Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не се стартира Х-а!

Featured Replies

Странно, в изхода от "sudo update-grub" се вижда "Found kernel: /boot/vmlinuz-2.6.31-17-generic" и "Updating /boot/grub/menu.lst ... done", но в menu.lst не се виждат. Чудя са дали "lsb_release -a" ще покаже "Ubuntu 9.10"?

Може да опиташ ръчно да добавиш ред за стартиране на 2.6.31-17-generic ядрото. Просто се копира групата редове за Ubuntu 9.04 и на реда с kernel "vmlinuz-2.6.28-11-generic" се замества с "vmlinuz-2.6.31-17-generic", а на реда с initrd "initrd.img-2.6.28-11-generic" се замества с "initrd.img-2.6.31-17-generic". Би трябвало в края да се получи нещо такова:

title		Test - Ubuntu 9.10, kernel 2.6.31-17-generic
uuid		e21c468a-5a2d-485f-a825-daff7a0f661b
kernel		/boot/vmlinuz-2.6.31-17-generic root=UUID=e21c468a-5a2d-485f-a825-daff7a0f661b ro quiet splash 
initrd		/boot/initrd.img-2.6.31-17-generic

Edit: Направо слагай файла на ALEXIAN. После ще му мислиш как да го черпиш :yanim: .

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Отговори 81
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Заповядай.

Сменяш името от menu.txt на menu.lst и го слагаш в /boot/grub

cp /home/user/Desktop/menu.txt /boot/grub/menu.lst
И ресваш с засилка.

Увеличил съм ти времето на зареждане от 10 на 15 сек. Преди да го замениш, поразгледай го. Явно след като не си зареждал от новите ядра, ще им слагаш и видео драйвъри.

Успех и ще чакам да светнеш след расването :yanim:

edit:

Странно, в изхода от "sudo update-grub" се вижда "Found kernel: /boot/vmlinuz-2.6.31-17-generic" и "Updating /boot/grub/menu.lst ... done", но в menu.lst не се виждат. Чудя са дали "lsb_release -a" ще покаже "Ubuntu 9.10"?

Явно нещо самият ъбдейт не е протекъл както трябва. Да не го караме да си прави експерименти, нека пробва сега какво ще се случи, но после ако му се човърка може да пробва

/etc/init.d/gdm stop
apt-get update && apt-get dist-upgrade
ще позачака малко без графична среда ама...

menu.txt

Редактирано от ALEXIAN (преглед на промените)

• Автор

Ето ме - светнах! Благодаря ти ALEXIAN! Може би и аз щях да се справя с редактирането, но оценям помощта ти. Сега би трябвало да съм с 2.6.31-17 или поне него избрах! Само ще си променя default системата вече да не е 4, а 8. До тук добре с ядрото, а сега какво да правя видеото - пак не ми намира налични драйвери в "Система - Администриране - Драйвери за хардуер" - ръчно ли ще трябва да ги слагам?

Естествено, че ще светнеш. Сега можеш да се фръцкаш с три ядра :) Явно след като тези тулове в убунту не ти откриват това което искаш, действаш по безапелационния начин - ръчно. Надявам се, че знаеш как се случват нещата. Мисля, че и тук някъде е писано, но все пак си направи бекъп на /etc/X11/xorg.conf. Само едно трябва да знаеш за груб. Сега ти е ок и е ясно, че си със старта версия. При евентуален ъбдейт до grub2 ако не направиш нещата както трябва, няма да запалиш въобще. За това още одеве те посъветвах да си приготвиш едно сд на 9.10 именно заради grub2. Това, че си със стария не значи, че е грешно, може да си го ползваш докато компютъра ти съществува, но трябва да го заключиш като пакет в синаптик за да няма изненади, но при изпълнение на apt-get dist-upgrade ще отидеш на grub2.

• Автор

Естествено, че ще светнеш. Сега можеш да се фръцкаш с три ядра :P

Я но трябва да го заключиш като пакет в синаптик за да няма изненади.

Това не ми е много ясно как трябва да стане! Сега започвам да се мъча с инсталирането на драйверите!

Това не ми е много ясно как трябва да стане! Сега започвам да се мъча с инсталирането на драйверите!

Най-лесно е през Synaptic, както е показано на снимката (тя е от Ubuntu 9.04):

Публикувано изображение

Намираш пакета с Grub (виж описанието на пакета в дясно) и от меню Package избираш Lock Version.

А за драйверите, няма ли да стане с едно "sudo apt-get install nvidia-glx-173" (Edit: Всъщност за GEForce 9500 трябва по-висока версия - 180,185...)? Преди това, погледни дали вече има нещо инсталирано от тях и го премахни, ако има.

/etc/init.d/gdm stop
cd /пътя/до/паката # където е NVIDIA-alabala.run
sh NVIDIA-alabala.run
Имаше някаква особеност на края при инсталирането където се отговаряше с ''No'' иначе на всякъде си с ''Yes''.

Като пишеш NVIDIA-alabala, не се мъчи да го пишеш цялото ти, а сле въвеждането на NVI натисни <TAB> за да си го допише сам.

edit:

http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us -> хващаш един и му казваш горните неща.

• Автор

Ами мисля, че успях да си инсталирам драйверите успешно! Сега обаче другият ми проблем е, че в Nvidia X Server Settings не ми разпознава явно ТВ-то и не ми дава като опция TwinView, примерно! А преди това си го бях направил! Ставам вече нагъл, но искам да ги оправя тези неща.

Ами мисля, че успях да си инсталирам драйверите успешно!

Има разлика между ''мисля'' и ''инсталиран е'', за това да няма грешки, изпълни :

$ cat /var/log/Xorg.0.log | grep -i driver
Трябва да има нещо подобно:
(II) NVIDIA dlloader X Driver  190.53  Tue Dec  8 19:16:02 PST 2009
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
Има ли го, значи си ок.

Сега обаче другият ми проблем е, че в Nvidia X Server Settings не ми разпознава явно ТВ-то и не ми дава като опция TwinView, примерно! А преди това си го бях направил! Ставам вече нагъл, но искам да ги оправя тези неща.

Преди време имаше ти същият казус -> виж темата, тогава се оправи. Сега е същото. Имай пред вид, че като искаш да ти се разпознае TV-то, то при стартирането на системата трябва да е закачено към tv-out-a иначе няма да стане. Ако не се лъжа, по някога се случва така, че дори и при стартиране с вързан тв пак не го открива защото имаше нещо което да се коментира или да се направи от ''false'' на ''true'', но в момента нямам спомен точно кой ред. Ако до утре не си се оправил или някой не ти е помогнал, ще погледна точно за какво ставаше въпрос и ще ти кажа.

Между другото може да пейстниш хорг-а за да може да си го гледа който иска, също да напишеш с каква резолюция са съответно монитора и телевизора и дали са lcd/crt и т.н.

• Автор

(II) NVIDIA dlloader X Driver 190.53 Tue Dec 8 19:16:02 PST 2009

(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs

ALEXIAN, прав си имах такава тема, но тогава в настройките поне ми разпознаваше ТВ-то. Тогава имах проблем със самите режими и резолюции! Монитора е LCD 1680x1050, ТВ-то е кинескоп! Аз ако я докарам до там да ми дава различните опции в настройките ще се оправя, но защо там не ми са активни?!

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig

# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder75) Tue Dec 8 21:04:28 PST 2009

Section "ServerLayout"

Identifier "Layout0"

Screen 0 "Screen0"

InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"

InputDevice "Mouse0" "CorePointer"

EndSection

Section "Files"

EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default

Identifier "Mouse0"

Driver "mouse"

Option "Protocol" "auto"

Option "Device" "/dev/psaux"

Option "Emulate3Buttons" "no"

Option "ZAxisMapping" "4 5"

EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default

Identifier "Keyboard0"

Driver "kbd"

EndSection

Section "Monitor"

Identifier "Monitor0"

VendorName "Unknown"

ModelName "Unknown"

HorizSync 28.0 - 33.0

VertRefresh 43.0 - 72.0

Option "DPMS"

EndSection

Section "Device"

Identifier "Device0"

Driver "nvidia"

VendorName "NVIDIA Corporation"

EndSection

Section "Screen"

Identifier "Screen0"

Device "Device0"

Monitor "Monitor0"

DefaultDepth 24

SubSection "Display"

Depth 24

EndSubSection

EndSection

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Не са ти активни заради някой ред който блокира точно това.

Мойта конфигурация е почти същата. Виж в архива какво има. Аз работя с само с xorg.conf-3d и xorg.conf-tv. Единственото неудобство е, че като искам да си лежа и гледам нещо от компютъра, трябва да ги заменям, защото ползвам компиз-а. За всеки случай, направи си backup на твоя макар, че реално имаш с горния пост.

По отношение на grub2 виж това, в картинки е. На предпоследния шот се казва да се изпълни команда ''rm -f /boot/grub/menu.lst*'' ...и тогава сгъваш. Иначе всичко си е ок. Ако вземе та го направиш, с едно cd на 9.10 влизаш в конзолата и инсталираш grub2, като преди това монтираш дяла. Не ти ли пречи да си с груб легаси за сега, карай си с него.

Айде лека вечер от мен и напиши какво се е случило.

• Автор

ALEXIAN, не ще и не ще! Прегледах архива който ми даде и по-точно конфигурацията - xorg.conf-tv. Допълних в моя файл всичко липсващо, в сравнение с файла, но няма ефект - няма картина на ТВ-то и в опциите на NVIDIA продължават да не ми са активни другите опции! Ето как изглежда в момента моя конфиг:

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig

# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder75) Tue Dec 8 21:04:28 PST 2009

Section "ServerLayout"

Identifier "Layout0"

Screen 0 "Screen0" 0 0

InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"

InputDevice "Mouse0" "CorePointer"

Option "Xinerama" "0"

EndSection

Section "Files"

EndSection

Section "Module"

Load "dbe"

Load "extmod"

Load "type1"

Load "freetype"

Load "glx"

EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default

Identifier "Mouse0"

Driver "mouse"

Option "Protocol" "auto"

Option "Device" "/dev/psaux"

Option "Emulate3Buttons" "no"

Option "ZAxisMapping" "4 5"

EndSection

Section "InputDevice"

# generated from default

Identifier "Keyboard0"

Driver "kbd"

EndSection

Section "Monitor"

Identifier "Monitor0"

VendorName "Unknown"

ModelName "LG W2242"

HorizSync 30.0 - 83.0

VertRefresh 56.0 - 75.0

Option "DPMS"

EndSection

Section "Device"

Identifier "Device0"

Driver "nvidia"

VendorName "NVIDIA Corporation"

BoardName "GeForce 9500 GT"

EndSection

Section "Screen"

Identifier "Screen0"

Device "Device0"

Monitor "Monitor0"

DefaultDepth 24

Option "TwinView" "1"

Option "metamodes" "CRT: 1680x1050_60_0 +0+0, TV: nvidia-auto-select +1680+0"

SubSection "Display"

Depth 24

EndSubSection

EndSection

Преди малко го пробвах твоя xorg.conf и резултата е, че всичко работи, виж сам:

Публикувано изображение Публикувано изображение

Имам един въпрос: След като го подмениш xorg.conf с който и да е друг, рестартираш ли Х-са?

Принципно е CTRL+ALT+BackSpace, не знам дали при теб работи. Тия новите имаха някаква шашма, ако се сетя ще ти я допиша, иначе:

/etc/init.d/gdm stop / start # спира и пуска
Ама е малко грубичко, но пък не ти се плюмчи Х-са.

Вчера докато си слагаше драйвъра се разходих малко из нета и по-специално тук, та хората твърдят, че и за убунто вече работи. Преди време помня, че нещо не ставаше баш с убунту и за това не ти го дадох този начин. Иначе другият път правиш следното:

/etc/init.d/gdm stop
cd /usr/local/bin && wget http://techpatterns.com/downloads/distro/sgfxi && chmod +x sgfxi && sgfx
Какво се случва от горните два реда?:

* Спираш GDM ако си с KDE пишеш kdm

* отиваш в /usr/local/bin + сваляш скрипта sgfxi + даваш му права за изпълнение + стартиране на скрипта

Резултата е, че имаш инсталиран видео драйвър независимо дали с nvidia или ati. Сам си сваля драйвъра, прави си каквото е необходимо, ако има друг инсталиран го премахва, прави си backup на съществуващият ти хорг.конф, инсталира го, пита те дали искаш да прегледаш лога от действията и ти пали Х-са с чисто нов драйвър свален от nvidia или ati.

• Автор

Винаги, когато подменям конфиг файла направо рестартирам или пък понякога само рестартирам Х-а! А иначе това което ми показваш е, че ти работи видеото, а имаш ли картина и на ТВ-то? Благодаря и за другия трик който си ми дал са драйверите, но не мога да си обясня сега защо не ми разпонзава ТВ-то?!

Винаги, когато подменям конфиг файла направо рестартирам или пък понякога само рестартирам Х-а! А иначе това което ми показваш е, че ти работи видеото, а имаш ли картина и на ТВ-то? Благодаря и за другия трик който си ми дал са драйверите, но не мога да си обясня сега защо не ми разпонзава ТВ-то?!

Да, има картина. Нали това ти показвам от скрийншотите -> виж им резолюцията 2704х1050 (1680+1024=2704x1050)

Единия е на фулскрий филма, другия не е на фускрийн.

• Автор

Добре, при мене защо се губи тогава?!? Да не би да липсва някой NVIDIA пакет?! Сега видях, че в Synaptic нямам нито един пакет съдържащ nvidia, а преди имаше ?!

icemans, не ми се искаше да споменавам пак онази тема (темата за TV-out), защото ще прозвучи като самохвалство, но защо не опиташ опциите в конфигурационния файл от пост #7. Ето по този начин:

Option         "ConnectedMonitor" "DFP, TV"
Option         "UseDisplayDevice" "DFP, TV"

Option         "TwinView" "1"
Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP-0"
Option         "metamodes" "DFP: 1680x1050_60 +0+0, TV: 1024x768 +1680+0"
Виж там какъв е коментарът за първата опция. Същото можеш да го видиш и в източника на инфото - цък.

Мисля, че DFP означава DVI изход. Ако мониторът е вързан към VGA изхода, би трябвало DFP са се замести с CRT.

Ако се съмняваш, че нямаш инсталирано всичко необходимо, защо не провериш кaкво имаш. Можеш да използваш първата команда от поста на tolostoi (#15, пак в онази тема), а после да го сравниш с файловете които съм описал в пост #17.

За да се търсят грешки, свързани с драйверите и с Xorg сървара, трябва да се прегледа внимателно логфайла - Xorg.0.log. Ако имаш възможност, качи го някъде, за да може да се прегледа и от други. Може някой да забележи нещо нередно.

• Автор

Сега аз прегледах в един друг форум, че препоръчват инсталиране на  nvidia-modaliases  през Synaptic. Аз инсталирах nvidia-185-modaliases, след което в Система - Администраиране - Драйвери за хардуер ми откри някакъв драйвер за видеото. Инсталирах го - рестартирах, но нямаше ефект в настройките на NVIDIA X server settings - явно само съм инсталирал драйвери v.185, а моите предните бяха мисля v.190. Това не е от голямо значение предполагам, но важното е че проблема продължава. trosho, сега ще пробвам опциите които си ми предложил! Иначе:

~$ dpkg -l | grep nvid

ii  nvidia-185-kernel-source                   185.18.36-0ubuntu9                         NVIDIA binary kernel module source

ii  nvidia-185-libvdpau                        185.18.36-0ubuntu9                         Video Decode and Presentation API for Unix

ii  nvidia-185-modaliases                      185.18.36-0ubuntu9                         Modaliases for the NVIDIA binary X.Org drive

rc  nvidia-common                              0.2.15.1                                   Find obsolete NVIDIA drivers

rc  nvidia-glx-173                             173.14.20-0ubuntu5                         NVIDIA binary Xorg driver

ii  nvidia-glx-185                             185.18.36-0ubuntu9                         NVIDIA binary Xorg driver

ii  nvidia-settings                            180.25-0ubuntu1                            Tool of configuring the NVIDIA graphics driv

Прилагам и Xorg.0.log!

Xorg.0.txt

• Автор

Trosho, от горните редове добавих само 

Option "ConnectedMonitor" "DFP, TV"

Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP-0"

Option "metamodes" "DFP: 1680x1050_60 +0+0, TV: 1024x768 +1680+

, тъй като

Option "UseDisplayDevice" "DFP, TV"

от предния ти коментар разбрах, че е ако нямам картина на монитора! Другите опции си ги имаше! Та това което се получи бе, че за първи път видях логото на NVIDIA да се показва при стартиране и другото бе, че не се виждаше курсора на мишката - беше активна,  но не се виждаше курсора! Върнах нещата както бяха, но голям проблем с това ъпгрейдване - сега установих, че имам проблем и със микрофона, въпреки че в alsamixer-a вдигнах всичко! НО това ще е явно тема за друг разговор! Не знам вече какво да го правя това видео - всичко си бачкаше под 9.04!

icemans, вместо да оправяш нещата, ти май ги оплескваш повече. НЕ се слагат нови драйвери, преди да си махнал предишните. Ставало е дума за това.

Имал си инсталирани драйвери 190.xx. Тъй като ги няма в репото (цък), значи си ги взел от тук. След това, без да ги деинсталираш (предполагам това, защото не е споменато), си използвал jockey-gtk, за да инсталираш тези от репото. Вероятно се е получила такава каша, включително и неправилното ъпгрейдване, че ще е много трудно да се разбере причината за липсата на TV-out.

Ето какво показва логфайла.

(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
dlopen: /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so: undefined symbol: _nv000028gl
(EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) UnloadModule: "glx"
(EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)
Има грешка при зареждане на glx разширението. Има и грешки при зареждането на модули type1 и freetype, но тях ще ги пропусна.

По-надолу, след като се е заредил драйвер 185.18.36, показва друга грешка:

(**) NVIDIA(0): Option "TwinView" "1"
(**) NVIDIA(0): Option "MetaModes" "CRT: 1680x1050_60_0 +0+0, TV: nvidia-auto-select +1680+0"
(**) NVIDIA(0): Enabling RENDER acceleration
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X
(EE) NVIDIA(0):     log file that the GLX module has been loaded in your X
(EE) NVIDIA(0):     server, and that the module is the NVIDIA GLX module.  If
(EE) NVIDIA(0):     you continue to encounter problems, Please try
(EE) NVIDIA(0):     reinstalling the NVIDIA driver.
След това се детектват свързаните към картата изходи, но се намира само монитора - LG W2242 (DFP-0):

(--) NVIDIA(0): Connected display device(s) on GeForce 9500 GT at PCI:1:0:0:
(--) NVIDIA(0):     LG W2242 (DFP-0)
(--) NVIDIA(0): LG W2242 (DFP-0): 330.0 MHz maximum pixel clock
(--) NVIDIA(0): LG W2242 (DFP-0): Internal Dual Link TMDS
(**) NVIDIA(0): TwinView enabled
(WW) NVIDIA(0): TwinView requested, but only 1 display devices found.
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Device: DFP-0
(WW) NVIDIA(0): Invalid display device in Mode Description
(WW) NVIDIA(0):     "TV:nvidia-auto-select+1680+0"
(WW) NVIDIA(0): Not using mode description "TV:nvidia-auto-select+1680+0";
(WW) NVIDIA(0):     unable to map to display device
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0):     "CRT:1680x1050_60_0+0+0,TV:nvidia-auto-select+1680+0"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 1680 x 1050
На TV изхода не се засича нищо и "TV:nvidia-auto-select+1680+0" се отхвърля, а виртуалният екран се установява с размера на монитора.

Не е ясно дали този файл е с опции "ConnectedMonitor" и "UseDisplayDevice" или е без тях. Аз предполагам, че е второто.

Ако бях на твое място, бих си спестил излишните мъки и бих направил нова инсталация, като преди това запазя каквото мога. След това бих си генерирал един работещ xorg.conf и ако TV-out-ът не работи, бих се пробвал с различни опции, като гледам в документацията на NVidia.

Ако решиш да продължиш с опитите, мога само да ти предложа да първо да изчистиш всички инсталирани драйвери (за тези от сайта на NVidia виж написаното от tolostoi), а след това да избереш или тези от репото, или тези от сайта на NVidia (но никога не смесвай драйвери) и да се пробваш с различни опции.

• Автор

Съгласих се, че може би ги оплесквам повече нещата, но какво да правя - проба-грешка! Човек се учи от грешките си и благодарение на хора които ми помагат все пак успявам да разбера къде са ми грешките :cool: Мисля да се главоблъскам още малко преди да го инсталирам наново - все пак може и да науча още какво не трябва да правя :P. Ще се вслушам в съвета ти да деинсталирам всички драйвери!

...

Мисля да се главоблъскам още малко преди да го инсталирам наново - все пак може и да науча още какво не трябва да правя :cool:. Ще се вслушам в съвета ти да деинсталирам всички драйвери!

Тогава си настрой vesa или nv драйвер в xorg.conf и стартирай с него.

Разчисти всички остатъци от драйвери nvidia. Рестартирай и виж дали jockey ще ти предложи инсталиране на нови драйвери.

След слагане на драйверите, генерирай си чист xorg.conf, но не през nvidia-settings, а от "Xorg -configure" (виж в постовете от темите или тези от ЛС). След това пробвай настройки от графичния инструмент или с редакция на xorg.conf.

===

Vesa не знам как да направя, но nv мисля, че имам (изчистен само в няколко реда и на драйвер пише "nv" - надявам се за това да говориш)! А иначе смятам да махна всички драйвери под конзола със спрян gdm последвано от apt-get update, upgrade, dist-upgrade - после ще рестартирам. А как да видя jockey дали ще ми предложи нови драйвери - това през Система-Администриране-Драйвери за хардуер ли е ? Ако не - смятам да инсталирам наново драйверите, но не знам дали тези които ще ми намери Убунту-то или ръчно, както ги бях сложил в началото?!

Да - "през Система-Администриране-Драйвери.

Тези, които евентуално jockey ще ти предложи, са от репото. Другите, които си слагал ръчно (190.xx) са от сайта на nvidia. Аз бих, предпочел драйверите, които са в репото, но проблемът не е толкова в самите драйвери, а в настройките (или в незасичането на телевизора).

• Автор

Тогава си настрой vesa или nv драйвер в xorg.conf и стартирай с него.

Vesa не знам как да направя, но nv мисля, че имам (изчистен само в няколко реда и на драйвер пише "nv" - надявам се за това да говориш)! А иначе смятам да махна всички драйвери под конзола със спрян gdm последвано от apt-get update, upgrade, dist-upgrade - после ще рестартирам. А как да видя jockey дали ще ми предложи нови драйвери - това през Система-Администриране-Драйвери за хардуер ли е ? Ако не - смятам да инсталирам наново драйверите, но не знам дали тези които ще ми намери Убунту-то или ръчно, както ги бях сложил в началото?!

До колкото си спомням имаш три ядра (2.6.28-11, 2.6.31-14, 2.6.31-17) освен ако не си ги затрил първите. Първото 2.6.28-11 го остави въобще. В момента пробваш разни неща с третото. Не мислиш ли, че е по-добрия вариант да си правиш експерименти с второто (2.6.31-14) и като проработи да го приложиш на най-новото (2.6.31-17).

Внимавай какво правиш с apt-get dist-upgrade заради grub.

По отношение на това от къде да слагаш драйвъри ти си решаваш. Ако ги сложиш тези от сайта на Nvidia няма да ти излиза в синаптик, че имаш разни пакети там, както се беше учудил тия дни. Ако се притесняваш за най-новия, избери си друг от тук.

edit:

Искаш да кажеш, че с apt-get dist-upgrade ще се обнови и GRUB, така ли? А иначе по отношение на драйверите - май ще е по-добре да започна с тези които ми ги намира автоматично, пък после ще му мисля!

Точно така, с dist-upgrade и grub се обновява. Някъде по-назад в темата бяхме дискутирали точно това нещо.

• Автор

Искаш да кажеш, че с apt-get dist-upgrade ще се обнови и GRUB, така ли? А иначе по отношение на драйверите - май ще е по-добре да започна с тези които ми ги намира автоматично, пък после ще му мисля!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.