Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Замръзване на PC

Featured Replies

• Автор
Ето резултата от замерването на батерията.
  • Отговори 73
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

По старите дъна на Асрок са с хлабави сата портове.Смени кабела на хардиска с по качествен, направи тест на рам паметта.

• Само мен ме няма тук ... защо не пуснеш един Memtest86 !

• Май паметта е наред Ако компа ти дава сини екрани , 'записвай' ги и ги покажи. Я пробвай START > RUN > VERIFIER > Create standart set. > Automatically select unsigned drivers . Ако

батерията е добре. и от сега да знаеш - компютър не замръзва от батерия - или от видеокарта, харддиск, софтуер или дефектно устройство - виждал съм за замръзва от ланкарта обаче веднага като влезе в windows и почне да я детектва (докато нямаше драйвер за нея не замръзваше - чак като го инсталирах). А също и от гадно захранване... каква е видокартата и колко градуса държи?

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Ами видеокартата е Ati Radeon 9600 128MB, но в момента не съм в нас и по-късно ще дам информация относно градусите й.

Ами видеокартата е Ati Radeon 9600 128MB, но в момента не съм в нас и по-късно ще дам информация относно градусите й.

по добре направо пусни компа със свален капак и гледай върти ли се перката... и колко бързо се върти, шото съм виждал перки дето се въртят с 300-500 а това е много малко за перка 40мм

• Автор

по добре направо пусни компа със свален капак и гледай върти ли се перката... и колко бързо се върти, шото съм виждал перки дето се въртят с 300-500 а това е много малко за перка 40мм

Върти се, дори и след забиване продължава да се върти. Иначе не знам дали се върти бързо или бавно, защото не съм запознат с това, какво е нормалното въртене. Ако има някоя програма с която може да се разбере това, казвайте.

Имаш ли инсталиран FlexType ?От него съм виждал как замръзва.

Няма ли други мнения, относно това, какъв е проблема ?

пускаш компа с отворен капак, като забие пипаш радиатора на видеото и ако се опариш работата не е добре... същото направи и радиатора на чипсета...

пробвай и с почистване на контактите на видеокартата:

http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html#clean

ама според мен най важното е да си с качествено захранване - фортрон 300-350 вата като за минимум...

още нещо като замръзне компа и рестартираш диска чува ли се да развърта на ново - ако е така проблема може или да е в него или кабел към него или в захранването...

• Автор

пускаш компа с отворен капак, като забие пипаш радиатора на видеото и ако се опариш работата не е добре... същото направи и радиатора на чипсета...

пробвай и с почистване на контактите на видеокартата:

http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html#clean

ама според мен най важното е да си с качествено захранване - фортрон 300-350 вата като за минимум...

още нещо като замръзне компа и рестартираш диска чува ли се да развърта на ново - ако е така проблема може или да е в него или кабел към него или в захранването...

Днес заби отново. Нито радиатора на видеото пареше, нито на чипсета...

Харда след рестарта продължава да си върти така, както и по време на замръзването.

Редактирано от tNDrRr (преглед на промените)

На мен (и не само на мен) ми забиваше от AVAST!, не е зле да кажеш какво имаш инсталирано на РС-то.

• Автор

На мен (и не само на мен) ми забиваше от AVAST!, не е зле да кажеш какво имаш инсталирано на РС-то.

Заповядайте :)

Какво си оптимизирал със advanced system care? Ако пазиш бекъп  възстанови го поне за проба.Ако наистина не е захранването,то ще е някаква"оптимизация".

Виж паметта на колко мхз ти работи, имал съм същия проблем с рам на която пише 800 мхз, а на толко забиваше по същия начин. Екрана замръзва и само рестарт оправя. Според мен батерията ти е нулирала биоса, и след това паметта ти работи на различна честота. Моята на 667 мхз работеше без никакви проблеми.

п.с. А на умниците дето казват, че не замръзва от рам памет мога само да им се :rolleyes:

Според мен вероятността да е дъното е голяма. Кондензаторите може да не са толкова оляти, както на онази картинка и пак да са се поразсъхнали вече. Като гледам това дъно е поне на 6 години - китайския човек не е предвидил толкова дълго да се ползва. На тази преклонна компютърна възраст тези проблеми са нормални. :rolleyes:

• Автор

1. Ами аз пускам програмата да сканира и каквито проблеми открие й задавам да ги поправи. Иначе бекъп не пазя, а и ме съмнява да е от нея, тъй, като след преинсталация на прозореца и без да съм оптимизирал с въпросната програма, пак се е случвало да замръзва.

2. Сега погледнах в биоса и мегахерците, които пишеше за рам паметта бяха 133mhZ (ако естествено съм гледал правилното нещо).

На старият компютър имах повреден РАМ модул. Той забиваше по подобен начин. Бях го купил втора употреба от едни познати, които продават компютри. Ама, късмет какво да се прави. Смених паметта и оттогава нямаше проблем.

• Автор

На старият компютър имах повреден РАМ модул. Той забиваше по подобен начин. Бях го купил втора употреба от едни познати, които продават компютри. Ама, късмет какво да се прави. Смених паметта и оттогава нямаше проблем.

Демек трябва да махам един по един модулите докато спре да замръзва. (естествено, ако изобщо проблема е в рам паметта)

Редактирано от tNDrRr (преглед на промените)

Ами, аз имаx само един модул тогава ( 1999 г. беше). Fonetikata na FlexType pak mi se batisva ne6to i 6te go iztria nai-nakraia.

A otnosno pametta, pri men se polu4ava6e slednoto:

- Puskam PC-to, puskam niakakav film isled 15 minuti zabiva.

- Restartiram go, pak puskam filma i sled 5 minuti zabiva.

- Treti restart. Zarejda Win i malko sled tova zabiva.

Smenih pametta i se opravi.

Извинявам се за латиницата, ама пиша бавно на FlexType-BDS. sad.gif

Съвети много, но кой е правилният! Добре е, че има хора, които са съпричастни към чуждото страдание! Моят съвет е да се допиташ до специалист, а не сам да експериментираш. Сервиз е точното място. УСпех!

Само мен ме няма тук ... защо не пуснеш един Memtest86 !

• Автор

Само мен ме няма тук ... защо не пуснеш един Memtest86 !

Ето няколко снимки от теста, обаче не го оставих да завърши докрай, тъй, като ми трябваше pc-то. Най-вероятно утре сутринта ще го пусна наново и ще го оставя да завърши целия тест.

bc930be3c7aee1c8.JPG 095bb276df964d7e.JPG 2bc62a3ca41a53b4.JPG c1544e31ea39e8fa.JPG 832bb664fdcb65c5.JPG

Май паметта е наред :D Ако компа ти дава сини екрани , 'записвай' ги и ги покажи.

Я пробвай START > RUN > VERIFIER > Create standart set. > Automatically select unsigned drivers .

Ако имаш възможност , тествай комфигурацията с др. захранване . Пробвай ако може и с др. хард . Прегледай си кабелите (всички).

мемтест става за всичко друго но не и за тестване на паметта... един от най ненадеждните тестове. освен това компючтър от рам НЕ замръзва. никой не може да ти помогне тука. купи си качествено захранване и тогава продължавай да търсиш проблема. когато има много неща в които може да е - няма как да разбереш в кое от тях е... трябва да ги елиминираш 1 по 1 като почнеш от основата - захранването. качественото захранване никога не е излишно.

http://store2.data.bg/professor/HTML/snm/snm.html виж тука как да си тестваш компютъра.

• Автор

Май паметта е наред :whist: Ако компа ти дава сини екрани , 'записвай' ги и ги покажи.

Я пробвай START > RUN > VERIFIER > Create standart set. > Automatically select unsigned drivers .

Ако имаш възможност , тествай комфигурацията с др. захранване . Пробвай ако може и с др. хард . Прегледай си кабелите (всички).

В момента нямам възможност да сложа друго захранване, но след малко ще сложа друг хард да видя с него какво ще бъде положението. А на кабелите, какво по-точно трябва да им гледам ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.