Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не се стартира Х-а!

Featured Replies

• Автор

Сегааа, мисля че успях да махна всички драйвери! Предполагам, че след като 

~$ dpkg -l | grep nvidia

не ми изкарва нищо, означава че нямам никакви драйвери! Няма ми q вече и опцията NVIDIA X server settings. Системата отново не ми намира налични драйвери за моята карта! Какво да правя сега?! Предполагам, че ако през Синаптик сложа nvidia-modaliases ще ми намери пак някакви драйвери! Или да инсталирам най-новите от сайта на NVIDIA?! В момента ето това ми е xorg.conf:

Section "Screen"

Identifier "Configured Screen Device"

DefaultDepth 24

EndSection

Section "Device"

Identifier "Configured Video Device"

Driver "nv"

EndSection

Не съм изпълнил само apt-get dist-upgrade от зареченото!

П.П. След като затрих всичко създадох нов xorg.conf :

sudo Xorg -configure

, но не можа да запали като го пробвах с

sudo X -config /home/user/xorg.conf.new

. Става само черен екран и това е.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• Отговори 81
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Би ли ми казал:

* с кое ядро си правил експериментите, другите ядра на място ли са?

* имаш ли запазен някакъв xorg.conf както ти бяхме казвали да направиш някакъв бекъп?

* не на последно място, още ли ще го мъчиш?

Между другото:

debian:/# dpkg -l | grep NVIDIA
debian:/# dpkg -l | grep nvidia
debian:/# cat /var/log/Xorg.0.log | grep -i driver
	X.Org Video Driver: 2.0
	X.Org XInput driver : 2.0
	ABI class: X.Org Video Driver, version 2.0
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
	Module class: X.Org Video Driver
	Module class: X.Org XInput Driver
	ABI class: X.Org XInput driver, version 2.0
(II) NVIDIA dlloader X Driver  190.53  Tue Dec  8 19:16:02 PST 2009
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
debian:/#
С dpkg -l alabala на мен също нищо не ми изкарва, това не значи, че ги нямам инсталирани както се вижда. Има ли вероятност да не си го премахнал според теб? Ако искаш да запалиш Х-са, виж какво имаш евентуално в /etc/X11, търсиме xorg.conf. Ако го има, трии го или преименуваи просто.
cd /etc/X11 && ls
# имаш ли xorg.conf пишеш:
cp xorg.conf xorg.conf-dev_null
# запомни си, че xorg.conf-dev_null не ти е потребен и може някога да го изтриеш
# няма да те карам да триеш, за да не стане голяма инфекция
После се пробваш да запалиш. Ако пак не иска,
cd /usr/local/bin && ls
гледаш дали го има sgfxi пишеш името и натискаш ентър. Ако го няма (т.е няма да го има ако си го изтрил)
wget http://techpatterns.com/downloads/distro/sgfxi && chmod +x sgfxi
Резултата ще бъде, че ще имаш премахнати ако има остатъци и инсталирани нови видео драйвъри с номер 190.53. Бих казал, че са по-читави в пъти от 180.XX или 185.XX, но това е само мое мнение.

При положение, че не стане да светне Х-са и искаш да продължиш с борбата (а вервай ми, че е неравна) в конзолен режим може да си използваш няколко bash-a с ctrl+alt+F1 / F2 / F3 и т.н. като напишеш w3m http://site.xxx ще си браузваш. Примерно на F1 злодееш по хоргове и ядра, на F2 си търсиш и гледаш как някой друг е злодействал преди теб и повтаряш стъпките му. Майтап си е, аз съм седял с дни така в неравностойната борба :biggrin: От цялата работа операционната система си работи напълно функционално, само нямаш Х.

edit:

п.п. не се страхувай да изпълниш apt-get dist-upgrade само заради grub2. Така или иначе все един ден ще минеш на него.

Редактирано от ALEXIAN (преглед на промените)

Би ли ми казал:

* имаш ли запазен някакъв xorg.conf както ти бяхме казвали да направиш някакъв бекъп?

Между другото:

debian:/# dpkg -l | grep NVIDIA
debian:/# dpkg -l | grep nvidia
debian:/# cat /var/log/Xorg.0.log | grep -i driver
	X.Org Video Driver: 2.0
	X.Org XInput driver : 2.0
	ABI class: X.Org Video Driver, version 2.0
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//nvidia_drv.so
	Module class: X.Org Video Driver
(II) NVIDIA dlloader X Driver  190.53  Tue Dec  8 19:16:02 PST 2009
(II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
debian:/#
С dpkg -l alabala на мен също нищо не ми изкарва, това не значи, че ги нямам инсталирани както се вижда. Има ли вероятност да не си го премахнал според теб? Ако искаш да запалиш Х-са, виж какво имаш евентуално в /etc/X11, търсиме xorg.conf. Ако го има, трии го или преименуваи просто.
cd /etc/X11 && ls
# имаш ли xorg.conf пишеш:
cp xorg.conf xorg.conf-dev_null
# запомни си, че xorg.conf-dev_null не ти е потребен и може някога да го изтриеш
# няма да те карам да триеш, за да не стане голяма инфекция
После се пробваш да запалиш. Ако пак не иска,
cd /usr/local/bin && ls
гледаш дали го има sgfxi пишеш името и натискаш ентър. Ако го няма (т.е няма да го има ако си го изтрил)
wget http://techpatterns.com/downloads/distro/sgfxi && chmod +x sgfxi
Резултата ще бъде, че ще имаш премахнати ако има остатъци и инсталирани нови видео драйвъри с номер 190.53. Бих казал, че са по-читави в пъти от 180.XX или 185.XX, но това е само мое мнение.

При положение, че не стане да светне Х-са и искаш да продължиш с борбата (а вервай ми, че е неравна) в конзолен режим може да си използваш няколко bash-a с ctrl+alt+F1 / F2 / F3 и т.н. като напишеш w3m http://site.xxx ще си браузваш. Примерно на F1 злодееш по хоргове и ядра, на F2 си търсиш и гледаш как някой друг е злодействал преди теб и повтаряш стъпките му. Майтап си е, аз съм седял с дни така в неравностойната борба :) От цялата работа операционната система си работи напълно функционално, само нямаш Х.

edit:

п.п. не се страхувай да изпълниш apt-get dist-upgrade само заради grub2. Така или иначе все един ден ще минеш на него.

Точно сега не е здравословно. Има як бъг на груб и после няма стартиране на системата.

• Автор

Би ли ми казал:

* Опита го правех с 2.6.31-17 - пробвах и предното, но мисля че накрая го пробвах точно с това

* бекъпи има много - незнам от кой преиод точно искаш

*смятам още малко да се поизнервя

Мисля, че драйвера за видеото съм го премахнал, защото го махнах веднъж през jockey и после в конзола nvidia-uninstall (и sh Nvidia -uninstall) - след което протече един процес по деинсталация и накрая ми каза, че са премахнати успешно. Усещам и по самата графика - примерно скрийнсейвър-а ми насича и т.н. - личи си че няма драйвери.

Иначе в X11 имам xorg.conf файл, който съм приложил в горния пост - в момента работи с него!

Довечера като е прибера, защото вече съм на работа, ще пробвам да го изтрия или да гопреименувам по-скоро- т.е. да стартира без xorg.conf - нали така?!?

Както споменах и в горния пост, след деинсталацията - още под конзола - създадох нов файл xorg.conf.new, който не можа да запали с пробата X -config /home/user/xorg.conf.new - мога и него да приложа,, но ми се вижда доста дълъг!

icemans, виж какво написах аз - "След слагане на драйверите, генерирай си чист xorg.conf...", виж какво правиш ти - "... след деинсталацията - още под конзола - създадох нов файл xorg.conf.new"

Точно сега не е здравословно. Има як бъг на груб и после няма стартиране на системата.

Има и то много гаден. Още при пробата на RC-то (цък) се опарих от него. Снощи трябваше отново да се боря точно с Grub2. Случи се след ъпдгрейд на Mandriva 2009.1 до 2010, но не съм сигурен, че причината беше в това.

Просто не те пуска в системата, а изписва "Gave up waiting …" и те изплюва в (initramfs)/BusyBox, подобно на показаното тук. За да е още по-гадно, нямах LiveCD с Ubuntu 9.10, защото инсталацията е правена с Wubi от .iso файл, а това означава още, че системата е инсталирана в loop файл, а не на отделен дял. Затова и не можеше да се приложи това, което е показано в линка. Опитът да монтирам loop файла, да "вляза" в него с chroot и там да изпълня update-grub, само още повече "о...вапца" положението.

Най-накрая успях да стартирам през командния ред на Grub, като заредих ядрото (с добавени "root=" и "loop=" опции) и initrd-то, и да оправя положението със "sudo update-grub2".

Не бих препоръчал на icemans да минава на Grub2, поне засега, за да не се вкарва в подобни приключения. Както стана дума по-рано, трябва на "забоде" версията на Grub на Legacy. Освен през Synaptic, може да го направи и в команден ред. Тук има информация и примери - PinningHowto.

===

Искаш да кажеш след като инсталирам новите драйвери тогава: sudo Xorg -configure (явно аз не съм разбрал). Добре това ще го направя, но се чудех кои драйвери да сложа, но ще практикувам с новите от NVIDIA, а не от jockey.

Идеята ми е да имаш един подробен xorg.conf, и то генериран от X-a, за да е по-лесна редакцията му след това (ако се налага).

Щом драйверите не са в репото, човек трябва да има едно на ум и при проблеми да разчита на себе си.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор

Искаш да кажеш след като инсталирам новите драйвери тогава: sudo Xorg -configure (явно аз не съм разбрал). Добре това ще го направя, но се чудех кои драйвери да сложа, но ще практикувам с новите от NVIDIA, а не от jockey.

• Автор

trosho, писал си, но не като ново мнение и сега го видях! Както и да е. Какво направих до тук - ALEXIAN, изтрих xorg.conf-a - рестартирах и всичко изгря - в /etc/X11/ нямах xorg.conf, не знам как е загряло. После инсталирах драйвери NVIDIA-Linux-x86-190.53-pkg1.run от сайта на NVIDIA, като се генерира и нов файл (xorg.conf), който прикачам към поста! После генерирах и нов xorg с sudo Xorg -configure (xorg.conf.new), който също прилагам. Промени в nvidia-settings няма.

xorg.conf.txt

xorg.conf.new.txt

Така, да почна малко от по-отзад.

С apt-get dist-upgrade на 9.04, прави му някакви ъбдейти, слага още едно ядро, но не минава към 9.10.

Към 9.10 минава от кликанията през менюто... не го помня кой инструмент беше.

Вече в 9.10 пак дадох apt-get dist-upgrade, но не сложи grub2.

Grub2 сложих от синаптик-а пакетите grub-pc, grub2, grub2-splashimages - няма проблем със стартирането на системата.

При старитране, ти казва, че е ок новия grub и да се изпълни update-from-grub-legacy, да ама не. Error 11: Unrecognized device string и any key алабала. Пробвах с команди, като наново инсталиране, dpkg-reconfigure grub-pc, с update-grub2 не и не. Сто и си на това дето е преходното и това си е.

Решението е премахване на всички пакети свързани с груб или груб2, изчистване на съдържанието в /boot/grub/*, след което си слагате grub-pc, grub2, grub2-splashimages и и още некакъв имаше за картинките и всичко е ок. Няма нищо страшно в крайна сметка. Някой ако иска да чете логове на това какво се обновява да казва, но така или иначе не са интересни.

Публикувано изображение

icemans, успяваш ли да го детекнеш поне до положение Disable? Нещо такова - в картинки.

Публикувано изображение

Виж по на зад в темата в онова архивче файла xorg.conf-tv

• Автор

Сега - значи аз към 9.10 минах след като автоматичните ъпдейти които минават през определено време ми казах, че има нова версия - 9.10 и искам ли да я инсталирам. Сега може тогава да ми се е инсталирало новото ядро, но наистина да не съм минал към 9.10, след като grub2 е присъщо за тази версия!

ALEXIAN - много добре си сложил този шот - а имено на него с посочените от тебе стъпки, не ми дава никакъв избор в стъпка 3, т.е. стои ми чекнато "Separate X screen......", а другите две опции ми са неактивни - това мисля, че ми е проблема, т.е. системата ми не детектва ТВ-то. Вече, ако го детектне ми се струва че трябва да си играя с настройките на xorg.conf. Макар че по-рано пробвах и няколко промени с този файл, като едната беше имено от посочениете от теб архиви и по-точно - xorg.conf-tv. Преди месеци в началото, когато сложих 9.04 всичко си работеше и даже точно тогава е и темата ми относно самте настройки, но тогава поне ми разпознаваше ТВ-то. Аз свързвам всичко с ъпдейта, тъй като нищо друго не съм променял освен това!

Решението е премахване на всички пакети свързани с груб или груб2, изчистване на съдържанието в /boot/grub/*, след което си слагате grub-pc, grub2, grub2-splashimages и и още некакъв имаше за картинките и всичко е ок.

Мислиш ли, че е редно да пробвам това придружено също и с apt-get dist-upgrade?

Мислиш ли, че е редно да пробвам това придружено също и с apt-get dist-upgrade?

С dist-upgrade няма да ти се промени груб - това е гарантирано. Ако искаш да да си сложиш grub2 по-горе съм написал как го направих в убунту и нещата работят.

По твойте думи в момента си 9.10, така, че не знам какво ще тръгне да ти се обновява, но пробвай. Все пак това е интелигентно направен тул и пита [Y/n], не е като някой други - да не те пита, а да прави каквото си иска.

Вече се замислям дали това с детекването на tv-то няма да ти се окаже частен случай, след като на 9.04 не си имал проблем, а сега имаш баш с 9.10. Едва ли не нещо като на @еди с клавиатурната подредба. Защо не пробваш да замениш сегашният xorg.conf с xorg.conf-tv но без да променяш нищо. Ей така, само за проба. Ако нещо не иска, виж само в тази секция:

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 8500 GT"
EndSection
GeForce 8500 GT го замени с твоето или затрии цялата секция. Да не забравиш да ресваш Х-са при всяко пипане по хорга.

Просто лично аз вече нещо губя повече идеи. Винаги може да ми дойде още някоя не само на мен, все пак trosho, tonit1968 и още доста други може да им щракне нещо и да се случат нещата. Лично аз не ползвам убунту, за което може би трябва да се радвам на избора си, но както и да е, да не се отклоняваме от казуса ''9.10 при icemans vs nvidia tv-out''.

• Автор

ALEXIAN, сега пробвах xorg.conf-tv - всичко си запали, но проблема си остана  :rolleyes:Ресетнах си xorg-a с nvidia-xconfig. Следващото което направи е да пробвам и apt-get dist-upgrade - нямаше нищо ново за актуализиране или ъпдейтване. Според мене няма смисъл да инсталирам GRUB2, тъй като си мисля, че едва ли това ще ми помогне с детектването на ТВ-то. Ще се гръмна - още малко му давам!

icemans, да не би да грешиш някъде? Разгледай тези две снимки и виж къде е разликата:

Публикувано изображение Публикувано изображение

Стартирал съм с xorg.conf, който е генериран от Xorg. На първата снимка е избран мониторът и има само "Separate X screen", а на втората е избран монитора телевизорът и има възможност да се избере и Twinvew. Да не би да си пропуснал да избереш телевизора, ако го има като устройство?

Ако го няма, можеш ръчно да добавиш опциите, за които стана дума преди:

Option         "TwinView" "1"
Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "DFP-0"
Option         "metamodes" "DFP: 1680x1050_60 +0+0, TV: 1024x768 +1680+0"
Ако няма ефект, добавяш и тази:

Option         "ConnectedMonitor" "DFP, TV"
и евентуално тази:

Option         "UseDisplayDevice" "DFP, TV"
След всяка редакция, преглеждай логфайла за грешки и предупреждения.

Edit: Ето какво добавя nvidia-settings към xorg.conf файла при мен:

Option         "TwinView" "1"
Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
Option         "metamodes" "CRT: 1024x768_85 +0+0, TV: nvidia-auto-select +1024+0"
Ако искам да добавям други опции, както "TVStandard" или "TVOutFormat", трябва да го направя ръчно.

Ако телевизорът не се засича, дори и след ръчно редактиране и добавяне на опции в xorg.conf, не виждам с какво може да се помогне.

=====

... значи с Xorg -configure - не ми пали изобщо...

Това, че когато го пробваш с "X -config" не тръгва (или дава грешки, свързани с клавиатурата), не означава, че с този конфигурационен файл няма да можеш да стартираш. Опитай и виж сам.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор

Виждам разликата в приложеното и горе долу ми е ясно как трябва да изглежда там, но при мене не е така - ТВ-то изобщо го няма:

Публикувано изображение

Сега ще пробвам и опциите които си дал, но мисля, че по-рано ги бях пробвал! А иначе кажи как трябва да си ресетвам xorg-a - значи с Xorg -configure - не ми пали изобщо, а другия вариант е с nvidia-xconfig.

П.П. Офф, тука става голямо мазало! Значи, trosho, сега пробвах да добавя

Option "ConnectedMonitor" "DFP, TV"

- рестарт на Х-а и после ТВ-то беше в настройките на NVIDIA, НО (без което НО не можем) след няколко проби в различните режими картина на ТВ-то така и не се появи. После реших да рестартирам Х-а, за ради изискването на някой от режимите и при следващото влизане вече ми го нямаше курсора на мишката (както беше ми се случило и предния път, когато пробвах някой от по-горните предложения). Успях да вляза в xorg.conf и да изтрия добавения ред - рестарт и всичко беше ОК (ОК, както преди - пак без ТВ). После реших да добавя и втория ред (първия и втория)

Option "UseDisplayDevice" "DFP, TV"

- рестарт - и пак ТВ-то беше в опциите на НВИДИА, НО пак при различните опции не се появи картина на ТВ-то. Отново рестарт - и пак всичко си беше нормално - ТВ-то го нямаше вече в опциитена НВИДИА, но редовете в xorg.conf си бяха там! Не знам к'во се случва вече с мене - скрита камера ли има някъде?!

...

П.П. Офф, тука става голямо мазало!

...

Не знам какво повече можеш да направиш. Може да пробваш с xrandr динамично да сменяш настройките (виж темата на teodor192), но много се съмнявам да постигнеш нещо.

Когато телевизорът се засича, настройката е елементарна - два реда в xorg.conf или няколко клика с мишката. При мен е така, но има картина на TV-то още с включването, по време на POST.

Щом няма сигнал и след ръчно указване на това, че към DFP-0 е свързан мониторът, а телевизорът е свързан на TV-0, не знам с каква друга настройка можеш да го излъжеш. Даже вече започвам да се чудя има ли нещо свързано към TV изхода.

То се видя, че трудно ще се стигне до откриване на проблема. Вече пет страници се въртим като пумпали и сме до "кривата круша". Не виждам смисъл от влагане на повече усилия в това.

Няма какво друго да ти предложа, освен да повторя това, което казах в началото - нова инсталация (или на 9.10, или на 9.04, където нещата са били в ред).

• Автор

Даже вече започвам да се чудя има ли нещо свързано към TV изхода.

Както бях казал по-рано, под Windows всичко си работи, което означава че проблемът не е хардуерен! Иначе и аз съм на мнение, че няма какво повече да пробваме. Спираме за сега - ще изчакам малко да видя дали няма да се оправи след някой друг ъпдейт и накрая ще го преинсталирам или със същото или с друга дистрибуция. Благодаря на всички които взеха някакво участие и по специално на trosho и ALEXIAN. Наистина съм очарован от търпението и отзивчивостта - дано има повече хора като Вас! :eek:

• Автор

Само за информация - сега ми отговориха на пост в един Линукс форум:

I can't help much other than to tell you that in 9.10 Ubuntu have stopped using xorg.conf to configure things.

!

А бе исках да попитам ....като казвате че няма нищо на TV то, какво точно имате в предвид: Никога нищо не се появява, или няма "разпънато" десктоп изображение? Защото ...хм .. на моята конфигурация, когато погледна телевизора при пуснат компот :), екрана му е черен и няма нищо на него. Просто черен. Когато обаче "метна" с помоща на mplayer някой филм там , всичко е както си трябва.... Едно уточнение; моя xorg.conf не е "нормален"...стар пригоден за мен и леко специфичен .... а КДЕ НЕ знае нищо за тази ситуация и дава , че имам само 1 монитор с текущите ми настройки... п.с С убунту обаче работа си нямам, работя с дядо му :) дебиан...

• Автор
juve - разбирам те какво имаш впредвид, но не е така при мене. На екрана изобщо няма сигнал "No signal" и както съм псоочил в един screen по-горе, изобщо не ми го разпознава в nvidia-settings!
  • Автор

Ето, че след дълго лутане мисля, че успях да си реша проблема. Разковничето било в пачването на определена версия на NVIDIA и това всичко е продиктувано именно от минаването към ядро 2.6.31. Ето и самото решение. Чак в момента не мога да повярвам, че имам картина на ТВ-то - остава вече да си пограя с настройките, но вече е друго! Най-искрено благодаря на всички които се главоблъскаха с мене

Ето, че след дълго лутане мисля, че успях да си реша проблема. Разковничето било в пачването на определена версия на NVIDIA и това всичко е продиктувано именно от минаването към ядро 2.6.31. Ето и самото решение. Чак в момента не мога да повярвам, че имам картина на ТВ-то - остава вече да си пограя с настройките, но вече е друго! Най-искрено благодаря на всички които се главоблъскаха с мене 

Хе че какъв е този мега- дърт драйвер дето го ползваш ( за 185....) ? То като си спомня - аз се зорих с неговото инсталиране преди сума ти време, защото се "слагаше" с клизма заради някакви библиотеки на дебиан ... има по- нови и както ми се струва достатъчно стабилни, които вероятно са лишени от тези "екстри" :magnifier: нещо като http://www.nvidia.com/object/unix.html
  • Автор
juve, ако беше в течение на темата щеше да разбереш защо съм сложил този драйвер! Защото за сега само с него и съответния пач работи ТВ аута на картата, т.е. драйверите ми разпознават ТВ-то. Пробвах няколко преди това, но без ефект - това в описано по-горе!

Темата я чета , макар и по диагонал , колкото и странно да ти се вижда, обаче ме загложди , че има някаква "обърка" , защото това ядро + този драйвер работи безгрижно в поне 1 друга дистрибуция, и като споменаваш , че "пачваш" драйвера, а не някакъв друг компонент, дойдох до убежданието , че вместо болното ( какъвто смятам че е някой rc или conf от дистрото ) лекуваш здравото :ph34r: Нищо де , търсенето на "най-новото" е болест , присъща за утвърдените Бозаджии, в линукса важи максимата " работи ли - не го пипай ! " така че..... ;)

Темата я чета , макар и по диагонал...

Точно там е проблема.

Наистина има проблем при някой архитектури и съответно някой хора които разбират са направили пача и той е за 185.xx.

Факт е обаче, че това са частни случай, че са се намерили хора които са написали този пач (сети се кога щеше да стане това при друга OS) и, че icemans успя някак си да се запъне и да го пребори.

Да не става флейм, сам чувстваш нещата в дебиан тестинг, а той даже е малко по-напред -> с ubuntu е. :)

• 1 година по-късно...
  • Автор

Моите проблеми пак дойдоха :wors: Скоро минах на Squeeze и всички сега започва отначало ;( Пак нямам TV OUT или по-точно не ми намира ТВ-то. Преди се справих с един пачнат драйвер на NVIDIA от тук, но сега вече и той не ми помага. Пробвах отново и няколко стари драйвери с които системата си тръгва, но не засича ТВ-то. А с пачнатата версия не пали GDM изобщо. Някакви идеи има ли, че вече ми писна да се блъскам с такива дребни неща и не ми остава време да се ровя за друго?! По време на инсталация на всички стари драйвери ми дава грешка, че не намира /usr/lib/nvidia/diversions/libglx.so (No such file ot directory for reading. Не знам дали има някакво значение.

Не е изненадващо, че този пачван драйвър не работи. Той е предвиден за по-старо ядро от това, което ползваш в момента (съдейки по другата тема).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.