Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Madonna

70 000 българи са болни от шизофрения

Препоръчан отговор


Публикувано изображение

Около 1% от хората по света страдат от шизофрения, сочат данните на Световната здравна организация (СЗО). Това означава, че у нас от болестта са засегнати около 70 000 души, заяви проф. Вихра Миланова, национален консултант по психиатрия на семинар по повод Световния ден за борба с шизофренията - 11 април.

15 нови случая на болестта откриват лекарите на всеки 100 000 души. Две трети от тях изискват болнично лечение. Средната възраст, на която се открива заболяването, при мъжете е 21 години, а при жените - 27 години, съобщи БТА.

Около 15-20 на сто от болните се възстановяват след първия пристъп, 52% са без психотични симптоми през следващите 2 г. Половината от болните са с частично нарушено функциониране след пореден пристъп, а 25 на сто стават инвалиди.

Сред ранните признаци, които са знак за консултиране със специалист, са значими промени в поведението, които не могат да бъдат обяснени с конкретна причина, като раздяла, смърт на близък или тормоз. Това винаги трябва да е тревожен сигнал, отбелязват специалистите. Едно от най-характерните преживявания е загубата на свободна воля и усещане за подчиненост на външна сила или чужда воля. Аспект на това преживяване е възприемането дори на собствените мисли като нещо, диктувано от друг. Нарушенията във възприятията под формата на слухови и сензорни халюцинации са често срещани при това състояние. Параноидните страхове са друг важен признак при шизофренията.

Смята се, че се наследява не самата болест, а предразположеността към нея. Затова шизофренията не е класическо наследствено заболяване. Ако единият родител страда от състоянието, вероятността детето да се разболее е около 15%, но ако и двамата родители са с този проблем, вероятността нараства с 30.

Експертите определят отношенията в семейството като много важен фактор. Родителите не трябва да подават с поведението си противоречиви послания - да казват нещо, а след това с действията си да изразяват противоположното. Това изключително много обърква израстващите младежи, посочват психиатрите.

При половината от пациентите шизофренията протича сравнително благоприятно и при адекватно лечение и правилно отношение болните могат да водят нормален живот. Преди да се пристъпи към лечение, изключително важно е да се постави точна диагноза, за да може да се прецени дали се налага медикаментозно лечение. В България са достъпни всички лекарства, които се прилагат за лечението на заболяването по света. Затова основният проблем не е в медикаментите, а в отношението към болните и социалните фактори. Когато се чувстват отхвърлени, нямат работа, нито семейство, това води до влошаване на състоянието на болните. Напоследък се утвърждава принципът, че лечението трябва да бъде в обичайната домашна среда, защото дава по-добри резултати. Изборът зависи от нагласите на родителите.

У нас вече се прилагат и утвърдените практики от други страни за "Защитени жилища" за хора с хронични психични заболявания, които са пациенти на психиатричните болници. В България има 11 дневни центрове с 265 места в 9 града, както и 11 защитени жилища с около 100 места.

news.dir.bg

Значи в България има 365 свободни места за хоспитализиране на такива пациенти, а самите нуждаещи са 70 000. Къде отиват останалите?! На улицата....

А да не говорим за отношението към болните...

Статистиката е крайно тревожна..

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи в България има 365 свободни места за хоспитализиране на такива пациенти, а самите нуждаещи са 70 000. Къде отиват останалите?! На улицата....

А да не говорим за отношението към болните...

Статистиката е крайно тревожна..

Не е така, Madonna.

365 са места в така наречените "дневни центрове" - това е къща, в която близките на болния да го заведат за през деня, там да си получи лекарствата. ( ако разбира се има кой да заведе болния-нали се сещаш)

Това не са "легла" за хоспитализиране, тъй като тези домове не са болници.

И стигаме до голямото "Зщо се тръби толкова за този проблем" :

Просто защото тези "домове" в момента са големия "кокал" във психиатрията, защото Европа дава луди пари за да се правят.Всеки втори в момента се оглежда и кандидатства по европрограми за създаване на подобни "дневни центрове" и подобни статии са си с чиста рекламна цел.

Ефектът от тях е обаче според мен и други колеги е доста съмнителен, особено при положение, че се правят в България и за дейността си зависят изцяло от добрия разум на близките на болния.

Позволи ми да се осъмня в наличието на такъв......

А иначе България някога беше с напълно и добре развита мрежа от психо-диспансери и стационари ( клиники), които поемаха нуждаещите се.

Вече за съжаление не е така.

Виж следните документи - ще ти станат ясни и други неща, за които няма да ми стигне времето и един пост тук : 1 и 2

p.s. дали ще го наречеш "дневен център" или "защитено жилище" по същността си е без значение -и в двата случая не става дума за болница с легла и лекарско наблюдение 24 часа.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди време гледах един документален филм сниман в „Дом за възрастни с умствена изостаналост” в с. Подгумер. Кадрите бяха потресаващи....Тези хора са забравени от близките си, от медицината, от държавата. Как би могъл човек да се излекува в подобни условия?! А съм сигурна, че има и домове с още по-лоши такива.. А иначе щом се стигне до предложения, проекти, програми, не се щадят средства за вербалната им имплементация, обаче всичко остава до там... 70 000 е потресаваща цифра... И тези хорица са обречени..егати държавата... :cool:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Обречени ? :cool: Какво имаш предвид ? Заболяването не е като настинката - да вземеш хапчетата си и след два дни да се оправиш. имаш ли си шизофрения -тя е до живот.Няма отърваване. Приемането на лекарствата обаче позволява болестта да не се изявява в тежката си форма и болният да си ходи спокойно сред останалите хора в обществото. Само че има едно "но" - кой да накара този болен да си пие хапчета ?! Самите негови родители, братя, сестри, братовчеди и т.н. бягат от него и го захвърлят в някой приют или психиатрия - само и само да не покрай тях. Е, питам аз - защо обвиняваш държавата за това положение ? Самите хора сме си боклуци и си захвърляме близките така. медицината.... Какво според теб може да направи медицината ? Диагнозата е поставена.Лекарствата са изписани - от тук нататък проблемът не е медицински, ами социален, ако щеш - семеен може да се нарече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Самите хора сме си боклуци и си захвърляме близките така.

медицината....

Какво според теб може да направи медицината ?

Диагнозата е поставена.Лекарствата са изписани - от тук нататък проблемът не е медицински, ами социален, ако щеш - семеен може да се нарече.

Док, хората в домът, за който споменах, са възрастни....повечето от тях нямат семейства, никой не им идва на свиждане..

Нямаха дрехи, нямаха храна, нямаха дори обикновени лекарства като аспирин, аналгин и другите най-елементарни...

Сами перяха дрехите си - бяха организирани по някакъв начин и си вършеха сами домакинската работа, имаха 1 готвачка, която носеше продукти от собствените си средства, за да наготви...събираха дърва, а единственото им забавление бяха 2 топки..

Кой е виновен, ако не държавата...нали тя е тази, която трябва да издържа материално тези заведения....а директорът, който им беше и лекуващият лекар, ходеше и просеше каквото успее да получи за нуждите на боледуващите...опитваше се да организира по някакъв начин прехраната им чрез най-различни новаторски идеи, всички обречени на неуспех поради липса на средства и инвестиции.

Обречени, защото няма къде да отидат...никъде не са искани, изолирани са от светът на другите- "нормални хора" и са обречени на доизживяване...

Ясно е, че нито ти, нито аз, ще оставим децата си, ако не дай си боже, се разболеят...

Какво би могло да се направи за такива родители? Законово да им се наложат санкции,знам ли...могат да се направят доста неща...

Обаче темата добива минимална гласност и всичко потъва в прашните шкафове...

Медицината...ами кажи ми колко медицински сестри искат да работят в тази сфера?! Май няма наплив....Колко от тези пациенти са обгрижвани адекватно,колко от тях са поступвани...дали изобщо случаи на малтретиране излизат наяве?!


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм за дневните центрове, нека си ги има щом има кой да ги финансира. Това си е един вид детска градина за кукундрелници.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз съм за дневните центрове, нека си ги има щом има кой да ги финансира. Това си е един вид детска градина за кукундрелници.

Да, разбира се - мерси за точната аналогия ( не ми идваха думите в устата/пръстите) -точно като детска градина си е :cool:

И тези от хората, които обичат близките си и искат да се грижат за тях - ще ги водят там, спор няма в това.

Аз обаче визирах друга част от хората, и тя е по-голямата - визирах тези, които си захвърлят близките в психиатриите - само и само да се отърват от тях....А те са болшинство ( поне от това, на което съм се нагледал в живота си)

То не са подкупи не е чудо, което се предлага само и само да се държи болният доживот в лудницата, само и само да не бъде изписан и да не е при тях, в къщи....

Колкото до примера, който даде - комбинацията, която даде е ...хммм...леко казано нереална, но като пример за лаици -става :cool:

...69 000 от тях обикалят из интернет форумите. Публикувано изображение

нямаш си идея колко си прав....

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз пък знам за един който си е хванал една шизофреничка за гадже и не може да си представи какъв автогол ще си вкара ако й направи едно бебе. Едно е да понасяш шизофреничка заради някакви изгоди, ама съвсем друго е да ти се роди дете което да я развие като порастне. Направо майка плаче !!! Е, не знам колко е наследствена или не, но когато се случи не е приятна гледка. А оня "тарикат" направо си играе с огъня.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз пък знам за един който си е хванал една шизофреничка за гадже и не може да си представи какъв автогол ще си вкара ако й направи едно бебе. Едно е да понасяш шизофреничка заради някакви изгоди, ама съвсем друго е да ти се роди дете което да я развие като порастне. Направо майка плаче !!!

Е, не знам колко е наследствена или не, но когато се случи не е приятна гледка. А оня "тарикат" направо си играе с огъня.

Преди години един от документите за встъпване в брак беше този от психодиспансера,който удостоверяваше,че лицето което желае да сключи граждански брак не страда от психично заболяване.На болни от шизофрения или от друго заболяване което се предава генетично не се разрешаваше да встъпват в брак и да раждат деца.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Та проф. Миланова го каза преди известно време,че около 30% от българите са с някакво псих. отклонение.Най много били депресиите.Като гледам близо 100000 са с шизофрения,като включим и тези с биполярното разтройство ,които никак не са малко ,се получава една шокираща цифра.За съжаление тези трудни и несигурни времена "побъркаха" много хора.Още по лошото е,че тези болни се изоставят от близки и роднини,и възможността за по бързо възстановяване и преодоляване на тези болести се усложнява.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди години един от документите за встъпване в брак беше този от психодиспансера,който удостоверяваше,че лицето което желае да сключи граждански брак не страда от психично заболяване.На болни от шизофрения или от друго заболяване което се предава генетично не се разрешаваше да встъпват в брак и да раждат деца.

Жестоко е на пръв поглед, но е правилно в перспектива.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Жестоко е на пръв поглед, но е правилно в перспектива.

Отдавна вече няма такива изисквания .

Хелзинския комитет и Комисията за защита от дискриминация казват, че това е дискирминация.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди няколко години,на път за яз.Калин се наложи да минем през едно специализирано лечебно заведение край с.Пастра(просто това е единствения път към язовира!).Бях шокирана от гледката,която се разкри пред мен - мъже на най-различна възраст се разхождаха или седяха по пейките пред сградата.Като видяха колата,се втурнаха да просят цигари.Това бяха хора с овладяни заболявания.Другите,които бяха определени като опасни,се намираха в нещо като клетка от метални пръти,изградена пред самия вход.Дълго време след това тъжната картина смущаваше сънищата ми... Условията в които живеят и се лекуват хората с психични заболявания са ужасни.Имам чувството,че и здрав човек да поживее там,ще се разболее!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Едно време и аз ходих за печат че не съм луд.  И там на гишето ме посрещнаха с думите: "Къде ви е картона, у вас ли е че не го виждам тука?" Демек, ако имаш картон при тях ... няма сватбааааа. А иначе хлапета се правеха и по онова време без да са се оженили.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Преди няколка месеца даваха по телевизията със скрита камера как човек ,който се води на отчет в психодиспансера и даже е лежал там няколко пъти му издадоха свидетелство ,че е психично здрав.После питаха директорката на психодиспансера,как е възможно това,и тя жената само вдигаше раменете и врънкаше.Просто всичко е възможно в България.Аз като бях преди години до психиятърката да си взема такова свидетелство,че съм псих. здрав за университета,при нея имаше пациент ,който и каза ,че се чувствал добре от диазепама и иска пак да му го назначи,и тя вика оки щом се чувстваш добре ще ти го изпиша.Та такива работи и пациентите някой път си назначават лек. терапия,ма то в тая среда е нормално.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Санитар и медсестра надзирават 5-има психично болни убийци

Осем са признатите за убийци с психически отклонения в България. Те са настанени в болници, като пет от тях са в едно отделение заедно с още 35 души. През нощта тези хора остават надзиравани от една медицинска сестра и двама санитари. Това разкри пред bTV директорът на болницата в Курило Цветеслава Гълъбова.

Повод за изказването стана репортажа на журналиста Десислава Ризова, която безпрепятствено влезе под прикритие в клиниката в Раднево и прекара 4 дни там като стажант-психолог.

Психиатрията в Раднево лекува шизофреници с експериментални лекарства заради безпаричие. Това става със съгласието на болните, твърди д-р Тодор Толев, който от 20 г. ръководи държавната психиатрия в Раднево.

Психиатричните клиники у нас са оставени на произвола, с остаряла материална база, болезнен недостиг на лекарства и два пъти по-малко лекари от необходимото, алармираха в писмо 12 директори на психиатрии. Писмото, изпратено и до здравния министър, потвърждава фактите от разследването на "Хрътките".

Понякога на болните се дава мед вместо глюкоза. Това застрашава здравето им.

В държавната психиатрия в Раднево се лекуват близо 500 души. Д-р Толев знае за всичките й проблеми. Засега нито един не е решен, тъй като липсват средства. В болницата няма нито един психолог. Обяснението на д-р Толев е, че двамата психолози са напуснали. Няма и пари за лекарства.

Някои от тези хора обаче са шизофреници. Как може да се иска съгласие от шизофреник да бъде подложен на експериментално лечение? Отговорът на директора на болницата е, че процедурата е описана в правилата за добра клинична практика. Той е категоричен, че няма злоупотреби.

Докторът признава, че нападенията върху лекари и сестри може да им струват живота. Най-много от страховете на персонала са свързани с безконтролния достъп през дупката в оградата.

„Направихме ограда на един район, който ще ни бъде много важен. И откакто направихме там ограда, външни елементи не проникват," казва той.

Проверка на телевизията разкри, че това не е вярно. По думите на лекари в отделението за алкохолици и наркомани се извършва търговия с хероин.

„Големият проблем на психиатричните болници е, че реформа не се случи”, призна днес Цветеслава Гълъбова. Тя обясни, че бюджетите на психиатричните болници се определят от здравното министерство и се индексират с инфлацията на т.нар. исторически бюджети. Това е причината заплатите да са изключително ниски.

В Курило обявени са свободни бройки от 11 сестри и 4 лекарски позиции, но желаещи няма. Началник на отделение с 30 г. стаж получава 600 лв. В психиатриите няма клинични пътеки, разкри Гълъбова и съобщи, че от 36 сестри, 25% са инвалиди. Психично болните не са пускани от болниците, защото сами си тръгват заради липсата на охрана, разказа още Гълъбова.

Тя разкри, че пациент я е нападал. По наредба трябва да има пет души, които да го успокоят. Такива обаче липсват.

„В рамките на този бюджет мога да направя увеличение на заплатите на работещите в психиатричните клиники, ако преразпределя средства от друго перо”, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова пред bTV. По думите й единственото перо, от което това е било възможно, са капиталовите разходи.

„Вече сме почти готови с разчетите и ще има възможност от 1 октомври, от днес да бъдат повишени заплатите. Трябва да има постановление на Министерски съвет. Все още не искам да се ангажирам с точен процент, но смятам, че ще положим всички усилия процентът да бъде 18”, добави тя.

24chasa

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Работих 4 години в психиатрия и нещата на които видях ме потресоха. Пациентите нямат вина за това че са болни но пък безхаберието на близките им е потресаващо. Доста от здравните заведения за психично болни през последните 10 години получиха средства за ремонт и модернизация на базата но това съвсем не е достатъчно за пълноцнното лечение на пациентите. ЦПЗ-та и хосписи има но те са твърде малко .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Над 151 000 души са под наблюдение в психиатрични заведения

През 2011 у нас са били регистрирани над 151 хиляди болни под наблюдение на психиатричните заведения, отделения, кабинети и амбулатории. Около 20% от населението имат психично разстройство, което не стига до лечение.

На 100 хиляди българи се падат близо по 2060 сънародници с психически и поведенчески разстройства. Това показват данни на Националния център по

обществено здраве и анализи (НЦОЗА), цитирани от БТА.

Най-много хора у нас страдат от шизофрения, шизотипни и налудни разстройства - над 36 хиляди души. Българите, страдащи от разстройства на настроението (афективни разстройства) са над 27 хиляди, с болести на психиката вследствие злоупотреба с алкохол са над 13 хиляди българи, с болна психика вследствие стреса са над 14 хиляди сънародници и т.н.

Около 20 на сто от нашето население също така страда от повече или по-малко изразени психични разстройства, които не достигат до специалист или въобще до лечение, но влошават качеството на живот, намаляват трудоспособността и имат цялостно отражение върху икономическия статус на страната и самочувствието на нейните граждани. Това коментира д-р Христо Хинков, началник-сектор "Психично здраве към НЦОЗА.

Данните на центъра показват, че дните, загубени напълно заради неработоспособност през годината вследствие психични заболявания, се разпределят както следва: поради неврологични заболявания - 53 дни, главоболие и мигрена - 32 дни, злоупотреба с алкохол - 23 дни, социална фобия - 15 дни, паническо разстройство - 15 дни, депресия - 11 дни.

www.dir.bg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

сега да се направя на пишещ идиот, какво е това психично болен човек: представете си че всички хора живеете се намирате в един голям затвор (нарича се планетката Земя), самият затвор се контролира от извънземни енергийни разуми и сега хората вътре върху тях се употребява някакъв мисловен контрол (знаете за какво говоря гледали сте такива фантастични филми) и сега когато някой човек от затвора естествено нали всички сме там, когато този човек започне малко да се съпротивлява на този мисловен контрол какво става, ами той бива изпратен в карцера, нали това беше наказанието за провинилите се затворници, обаче в този затвор тука с мисловния контрол карцера вече се нарича психиатрична болница, а човека който е сложен вътре му дават название примерно че е шизофреник ( е има и други термини за уж такива "болести") и нататък какво става, на шизофреника който е в карцера (психо болницата) му дават едни психични лекарства, с тези лекарства извънземните енергийни разуми си връщат контрола над мисленето на човека и евентуално може да го пуснат от "карцера" ................... иначе в затвора като сте, си живеете "нормален" живот, но има мисловен контрол над вас ........ това е истината за психично болните хора. - извънземните енергийни разуми са реално съществуващи неща шизофреник се води "болестта" при която човек най-много се съпротивлява на мисловния контрол, други "болести" като асиметрични разстройства, разсичане на две на личността, фобии - страх от нещо, мании - аз съм Исус, афектирания някакви си, което идва от инфектиране на мислите на болния и др., това е все когато човек се съпротивлява по-малко

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Над 151 000 души са под наблюдение в психиатрични заведения

....

видно е, че това не са всички , които трябва да са под наблюдение , освен, ако не пишат във форума от там :whist:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ще почна с един виц: "Доктора към пациентът си: - Виждам, че лечението което Ви приложих е много успешно! Пациентът към доктора: - Абе гад мръсна, как ще е успешно!! Преди 2 месеца бях Господ, днес съм само Иван Стоянов...." Първо: що е здраве? По дефиниция на Световната Здравна Организация здравето е състояние на: (1) физическо; (2) психическо и (3) материално благополучие. Изводите ги оставям на Вас... Второ: що е шизофрения? По определение това е "разкъсване на душата" от "шизос" (душа) и "френос" (разкъсвам). Това не е единна болест, има 15 нейни разновидности, като общото между тях е че водят до социална деградация т.е.тук имаме личностова деградация по подобие на епилепсията и някои от фобиите. Трето: какво я поражда т.е.каква е етиологията й? Никой засега (от психиатрите агностици) не знае. В Гърция обаче 70% от майките на шизофренно болните смятат, че децата им са жертва на черна магия (официални данни на гръцката психиатрична асоциация)! Четвърто: в цял свят има тенденция тази болест да се свръхдиагностицира по простата причина, че лекарствата за нея в голяма част от страните се отпускат безплатно, а другите психози се лекуват и те с тях т.е.поставя се диагнозата "шизофрения", за да се поевтини терапията. От друга страна има дружество в което членуват психиатри от различни страни наречено "Антипсихиатри", които твърдят че тази болест не съществува! Така, че бройката на реално болните е изкуствено надута по различни причини, вероятно част от тях икономически (модерните антипсихотици са скъпи лекарства, а веднъж щом те закачат за антипсихотик мазно, мазно ти го препоръчват да го взимаш цял живот, защото си щял да се чувстваш добре - независимо от това каква психоза си изкарал). И накрая: гледали сте сигурно известен американски филм,в който е описана шизофренната история на световно признат американски математик...човека си работеше добре дори получи Нобелова награда.В моята работа се сблъсквам чест с опити за самоубийство направени от пациенти на които е лепната диагнозата "шизофрения" при все, че не отговарят на критериите за това заболяване, които са 7 на брой. Просто лошото отношение на околните ги съсипва, а и самите препарати имат просуикциден страничен ефект. В резюме: болест като болест, лекува се стига да си взимаш редовно лекарствата, но нима това не важи и за болните с трансплантиран орган, за болните от муковисцидоза и много други патологии? Просто въпрос на добро отношение и ресоциализационна синхронност на обществото, каквато у нас обаче е в недостатъчно количество.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

изпитано средство за борба с шизофренията на астрала, само че понеже почти всички хора са превзети няма да има кой да го ползва, също и показва двойната игра на нематериалните.................. става дума за този клип, преди да го пуснете тонколоните на макс и пробвате да не падате .............

 

експириънса може да се подкрепи и с една кофа халопиридол и една кофа рисполепт, нужно е да се взема всеки ден от двете кофи (значи 2 кофи общо, цялото им съдържание) за да се усвои перфектно нишана телепатия ...........

 

 

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
изпитано средство за борба с шизофренията на астрала, само че понеже почти всички хора са превзети няма да има кой да го ползва, също и показва двойната игра на нематериалните.................. става дума за този клип, преди да го пуснете тонколоните на макс и пробвате да не падате .............

 

експириънса може да се подкрепи и с една кофа халопиридол и една кофа рисполепт, нужно е да се взема всеки ден от двете кофи (значи 2 кофи общо, цялото им съдържание) за да се усвои перфектно нишана телепатия ...........

 

 

Между другото, досега не съм попаднал на Колега психиатър, който може смислено да ми отговори за естеството на слуховите халюцинации, които чуват и 3% от "нормалните" хора :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:no-no: Повече смеее. :)

Щом още търпим тъпите управници на които единствената цел е личното облагодетелстване.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...