Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Начини за преписване

Featured Replies

Линийки, часовници, телефони, никога не съм използвал, аз винаги преписвах по един и същ начин. Отварям си тетрадката и си пиша докато не ми направят забележка, като ми направят забележка вече съм преписъл за четворка, което мен не ме устройва разбира се. След забележката слагам тетрадката на крака и си продължавам да преписвам, при нас така беше и винаги си вадехме отлични оценки. Материала е много, и е много сложен за учене и колкото и да го учиш пак няма да можеш да го напишеш така както е в тетрадката написън! Номера е да си прочел какво си написъл във тетрадката поне десет пъти, когато почнеш да преписваш да не вземеш да се чудиш какво си написъл и да не можеш да го разчетеш!

• Отговори 98
  • Прегледи 43k
  • Създадено
  • Последен отговор

В ученическите, както и в студентските си години, никога не съм преписвала..винаги съм мислела, че ще се издам, дланите ми ще се изпотят от притеснение, а погледът ми ще ме издаде...най-лесно е да си научиш..

В учителските си години, винаги съм хващала преписвачите, дори ми е било интересно какви машинации ще измислят следващия път..

Постъпете достойно, като не сте си научили..приемете слабата оценка, която всъщност заслужавате..

Признанието винаги остава приятно впечатление в учителите и родителите ви..

И ако не е законно защо ако те хванат на изпит с пищови излиташ директно?

И откога форумът се е превърнал в изпитна зала?

И откога форумът се е превърнал в изпитна зала?

А само там ли да се преписва е незаконно?

П.П. Кажи ми едно място където е законно

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Аз от както влезнах в гимназията, започнах да ги правя тези номера, но това е една много сложна работа, макар че повечето да не са на това мнение. Първото нещо, което трябва да си изясниш е дали си готов за такова нещо. Ако си някакъв, който се притеснява супер много, ти ще си просто лесна плячка и само с един поглед учителя ще те накара да му разкажеш и за личния ти живот. Ако си готов е редно да започнеш да слушаш в час, да си записваш абсолютно всичко, което ти диктуват и да си го четеш. Аз го правя това от 8 клас и е много успешен план! Започнете урок по история, учителят ти го разказва, диктува ти го и е хубаво да се вникнеш в материала и преди следващия час или още вкъщи да си ги прочетеш това, което сте взели, дори да не те изпитват. Не трябва да изпускаш един урок да запишеш или прочетеш от това, което сте взели, иначе губиш връзката и после става много сложно. Защо да го правиш: всичко това, което ти диктуват рано или късно ще се наложи да го пишеш (на контролна) и евентуално да го разказваш, докато те изпитват и затова е хубаво всичко да имаш, за да можеш да препишеш. Защо да си го четеш? Необходимо е да си четеш материала, защото докато правите контролна и трябва да препишеш имаш някакви броени секунди при които трябва да отвориш точно на мястото, където ти пише материала и да го прочетеш, не знаеш кой ред, кой лист, коя думичка - ГОРИШ! Защо да слушаш какво ти говори? Защото в един момент, когато седнеш да пишеш, ти съответно по-малко от 5, даже и 6 няма да те устройва, тогава идва ред на "допълнителната информация" т.е. тази информация, за която тя Ви е разказала и я добавиш, това прави много добро впечатление, независимо при кой учител, независимо от предмета - безотказно! Другите две много важни неща: учителят и местоположението на тетрадката/учебника. Учителят е ключовата фигура и затова трябва да го познаваш много добре. Най-глупавата грешка, която виждам да се прави е тази да се преписва на първа контролна, обаче това е хубаво за теб - виждаш какви са резултатите от това му действие, как реагира учителя, как реагира ученика, какво казват и какво правят. Трябва да знаеш при кого ще ти мине номера, ако си начинаещ, а ако си по-напреднал е да ги разбереш, за да знаеш как да се измъкнеш от една такава ситуация, защото тя е неизбежна и винаги трябва да си в готовност с това как да се оправдаеш. Психологията е много важна в случая! Тук нещата са много индивидуални, но най-важното е да говориш уверено и бързо, оставиш ли учителя да почне да говори - Game over! Другото нещо е това, къде ще ти се намира тетрадката, учебника или пищова. Най-добре е да се намират в близост до теб, зад гърба ти или под чина. Говорим за секунди, така че трябва да си ги сложиш, така че веднага да са ти достъпни и при необходимост, веднага да ги прибереш, за да не те разбере. Ловкостта както виждаш е също много важен фактор, защото ще се правят нещата много бързо и то по няколко неща едновременно. Всеки детайл е важен: местоположение на учителя, обкръжаващите те съученици, чина на който стоиш и прочие. Трябва всеки един детайл да е изпипан, преди да се заемеш за работа. Важно е също да не пишеш прекалено много неща, особено ако се използва терминология или пък да е наизустиш, защото е възможно следващия път да си подготвен да защитиш това, което си писал. Отношението към учителя, дисциплината в час и взимането на участие в часовете са много важни, макар да нямат пряка връзка. Това не е никак лесна задача! Имай предвид, че аз това е тактика за отлична оценка, а там нещата са сложни, особено при специалните предмети, ако имаш такива. Желая ти успех!

Ами точно така сега си направете сметката колко от вас ще си вземат изпитите с учене и колко с пищови. Мисля, че хората с пищовите може "бъкел" да не знаят обаче ще са си взели изпита и ще са влезли там където искат. А тези, които са си учили както и да са го научили никога няма да могат да направят нещо по-добро и по-качествено от учебника в случай, че от там е преписваното. Така, че направете си вече сметката добре е да си знаеш, но никога не отписвайте пищовите винаги ще са ти във ползва, никога не са излишни. За да не се задълбочвам и да разводня "хептем" темата ще спра тук;)

и как да не се съгласи човек

при нас най-добре представящите се с изпитите учат доста но винаги разчитат на пищови.

А един много добър начин (поне при нас другите са трудно изпълними) е с hands free, единственото условие да имаш дълга коса която да го скрива :cool: , което при мен е проблем http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Автор

Маниак мерси за обяснението. Тишо, един от моя клас правеше подобно нещо. Слага една слушалка в ръкава и през целя час се подпира на ръката си така че да не се вижда слушалката, когато дойде учителят мине си изпъва ръката и слушалката се прибира. :)

Моя учителка е разказвала как се било преписвало на някакви си там конкурсни изпити. Имало някъде, дето им принтирали пищовите на Кока-Кола етикети, които после се лепвали на бутилки газирана напитка. Всичко бива написано със ситен шрифт, така че никой да не се забележи, че на етикета има нещо, различно от съдържанието на напитката. Само че ми се струва, че все ще те хванат да се взираш в едно шише с часове. А и колко информация ще събереш там.

Маниак мерси за обяснението.

Тишо, един от моя клас правеше подобно нещо. Слага една слушалка в ръкава и през целя час се подпира на ръката си така че да не се вижда слушалката, когато дойде учителят мине си изпъва ръката и слушалката се прибира. :)

в училище ясно

има и други начини, но в университета е друго

чувал съм дори за квестори които се разхождали с радио между редовете, заради телефоните (и има причина да не мисля че това някой си го е съчинил)

Аз сега ако учех щях да съм ги убил направо. То с толкова развита шпионска техника аз петица ако имам щеше да е провал, не че когато учех преди дваисетина години имах петици ама ... Как преписвах ли ??? Изобщо не си давах зор . Как завърших техникум и аз не знам ама си изгубих времето четири години. Сега как е идея нямам ама аз като учех се изпитвахме сами по някои предмети имаше учители дето номера не минаваше да си напишеш сам оценка и да не се усети все пак имаше разсеяни преподаватели и оставаха достъп до дневника. Мене толкова ме мързеше че чак и пищови ме мързеше да правя. Къде с усмивки къде с благи думи завърших с успех 3.30 и нищо що съм учил до сега не ми е влезнало в употреба , толкова излишни работи се учеха че ... Сега нямам и идея как е . Първи закон на Кирхов, втори закон на същия, това което съм установил е че си изгубих времето четири години. Ми че ние по заварки си бяхме само едни и същи и никои не знаеше нищо и не можехме да си подскажем даже , преподавателя излизаше и ни оставяше сами и се връщаше след два , три часа белким сме се справили. Тогава изобщо не ми се учеше но сега много ми се учи , някак си ми е мъчно. Та имах едно гадже което повтори 10 клас гимназия и ме мина с подправен бележник но истината излезе след месец , два ... нали имаше добри приятелки че ме светнаха. Аз и бях и като настоиник че тяхните не можеха да се оправят с нея. Та и казах че е много проста аз техникум завърших само с учене пет минути преди часа тя една глупава гимназия да повтори . Та съжалявам за спама в тая толкова сериозна тема

Правищ си пищови на MS Word с много малък шрифт - 5. Разпечатваш и залепяш пищова на бял химикал с прозрачно тиксо. Изглежда все едно има надпис на химикала, а всъщност това ти е пищова. Ако е по-дебел химикала, по-добре.

Защо просто не си научите ?! Толкова ли ви мързи, когато учите четете, а когато правите пищови - пишете.. Аз мисля, че да се научите е много по-лесно. :rolleyes:

Правищ си пищови на MS Word с много малък шрифт - 5. Разпечатваш и залепяш пищова на бял химикал с прозрачно тиксо. Изглежда все едно има надпис на химикала, а всъщност това ти е пищова. Ако е по-дебел химикала, по-добре.

Еха, за това пък не се бях сещал.:rolleyes:Ще го пробвам някой път:angry:

Абе не знам... Аз порпинцип необичам пищовете, но по някой път дори и на мене са ми нужни ..., така че не виждам нищо лошо с тях, стига да не се прекалява!

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

Ето ви най-добрия начин.

• 2 седмици по-късно...

Ами,веднъж имах контролна по история и не бях учила нищо.На другия ден поисках въпросите на теста от едно момиче от другия клас.Написах отговорите на обратно на едно листче и преди часа го залепих от долната страна на чина.По време на контролната извадих едно малко огледалце и просто преписах. :biggrin:

Редактирано от eli4ka878 (преглед на промените)

На времето имаше един пич от Химическия факултет, дето си беше направил пищов в самия часовник и като въртеше стрелките, той се разлистваше. Някаква много луда джаджа. Професора като го пипнал да преписва се хванал за главата и му казал, че само заради тази му гениална разработка ще му пише 3 :wors:

Боже....чета "начини за ПРЕСПИВАНЕ" и се чудя за какво иде реч

Бе то и такава тема може да изникне скоро :)

Аз си правех пищовите на стъклото на прозореца :D Естествено, не бяха подробно написана тема по литература на стъклото, а основни работи, които да ми "отпушват" паметта. Примерно, ако е по история, пиша с дребен шрифт "681-създ.бг." и където има въпрос от рода на "дадена година и трябва да се напише какво се е случило", ми помага, щото ми беше проблем да помня години. По математика някоя формулка може да се напише и т.н., но това беше защото в часовете запомнях голяма част от нещата и тези, които не мога да си ги спомня, ги проверявах в учебника и си отбелязвах на стъклото. И понеже винаги сядах до прозореца, а до мен има още някой, учителката, като минава покрай него, прозореца й оставаше далеч и написаното се сливаше с гледката навън, та заради това, не ме забелязваха. Като забия някъде, просто се правех, че гледам навън :) А и лесно се трие после :D

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

На мен не ми се е налагало много често да преписвам, ама все пак ... когато се наложеше: Ако всичко ми е написано в тетрадката, когато правя контролна не късам средния лист, ами го оставям и г-жата като се заблее прелиствам уроците в тетрадката :rolleyes: затова винаги си взимах тетрадки по 100 листа :)

• 3 седмици по-късно...

като бяхме по-малки ни накараха да учим на исуст хайдути...и ние го написахме на даската с латински букви, за да г-жата не разбере...ии проработи :P:);):wors::cool:;)

Бе тя цялата тема се насочва стремително към коша. Прочетете какво написа динди!!!

ами някои предмети простo не могат да се научат - мен 2 пъти мекъсаха на задачките по икономика щото не мога да запомня формулите... и третия път отидох подготвен с формулите на лист... (това е единствения път, който преписах за цялото ВМЕИ)... просто ми се отдававаxа техническите предмети... иначе има един съученик дето ползваше номера с ръчния часовник и навито лисче вътре и превърташе нагоре надолу през 2 клечки за зъби на мястото на бутончетата... и друг дето ползваше walkman (и прекарана слушалка през ръкава и залепена на китката на лявата ръка и си подпираше главата...) с развити въпроси, но не можа явно да уцели правилната касетка и изкара 2 и 1/2 по биология.. сега с мп3 плеър ще е къде по-удобно заради превъртането и повечето памет...

появиха и лазерните принтери и стана доста удобно да се принти на шрифт размер 3...4. друг номер е написване на текста на листа с химикал без мастило или на горен лист и после долния се ползва за контролното, като само се повтаря текста...

имах няколк съученика съ царски пищови - развити теми дето се ползваха главно по литература - развити теми, но без първата страница (там оставят празно за името си и увода) - доста е рисковано щото даскалите се разписваха на първия лист и ако погледнат вътре...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Моя метот за преписване е в химикалката си вкарвам пищова,обаче трябва да е счупената и така си преписвам без да ме хванат :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.