Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Замръзване на PC

Featured Replies

Да са добре закрепени , особено тези за ХДД... (като съвет) > направи си план от къде да започнеш и какарай по него...

Нали знаеш , че опцията СЕРВИЗ винаги я има :ph34r:

• Отговори 73
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

По старите дъна на Асрок са с хлабави сата портове.Смени кабела на хардиска с по качествен, направи тест на рам паметта.

• Само мен ме няма тук ... защо не пуснеш един Memtest86 !

• Май паметта е наред Ако компа ти дава сини екрани , 'записвай' ги и ги покажи. Я пробвай START > RUN > VERIFIER > Create standart set. > Automatically select unsigned drivers . Ако

• Автор

Вчера смених харда, но преди малко пак замръзна и си сложих пак стария. Явно не е от харда. Както и да е, спирам да се занимавам с тая кошница, защото много ме нерви напоследък, а и до 1-2 месеца ще лети в най-близкия контейнер.

Малко извън темата: Да ви помоля да ми предложите някакво XP SP2, ако може да е "чист", без ъпдейти. Благодаря предварително.

Редактирано от tNDrRr (преглед на промените)

наи вероятно проблема ти софтоерен като ти гледам програмите които си инсталирал има два вариянта  за конфликт между тях.

1. опера и мозила-  операта често замръзва, задаи си мозилата да ти е браузър по подразбиране, не стартираи торен клиента на операта заедно с м-торента

2.разкараи спаи детектора  щото имаш такъв в нод32, не пускаи дълбочинното сканиране на нод-а,щото влиза в конфликт с тим виюра.

втория вариянт е по вероятен. нод-а си прави переодични сканирания което ме навежда на този вариянт.

даи скрин на msconfig-а 

• Автор

Преди 3 дена преинсталирах и си сложих Home Edition. Реших да не инсталирам Нод и сложих AVG. Не съм инсталирал Spyware doctor-a и Advanced SystemCare-a. Да не дърпам дявола за опашката, но засега не ми е замръзвал. Иначе ето скрийн от msconfig: (предполагам, че искаш скрийн на стартиращите се програми и процеси)

ПП: Аз днес реших да го похваля, а то преди малко заби...

• Автор

а това - USB Video driver - за какво служи?

Ами не знам..., но след преинсталацията го няма :wors:

• 3 седмици по-късно...

Пич и аз имах същия проблем вичко замръзва и немога да правя нищо.Същите симптоми : видеото не е горещо , процесора не е натоварен нито грее . Днес реших да пробвам като извадя едната плочка рам защото съм с 512х512 и няма никакви проблеми реснах и БИОС-а и за са не е замръзнало.Преди това като изках да копирам едни снимки от телефона 3 пъти замръзна а сега без проблеми се справя.Незнам при теб дали тва е проблема , но съм пускал и тестове за харда и видеото всичко е нормално.Ако си с 2 плочки махни едната , ако си с една купи си нова или намери от някои и пробвай :eek: УСПЕХ

• Автор

Пич и аз имах същия проблем вичко замръзва и немога да правя нищо.Същите симптоми : видеото не е горещо , процесора не е натоварен нито грее . Днес реших да пробвам като извадя едната плочка рам защото съм с 512х512 и няма никакви проблеми реснах и БИОС-а и за са не е замръзнало.Преди това като изках да копирам едни снимки от телефона 3 пъти замръзна а сега без проблеми се справя.Незнам при теб дали тва е проблема , но съм пускал и тестове за харда и видеото всичко е нормално.Ако си с 2 плочки махни едната , ако си с една купи си нова или намери от някои и пробвай :yanim: УСПЕХ

Аз съм с 4 плочки по 256, но хората, които писаха в темата, казаха, че от рам не замръзва.

• 2 седмици по-късно...

здравейте и моя компютър забива от време на време

момиче съм и много много не разбирам,но след като почетох доста тук ми се струва че май е от захранването,но все пак не съм сигурна

и още нещо,ако е наистина от захранването идва и един др проблем:на ac power съм почти през цялото време,но сега батерията ми е 95% и като сложа пак на захранване не ми я зарежда а ми пише променлив ток

та,ето малко инфо..

компа е на 7 месеца

HP

Pentium® Dual-Core CPU

T4200 @ 2.00GHz

2.00GHz, 2.99GB of RAM

BIOS

Hewlett-Packard

68PZD Ver. F.09

12/15/2008

2048 KB

Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM

Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS, Smart Battery

DMI, ACPI

PCI, PCMCIA, USB

захранване

текущ източник - променлив ток

презареждаема Li-Ion

фабричен капацитет - 59126 mWh

текущ капацитет 56203 mWh (95 %) (не ми зарежда до 100 а се появява контакта за AC power)

напрежение 16380 mV

ниво на износване 0 %

датчик

тип SMSC EMCT03 (SMBus 4Ch)

сензор за граф.процесор - Diode (ATI-Diode)

дънна... 51 °C (124 °F)

процесор 59 °C (138 °F)

1. CPU 54 °C (129 °F)

1. CPU 56 °C (133 °F)

диод на граф.процесор 57 °C (135 °F)

WDC WD3200BEVT-60ZCT1 39 °C (102 °F)

стойности на напрежението

ядро на проц 1.10 V

от тези работи копче не разбирам,както и дали са ми нормални температурите

по ппринцип сега нищо не правя за тва са ми ниски иначе обикн са около 70 и кат дигне 90 се поспирам малко,колко е нормално за този комп

благодаря и се извинявам че някои от въпросите може би не са си на мястото в тази тема

ааа xp professional,2002,service pack 3

ами сиг го претоварвам понякога,не виждам с какво

не е чистен и не знам как,ама ако трябва могат ли в сервиз да го направят

а да ми кажете нещо за захранването че там ми е май проблема тва с променивия ток и някъде във форума пишеше мин 3.3 а аз не виждам такова нещо

ами от август-септември не сам сиг точно коя дата ама там някъде

Той трябва и да си е в гаранция.Занеси им го и кажи , че ти прави проблеми , обясни им всичко подробно , помоли да го почистят и дано всичко се оправи!

Здравейте преди 1-2 седмици благодарение на вас си инсталирах с големи мъки Windows XP като трябваше да дигна волтажа на РАМА на 1.65V. Днес имам сходен проблем като на "tNDrRr". Както работя и замръзва. Дигнах волтажа до 1.725V и вече много рядко замръзва. Как да ги наглася тези волтажи, че ме е страх да не изгоря нещо.

РАМА в момента е на 1.725, а процесора на 1.4 след като беше 1.25. Само знам, че се влияе от волтажа.

Информация за компютъра ТУК

Редактирано от GERMANY (преглед на промените)

Здравейте преди 1-2 седмици благодарение на вас си инсталирах с големи мъки Windows XP като трябваше да дигна волтажа на РАМА на 1.65V. Днес имам сходен проблем като на "tNDrRr". Както работя и замръзва. Дигнах волтажа до 1.725V и вече много рядко замръзва. Как да ги наглася тези волтажи, че ме е страх да не изгоря нещо.

РАМА в момента е на 1.725, а процесора на 1.4 след като беше 1.25. Само знам, че се влияе от волтажа.

Информация за компютъра ТУК

А захранването какво е, възможно е всичко да идва от него.

Клоквал ли си? Ако не си, задай в BIOS - Load optimal defaults. След което с програма от сорта на everest, провери какви са ти напреженията и температурите на процесора и паметта.

• Автор

Аз да не казвам голяма дума, но от 3 седмици някъде, компа не е замръзвал, а нищо не съм бутал след последното зацепване и същите приложения си позлвам. :P Много е странна тази щайга... Скоро време обаче, ще излезе от употреба.

...Както работя и замръзва....

Същият проблем от два дена се чудим какво е, сменяме части, ОС, драйвери и в крайна сметка, колкото и трудно да го преглътнахме, се оказа видеото - пак 5750, но на Гигабайт. Предполагам не е хардуерен дефект, ами поредният некадърно написан драйвер на АТИ. Писна ми от политиката им "изкарване на продукт възможно най-бързо и драйвери след половин година".

Същият проблем от два дена се чудим какво е, сменяме части, ОС, драйвери и в крайна сметка, колкото и трудно да го преглътнахме, се оказа видеото - пак 5750, но на Гигабайт. Предполагам не е хардуерен дефект, ами поредният некадърно написан драйвер на АТИ. Писна ми от политиката им "изкарване на продукт възможно най-бързо и драйвери след половин година".

Но защо се влияе от волтажите? Или касмет.

Редактирано от GERMANY (преглед на промените)

От нестабилна РАМ не замръзва кошницата, ами бие грешки. Не ми се занимава да чета другата ти тема, но виждам, че хардът е старичък. Добре е да му пуснеш тест от производителя http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm#DFT - тук имаш имидж за ЦД.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.