Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ATi HD 5750 или NVIDIA GTS250

Featured Replies

Така :). Веднага щом купих Атито един мой приятел искаше да ги разменим за посочената в заглавието Нвидиа. Моя въпрос е да я взимам ли или да си оставям с Атито?

Не. Поне според мен... Разликите в производителноста са 4-5%, при това в полза на 5750...

Освен това 5750 папка доста по-малко ток от GTS250, че и охлаждането е по-тихо (ако става въпрос за референтните варианти)...

При всяко положение 5750 е едни гърди напред...

PS: Ето малко ревюта да видиш защо ги казвам тея неща:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Подкрепям psycho_666.Картата която ти предлагат не струва сравнение с 5750.Не забравяй че и твоята карта поддържа ДХ11 :)

• Автор

Оставам си на АТИ-то :). Много съм доволен за сега от нея. Crysis, Crysis Warhead, GTA IV, Protype и другите игри ги играя на МАХ без грам лаг :)

• 1 година по-късно...

Аз съм с NVIDIA GTS250 мога да кажа че съм много доволен много от нея. Никога не бих си купил ATI и никога няма да го направя.

...

Проблемът в GTS250 е че перката вече след една година употреба почна да се прецаква. Но нали за това е гаранцията сложиха ми нова и сичко е супер. Държи нормална температура между 41-49 градуса. Като пусна някоя тежка игра седи до 60-65 градуса. И не мисля че GTS 250 черпи повече ток защото е икономична според натоварването. Нормално е като играеш някоя игра да ти черпи повече ток но дори не се усеща в сметката за тока.

И перката не седи постоянно на някаква скорост а се променя според температурата нормата е 35% когато е свръх тиха ако перката не е издала багажа !

....

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Аз съм с NVIDIA GTS250 мога да кажа че съм много доволен много от нея. Никога не бих си купил ATI и никога няма да го направя.

...

Проблемът в GTS250 е че перката вече след една година употреба почна да се прецаква. Но нали за това е гаранцията сложиха ми нова и сичко е супер. Държи нормална температура между 41-49 градуса. Като пусна някоя тежка игра седи до 60-65 градуса. И не мисля че GTS 250 черпи повече ток защото е икономична според натоварването. Нормално е като играеш някоя игра да ти черпи повече ток но дори не се усеща в сметката за тока.

И перката не седи постоянно на някаква скорост а се променя според температурата нормата е 35% когато е свръх тиха ако перката не е издала багажа !

...

То на почти всички карти вече има автоматичен контрол на вентилатора според температурата.И незнам как така е икономична като иска повече ток

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Какви са тези изказвания ATI is the best.... NV i the best xaxaxa всяка една карта е добра според цената, възможностите си и това за какво ще се ползва. Ако си купил нова картата не си струва да я сменяш с друга стара с подобни възможности. При твоя случай определено не бих направил тази размяна.

То на почти всички карти вече има автоматичен контрол на вентилатора според температурата.И незнам как така е икономична като иска повече ток

Аз принципно не играя много често и когато не играя ползва 301Mhz @ 0.95V. Тоест токът е променлив и не черпи много. Също така сметката на тока заради компютъра ми оскъпява с 10 лева. На това ако викате че Видео картата черпи много ток или компютърът като цяло много се лъжете.

Какви са тези изказвания ATI is the best.... NV i the best xaxaxa всяка една карта е добра според цената, възможностите си и това за какво ще се ползва. Ако си купил нова картата не си струва да я сменяш с друга стара с подобни възможности. При твоя случай определено не бих направил тази размяна.

Напълно подкрепям! В компютърният свят да си фен е много лошо. Не само, че всичко се променя мн бързо, ами и според цената нещата са много различни... Бюджета...

Оставам си на АТИ-то :lol6:. Много съм доволен за сега от нея. Crysis, Crysis Warhead, GTA IV, Protype и другите игри ги играя на МАХ без грам лаг :)

GTA IV на макс с това слабо ATI и то без никакъв лаг? Я пак си помисли малко, че още се смея на това. Аз с 4870 не мога да си позволя повече от медиум (за да няма лаг) на тази игра, а ти тука ще ни разправяш приказки за лека нощ!

• Автор

GTA IV на макс с това слабо ATI и то без никакъв лаг? Я пак си помисли малко, че още се смея на това. Аз с 4870 не мога да си позволя повече от медиум (за да няма лаг) на тази игра, а ти тука ще ни разправяш приказки за лека нощ!

Овърклок ~ 20%, прясно инсталирана ОС и 17 инчов монитор с резолюция 1280х1024 не мисля, че са приказки... Пък и при GTA IV не е важно само видеото... ;)

Овърклок ~ 20%, прясно инсталирана ОС и 17 инчов монитор с резолюция 1280х1024 не мисля, че са приказки... Пък и при GTA IV не е важно само видеото... :blink:

Разбира се, че при GTA IV не е важно само видеото (както и при всяка нова игра), но специално при 5750 с какъвто и процесор да си (препоръчително е да е с 4 ядра), дори и клокната на 20%, дори и при тази резолюция, са фантазия 50-60 фрейма, при тази игра с настройки на макс. Още повече, че с тази карта под Win7 играта ползва DX11 и положението става още по-утежняващо. Лично аз без доказателства няма как да ти повярвам. Искам да уточня, че тук споря за комфортния геймплей под Win7 - под XP не е меродавно!

Имам GTS250 от повече от година и не съм имал никакъв проблем до преди да сложа последния драйвер. Започна да замръзва по някое време и то на неочаквани места. Примерно след 3 часа RAGE - нищо. Оставям компа само на десктоп и след 1 час неактивност - ;) компютърът единствено след Reset тръгва. Върнах стария драйвер, но нещата не се възстановиха. Тогава с овърклок програмката PowerStrip намалих честотата от 1000 на 900 MHz. Ако някой забележи подобен проблем, нека направи това. Разбира се, трябва да се провери и вентилатора ѝ. Засега няма проблем, да видим до кога, обаче. Ако продължи - гаранцията е 3 г. - ще я рекламирам към края! ;) Що се отнася до производителност - Crysis 2 вървеше гладко и мазно - да ти е драго да я играеш! Аз съм доволен от картата си. Не е кой знае колко силна, в сравнение с по-новите си събратя, но е достатъчна за нормална работа и игри. Не се наемам да я сравнявам с ATI по много причини. Имах преди тази един Radeon. Картата си работеше, но все нещо не беше като хората по отношение на драйверите. Излезе игра, драиверите ѝ - след известно време. А създателите на игри ги оптимизират към NVidia, поне повечето от тях и значимите. Единствено това ме е накарало да се спра на "добрата, стара" NVidia. :)

Разбира се, че при GTA IV не е важно само видеото (както и при всяка нова игра), но специално при 5750 с какъвто и процесор да си (препоръчително е да е с 4 ядра), дори и клокната на 20%, дори и при тази резолюция, са фантазия 50-60 фрейма, при тази игра с настройки на макс. Още повече, че с тази карта под Win7 играта ползва DX11 и положението става още по-утежняващо. Лично аз без доказателства няма как да ти повярвам. Искам да уточня, че тук споря за комфортния геймплей под Win7 - под XP не е меродавно!

С конфигурацията от подписа (процесора клокнат до 31xx Mhz и Windows XP) на High i VIEW DISTANCE на 65 "вадя" 35-40 кадъра.

С NV 9800gt 512 DDR3 (клокната доста , както и клокнат процесор) на 1650х10хх на medium i view distance 35 пак беше с 35-40 кадъра под XP ( c windows 7 разликата беше "-" 2-3fps).

Това с 50-60 фрейма е просто необмислено изказване ( дори на low , камо ли на MAX) и не трябва да му се обръща внимание.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.