Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Phenom II X4 960T с две заключени ядра

Featured Replies

АМД много скоро ще пусне на пазара свойте шест ядрени процесори с кодово название “Thuban”.Знаем , че Phenom II X6 ще разполага с 6MB кеш от трето ниво и шест ядра с нова технология подобна на тази на Интел (Turbo Boost) , която ще увеличава честотата на процесора с 400MHz при големи натоварвания.Според различни източници , новите Phenom II X4 “T” са с едно и също ядро като на Phenom II X6.Затова , ако сте късметлия , бихте могли да отключите останалите 2 ядра и да превърнете вашия четири ядрен в шест ядрен процесор.Новите процесори на АМД от "Т"серията също ще разполагат с 6MB кеш от трето ниво и новата технология , която повишава честотата.Phenom II X4 960T ще работи на честота от 3.3GHz , а по-малкият му събрат 940T на 3GHz.Всъщност вече има потвърждение от тестер , че е успял да отключи двете заключени ядра на Phenom II X4 960T и да го превърне в Phenom II X6.Дънната платка , която е била използвана при теста е с чипсет AMD 890GX+SB850.

А някъде споменава ли се на каква цена да очакваме процесорите с кодово име "Zosma" . :cool:

Сега се поразтърсих очертава се доста интересна ситуация.

Хммм май ще поотложа ъпгрейда още малко.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Както обикновено...

4 ядра с възможност за 6...

Странно ми е, че от АМД все още не са обявили очакваните от мен 5-ядрени процесори...

ХЛЪЦ... Първото отключване при това на "наакано" ASROCK...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

А някъде споменава ли се на каква цена да очакваме процесора. :cool:

Би следвало да е по-ниска от цената на 1055Т, т.е. по-малко от 200$, но кой знае. Може пък да има изненади.

Както обикновено...

4 ядра с възможност за 6...

Странно ми е, че от АМД все още не са обявили очакваните от мен 5-ядрени процесори...

ХЛЪЦ... Първото отключване при това на "наакано" ASROCK...

:cool: а не ми обиждай дъното.Според мен си е добро.

Гигабайт си вкараха автогол като премахнаха функцията за отключване.

Има няма 3 месеца до рожденния ми ден :cool: струва ми се че ще си подоря нов процесор :angry: + още някой джаджи.

Абе според мен тези отключените ядра няма да са на 100% здрави...щом са ги заключили...

Но явно от АМД ги заключват дори и да са на 99% задрави...

Много ме яд за дето гигабайт махнаха функцията за отключване на ядра, още не мога да повярвам...и кво сега който иска тази функция да си взема асус или асрок...егати...

Абе според мен тези отключените ядра няма да са на 100% здрави...щом са ги заключили...

Много ме яд за дето гигабайт махнаха функцията за отключване на ядра, още не мога да повярвам...и кво сега който иска тази функция да си взема асус или асрок...егати...

Същото, както с Phenom X2...

Първоначално ще заключват дефектни ядра, в последствие ако има голямо търсене ще заключват и 100% ядра да запълват бройките...

Gigabyte обявяваха, че дъната с ДДР3 няма да подържат отключване, ама нъцки, даже се отключват вече ядра по избор. По-рано се отключваха и двете, сега те пита ядро 3 или ядро4 да отключиш...

• Автор

Във връзка с написаното по-горе , колегите , които успяват да отключат Phenom II X4 960T до шест ядрен са от OC Workbench.Те използват дънната платка ASRock 890GX Extreme 3 и процесора Phenom II X4 960T и успяват да активират всички ядра на Zosma.Както и при предишните опити от подобен тип , отключването на ядрата става чрез функция в биос.ASRock нарича тази функция Unlock CPU Core (UCC). Ето и скрийншоти от успеха:

asrock_01.jpg

И след отключването:

asrock_02.jpg

Определено не може да кажем обаче , че отключването на всичките ядра на Phenom II X4 960T може да стане със сигурност.

• 2 седмици по-късно...

Може да са решили, че отключването на две дефектни ядра е рискован ход. А и @psycho_666 пише, че не само се отключват, ами и те пита кое от двете искаш. Нямам идея дали функцията съществува на всички дъна, или дали ще просъществува в бъдеще. Но отключването на дефектни ядра си е риск. Ако се пускат синтетични тестове, то веднага ще се усети дефекта, нещо което крайния потребител не го интересува, защото не се впечатлява от някой и друг син екран, или рестартиране :hush:

Определено не може да кажем обаче , че отключването на всичките ядра на Phenom II X4 960T може да стане със сигурност.

Поне сега в началото ,после като има много бракувани 6 ядрени кристали няма да могат да се отключват.

Поне сега в началото ,после като има много бракувани 6 ядрени кристали няма да могат да се отключват.

Аз пък си мисля, че щом от АМД, са решили даден процесор да е с 4, а не с 6 ядра и са ги заключили, то е имало причина. Да не би АМД да не знаят, че ако да речем продават пълноценни 6 ядрени, със заключени 2 ядра за да станат 4 ядрени и че потребител X няма да иска да ги отключи?

• 2 седмици по-късно...

Лоши новини от AMD.

От компанията обявиха, че за момента няма да предлагат чипа Phenom II X4 960T на пазара. Все пак процесора е наличен и ще бъде предлаган на различни компании за производство на маркови конфигурации, базирани на този процесор. Въпреки това от AMD са обявили, че този модел няма да се предлага на потребителите, въпреки че някои производители на дънни платки вече предложиха бета BIOS-и, които подържат процесора и дори помагат на ентусиастите да отключат иначе заключените допълнителни ядра.

Източник: www.techpowerup.com

Лоши новини от AMD.

От компанията обявиха, че за момента няма да предлагат чипа Phenom II X4 960T на пазара. Все пак процесора е наличен и ще бъде предлаган на различни компании за производство на маркови конфигурации, базирани на този процесор. Въпреки това от AMD са обявили, че този модел няма да се предлага на потребителите, въпреки че някои производители на дънни платки вече предложиха бета BIOS-и, които подържат процесора и дори помагат на ентусиастите да отключат иначе заключените допълнителни ядра.

Източник: www.techpowerup.com

:yanim:

Мале,от амд правят грешка според мен,защото тези процесори щяха да станат голям хит,особено ако бяха на добра цена.Нищо,ще трябва да събирам още за 1090Т :wors:

http://bloodys.com/?p=2026

http://bloodys.com/?p=2203

май късмет може да има само някой дето работи в компютърна фирма и има възможност да тества...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

http://bloodys.com/?p=2026

http://bloodys.com/?p=2203

май късмет може да има само някой дето работи в компютърна фирма и има възможност да тества...

Следиш информация в нета за маркировката на отключените процесори и после търсиш такъв.Така шанса се повишава с 50%.

Във всички по големи форуми за хардуер има теми кой какво е отключил и там хората сподалят информация.

Имам познат които си купи два Атлона 5000+ 2,2 AM+ от Мултирама (там са по равтове и можеш да видиш маркировката) и успешно ги отключи до Феном FX5000 X4

Следиш информация в нета за маркировката на отключените процесори и после търсиш такъв.Така шанса се повишава с 50%.

Във всички по големи форуми за хардуер има теми кой какво е отключил и там хората сподалят информация.

Имам познат които си купи два Атлона 5000+ 2,2 AM+ от Мултирама (там са по равтове и можеш да видиш маркировката) и успешно ги отключи до Феном FX5000 X4

тоест на 50% от 20% са 10% и общо става 30% така го смятам аз...

Ето ви 2 картинки от последния/първия тест в едно немско списание.

scannen0002t.jpg

Втората е даже по интересна защото показва сравнително разликите в цена качество и всеки може да си направи сам извода,кой процесор отговаря на бюджета му на най-добре.

scannen0003x.jpg

*Ако са ви интересни такива работи и не са забранени от правилата на форума мога да ви пусна още доста :)

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Слуховете около AMD врят и кипят...

Според източници от компанията, разкрили информацията си пред www.tweaktown.com, очакваният с голям интерес процесор AMD Phenom II X4 960T все пак ще се появи на пазара. Според тях процесорът не е спрян, а само ще се появи по-късно от очакваното. Не е ясно, обаче кога ще се появи на пазара този модел, нито причината за забавянето му. Дали има някакъв проблем с него или АМD просто иска да ни даде време да се "въоръжим с 6-ядрените им процесори.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.