Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NTLDR is missing! при стартиране на Win SP3

Featured Replies

Ctrl+Alt+Del to restart.. А как се получи: Инсталирах втори windows и избирах между двата при стартиране, но реших да махна старият и форматирах C: с Partition Magic, на следващото включване на компютъра ми изписа NTLDR is missing! и се наложи да инсталирам нов windows на вече форматираното C: за да мога да стартирам, след което влезнах в буут.ини в C:/ поправих partition1 на partition2 с надеждата да зареди от старият, но се появи пак същият проблем и в момента имам 3 windows-a.. Идеята ми е да си остана само с първия SP3 без да губя информацията си.

Флопи имаш ли? Kупуваш си дискетка и стартиташ програмката от линка http://www.rloe.com/randytheracer/xpquick.exe Тя създава дискетка с boot.ini, NTDLR и NTDETECT и така можеш да пуснеш компютъра. След това поправи partition(2) на partition(1) П.П Partition(1) е локален диск C:/ Partition(2) е локален диск D:/ Защо си поправил 1 на 2 като Windows ти е на C:/(1) Инсталирал си Windows на дял C:/ значи другите не ти трябват, изтрий папките им от съответните дялове и записите им в Boot.ini Станало е така защото NTDETECT, NTDLR и Boot.ini са се намирали в дял C:/, който си форматирал. П.П Доста голяма каша си направил... Дори и аз не мога да те разбера на цяло какво си правил...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Нямам флопи, понеже съм с 2 хард-а форматирах единият и на него инсталих windows, а на другият е старият ми windows, който при старт на компютъра изобщо не излиза, директно зарежда новият, та все още въпросът ми е как да оправя старият и да работя с него?

Нямам флопи, понеже съм с 2 хард-а форматирах единият и на него инсталих windows, а на другият е старият ми windows, който при старт на компютъра изобщо не излиза, директно зарежда новият, та все още въпросът ми е как да оправя старият и да работя с него?

Зареди от инсталационното CD и влез в Recovery console.

Влез на диска, чийто зареждащ запис ще поправяш.

Изпълни fixboot.

Ако се опасяваш да не повредиш нешо на другия диск, може да го разкачиш преди това.

• Автор

Зареди от инсталационното CD и влез в Recovery console.

Влез на диска, чийто зареждащ запис ще поправяш.

Изпълни fixboot.

Ако се опасяваш да не повредиш нешо на другия диск, може да го разкачиш преди това.

Направих резервно копие на файловете, инсталационния диск е на Windows SP3, но когато стигна до Windows XP Pro Setup и натисна R няма recovery console има единствено Delete Partition Create Partition и Install Windows..?!?

Публикувано изображение

Натискаш R на този екран.

Ще видиш този екран Публикувано изображение

Даваш 1 ЗА инсталацията ти на диск C:/ ако искаш да поправиш нея, ИНАЧЕ въвеждаш цифрата на инсталацията, която искаш да поправиш и натискаш Enter

Ще те запита за паролата на Администратора-Въведи я ако има такава, ако няма даваш ENTER

Ще те прати на Промта "C:\Windows>"

Въвеждаш FIXMBR и Enter, след това ще те запита за потвърждение, даваш Y и ENTER

Въвеждаш FIXBOOT и Enter, след това ще те запита за потвърждение, даваш Y и ENTER

След това даваш EXIT и ENTER за да рестартираш компютъра. :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Публикувано изображение

Натискаш R на този екран.

Ще видиш този екран Публикувано изображение

Даваш 1 ЗА инсталацията ти на диск C:/ ако искаш да поправиш нея, ИНАЧЕ въвеждаш цифрата на инсталацията, която искаш да поправиш и натискаш Enter

Ще те запита за паролата на Администратора-Въведи я ако има такава, ако няма даваш ENTER

Ще те прати на Промта "C:\Windows>"

Въвеждаш FIXMBR и Enter, след това ще те запита за потвърждение, даваш Y и ENTER

Въвеждаш FIXBOOT и Enter, след това ще те запита за потвърждение, даваш Y и ENTER

След това даваш EXIT и ENTER за да рестартираш компютъра. :rolleyes:

Разбирам!, обаче Н ямам Recovery Console, излиза ми:

Windows XP Professional Setup

To set up Windows click Install

To create a Partition press C

To delete a partition press D

и отдолу Enter=Install D= Delete F3-Quit

само това и сега се чудя дали да не пробвам понеже имам още един уин- sp2 дали няма да стане с него..(този е sp3)

Редактирано от FEMINEMA (преглед на промените)

Ctrl+Alt+Del to restart.. А как се получи:

Инсталирах втори windows и избирах между двата при стартиране, но реших да махна старият и форматирах C: с Partition Magic, на следващото включване на компютъра ми изписа NTLDR is missing! и се наложи да инсталирам нов windows на вече форматираното C: за да мога да стартирам, след което влезнах в буут.ини в C:/ поправих partition1 на partition2 с надеждата да зареди от старият, но се появи пак същият проблем и в момента имам 3 windows-a..

Идеята ми е да си остана само с първия SP3 без да губя информацията си.

да защото ти имаш 2 windows-a ама си затрил системния диск с MBR и boot.ini сега трябва да направиш системен дяла (като си форматирал с боклукшън меджик, даде ли дяла да е primary partition и да е активен партишъна?) информацията на другия ти дял си е там щом не си пипал дяла... (a най добрия вариант е да откачаш диска на който няма да инсталираш - windows e тъп и като види системен диск записва буутвашите файлове на него, независимо че го инсталираш на друг диск и става така че компютъра буутва от едиия диск и после зарежда от другия... също така по някога при инсталация не прави дяла активен и след реста не тръгва...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Разбирам!, обаче Н ямам Recovery Console, излиза ми:

Windows XP Professional Setup

To set up Windows click Install

To create a Partition press C

To delete a partition press D

и отдолу Enter=Install D= Delete F3-Quit

само това и сега се чудя дали да не пробвам понеже имам още един уин- sp2 дали няма да стане с него..(този е sp3)

Твоя диск е пипан, работено е по него с някаква програма от типа на nlite. Потърси си msdn образ на Windows.

• Автор

Твоя диск е пипан, работено е по него с някаква програма от типа на nlite. Потърси си msdn образ на Windows.

//rarbg.com/torrents/filmi/download/572cb3fc49980b85da99e4beb2be9bb3ce25dfdb/torrent.html Това ако го запиша на диск дали ще има рековъри конзола?

rarbg.com/torrents/filmi/download/ff93f76538bbf544db7ba0747c6f99ae1fc8685f/torrent.html но посочения ключ отдавна е в черния списък, така че не разчитай на него

• Автор

rarbg.com/torrents/filmi/download/ff93f76538bbf544db7ba0747c6f99ae1fc8685f/torrent.html но посочения ключ отдавна е в черния списък, така че не разчитай на него

Демек, че единственият ми избор е да прехвърлям всичко на тоя Windows новия(още 1 ден работа), да трия стария и да карам с тоя..
  • 7 месеца по-късно...

Здрваейте. Значи, форматирахме харда на един фриенд под Windows, и като го закачихме на неговия комп изписа NTLDR is missing още щом се включи компа. Кажете какво е т'ва, че за първи път ми се случва и идея си нямам. Качил съм милиони Windows-и, но такова за първи път виждам. Благодаря ви.

Здрваейте. Значи, форматирахме харда на един фриенд под Windows, и като го закачихме на неговия комп изписа NTLDR is missing още щом се включи компа. Кажете какво е т'ва, че за първи път ми се случва и идея си нямам. Качил съм милиони Windows-и, но такова за първи път виждам. Благодаря ви.

Ми нормално е да го няма , нали сте форматирали харда :yanim: Ще качиш милион и първия си виндовс :yanim:

Ми нормално е да го няма , нали сте форматирали харда :yanim: Ще качиш милион и първия си виндовс :yanim:

Не бе пич, не знам какво е това! Разбираш ли. Слагам му бутабъл Cd и пак го изписва това. Това ми е въпроса. Гледам като индянец пишеща машина ;-)

Не бе пич, не знам какво е това! Разбираш ли. Слагам му бутабъл Cd и пак го изписва това. Това ми е въпроса. Гледам като индянец пишеща машина ;-)

Това се получава щото индианеца не е настроил пишещата машина да бутва от оптичното у-во. Нормално е като first boot device ти е твърдия диск да пише такива работи.

Значи или компакт диска е повреден или нещо по буут настройките не сте направили както трябва и тръгва от харда.

Лично го направих 1во да е CD/DVD , секъбд да е HDD. Но нищо не зарежда-само това исписва!?! HDD e NTFS ако има значение. Просто не си го обяснявам. Опитах с 9 различни копия на WINDOWS и все е тая

Лично го направих 1во да е CD/DVD , секъбд да е HDD. Но нищо не зарежда-само това исписва!?! HDD e NTFS ако има значение. Просто не си го обяснявам. Опитах с 9 различни копия на WINDOWS и все е тая

Опитай и с друго ЦД/ДВД Устройство, това може да е заминало вече (или поне му намести нещо кабелчетата отзад.. биоса намира ли го ? Развърта ли се ??)

Да бе братле-бучи все едно излита. Аз такъв надпис за първи път в живота си виждам. Дай друга идея Аз не знам какво означава това съкращение! Не се бъзикам

Да бе братле-бучи все едно излита. Аз такъв надпис за първи път в живота си виждам. Дай друга идея

Аз не знам какво означава това съкращение! Не се бъзикам

Означава че никакъв формат не сте правили, ами е играл делейта :yanim: . Това разбира се няма отношение към нежеланието на оптичното у-во да бутне. Или сидито се прави на интересно или диска е проблемен. А и нищо чудно записвачката с която пишеш да прави проблема и/или да не се харесва с марката дискове и/или да са прецакана партида дисковете и/или да ти е дефектен имидж файла(force re-check/ hash от торент клиента) и т.н. и т.н. За проблемна памет да не говорим, че съвсем ще се вкараш у филмо. Преди месец имах подобен проблем, отидоха 3 диска докато разбера от къде е.

П.П. NTLDR е лоудъра на ОС.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Подробен отговор! Благодаря!!! Ако го закача към моя комп и му дам нов формат и си взема от вкъщи онова копие на windows в което се кълна, ще има ли ефект според теб?

Трудно се разбира за какво става дума. Не е ясно коя е операционната система и нейния сервизен пакет за инсталация. Форматирен е харддиск, после е закачен на друг комп. Така ли е?

Не се разбра какво е точното съобщение. Едно от всички тези ли е?

1. NTLDR is Missing - Press any key to restart

2. Boot: Couldn't find NTLDR Please insert another disk

3. NTLDR is missing - Press Ctrl Alt Del to Restart

Причините за NTLDR is Missing могат да бъдат следните (Windows XP):

1. Добавен нов харддиск към системата.

2. Опит за стартиране от несистемен диск.

3. Повредени файлове: NTLDR или NTDETECT.COM

4. Харддискът не е добавен коректно в BIOS.

5. Грешно конфигуриран boot.ini

6. Опит за надграждане на Windows 95, 98 или ME с използване на файлова система FAT32.

7. Повреден MBR или boot sector на харддиска.

8. Повредени инсталационни дискове.

9. Повредена IDE/EIDE връзка.

10. Неуспешно добавяне на поддръжка на USB клавиатура в BIOS.

Значи прав си-не е точна информацията. Закачихме НЕГОВИЯ хард на моя комп да го формат. След това изписва това съобщение и пише press CTRL+ALT+DEL to restart. Това е. Възможно е БООТ диска да не е в час... Това го изписва на неговия компютър. Закачвам форматирания вече диск на конфигурацията на която си бачка и изписва това.

Накратко казано: 1.Копията на Windows не са наред. 2.Самите дискови носители са дефектни. 3.Записа на диска не е добър. 4.Оптичното устройство не е наред. 5.Кабели не са свързани добре. 6.Не е настроен в БИОС да тръгва първо оптичното устройство. Поради някоя от горните причини БИОС се опитва да стартира ОС от твърдия диск, но такава няма.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.