Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Начини за преписване

Featured Replies

Моят метотд за преписване е такъв: в химикалката си вкарвам пищова, обаче трябва да е счупената. Така си преписвам без да ме хванат. :blink:Стил!

Ето защо си един от многото, които не владеят родния си език. Преписването води до увеличаване на дупките в знанията. Липсата на знания не позволява на човека да изживее живота си добре.

Не го приемай съвсем лично, отнася се за всички преписвачи. Тарикатите като теб са повече от разумните хора, които съвестно учат, за да знаят, а знаят, за да могат. Липсата на знания не ви позволява да осъзнаете, че осъждате себе си и всички околни да живеят сред стадо полуобразовани индивиди с полуживотински навици.

Думите ми са леко пресилени, но се надявам, че ще помогнат на повече деца да започнат да осмислят живота си отсега.

Животът е гаден, ако си го направиш такъв.

• Отговори 98
  • Прегледи 43k
  • Създадено
  • Последен отговор

като бяхме по-малки ни накараха да учим на исуст хайдути...и ние го написахме на даската с латински букви, за да г-жата не разбере...ии проработи :P:rolleyes::down::huh::mad::lol6:

Учителката ви е била толкова заспала, че не само не е видяла написаното на дъската, ами на всичкото отгоре не е забелязала и колко МНОГО са НЕГРАМОТНИ учениците й! Най-вероятно, като ви е накарала да научите "Хайдути", е трябвало да ви накара и да проверите как се пише думата НАИЗУСТ!

Тия методи при преписването вече не ми влизат в употреба, че с тази специалност в университета, всичките ни изпити са устни. :clap:

• Автор

Аз сега намерих начин да си слагам листче в колана и да си го издърпвам постепенно ;) А иначе айде сега за тия дет викат че тряа да учим много.. Я кажете как за 1 ден да си науча за тест по английски в понеделник, класна по литература в сряда и контролна по химия на 2 раздела пак в сряда... е не мога :rolleyes: Ша ми изтекат очите в учебника :biggrin: И ш' земе някоя буква ме удари :biggrin:

Не става дума за това , колко време ще ти трябва да го научиш . Ученето развива мозъка , ако те устройва да си проЗ , преписвай колкото си желаеш . Успех ;)

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Аз сега намерих начин да си слагам листче в колана и да си го издърпвам постепенно :rolleyes:

А иначе айде сега за тия дет викат че тряа да учим много.. Я кажете как за 1 ден да си науча за тест по английски в понеделник, класна по литература в сряда и контролна по химия на 2 раздела пак в сряда... е не мога ;) Ша ми изтекат очите в учебника :biggrin: И ш' земе някоя буква ме удари :biggrin:

ми така е като си чакал последния момент - на нас по немски ни даваха средно по 40 думи на ден... 4 дни в седмицата имахме по 4-5 часа немски и за следвашия ден изпитваха на думите... а веднъж седмично учителката вземаше речника със взетите думи от някой, избираше си от произволни страници и за един ден минавахме цялата група... още си пазя речника - имам около 3000 думи в него (за сравнение) готов речник съдържа около 10 000. и начина за заучаване беше следния: първо преписвам взетите думи от тетрадката в речника, после чета няколко пъти думите и накрая майка ми хваща тетрадката и ме пита разбъркано...
  • Автор

Еми за тая контролна по английски например, тряаше да я прайм в петък ама не я направихме и г-жата вика в понеделник. Питаме я на какво ще е на което тя отговори с "каквото ми падне" xD По Български също в петък разбрахме кои ще са темите на класната. Госпожата просто беше забравила да ни каже xD

В живота после не можеш да препишеш!

:)

ми така е като си чакал последния момент - на нас по немски ни даваха средно по 40 думи на ден... 4 дни в седмицата имахме по 4-5 часа немски и за следвашия ден изпитваха на думите... а веднъж седмично учителката вземаше речника със взетите думи от някой, избираше си от произволни страници и за един ден минавахме цялата група... още си пазя речника - имам около 3000 думи в него (за сравнение) готов речник съдържа около 10 000. и начина за заучаване беше следния: първо преписвам взетите думи от тетрадката в речника, после чета няколко пъти думите и накрая майка ми хваща тетрадката и ме пита разбъркано...

Мда :cool: и аз съм в езикова гимназия с немски език и в 8-ми клас,когато имахме по 4-5 часа немски на ден и взимахме около 60-70 думи и след 1-2 дена трябва да знам всички... и аз така правих :clap:, а по темата,аз немога да преписвам... почна ли да преписвам започвам да се оглеждам, да изпускам химикала и накрая или са ме хванали или ми е свършило времето...Но в 6-ти клас преписвах, но само по биология и то защото ни даваха много трудни контролни и беше почти невъзможно да научиш всичко...(тогава бях малко по пълен и просто сядах върху тетрадката и преписвах :wors: )

• 1 месец по-късно...

Абе на вас защо ви е да преписвате. Така само затъпявате. Аз на времето се опитвах да ставам "хакер" ;) . Добрече бяха наще да ми "вкарат ума в главата" и аз сега се раздвам на успешния си труд. Въпреки че има някой гениални методи, не трябва да се преписва :ph34r::whist::nono: Преди малко четох една тема писана от ФоДор( или там както се пише). Той човека обвинявал родителите си, че му гледали хронологията в "нета" и обвинява хората че не давали на лапета по 12 години да работят, че да се издържат. Оправдава се с това, че е можел да става миньор. Вие такива ли искате да станете??? Това е моят въпрос към вас, а тая тема май вече съсвсем се изчерпа.

Редактирано от GhOs7_skull (преглед на промените)

Не съм казал че искам да стана миньор, но казвам че това е била работа за деца преди време.Попринцип искам да завърша университет.За тези които преписват това си е техен проблем, не мисли че като им пишеш ще ги откажеш, познавам един дето като са си наумили някаква простотия няма да спрат докато не я направят.Наскоро така си развали чисто нов i3 процесор.

Егати и смехориите, и какви жалки опити имало на света...Един гений от Морското училище във Варна ме светна как, сега ще ви покажа усъвършенстван начин.Тогава и принтери даже нямаше много.Режеш си няколко правоъгълни листчета, ето такива, да речем 10, и ги правиш на мини-книжчица с телбод.Поставяш я в ръката, с която пишеш, с лице към палеца, за да разлистваш импровизираната книШчица с него.В случай на опасност, книжката потъва с едно движение в широкия ръкава на дрехата, която е предвидливо подбрана за случая.Невероятно лесно е.Чудиш се, гледаш химикала, без да се взираш и да си сериозен, правиш се на последния глупендер, и накрая ти си този, който се смее последен под овациите.

Съгласен съм с izabel1, аз бях един от 4-мата отличници от 23-ма човека общо във Френската гимназия, и сега капчица не помня от много от предметите, както и от Техническия университет, където само с една нощ учене оставих далеч зад себе си завършилите Механо-техникума във Варна.Само някои неща за обща култура и философия си спомням...А не преписвах, наистина си въобразявах, че в елитно училище ще станеш първенец.Е, аз пак си станах, но не по тоя начин.А се радвам, че се наведох да включа четеца със снимките, защото видях с изненада портфейла на Armani на земята, и щях сигурно да се простя с около 800 лв, без цената на портфейла.Нищо лично, ама наистина това странно стечение на обстоятелствата ме спаси.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Да на същото мнение съм. Малееее каква изобретателност имало тука. Ама вие сте за "научния конкурс" :wors:

Редактирано от GhOs7_skull (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

На скоро посетеих един сайт и ми доиде много свежа идея за преписване, взимате си един химикал с камера и монитор и една Bluetooth безжична слушалка и най-важното външен човек който да ви чете пищовите и да ви диктува.Става и за листовки за шофьорски изпит.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

• Автор

Мнооооого скъпо... Може просто да му пратиш снимаш с телефона и да му пратиш по блутут и той да ти върне като бележка отговорите.. ;)

На скоро посетеих един сайт и ми доиде много свежа идея за преписване, взимате си един химикал с камера и монитор и една Bluetooth безжична слушалка и най-важното външен човек който да ви чете пищовите и да ви диктува.Става и за листовки за шофьорски изпит.

приблизителна сметка около 650 лв. ... мерси ... много скъп начин на преписване предлагаш !

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

;) Никога не съм преписвал на контролни и няма да го нпаравя във 2-те години, които ми остават! Това е най-глупавото нещо, което мога да направя! На дипломата за средно и на свидетелството на 3-та степен искам да си видя реалните знания, защото те ще ми трябват-на матурите никой не му пука кви оценки си имал, там гледат знания-12 клас на матурите си проличават реалните знания-нащо даскало на изпращането на 12 клас обявиха към 40 отличника, а на 30-ти юни след матурите само 1, това значи, че останалите 39 „отличника“ са скъсани на матурите, и според мен тези 39 толичника са точно такива бележкари, които са преписвали на контролни

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Незнам дали е тпчно преписване, но ако си внимавал и работил през годината / семестара. Един ден преди изпита си правиш много кафе или копуваш кола, пиеш четеш пиеш четеш така до 4 часа преди изпита, след това си взимаш две шишета кола, учебника и отиваш в училището/университета. сядаш на стълбите близо до изпитната зала и започваш да четеш пак (всичко!!!, отгоре отгоре набързо) пълниш си крактосрочната и средната памет колкото можеш, пиеш кола, държиш се буден, и след това идва изпита (би трябвало да имаш още едно шише кола) отговаряш веднага на всички взпроси които си абсолютно сигурен, нещата за които трябва да се замислиш оставяш за по късно. Ако наистина си учил и внимавал по време на семестара / година така се вземат изпити за които си забравил с минимум 5 :ph34r:.

Ами някаде нагоре прочетох,а и е доста вярно,че докато правиш самите "гърмящи средства" /"пищови"/ още докато пишеш ти се запаметява всичко в главата и понякога не ми се е налагало да го използвам! :grimace:

И ви съветвам,като ше правите пищов хубаво..най лесно се научава даден текст като се пише-НА РЪКА , по този начин се запаметява по лесно в "чекмедженцето" там "горе" .

:sobbing:

Ти хубаво си решил ама трябва и да бъдеш готов да посрещнеш последствията ако нещо се обърка. Като бях ученик, във 7-ми клас правихме контролно по БЕЛ, преписвах си, преписвах си и изведнъж трябваше госпожата да ни премести в другата стая за да поеме и другия клас щото нямало учителка свободна, не беше проблем защото от нашия клас останаха 5-6 човека, смисъл умствения им капитал привършил и се чупеха пък аз защото бях "подготвен" написах сумати страници. Та, ОК, отиваме в другата стая, сядаме и продължавам да си преписвам, бях към края и бяхме останали само аз и едно приятелче, всички останали от другия клас. Той вика, "аре, да си ходим", обаче аз "айде още малко да допиша, айде още малко" и тамън си пишех заключението и явно някой от другия клас нещастник е решил да ме изпорти, и по едно време учителката с бойна стъпка идва насам аз се правя на разсеян, и таз като ми се изчепна и почва да ми рови по листата (а пищова е скрит в тетрадка) ама тя явно не знае, не намира нищо по листата, вика стани, проверява стола и в тоя момент взима тетрадката, прелиства ама не го вижда (и си викам в тоз критичен момент "май ще ми се размине") и във своята ярост госпожата удря тетрадката във чина и пищова изхвърча от нея. :speak: Писа ми там двойка, беше доста ядосана, и аз бях ядосан но най-вече на това, че ме хвана и на факта, че всичко се случи заради лакомията ми. След тоя случай цял срок тая госпожа беше супер възмутена от мен а на всяко контролно бях щателно проверен. Чак съучениците ми бяха в шок що реагира така тая жена. Ходи ги разбери тез учители. Иначе попринцип рядко съм ползвал пищови като ученик.

И все пак мога да ви споделя две от моите техники,които доказано работят!

Първи вариант:Става само по БЕЛ или всеки друг предмет който изисква литература на чина/става въпрос за правене на Есета,Лис-ове,и тнт./.

И така..Вземате учебника по литература,който би трябвало да бъде пред вас на контролното/класното.Отваряте на произведението и 3-4 страници след заглавието,изрязвате едната страница или залепяте отгоре и бял лист напечатан на шрифта,на който е учебника,много е важно Учебникът да е с бели страници и също така да напаснете "пищова" със страницата.Ако се постараете имате пищов,който надали ше се "засече" от "радарите" на учителите.Този метод съм го прилагал 10-11 клас и си спомням,останалите как преписваха от телефони и всякакви други простички,тъпо измислени "гърмящи средства" и ги хващаха и оставяха съответно на заварки.А мен тариката :cool: с тази доста добра идея,никога не са ме хващали.

Втори вариант: Значи този вариант изисква малко време ако мога така да се изразя.Да кажем,че на 29.05.2010г. имате класно по БЕЛ -ЕСЕ на еди си каква тема.Но сега сме да кажем месец Април или месец Март и ни предстои да правим преразказ,доклад,есе и тнт.Започва самото контролно,госпожата/господина,ви подписва листа и започвате да си развивате "локумчетата" по темата.По някое време отивате при учителят и молите за още един лист,защото вашият е "свършил",той/тя ви го подписва и това листче си го скатавате в чантичката или торбичката(от метро :( ) с които повечето ходеха на даскало.И прибирате се вкъщи и пазите подписаното листче до изходното ниво(Класното на 29.05.2010г.) .. пишете си темичката на готовото листче скатавате я с една габърка под чина,започвате да пишете вашето есе/лис,пишете си глупости и правейки се на най-големият непукис дебнете погледа на преподавателя ви,изкаpвате ценното листче забодено с габърка под чина и честито ви завършване :down:

За такива методи или най-вече вторият,трябва да си наистина доста подготвен психически ,а не постоянно да се припотяваш от нерви-"Кога ще си изкарам пищoва или нещо от сорта".

Не трябва да гледате учителят в очите.Това означава,че го дебнете,а те разбират това.

Не трябва да се въртите по стола или нещо от сорта.

Просто стойте съвсем спокойно и хладнокръвно на столчето си и чакайте удобният момент за използване на хитрината ви.

Това беше от мен,дано съм помогнал на някой.И все пак наблягайте на ученето!Както каза някой-по горе "в живота няма пищови" !!

Редактирано от П.Костадинов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.