Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Домашно озвучаване

Featured Replies

JAMO е доказана марка мисля,че е излишен коментара относно нея.Вместо да дава пари за тая пиклива уредба не онкио ако ще и Herman Kardon да е по-добре е усилварел и добри колони или система за домашно кино.

Виж сега - аз слушам на доста по сериозни неща от това което предлагам. Тук става дума за вписване в определени пари. Казах и ще повторя. За моето аудио в нас съм дал над 2000 лв. Точната сума няма да споменавам.

И спри да ми хвалиш измислените американски марки за колони. Хубавите колони са Английските

B&W принадлежът към английските тонколони и качеството на изработка е безкомпромисно. Качеството на звука също.

Компонентите които ползвам са следните:

Колони: B&W CM 1

Усилвател: Onkyo A9555S

Звукова карта: MBox DigiDesgin 2

Окабеляване: Sommer Cable

Ето това наричам качествена система за слушане на музика спрямо отделен бюджет

Друга доста добра марка за Hi-Fi е Wharfedale.

Има и доста по скъпи марки като Mark & Daniel и доста други за които няма да ми стигне цяла вечност да ги изброя.

Тук става въпрос да се направи качествено стерео за прилични пари. А ти след като никога не си слушал Onkyo нямаш право да говориш за фирмата. Личното ми мнение за тях е че правят едни от най читавите усилватели в клас Hi-Fi. Ето тук на този сайт може да се намерят доста добри решения за звук - http://bmv.bg/

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Здравей,защо не се насочиш към усилвател втора употреба?Няма нищо лошо в това.Има доста стабилни "Обертон","Техникс" като Техникс се използват повечето случай в домашни условия.Но за подобен усилвател от такъв клас приготви над 250лв и за тонколони ги сложи още толкова и ще имаш що-годе стабилна музика у вас.

Това изобщо не може да се нарекът качествени колони. Смятам че Онкио системката която предлагам за 630 лв е доста прилична като предложение. Дори ако трябва да сме искрени за качествени колони и усилвател поне 2000 лв трябва да има бюджет автора на темата.

Добър отговор! Просто добър, и си личи, че разбираш от HI-FI.

За предложения комплект Онкьо - за тая сума пари, просто си заслужава.

Добрите колонки почват от 5000 лева нататък. А това е най важното в една HI-FI домашна техника.И правилно си написал, че едни от най добрите колони в света се произвеждат не в Америка, а точно в - Англия и Дания! Който не го знае е скаран с тая техника. Jamo също е от Скандинавия и един от основните конструктори е инж. Йорданов - завършил акустика в Чехия, но съвсем не е фирмата от първите редици за HI-FI аудио.

Поздрави:

Чувал ли си че човек може да се промени след дадено време(регистрацията не ми е нова, не съм пуснал тази тема за да спорим за стилове музика най вече хаус). Написах рядко не никога(за съветите). Ще отделя повече пари за тонколони от колкото усилвател.

Колкото повече пари за тонколони отделиш, няма да сбъркаш. Друг е въпросът, какви ще са те.Пак ще помогнем. Втора ръка, можеш да намериш доста по добри от на магазина. Навярно не знаеш това. А и не само колони. За това вече те посъветваха.А що се касае до музиката- Рей Чарлз пя почти 60 години и го знае всеки, докато групичката изпълняваща "ХАУС" която вчера се е появила - днес вече я няма. Колко разбирам и от музика, сам прецени. Давай, дерзай и търси. В София лесно ще намериш. Дано попаднеш на някой от старите тонрежисьори от радиото, за да можеш да чуеш и видиш нещо хубаво. А и музика да послушаш с наслада.

Успех и споделяй. Ще помагаме.

Поздрави:

пич купи си едно домашно кино 2-ра ръка и ще си решиш проблема. гледай да има оптичен вход за по-добро аудио. аз в момета съм в щатите и съм със сони , оптиката ми излиза от ТВ към ресийвъра. компа има HDMI изход и го закачам към ТВ да гледам филми или слушам музика и качестжото е на високо ниво. има и още една екстра която в българияще се появи .... не зам кога HDTV е оттам си е само 5.1 саунд .

тожа ще ти енай-евтиното и лесно рещение. за онкйо няма смисъл щото цените са мнг натоварени. тук модела едкойси 5200 със 7.1 струва 400$

Здравей,защо не се насочиш към усилвател втора употреба?Няма нищо лошо в това.Има доста стабилни "Обертон","Техникс" като Техникс се използват повечето случай в домашни условия.Но за подобен усилвател от такъв клас приготви над 250лв и за тонколони ги сложи още толкова и ще имаш що-годе стабилна музика у вас.

Аз бих му предложил да се ориентира към Sony esprit TA-F630ESD - въпреки че се намира изключително трудно точно този усилвател, защото модела е произведен през 1989-та г.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте на всички...

Събирам си пари за домашни музика, избрал съм си тези две колони и този усилвател. Моля тези които разбират да дадат един коментар, в сайта пише че достовката ще ми е безплатна ако поръчката ми е над 20 лева, нещата които съм си избрал общо струват 368 лева (понеже в моя град няма такъв магазин и за това мисля да ги поръчам)

Не виждам сериозна причина да не си ги купиш, на външен вид колоните са много хубави.

Особено ако нямаш никой от обкръжението ти който да е способен да направи разлика между две различни колони с еднаква мощност и големина на кутията като ги слуша зад перде (за да не ги вижда), ще спестиш много пари, това от мене да го знаеш.

А усилвателя можеш да го скриеш да не се вижда, така никой няма да ти се пеняви че не бил от някаква си марка. 

Не си пръскай парите на вятъра за скъпотии, особено ако ги събираш трудно.

п.п. ако спечелиш 6-ца от тотото ми пиши на ЛП да ти кажа къде се пазарува скъпа техника.

Не виждам сериозна причина да не си ги купиш, на външен вид колоните са много хубави.

Освен, ако не ги използва за украса.

Забравил е да каже "на снимката", защото наживо даже и красиви не са. За свирнята им даже не искам да коментирам.

h0us3_m4n1a, ако искаш някой да ти одобри избора е трябва да подчертаеш "НЕ разбрира". Който има и елементарни познания в областта едва ли ще ти ги препоръча.

Ако още не си ги взел потърси нещо употребявано. Има доста прилични колони, които гарантирано ще свирят от тези китайски мега-боклуци.

Другия вариант е да поразшириш бюджета и да си вземеш нещо прилично. Купувнето на Thunder не е никак разумна постъпка.

Вече има много серизна причина - ако ги беше купил без да попита и да се поинтересува предварително , то тогава ставаше и няма проблеми щеше да си ги слуша със здраве. Но вече е късно - сега ако ги вземе ще има съмнението , че се е минал и колкото повече ги слуша толкова повече ще го ядосват !

И никъде не е казано , че аудиото е евтино удоволствие - точно обратно . Както и повечето удовлствия де .

• 2 седмици по-късно...

С Thunder съм от близо 1г.След като направих грешката да отида и да го взема без да се потършувам малко ,пак добре си "свири".Като изключим факта,че предимно ниските честоти ги режи тотално и като му дадеш малко повече жеги почва да малее.Не е зле очаквах да е повече,но до там води ината. :sobbing:

Сега търся да си взема Technics SU - VX820, VX700,VX600 или някой подобен от тази серия,но за жалост няма добри екземпляри на пазара.

ако човека се интересува само от джангара да си купува каквото му падне. лично мое мнение си е, че най-хубав звук вадят говорители дето са с хартиени мембрани и колкото по голям е диаметъра - по добре. ама трябва да се гледа и колко децибела е чувствителността на говорителите - колкото повече - по добре...

• 3 седмици по-късно...

Взех си Jamo S-406 и Technics SU-3000

ами честито, за тези пари толкова, избора не е лош

Мога да ти кажа, че имам същият усилвател, но с други колони и звукът е просто идеален. Ползвам го повече от годинка вече, има си всичко необходимо. Ползвам тези колони и съм доста доволен. Купи си го ако не си решил още.

• Автор

Мога да ти кажа, че имам същият усилвател, но с други колони и звукът е просто идеален. Ползвам го повече от годинка вече, има си всичко необходимо. Ползвам тези колони и съм доста доволен. Купи си го ако не си решил още.

Ами аз си го купих преди месец. Не си платих интернета два месеца за да си спестя парите за музиката, двете колони и усилвателя общо ми излязоха ~340 лева. Колоните са нови по интернет ги поръчах а усилвателя го взех от заложна къща за 100 лева. Твоя усилсател колко пари струва и кога си го взе ?

Редактирано от h0us3_m4n1a (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.