Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Относно AMD Athlon 4000+

Featured Replies

Преди няколко дни реших да си инсталирам GTA 4 и да пробвам дали ще тръгне на моя компютър,посетих сайта "Can You Run It" за да направя един тест и ми излезна следната информация

А по някой път ми показва че видео картата ми е 512MB :wors: та ако може някой да ми обясни защо се получава това с процесора ще бъда много благодарен

post-223865-1268506079,22_thumb.jpg

• Отговори 53
  • Прегледи 5,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мики маус
    мики маус

Ключовата дума е "марка"-кутията,в случая,няма нищо общо...Да ти кажа,с това евтино,претърпяло инсулт захранване,клока ти става екстремен...Дали няма как да те убедя да размислиш?

• Daredevil_666
    Daredevil_666

Един фортрон 400 вата PNF ще ти свърши чудна работа.Дори след време , ако решиш да смениш видеокартата или добавиш още компоненти , пак няма да има проблеми.За овърклока пусни тема тема в съответния р

• You make my day! Човек, скоро не се бях смял така, честно ти казвам. Колко са 30% от 15г. живот, ако изобщо овърклока съкращава живота на процесора и колко ще е актуален тогава процесора? А това за пр

Публикувани изображения

Това показва защото ти е активна енергоспестяващата функция на процесора.ПП: Процесора си работи на 2,1GHz.

Редактирано от androns (преглед на промените)

Процесорът си работи на 2.1гхз.Показва 4.2 вероятно , защото смята двете ядра по 2.1гхз.Видеото си е 256мб.Ако искаш точни характеристики на системата си , свали еверест и ги погледни!

Много ми е любопитен надписа:

Minimum 256MB 7900 / X1900

и отдоло:

You have 8500GT -> PASS...

В кой свят 8500 е по-добра от 7900 не знам...

Иначе да, много програмки разпознават 2-ядрен процесор като удвояват честотата или приемат, че имаш 2 процесора...

• Автор

Много ми е любопитен надписа:

Minimum 256MB 7900 / X1900

и отдоло:

You have 8500GT -> PASS...

В кой свят 8500 е по-добра от 7900 не знам...

Иначе да, много програмки разпознават 2-ядрен процесор като удвояват честотата или приемат, че имаш 2 процесора...

Благодаря за информацията а за видео картата веднъж един ми казваше че 8500 били не сполучливи пък аз не съм имал проблеми освен една смяна на вентилатора и в какво 7900 е по-добра

Благодаря за информацията а за видео картата веднъж един ми казваше че 8500 били не сполучливи пък аз не съм имал проблеми освен една смяна на вентилатора и в какво 7900 е по-добра

показатели, производителност, всичко...

За доказателство - сложи си първия STALKER и го подкарай на ниво малко над медиум. И кажи как върви...

При мен със старата ми 7900 - около 35-40фрейма...

Зависи какви играеш , на какви настройки и какви резолюции!Тази видеокарта е слабичка.

• Автор

Зависи какви играеш , на какви настройки и какви резолюции!Тази видеокарта е слабичка.

Преди 3 години когато си купих компютъра беше супер сега вече с по-новите игри виждам зор ама пък щом подкарвам GTA 4 още го бива стария кошник държи здраво по нататък ще сменям видео карта и процесор че вече за нищо нестават

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Хора според вас заслужава ли си клокване тоя процесор и дали ще има някаква промяна в производителноста

Най-малкото нищо не губиш като го овърклокнеш, а до колко може да стигне и имаш и дали ще има полза ще каже ти като пробваш до колко MHz ще стигне. Ама се замисли и за някоя по-жива видеокарта, че с тая съвременните игри е мъка да играеш.

• Автор

Най-малкото нищо не губиш като го овърклокнеш, а до колко може да стигне и имаш и дали ще има полза ще каже ти като пробваш до колко MHz ще стигне. Ама се замисли и за някоя по-жива видеокарта, че с тая съвременните игри е мъка да играеш.

Само , че аз немога да го глокна сам не знам как пък и то и вентилатор ще трябва сигурно

Ако може някой да ми каже колко струва горе-долу едно клокване?

• Автор

Безплатно,ако имаш малко желание :rolleyes:

Добре благодаря за инфото което ми даде но все пак трябва с нещо да охлаждам след клока как мога да разбера какви са възможностите на вентилатора с който съм сега

Добре благодаря за инфото което ми даде но все пак трябва с нещо да охлаждам след клока как мога да разбера какви са възможностите на вентилатора с който съм сега

Зависи,може да постигнеш нещо което те удоволетворява и с боксовия охладител.Следиш температурите и ако са повече от 60 градуса в пълно натоварване тогава мисли за охлаждане :rolleyes:

Да, изобщо нищо не губиш, само (най-малко) 30% от живота на процесора, както и повишени нужди към охлаждането и потока на въздух. А и прозводителността при овърклок не е същата, каквато е на референтния процесор, чиято честота е достигната. Примерно, ако процесорът е на 2.1 GHz и постигнете 2.4 GHz, той ще е по-бавен от истински такъв на 2.4 GHz. Самият аз също правя от време на време овърклок, почнал съм от далечната 1990 год. да правя тези номера и знам от личен опит колко файда има :rolleyes:

Е чак пък скъсен живот...първо ако се следи всичко да е в норма(напрежение,температура) няма да има проблеми.Освен това живота на тези процесори свършва това дали ще се развали след 10години или след 7 с клок едва ли го вълнува,защото най-вероядно до 2-3 години няма да има от тези Атлони освен в колекциите :ph34r:

Да, изобщо нищо не губиш, само (най-малко) 30% от живота на процесора, както и повишени нужди към охлаждането и потока на въздух. А и прозводителността при овърклок не е същата, каквато е на референтния процесор, чиято честота е достигната. Примерно, ако процесорът е на 2.1 GHz и постигнете 2.4 GHz, той ще е по-бавен от истински такъв на 2.4 GHz. Самият аз също правя от време на време овърклок, почнал съм от далечната 1990 год. да правя тези номера и знам от личен опит колко файда има :)

You make my day! Човек, скоро не се бях смял така, честно ти казвам. Колко са 30% от 15г. живот, ако изобщо овърклока съкращава живота на процесора и колко ще е актуален тогава процесора? А това за производителността и файдата е чиста глупост . Нямам намерение да обяснявам защо - в нета информация бол, пък и е обсъждано многократно във форума. Само ми е интересно какво си овърклоквал 1990г? :ph34r:

You make my day! Човек, скоро не се бях смял така, честно ти казвам. Колко са 30% от 15г. живот, ако изобщо овърклока съкращава живота на процесора и колко ще е актуален тогава процесора? А това за производителността и файдата е чиста глупост . Нямам намерение да обяснявам защо - в нета информация бол, пък и е обсъждано многократно във форума. Само ми е интересно какво си овърклоквал 1990г? :ph34r:

Човека се е объркал, тогава клокваше акумулиращата печка , а от време на време се мъчеше и с един маслен радиатор ма нещо не му се получаваще последното:)[спам]

• Автор

то по-добре да събера пари и да си купя някъв по-нов процесор за с. АМ2 предполагам че ще ми стигнат за нов 120-130 лв.

то по-добре да събера пари и да си купя някъв по-нов процесор за с. АМ2 предполагам че ще ми стигнат за нов 120-130 лв.

Да, този процесор, може и от тук

За тези пари, един 245 би ти свършил работа.

Да наливаш пари в AM2 няма да е най-умното нещо,което ще направиш.Клокни каквото можеш за максимална производителност и събирай пари за нов компютър.

Само , че аз немога да го глокна сам не знам как пък и то и вентилатор ще трябва сигурно

Цък - разгледай, сравнявай и действай ! Така е трета година. Прочети темата за клока ! А аз между другото съм планирал към 2017/2018 да го понамаля малко та белким да ме изкара до пенсия :mad:;)

тези са Сокет АМ3 ,а моят е АМ2

Напълно са съвместими слотовете, а процесорът е поддържан от твоето дъно, разликата в производителността е сериозна и не може да бъде достигната с оверклок на Х2 4000+, освен наистина сериозен, за който пък ще е нужно наистина сериозно процесорно охлаждане, а вероятно и по-добър захранващ блок.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.