Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Самостоятелни видео тестове (Solo video tests) на програми в защита-част2

Featured Replies

Хора не карайте ами си сверете настройките на Касперски!!! Поздрави!!!

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 94,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• https://www.virustotal.com/analisis/dfa7fd9b15d7e2ad335e85d3d1011dc1ccc90ee55f7c217e68673330ffe10cb2-1267521124 ...офтопик...

• Евала!!!

• Понеже си човек,който се занимава със статистика,би трябвало да ти е ясно,че на базата само на шест адреса да правиш изводи за стотици и хиляди/минимум/,е меко казано смешно.Да правиш изводи за зловре

Публикувани изображения

Защо снимките при теста на тези две програми показват,че все още тече сканиране?

Защото бяха първите програми, които тествах и правих снимката както ми дойде! След това реших да правя снимки в края на сканирането. Що, какъв е проблема, какво значение има кога е превена снимката? или пак съзря някаква конспирация?

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Никси ,прати му твоя файл с настроиките и нека да ги зареди ако иска и тогава да пише, че така ще спорите до утре!

Никси ,прати му твоя файл с настроиките и нека да ги зареди ако иска и тогава да пише, че така ще спорите до утре!

Тук няма настройки! Всичко е по подразбиране! Тоя болен човек си мисли, че пак има "нещо"....ами какво да направя, като Касапа тежи! Факт е!

Тук няма настройки! Всичко е по подразбиране! Тоя болен човек си мисли, че пак има "нещо"....ами какво да направя, като Касапа тежи! Факт е!

Инжинере, чакай сега с настройки по подразбирана например Авирата е гола вода. Тука нали не спорите за тежестта а затова, дали касперски е хванал при момента на свалянето архива и го е блокирал или не. хубавото е че сте тествали с един и същи браузер!

Инжинере, чакай сега с настройки по подразбирана например Авирата е гола вода. Тука нали не спорите за тежестта а затова, дали касперски е хванал при момента на свалянето архива и го е блокирал или не. хубавото е че сте тествали с един и същи браузер!

Въпроса на горе-споменатият човек, беше във връзка с теста за "тежестта". Въпросът за този архив няма нищо общо с теста, който правих. Виждам, че май кашата стана голяма. Теста си е факт! Дали някой е съгласен с него- не ме интересува, а дали му харесва- няма никакво значение! Въпроса с архива и това на кого, кога му е реагирала програмата- за мен е приключен!

Инженере защо е нужно постоянно да обиждаш хората,и да повтаряш ЗА СТОТЕН ПЪТ колко тежали касперски и нортън,еми тежат прасета са и двете :)

Какво ми пука колко бензин ще изгори кончето щом шкодата ще ми диша праха :bedtime2:

Инженере защо е нужно постоянно да обиждаш хората,и да повтаряш ЗА СТОТЕН ПЪТ колко тежали касперски и нортън,еми тежат прасета са и двете :)

Какво ми пука колко бензин ще изгори кончето щом шкодата ще ми диша праха :bedtime2:

Нищо не повтарям! Отговорите са ми продиктувани от един единствен човек, който е толкова болен (в буквалният смисъл) на темата Каспрески (едва ли самият Евгений е толкова пристратен към програмата си), че всяка по-критична реплика по отношение на програмата, придизвиква в него нервни конвулсии и параноични спазми на хипоталамуса!

Нищо не повтарям! Отговорите са ми продиктувани от един единствен човек, който е толкова болен (в буквалният смисъл) на темата Каспрески (едва ли самият Евгений е толкова пристратен към програмата си), че всяка по-критична реплика по отношение на програмата, придизвиква в него нервни конвулсии и параноични спазми на хипоталамуса!

И защо заекваш като пишеш за моите болести здрави ми инженере? Нерви ли те прихващат? Това си е направо за изследване. Питам за обикновенни неща,които ми правят впечатление и тебе все нещо те прихваща :eek: Критиките са ти необосновани,изсмукани от пръстите. Нищо не пречи да направя същото и да подхвана една от любимките ти ;) Няма да го сторя защото държа на обещанието си да съм обективен.

Касперски тежи повече от Авира или НОД,повече тежи и от Нортон но това прави ли го по лоша програма? Видя се в тестовете къде е - в челната тройка това е напълно достатъчно.

Къде е НОД според резултатите на AV компания за 2009 - след Касперски ФАКТ!

В тестовете правени тука къде е Касперски и къде е НОД пак е едни гърди напред.Евристика или дефиниции няма значение важен е крайният резултат. И спри да коментираш програма,която не ти е позната.Особенно пък Касперски.

За настройките - елементарно е и ги има в началото на всяка тема.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Engineer обвинява другите затова,което той самия прави,а именно,че се вкопчил в НОД 32 като удавник за сламка.В края на краищата,ако НОД 32 беше наистина толкова добър колкото той твърди,всички щяхме да си го купим.Защо да лъжем при положение ние ще имаме полза от това.А Engineer-a се държи доста грубо с всички инакомислещи.Поздрави :D

Редактирано от Сергей Фьодоров (преглед на промените)

Engineer-a се държи доста грубо с всички инакомислещи.....

.....както грубо се държи никси с всички нехаресващи касапа! Каквото почукало.....

В тестовете правени тука къде е Касперски и къде е НОД пак е едни гърди напред.

Точно обратното! Именно тук, в тестовете "наживо" от темата за "Подпомагането...." НОД се представа по-добре! И НОД е по-добре именно защото тук се тестват основно нови вируси, на които Касапа, ако няма дефиниция мълчи (то ако има няма да е нов вирус), докато НОД успешно лови и новото! Точно това е огромната разлика между НОД и Касапа!

Не ме карай да загубя 4-5 дни и да извадя цялостна статистика на резултатите от сканирането във Вирус тотал, за да ти докажа, че грешиш и окончателно да ти натрия носа!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

.....както грубо се държи никси с всички нехаресващи касапа! Каквото почукало.....

Хайде да намалиме всички заедно спама, моля... Никога досега не съм бил фен на Касперски или Нод 32 и защо да не са ми интересни - просто нека оценяваме качественото! То, че идеално няма е ясно... Поздрави

Точно обратното! Именно тук, в тестовете "наживо" от темата за "Подпомагането...." НОД се представа по-добре! И НОД е по-добре именно защото тук се тестват основно нови вируси, на които Касапа, ако няма дефиниция мълчи (то ако има няма да е нов вирус), докато НОД успешно лови и новото! Точно това е огромната разлика между НОД и Касапа!

Не ме карай да загубя 4-5 дни и да извадя цялостна статистика на резултатите от сканирането във Вирус тотал, за да ти докажа, че грешиш и окончателно да ти натрия носа!

Въпроси:

-Все още ли вярваме 100% на VIRUS TOTAL? Доста пъти сме били свидетели на фрапиращи несъответствия.

-Специално за Касперски версията коя е там? От версия 7.0.0.125 до сега 9.0.0.736 има толкова промени във евристиката...

-За какви файлове става въпрос - кракове и кейгени няма да засича естествено - това си е отговорност на ползващите нелегален софтуер и откъде накъде пък някой трябва да ни пази от самите нас?

Не се притеснявай...не само ти знаеш (както си го мислиш)...успях да го излъжа, само и само да го включа в теста за "влиянието върху компютъра"....става въпрос за КИС2010, защото, както вече казах за КАВ всичките ми лицензи ги дава изтекли, а пробната версия също ми я дава изтекла. Излъгването стана така:

1. Махнах комодото

2. Инсталирах КИС, но с "настройки по избор", като му делнах от исталацията "сетевите екрани" за да НЕ се счепка после със стената на Комодо. По време на инсталацията 100 годишният Дефанс Хипс беше изключен

3. Инсталирах Комодото...и никакъв проблем. Всичко това стана в събота вечерта.

Проблема с КИС се появи вчера вечерта /в неделя/.

И какво направи добави три HIPS ;) Comodo,DefenseWall,KIS 2010 Естествено,че ще имаш проблем при такъв вариант,остава и теста за скоростта да си направил с тази комбинация. :speak:

За настройките относно съвместимостта и скоростта на сканиране имаш поне три опции,които са изключени по подразбиране. При сканиране за пръв път Касперски сканира подробно всички файлове но при сложени отметки за оптимизация на сканирането проверява само променените и нови файлове. Същото прави и NORTON доколкото знам.

Мисля,че не е зле да го направиш но гледай да няма обратен ефект

Ето ти и едно интересно четиво- http://habrahabr.ru/blogs/virus/77587/

Вирус Тотал на когото вярваме - http://www.virustotal.com/ru/analisis/76fd945ca5fd8ebdf11536686a6234eaeb475a996260ea62da41099d647e16d6-1260222900

Според мене нашият спор е изчерпан и не виждам изобщо смисъл да се продължава.

Моето мнение го казах,ти държиш на твоето пожелавам ти УСПЕХ ...и по кротко с класификациите относно болестите :down:

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Къде е НОД според резултатите на AV компания за 2009 - след Касперски ФАКТ!

Опааа....и от кога започна да вярващ на AV-Comparatives? От както за първи път от "100 години" Касапа изпреварва "с микрони" НОД? Вярваме когато ни изнася май.... :speak:

Наистина "спора" с теб навлезе в "трета глуха" и не виждам и аз смисъл да продължава....

http://4storing.com/g1jybe/98022760e158c3bd1bc2114a1bd45207.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/a5768d7c46450326346e6458681b04686e3df64040820029a90507bc082f558c-1262679156 Rising,Comodo,Dr WEB тук с дефиниция са изпреварили толкова програми - ще пробва ли някой примерно с Нод 32? Тествайте си програмите и изпращайте файла. Поздрави

Rising,Comodo,Dr WEB тук с дефиниция са изпреварили толкова програми.......

Тоя смешен лъв, един път на 1000 ще се обади и ти ще ни проглушиш ушите.... голям праз!

http://4storing.com/g1jybe/98022760e158c3bd1bc2114a1bd45207.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/a5768d7c46450326346e6458681b04686e3df64040820029a90507bc082f558c-1262679156 Rising,Comodo,Dr WEB тук с дефиниция са изпреварили толкова програми - ще пробва ли някой примерно с Нод 32? Тествайте си програмите и изпращайте файла. Поздрави

Към момента Нод-а не го засича.

Към момента Нод-а не го засича.

Благодаря. Ето нещо за ползващите Нод 32 заедно с DefenseWall http://4storing.com/k0ed1q/7f56016da25de2da52f317e6be64299a.html https://www.virustotal.com/ru/analisis/0db6aaa707cbb02aa2554459a1b7c8c58b12ae9a5c8506259941b8ce6cbce331-1262680696 Ще тестват ли? Поздрави

А кое е оригиналното разширение на този файл?.exe .bat .txt

А кое е оригиналното разширение на този файл?.exe .bat .txt

На служебния компютър се въздържам от разархивирания и директни експерименти - чак толкова луд не съм. Също така - незабавно изтривам файловете -вече липсват при мен. Не мога да отговоря. Поздрави

На служебния компютър се въздържам от разархивирания и директни експерименти - чак толкова луд не съм. Също така - незабавно изтривам файловете -вече липсват при мен. Не мога да отговоря.  Поздрави

Защо се страхуваш нали те защитава Symantec EP 11 с най-добрата проактивназащита ?  

Защо се страхуваш нали те защитава Symantec EP 11 с най-добрата проактивназащита ?  

После да ми се сърдят колегите системни специалисти ли - ако се инфектира служебната мрежа!? А работодателят как би реагирал се сещаш. Мястото на експериментите е у дома. Колко му е SEP 11 и там да го инсталирам - но дали ще ми е по-интересно с еднакви програми - едва ли... Поздрави

После да ми се сърдят колегите системни специалисти ли - ако се инфектира служебната мрежа!? А работодателят как би реагирал се сещаш. Мястото на експериментите е у дома. Колко му е SEP 11 и там да го инсталирам - но дали ще ми е по-интересно с еднакви програми - едва ли... Поздрави

Аз изобщо се учудвам, че на работното място имаш възможност и достъп до боравене с архиви и сваляне на произволни неща от нета! Значи администратора ви не си гледа както трябва работата! ;) При нас е блокирано свалянето и прикачването на каквито и да било файлове от типа- exe, zip, rar. Също така е изключено USB-то, т.е. не може да се ползва и флашка....както виждаш- доста превантивни мерки, които и без антивирус защитават мрежата. Антивирусната на сървава е Аваст, а на останалите компютри- АВГ- фрий.

"Значи администратора ви не си гледа както трябва работата!" Крайно погрешен извод. Админите са фенове на Symantec. Напълно достатъчно е ползване на акаунти с ограничени права. Не са необходими подобни драконовски ограничения! А и как бих осъществявал чрез Интернет служебно необходими неща - ползване на закони, наредби,заявки, служебни кореспонденции и т. н. Тоталното блокиране е глупаво и ми изглежда като остатък от социалистическото ни минало. Поздрави

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.