се учат макар да не ми харесват.

Лабораторна практика - Имах такова нещо в 9 клас и беше горе-долу интересно но после стана скучно и искаше да се смята и с формули и.......

Нямам лубими часове защото ще е много по-забавно ако всеки учи каквото му харесва и сам си избира даскалите.

Ето затова младите са така неграмотни и ограничени. Колкото повече знаеш толкова по-добре, ще го разбереш някога. :)

Любимият ми предмет е Математиката.Много я обичам тази наука,особено алгебрата и тригонометрията.Люби ми са ми още Химията,Физиката,Биологията и особено частта Генетика,Географията я обичам само заради красивата си госпожа, в която съм влюбен.:)

Да и като те питат къде е юг, ти посочи север! :) Всеки трябва да има обща култура.А не като един ученик .. който го питали коя е столицата на България и той не знаел.. искал да му подскажат и решили да му се подиграят и му казали Германия и той така казал на госпожата. :) Нали затова сме, за да се учим .. като те питат не да мълчиш като пукал, а да кажеш нещо .. което да е смислено и правилно.Проблема не е в предметите, а в даскалите, щото не всеки може да ти го направи интересно.Като направят проучване след 10 години, дано неграмотните деца не са станали 60% .. а да няма такива, с тая образователна система и с такова мислене на хората ... Съмнявам се да има резултат.

Ето затова младите са така неграмотни и ограничени. Колкото повече знаеш толкова по-добре, ще го разбереш някога. :)

Правилно, всичко идва от нагласата им.Те ходят в училище щото са задължени и затова се получава така.За тях училищете не е това, което е било за по-предишните деца.. тези, които са били преди нас ... та и ние дори.Аз ходих с удоволствие като бях по-малка, ама имаше респект към учителите, които бяха наистина учители .. След няколко години всичко се превърна в това, което е .. Колко жалко само.Следобед като погледна през училищния прозорец виждам деца, които се карат, викат си, псуват, а нашите учителки се смеят на сеира .. :) Много жалко ..

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

... чертането ми е любим предмет :write a letter:

:offtopic_s: Относно образованието в днешно време - с-мата е лоша ... всеки е виновен :ph34r:

... чертането ми е любим предмет :write a letter:

:offtopic_s: Относно образованието в днешно време - с-мата е лоша ... всеки е виновен :ph34r

Че какво и по-различно на системата. Имате учебници, библиотеки, ама по-лесно е да се оплакваш и критикуваш вместо да твориш. :ph34r:

:D Относно образованието в днешно време - с-мата е лоша ... всеки е виновен :)

Системата е наистина ужасна.Часовете са скучни и абсолутно никой вече не ходи на училище за да научи нещо.Ще се опитам да поясня няколко причини и начини за разрешаването на огромния проблем според мен.

1.Даскала влиза и с цялото си нахалство иска уважение и тишина като перфектно знае че на никой не му се седи в час и всички с огромен мързел се домъкват до даскалото без домашни по нищо и чакат с нетърпение да свършат часовете като се опитват всякчески да ги разнообразят с рисунки в тетрадките и игри на телефоните.Биват опреквани за всичко което правят в часовете с цел да не заспят на чиновете.

2.Даскалите изпитват някой път по абсолютното нежелание на учениците.Тогава много добре знаят че ще пишат двойки и пак го правят.А ученика няма право дори да напсува даскала.

3.Учениците нямат право да си пишат оценки сами в дневника.Така ще идват на даскало с желание ще си напишат шестици и ще могат да се похвалят вкъщи колко добри оценки имат.

Проблеми в системата има още стотици но форумя няма да стигне да ги опиша всички за които се сещам.

Решения

1.Часовете да се оставят на учениците да ги развеселяват.Даскалите да ги подкрепят в всяко начинание.Да няма забележки и отсъствия никога за нищо.Учениците да имат право да псуват и целят даскала с каквото намерят за добре(меки домати например).Учителя да няма никакъв авторитет и да не си и помисля че може да има.Той трябва да е по-долу и от учениците(които са най-долу в училищната йерархия).

2.При изпитване когато ученика не е съгласен с учителя за оценката да има право да го бие по всякакви начини и колкото си иска продължителност.Естествено след като вече го е напсувал 100 пъти на всички роднини до девето коляно.Тогава учениците ще ходят да училище с супер желание да учат и дори няма да има нужда от час по физическо.

3.Когато ученик е отсъствал даскала да няма право да пише отсъствие.А дори и да посмее да напише ученика да има право да си го извинява след като си е написал сам оценки за до края на годината и се е похвалил на родителите си че е отличник.

С тези и още много други промени системата ще се оправи и учениците ще ходят с ГОЛЯМО желание на училище.

Дано някой ден да стана министър на образованието та да мога да въведа поне малка част от тези промени в действие та по не обазователната система да оправим поне малко.

Системата е наистина ужасна.Часовете са скучни и абсолутно никой вече не ходи на училище за да научи нещо.Ще се опитам да поясня няколко причини и начини за разрешаването на огромния проблем според мен.

1.Даскала влиза и с цялото си нахалство иска уважение и тишина като перфектно знае че на никой не му се седи в час и всички с огромен мързел се домъкват до даскалото без домашни по нищо и чакат с нетърпение да свършат часовете като се опитват всякчески да ги разнообразят с рисунки в тетрадките и игри на телефоните.Биват опреквани за всичко което правят в часовете с цел да не заспят на чиновете.

2.Даскалите изпитват някой път по абсолютното нежелание на учениците.Тогава много добре знаят че ще пишат двойки и пак го правят.А ученика няма право дори да напсува даскала.

3.Учениците нямат право да си пишат оценки сами в дневника.Така ще идват на даскало с желание ще си напишат шестици и ще могат да се похвалят вкъщи колко добри оценки имат.

Проблеми в системата има още стотици но форумя няма да стигне да ги опиша всички за които се сещам.

Решения

1.Часовете да се оставят на учениците да ги развеселяват.Даскалите да ги подкрепят в всяко начинание.Да няма забележки и отсъствия никога за нищо.Учениците да имат право да псуват и целят даскала с каквото намерят за добре(меки домати например).Учителя да няма никакъв авторитет и да не си и помисля че може да има.Той трябва да е по-долу и от учениците(които са най-долу в училищната йерархия).

2.При изпитване когато ученика не е съгласен с учителя за оценката да има право да го бие по всякакви начини и колкото си иска продължителност.Естествено след като вече го е напсувал 100 пъти на всички роднини до девето коляно.Тогава учениците ще ходят да училище с супер желание да учат и дори няма да има нужда от час по физическо.

3.Когато ученик е отсъствал даскала да няма право да пише отсъствие.А дори и да посмее да напише ученика да има право да си го извинява след като си е написал сам оценки за до края на годината и се е похвалил на родителите си че е отличник.

С тези и още много други промени системата ще се оправи и учениците ще ходят с ГОЛЯМО желание на училище.

Дано някой ден да стана министър на образованието та да мога да въведа поне малка част от тези промени в действие та по не обазователната система да оправим поне малко.

Причините,които си дал са пълни глупости.

Просто в момента съм в шок и не мога да намеря думи,с които да коментирам простотията ти..

Редактирано от iordanka_h.s (преглед на промените)

Решения

За пореден път се убедих-простотията ходи по хората!

Мойте любими предмети:

-изобразително-просто рисуването ми е хоби

-музика-обичам да пея,нищо че по музика всички викат(аз си слушам музика на MP3-то)

-сипа по испански-нищо,че е веднъж седмично - това ми е един от любимите часове

-физическо възпитание-нищо,че г-на е много зле..забавно е когато половината клас играем волейбол

-английски език-госпожата е много готина учителка и преподава много добре

а омразните ми:

-химия- татко ми казва:"Учи.В химията е бъдещето!",а аз му отговарям:"Обаче не моето.."

-физика-честно,не намирам никакъв смисъл в този предмет

-испански език-не че не харесвам езика,но господина ми убива желанието да го уча..а да не говорим,че дори той не чете правилно на испански..

Май-май са това.

• Автор

На мен най-любимите предмети са ми География,химия,биология,музика и рисуване!!!

Решения

Колко души трябва да използват така хубавата дума "прост" за да им повярваш? :cool:

Интересно е как се самоубеждавате,че сте прави и света ви е крив :P

Или връзки или учене,а най-добре и двете :P

• 4 седмици по-късно...

Решения

Това определено не трябва да се случва, защото 99% от учениците ще са кухи лейки. Училището не е направено, за да се харесва или не. Още един проблем. Учениците ходят за оценките, което е напълно грешно. Оценката отразява само това колко знаеш и не може да искаш повече при полочение, че не знаеш нищо. Отсъствия се пишат, защото учителите носят отговорност за учениците. Ако се случи нещо, а не са ти писали итсъствие това означава, че си бил в час и това ти се е случипо по време на него.

• 3 месеца по-късно...

Колко души трябва да използват така хубавата дума "прост" за да им повярваш? :)

Интересно е как се самоубеждавате,че сте прави и света ви е крив :)

Или връзки или учене,а най-добре и двете :)

Не си ли личи, че втората половина от поста ми е писана на шега? Сега като се замисля бих искал поне за един ден даскалото да е такова каквото го описвам в шеговитата част.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Пич сега си строя къща, ще си ми идеален за общак на строежа ако разбираш на къде бия. Ти и без това за друго явно не ставаш, жалко че явно родителите ти не го осъзнават.

Особено по отношение на очертаното с черно.

А това за боя е най-забавно, мислиш си че учителя няма да те ступа (или дори потроши) ако му скочиш.

:) Е, бях чела глупости в този форум, ама сега вече си имам първенец.

ice_lion__01 много ми се иска да те видя след няколко години, ама много ми се иска, да видиш какво е живота да те блъска, а не мама и тати да те дундуркат. Проблемът на деца като теб е че са много разглезени и нямат абсолютно никаква представа за реалността. Никаква!

:) Е, бях чела глупости в този форум, ама сега вече си имам първенец.

ice_lion__01 много ми се иска да те видя след няколко години, ама много ми се иска, да видиш какво е живота да те блъска, а не мама и тати да те дундуркат. Проблемът на деца като теб е че са много разглезени и нямат абсолютно никаква представа за реалността. Никаква!

Не си ли личи, че половината пост е на шега.

Имам си представа за реалността, всеки ден ходя на училище и се блъсквам с различни проблеми.

Не си ли личи, че половината пост е на шега.

Имам си представа за реалността, всеки ден ходя на училище и се блъсквам с различни проблеми.

Обръкал си се нещо, в училището ти помагат, проблемите започват след него. Виж, ако не можеш да се възползваш от тази помощ, това вече наистина си е проблем... Вероятно просто не знаеш какво значи "проблем", обикновено тогава за проблем може да мине всичко. Замисли се само, че ще дойде време заплатата ти да зависи от това какво точно представляваш като натрупан опит и знания. Рядко в трудовата характеристика познания по игри се възприемат сериозно. А и ти имаш достатъчно опит с хазарта, за да знаеш, че теорията на вероятностите отдавна е уредила кой е губещият.

Иначе пряко за любим предмет, харесвах литературата, математиката, физиката, етиката, философията, мениджмънта, испанския... аз като се замисля, май съм открил полезното в много области...

Деца, системата в която се обучавате е закърняла още преди бая години, но на никой не му се занимава да направи ефективни реформи, за да може да излезете от гимназията като образовани хора и да завземете българските, европейските и задокеански висши учебни заведения.

А и като гледам някои постове, и аз да бях и аз не бих си помръднала пръста. Защо? Защото малцината останали учители, които бачкат за някакви смешни пари и се опитват да ви научат на нещо, вие не им показвате дори минимално уважение. А на младите такива им се качвате на главата.

Че има много преподаватели, които не са за тази система (като преподавателката ми по литература в гимназията, която упорито ни учеше как творчеството на Ботев е вдъхновено от античната литература, което е абсолютно абсурден нонсенс!) - има. Но че много от преподавателите, които вие оплювате и предметите, които смятате за ненужни и излишни биха ви били от огромна полза е друг въпрос. Сами ви вкарвате автогол с пренебрежителното си отношение и голяма доза скептицизъм спрямо учебния процес.

Един съвет - когато ви е скучно в часовете, вместо да се чудите как да пречите и с каква простотия да се занимавате, хванете и правете нещо позлотворно. Аз всеки ден си носех книжка за четене - часовете ми по химия, счетоводтво и статистика минаваха неусетно, а и се печели уважението на преподавателите.

Искате по-добра система? Станете по-добри ученици.

Иначе се радвайте на това, което имате, защото като гледам - едва ли ще стане по-добре.

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.