Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

GeForce GTX 460 чакаме в началото на юни

Featured Replies

640 лева е доста далеч от обещаното 450. Дано скоро и в България стигне тая цена, че на тоя етап не си заслужава изобщо ъпгрейдът на видеокарта. Ако бе 450, може би веднага щях да се замисля за замяна на сегашната си 8800GT, но 640 лева е пладнешки обир! Тая карта е малко по-добра от 5830 от ревютата, които гледах, но е несравнимо по-скъпа! Не, така няма да стане бизнеса!

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

GeForce GTX 460 идва в средата на юли

До сега в интернет се предлагаха два варианта на характеристиките на видеокартите , които са на базата на чипа GF104 познати под името GeForce GTX 460 или GeForce GT 460.В един от вариантите се говори за наличието на 240 стрийм процесора и 192 битова шина , а в друг за 336 стрийм процесора и 256 битова шина.Паметта е тип GDDR5 с големина 768 MB в първия случай и 1 GB при втория.Нивото на TDP се предполага ,че ще бъде в границите от 130 до 180 Вт.Хонг Конгският саит ExpReview след дълго затишие миналата седмица обяви , че на 15 юли GeForce GTX 460 ще бъде на пазара.Ето и характеристиките на видеокартата:

gtx460_01.png

Съдейки по скрийншота , видеокартата ще бъде с 336 стрийм процесора и 192 битова шина , GDDR5 паметта ще бъде с големина 768 MB , а номиналните честоти ще бъдат 675/1350/3600 MHz.Нивото на потребление на енергия ще бъде сравнимо с това на GeForce GTX 465.Препоръчителната цена ще бъде 229$.

GTX460.jpg

• 1 месец по-късно...

Май GTX460 ще се окаже много успешна карта на NVIDIA, ако съдя по пътвите тестове и първите цени в България - 401 лева за 768 MB-вата версия със 192 битова шина и около 515 лева за 1 GB-товата версия с 256 битов интерфейс. Според тестовете тук, GTX 460 се оказва най-тихата карта и с доста ниски температури. Освен това по-слабата версия се клоква около 18 %, а по-силната 19-20%. GTX 460 768 MB e на едно ниво с HD5830, като на моменти я превъзхожда, а 1 GB-вата версия се оказва по-добра и от GTX 465, като на моменти се доближава и до HD 5850.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Май GTX460 ще се окаже много успешна карта на NVIDIA, ако съдя по пътвите тестове и първите цени в България - 401 лева за 768 MB-вата версия със 192 битова шина и около 515 лева за 1 GB-товата версия с 256 битов интерфейс. Според тестовете тук, GTX 460 се оказва най-тихата карта и с доста ниски температури. Освен това по-слабата версия се клоква около 18 %, а по-силната 19-20%. GTX 460 768 MB e на едно ниво с HD5830, като на моменти я превъзхожда, а 1 GB-вата версия се оказва по-добра и от GTX 465, като на моменти се доближава и до HD 5850.

Ми то и на 465 цената е по-ника от 460 1ГБ.

Ми то и на 465 цената е по-ника от 460 1ГБ.

Да, това го видях отдавна. Със 100 лева са смъкнали цената веднага. Обаче един колега даде линк с цена 489 лева за GTX460, което си е добре като за първи продажби, само дето не ми вдъхва доверие тая преправена версиия на PALIT. Преди ако недостатък на NVIDIA картите ( 4-та серия) бяха по-високата цена, греенето, консумацията и шума, сега тия неща са оправени от NVIDIA. Дори и цената е на ниво.

• 2 седмици по-късно...

Никой ли не знае кога да очакваме друго освен Палит-а?

Има и възможност да се поръча от Конрад там имат Зотак и EVGA и са на цени от 200-239 евра. Но трябва да се чака 1 месец да ти я доставят. :angry:

• 2 седмици по-късно...

Никой ли не знае кога да очакваме друго освен Палит-а?

Има и възможност да се поръча от Конрад там имат Зотак и EVGA и са на цени от 200-239 евра. Но трябва да се чака 1 месец да ти я доставят. :rolleyes:

Офтопик: Казва се "евро" с ударение на първата гласна. Вие в коя държава живеете?

Между другото според едно тестче от вчерa което ми е пред очите вариантите на Palit и най-вече на Gainward с еднакъв клокнат(+18,5%) дизайн ,но със сериозна разлика в шума(2,7 с/у 1,8 Sone) в полза на Gainward, се дават за най-доброто предложение за карта в клас 170-300 евро.Дели ги 0,01 точка разлика по немската учебна система а иммено с тестов резултат 2,33 и 2,32.На следващите 2 места са вариантите на 5850 на Sapphire ,Toxic и Rev 2. също с оценка 2,33.

Като Radeon-те(клокнати или поне Toxic-a) са по-бързи в 3 от 5-те тествани игри в едната от другите резултата е почти равен,но са по-скъпи с 50 до 70 евро.

Между другото според едно тестче от вчерa което ми е пред очите вариантите на Palit и най-вече на Gainward с еднакъв клокнат(+18,5%) дизайн ,но със сериозна разлика в шума(2,7 с/у 1,8 Sone) в полза на Gainward, се дават за най-доброто предложение за карта в клас 170-300 евро.Дели ги 0,01 точка разлика по немската учебна система а иммено с тестов резултат 2,33 и 2,32.На следващите 2 места са вариантите на 5850 на Sapphire ,Toxic и Rev 2. също с оценка 2,33.

Като Radeon-те(клокнати или поне Toxic-a) са по-бързи в 3 от 5-те тествани игри в едната от другите резултата е почти равен,но са по-скъпи с 50 до 70 евро.

Искаш да кажеш, че Palit е доста шумна?

Не,че е по-шумна от "братчето" си Gainward при еднакъв дизайн и еднакви показатели.Според теста е и по-топла.Редакторите го отдават на производствените процеси.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

За Computerbild ли става въпрос? Не, че нещо, ама винаги са ме шашкали с ревютата си - на крайният резултат влияят фактори като: "липсват инструкции на немски" "няма s-video изход" "няма игри в комплекта" и подобни. Да ме извиняват, ама хич не ми трябват демота на миналогодишни игри и 100 страници инструкции на 100 езика за това как се инсталират драйвери. Може ли да дадеш линк или шот от резултатите от тестовете, че в скоро време мисля да пенсионирам добрата стара HD4850.

Computerbild е поне за мен последното списание което бих си купил на този свят.С тея бебешки ревюта и шарении както и тестове на 100 платформи в едно списание брррр :cool:

За доста по професионално издание става на въпрос PCGH

Ще ти пратя нещо на ЛС,че с тея сканирани работи ще ме вкарат в затвора :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.