Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

http://4storing.com/xpdtp2/fa9fe4715db6e8f5fc03acc2a653cbb0.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/f46c8394f29cd6a440f66a4c062dbe7551ec12b02b7d12f41c3d5298640863c5-1262785627 Най-после и аз ще го похваля - успя нещо да улови след 5-6 абсолютни пропуска! Поздрави

Колкото и стъкмени тестове да пускаш, НОД32 е една отлична програма! И понеже съм обективен, единственият недостатък (за мен лично) е че програмата няма, модерният в последно време- хипс. За мен това е единственият съществен недостатък, но той не е болка за умиране, ако програмата се подкрепи от стена със хипс.

За предимствата и недостатъците на Касперски например, днес вече писах в един друг форум, така, че само ще се самоцитирам:

Недостатъците, които аз лично не мога да пренебрегна са три:

1. Висока "конфликтност" и "капризност" на програмата, по отношение на присъствието на други програми за сигурност, а и не само на тях

2. Всеизвестната "тежест" на програмата. Колкото и да са подобрили този свой недостатък, програмата продължава да е сред антивирусите, които оказват едно от най-тежките влияния върху производителността на компютъра, като това се проявява най-вече при сканиране. Тежеста се проявява от към високо натоварване на процесора и не толкова от към потреблението на памет. Наскоро правих такива тестове.

3. Слаба евристика на програмата. И отново- колкото и да са подобрили този свой недостатък, програмата е слаба откъм евристично засичане и разчита предимно на дефиниции

Предимствата на програмата са:

1. Много добър HIPS, отличен контрол над вътрешните процеси в компютъра

2. Много добра самозащита

3. Бързо реагиране на нови заплахи (това е като компенсация на слабата евристика)

Като цяло, общото ми впечатление за програмата е, че като "чист" антивирус, програмата поддържа доброто мнение за себе си,по-скоро благодарение на голямата база с дефиниции и тяхното бързо обновяване, от колкото на качествата на алгоритъма, който има, а като цялостна комплексна защита- благодарение на HIPS-а.

..........

Като заключение мога да кажа, че за всяка програма може да се състави подобен анализ, така, че отдавна е време да се СПРЕ с ненужната конфронтация на ниво "ученици от 1-и клас"!

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 92,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

Това ако не е атестат за качество, здраве му кажи!

Symantec 'владее' 39% от компютрите по света по данни на магната Форбс (данните са края на 2008,началото на 2009г)

Ако това не е успех,здраве му кажи :blink:

В България аз знам,че продуктите на Симантек ползват от Райфайзен Банк и от ................................... М-Тел :)

Редактирано от The_final_countdown (преглед на промените)

ZoneAlarm Internet Security Suite 2010 на свеж Win XP SP3 е впечатляващо пъргава. Engineer, нищо не правиш - ако забравиш за това най-първо условие за всяка новоинсталирана програма! Триалът е за 30 дни. Поздрави P.S. "НОД32 е една отлична програма" - бих искал да е така - обаче конкуренцията доказва смазващо превъзходство! Един човек като мен не може да повлияе на данни при Вирустотал...Нямам и причини за стъкмистики - не продавам програми.

Редактирано от TNN (преглед на промените)

В България аз знам,че продуктите на Симантек ползват от Райфайзен Банк и от ................................... М-Тел :)

Плюс сървър с Линукс,а по този начин и Аваст да ползват пакняма да имат проблеми.

Плюс сървър с Линукс,а по този начин и Аваст да ползват пакняма да имат проблеми.

Това обаче умело се избягва да се спомене....Публикувано изображение

За предимствата и недостатъците на Касперски например, днес вече писах в един друг форум, така, че само ще се самоцитирам:

Като цяло, общото ми впечатление за програмата е, че като "чист" антивирус, програмата поддържа доброто мнение за себе си,по-скоро благодарение на голямата база с дефиниции и тяхното бързо обновяване, от колкото на качествата на алгоритъма, който има, а като цялостна комплексна защита- благодарение на HIPS-а.

..........

Като заключение мога да кажа, че за всяка програма може да се състави подобен анализ, така, че отдавна е време да се СПРЕ с ненужната конфронтация на ниво "ученици от 1-и клас"!

Понеже ВСЕ Касперски ти е на устата ще ти отговоря.

Недостатъците, които аз лично не мога да пренебрегна са три:

1. Висока "конфликтност" и "капризност" на програмата, по отношение на присъствието на други програми за сигурност, а и не само на тях

Кои са тези програми?

- MBAM, SAS присъстват в ДОВЕРЕНИТЕ приложения.

- Всяка подобна програма инсталира драйвер с цел по добро почистване. Същото може и да направи и троянска програма и ако си забелязъл това което ти излиза са съобщения на Проактивната защита. Особенно при зареждане на временните файлове в процес на инсталация(например на MBAM)

- Висока конфликтност с дублиращи,програми като Comodo,който има HIPS няма как да няма. Ти лично си инсталирал дори три Хипса и се чудиш защо си имал конфликти. Също така инсталирането на ВТОРИ антивирус,дори който НЕ е със защита в реално време води резонно до конфликт. Дори и да не се забелязва на пръв поглед.

- Касперски предпочита да си върши работата сам(особенно пък KIS) и не му трябват други Хипсове и Антивирусни приложения.

2. Всеизвестната "тежест" на програмата. Колкото и да са подобрили този свой недостатък, програмата продължава да е сред антивирусите, които оказват едно от най-тежките влияния върху производителността на компютъра, като това се проявява най-вече при сканиране. Тежеста се проявява от към високо натоварване на процесора и не толкова от към потреблението на памет. Наскоро правих такива тестове.

Тествал си на система натоварена с какво ли не. Тествал си след инсталиране на няколко програми преди това. Това често инсталиране и деинсталиране неименуемо води до омазване на системата. Освен ако си ползвал имидж файл. Дано е така.

Тежестта на програмата се усеща вярно е. Но тази тежест моя комп не я усеща дори. Всичко се върти около настройките.

Защо го твърдя? Ами защото ето ти един шот :

Публикувано изображение

Как ти се струва? На една физическа машини с пусната виртуална машина и на двете Касперски Интернет Секурити 2010 :)

Всичко се корени в настройките и като жокер ще дам - в Проактивната защита има опция за текущо проверяване(сканиране) за скрити процеси. Интервала е зададен по подразбиране - 20 минутино какво пречи да се промени например на 60 или повече?

3. Слаба евристика на програмата. И отново- колкото и да са подобрили този свой недостатък, програмата е слаба откъм евристично засичане и разчита предимно на дефиниции

Как аджеба я провери тази евристика? HIPS е напълно достатъчен при непознати заплахи. Още повече,че има доста възможности за настройка.Защита на потребителски папки и файлове,определени ключове или група в регистрите...Дори аз който ползвам програмата непрекъснато намирам все нови и нови неща. Ти как успя за няколко дни или часове.

Предимствата на програмата са:

1. Много добър HIPS, отличен контрол над вътрешните процеси в компютъра

Който се базира на два момента - ти знаеш ли какви?

2) Классическая HIPS («Фильтрация активности»), объединенная с брандмауэром («Сетевой экран»), и экспертная HIPS («Проактивная защита»);

Класически и експертен ХИПС също така във версия 2010 присъства модула на Sandboxie и приложенията могат да се стартират в изолирана среда.

Накрая ще попитам продуктите на Есет(които ти хвалиш непрекъснато) защитават ли регистрите? НЕ !

Обратимся теперь к рассмотрению потенциально атакуемых объектов операционной системы и завершим тем самым список возможных векторов для атаки.

1) Файлы и папки. Чаще других для размещения вредоносных объектов используются следующие адреса:

а) корень диска (C:\, D:\ и т.п.);

б) папки пользовательских профилей (C:\Documents and Settings\ для Windows XP и C:\Users\ для Windows Vista);

в) папка операционной системы (C:\WINDOWS\) и некоторые вложенные в нее каталоги (C:\WINDOWS\system\, C:\WINDOWS\system32\, C:\WINDOWS\system32\ drivers\ и т.п.).

Входными воротами для инфекции могут являться папки, открытые для доступа извне (shared folders, на жаргоне называемые «расшаренными»). Папки с общим доступом позволяют нескольким компьютерам, объединенным в сеть, работать с одним и тем же ресурсом; вследствие этого, к примеру, в них может автоматически загружаться вредоносное ПО с других компьютеров.

2) Реестр. Системный реестр – база данных, предназначенная для хранения параметров программ и компонентов операционной системы; просмотр и редактирование реестра могут производиться встроенным редактором реестра Windows (C:\WINDOWS\regedit.exe) или сторонними программами.

Приятен ден :wub:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Този тест е само за HIPS програми,но ако не ползвате такива може да тестватесамозащитата на ползваните от вас антивирусни програми.

http://www.testmypcsecurity.com/securitytests/kill.html

При мене Аваст беше успешно нокаутирана от този тест.

Притеснява ме че блокера му не гъкна след като стартирахфайла,ни вопъл ни стон вероятно е Чешки Комсомолец   :angry:

След като рестартирах ОС Аваст пак е на линия :)  

Предвижданията са ми че само Касперски няма да угасне оттози тест,но знае ли човек.

https://www.virustotal.com/ru/analisis/86fe093abb8fc4f72675d22241e10a83391a43cea9fc004f0ca765beb8fbe4b3-1262858666 Правилно е да предупредиш съфорумците - файлът е съмнителен според 8 програми! Реагират някои от най-ловящите. Поздрави

Този тест е само за HIPS програми,но ако не ползвате такива може да тестватесамозащитата на ползваните от вас антивирусни програми.

http://www.testmypcs...tests/kill.html

...............

Публикувано изображение

:)

Публикувано изображение

a2 също - win32 trojanь

те доста тестове са така

http://www.testmypcsecurity.com/securitytests/kill.html

Предвижданията са ми че само Касперски няма да угасне оттози тест,но знае ли човек.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не разбрах какво трябваше да стане. Поне казвай какъв трябва да бъде крайният резултат.

Ако трябваше да угасне KIS не угасна.

Понеже ВСЕ Касперски ти е на устата ще ти отговоря.

Винаги ще ми е на устата и ще е под прицел, докато не слезе от твоята уста!

Кои са тези програми?

- MBAM, SAS присъстват в ДОВЕРЕНИТЕ приложения

Точно SAS, Касапа моментално поиска да делна, за да продължи инсталацията! Точка по въпроса!

И като заключение искам да попитам, на какво основание коментираш мои лични впечатления и усещания за работа на една програма? Нима аз, кота обикновен потребител, нямам право на лични впечатления! Подчертавам, че това са впечатления и създадено лично мнение, а не твърдение! Първан може да има други впечатления, Драган- трети...и т.н...всички ли ще коментираш? Или първосигнално- като видиш приказка за Касапа, моментално получаваш спазми в хипоталамуса? Публикувано изображение

при мен kis2010 не реагира и позволи изтеглянето спокойно,защо така

Редактирано от stivandim (преглед на промените)

Винаги ще ми е на устата и ще е под прицел, докато не слезе от твоята уста!

Това вече си е първосигнално или болезнено от твоя страна.Може би като видиш подписа ми и позеленяваш...

Точно SAS, Касапа моментално поиска да делна, за да продължи инсталацията! Точка по въпроса!

И не си ли зададе въпроса Защо имаше съобщение на Проактивната защита? Може би заради някой драйверче. :speak:

И като заключение искам да попитам, на какво основание коментираш мои лични впечатления и усещания за работа на една програма? Нима аз, кота обикновен потребител, нямам право на лични впечатления! Подчертавам, че това са впечатления и създадено лично мнение, а не твърдение! Първан може да има други впечатления, Драган- трети...и т.н...всички ли ще коментираш?

Коментирам твои впечатления именно защото считам,че са повърхности,правиш си някакви тестове без елементарни познания особенно за Касперски. Мене да си ме виждал да коментирам BitDefender?

Не го коментирам защото не го познавам в достатъчна степен.

Като заключение - всеки има право на мнение. Аз уважавам мнението на хората за разлика от тебе.

Сега да взема и аз да напиша с големи червени букви НОД ми е пред очите и ще му разкатая фамилията :mad:

Не в първи - в детската градина трябва да се върнеш.

при мен kis2010 не реагира и позволи изтеглянето спокойно,защо така

Тества се HIPS не автивируса.

Такива файлове е нормално да се засичат от продуктите за сигурност като вредоносни.

При проверка при мене КИС 2010 също не го засече затова пък HIPS-а не го допусна.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Не в първи - в детската градина трябва да се върнеш.

Коментирайки мои изказвания, ти директно се пренасяш в група 1 на детските ясли

........

п.п. Като играчка с пружина си ми! Много лесно мога да ти я навия и да те активирам по всяко време....но ти не го усещаш! Публикувано изображение

Редактирано от engineer (преглед на промените)

при мен  kis2010 не реагира и  позволи изтеглянето спокойно,защо така

Rootkit Unhooker е обяснил по-горе

Стартирах KiLL.zip на компютъра със Symantec EP 11. Кликнах "protect" - резултат "failed" и "Deprotect" - резултат пак "failed". Няма вредоносен код - в случая творението се пробва да лъже когото може да излъже. Авторите на някои програми вероятно затова дори чак до дефиниции са стигнали в преценките си. Провеждането на този псевдотест е непрепоръчително! Поздрави

Ако форума предлага титла "Ясновидец" под аватара предлагам на теб да я дадат :speak:Не че имам нещо против касперски,за мен касперски е една чудесна

програма която неправилно се оценява от аналитика на форума.Поздрави

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

http://4storing.com/76i0og/b0dbf1e80d039181d9cdb1de6376fa31.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/ae5024bb21420520762ee6784113d8ecaef1d51049fe26d4b16b364466805d82-1262863115 Това вирус ли е според Вас или не е вирус? И що за заплаха е, ако не е вирус - реагират 33 програми заедно и с a-squared. Поздрави

С този инструмент по никакъв начин не успях да съборя процеса avguard.exe на безплатната Авира.

Коментирам твои впечатления именно защото считам,че са повърхности,правиш си някакви тестове без елементарни познания особенно за Касперски. Мене да си ме виждал да коментирам BitDefender? 

Не го коментирам защото не го познавам в достатъчна степен.

Като заключение - всеки има право на мнение. Аз уважавам мнението на хората за разлика от тебе.

Тества се HIPS не автивируса. 

Такива файлове е нормално да се засичат от продуктите за сигурност като вредоносни.

При проверка при мене КИС 2010 също не го засече затова пък HIPS-а  не го допусна.

Преди година имаше много против ползващите HIPS,но след като му присъдиха и наКасперски друга песен запя.Коментираше какво може и какво не може HIPS-а ( без да си запознат с принципа му назащита ) бездоказателства + обвинения за спам.Сега същото се случва и с engineer-а.

Нали си имаш антивирусна с проактивна защита която е достатъчна,защо разчиташ на HIPS-а на Касперски ?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.