Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почина Гого от Тоника

Featured Replies

моля се за него и му желая да  живее  с надежда всяка сутрин рано и вечер късно

• 11 месеца по-късно...
  • Отговори 86
  • Прегледи 14,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Почина певецът Георги Найденов-Гого от ”Тоника”

09:11  |  10 януари 2014 Общество

Публикувано изображение

Певецът от "Фамилия Тоника" Георги Найденов-Гого е починал тази нощ, съобщи bTV.

64-годишният музикант се бореше с тежко заболяване, като състоянието му се влоши преди година и половина заради погрешно поставена диагноза „латерална амиотрофична склероза”. 

Георги Найденов - Гого е роден в Бургас на 6 август 1949 г. и е почетен гражданин на града. Цялата му творческа биография е свързана с българската музика. Като част от вокалната група "Корали" създава музикалния символ на Бургас "Бургаски вечери", аргументират се от правителството.

Вижте снимки на Гого и "Тоника">>

През 1971 г. заедно със съпругата си Ева, Анастасия Бинчева и Хари Шерикян образуват вокалния квартет "Тоника". През 1975 г. е издаден първият албум на групата. През 1977 г. песента "Нека да е лято" печели втора награда на фестивала "Златният Орфей".

Година по-късно с песента "Интимно" печелят първа награда на Младежкия конкурс за забавна песен. Следват множество други награди от международни и български фестивали.

През пролетта на 1981 г. Гого, Ева, Иван Христов, Краси и Вили Гюлмезови създават групата "Домино". Най-големият успех на групата е на фестивала в Сопот, Полша, през 1985 г. - втора награда от конкурса "Кехлибареният славей".

През септември 1994 г. съставите "Тоника", "Тоника СВ" и "Домино" се обединяват и създават общата формация "Фамилия Тоника".

Да почива в мир!
  • Автор

Почивай в мир, Гого

Публикувано изображение

Мир на праха му!

Не ще забравя приятният му глас и  песента "Бургаски вечери"

и каква ирония на съдбата - почива на рождения ден на Тони Димитрова  

Бате, ай спри се малко поне днес, а?!?!

Влез (ако имаш желание), изрази съболезнования и излез.

А от утре нататък имаш години пред теб да постваш окултни линкове, касаещи превратности на съдби, жълти преси и кафяви простотии.

Съжалявам за офтопика, но не се стърпях...

То бива, то може, ама твоето на нищо не прилича вече!!!

Много тъжна новина :(

Да почива в мир!

Много съжалявам за кончината, той беше душата на "Тоника", усмивката бе винаги на лицето му. 

Почивай в мир, Гого!

• Автор

Хиляди изпратиха Гого със "Сбогом, приятелю"

6947486u.jpg

Хиляди познати и непознати се събраха днес на бургаските гробища, за да изпратят в последния му земен път фронтмена на група „Тоника“ Георги Найденов - Гого.

По желание на близките на любимия на няколко поколения певец песента „Бургаски вечери“ е избрана за надгробен реквием на Гого.  Под звуците на песента, която от 6 години е официален химн на Бургас в траурната зала на гробищният парк присъстващите се прощаваха с изпълнителя. Семейството на певеца решило Гого да бъде изпратен с тази песен, защото докато бил жив той казвал, че ще я пее винаги, когато може. Заради многото хора, пожелали да си вземат последно сбогом, поклонението беше удължено. Приятели отнесоха на ръце отрупания с цветя кочвег на Гого Найденов до гроба му. Като почетен гражданин на Бургас Гого беше положен на една от централните алеи в гробищният парк.

С Гого се простиха кметът на Бургас Димитър Николов и на Айтос Васил Едрев, зам. кметове Йорданка Ананиева Красимир Стойчев, сред присъстващите бяха Тони Димитрова, Орлин Горанов, приятели на Найденов от първите му певчески години, колегите му от периода на „Тоника“...

"Познавахме се с Гого от 40 години и всяка среща с него беше празник", каза Орлин Горанов. "Когато си отиде един прекрасен и ценен човек, думите не са достатъчни. Гого беше голяма работа. Имам палитра от ярки спомени с него и всичките са само хубави. Много сме се смяли и сме се забавлявали на концерти. Аз съм много щастлива, че той беше един от ярките лъчи в живота ми", сподели през сълзи Тони Димитрова. "Беше и си остава прекрасен човек. Гого беше нещо много важно, той бе едновременно и двигател и коректив", добави Асен Масларски. "Работеше за всички и много го обичахме", каза Красимир Гюлмезов. „Той бе един очарователен и добър човек, заяви един от близките му приятели, общинският съветник от Бургас Георги Манев. "Приятел, с когото се разделяме физически, но не и духовно. Той до последния си момент остана с хубавата си усмивка и сега ни гледа от високо", добави Манев.

С песента, която бе написана за мен, "Сбогом приятелю" днес го изпращаме", разказа Иван Даракчиев, един от гласовете на група "Корали", от която част е бил и Гого.

"Аз бях първият, който напусна групата, защото ме приеха студент. Другите останаха в Бургас и това беше първата раздяла. Тогава Тошко написа текста, Иван Коларов, който отдавна ни напусна, написа музиката и вечерта ме изпратиха с тая песен. Сега ние изпращаме Гого с нея", сподели Иван Даракичев. 50 години бяхме заедно, никога не съм го видял намръщен и сърдит на някого, спомня си Даракчиев и добавя, че всички ще го запомнят с усмивката и добротата му. Даракчиев беше човекът, който помогна на пeвецът да отиде на консултация в клиника в Белгия.

Бизнесменът Тома Томов, който заедно с Гого създава през 60-те години ученическата група "Счупените епруветки", сподели, че всички мелодии на телефона му са с песните на Найденов.

"На едни е "Сбогом, приятелю", на други – "Бургаски вечери". Ние ще пеем и ще плачем, друго не ни остана", каза Томов. Той бе инициатор две безименни улички в северната търговска зона в Бургас да бъдат кръстени "Тоника" и „Корали“ . След като предложението му беше прието от общинския съвет, Томов сам постави табелите.

actualno.com

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.