Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за монитор

Featured Replies

Всъщност и двата предложени от мен модела имат цифров вход.

...

Да, вярно, но просто марката на първия не ми вдъхва доверие.

• Отговори 54
  • Прегледи 5,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Защото е хАмериканска ли?

• Едно време имаха прилични, че и отлични изпълнения при CRT мониторите, може човека да им е фен от тогава?

• Един про модел CRT все още дава по-верни цветове от тези "евтините" в диапазона 300-400 лева. Разликата се вижда и усеща при пряко сравнение а и без такова но се иска набито око и опит. Просто не е за

Публикувани изображения

• Автор

Определено го забелязах и преди това този монитор: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09066405

По-голям, по-голяма резолюция и т.н. обаче марката е някаква... измислена ;) И не знам. А и Full HD на моята машина звучи смешно.

А защо задължително трябва да е с HDMI/DVI ?

...

А защо задължително трябва да е с HDMI/DVI ?

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=162301 и т.н.

http://www.tomshardware.com/reviews/tft-guide-part-3,117.html

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Благодаря. От линковете разбрах, че DVI вади по-добра картина, макар и разликата да не е чак толкова голяма, освен при текст.

Другото нещо е, че забелязах "присъствието" на DVI букса или там както се нарича до CRT буксата, в която ми е текущият монитор:

3O6YJ.jpg

Дефакто ако случайно си взема монитор с DVI изход, ще мога да го използвам на компютъра си, за да извадя по-добра картина? Май такъв кабел не е включен в комплекта. Колко би ми струвал, ако го купя отделно?

Не е само текста. Минусите на аналоговия -

Clock and phase of the TFTs must be synchronized with the analog signal to avoid pixel jitter, which is a relatively complex issue

Cables sensitive to external influences

High cost of signal conversion inside the display

Upgrade to digital interface not possible

Кабела по спомен е около 15 лв.

Да, вярно, но просто марката на първия не ми вдъхва доверие.

По-голям, по-голяма резолюция и т.н. обаче марката е някаква... измислена :) И не знам. А и Full HD на моята машина звучи смешно.

Защото е хАмериканска ли?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

...Май такъв кабел не е включен в комплекта. Колко би ми струвал, ако го купя отделно?

Зависи от монитора, по-скъпите си имат в комплекта. Струва от 12 нагоре, в зависимост от марката и дължината.

• Автор

Май ще ви послушам и ще взема HANNSPREE HF 237HPB. Отказах се от онзи самсунг за 299 лв. Сега единствено се колебая между ханспре-то и този самсунг:

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052003

Четох ревюта на ханспре и не видях някой да се оплаква от него. Смисъл, че за тези пари тази резолюция и инчове са си повече от изгодно. Единственото, което ме възпира, е марката. Просто не съм я чувал. Може да е много добра, но не я знам. А и също ми казаха, че самсунг пък били прекалено скъпи за спецификациите си.

Ако взема ханспре, ще ми трябва преходник от HDMI към DVI и DVI кабел за монитор, така ли? Защото в комплекта има само VGA кабел.

Май ще ви послушам и ще взема HANNSPREE HF 237HPB. Отказах се от онзи самсунг за 299 лв. Сега единствено се колебая между ханспре-то и този самсунг:

http://www.technomar...uct_id=09052003

Четох ревюта на ханспре и не видях някой да се оплаква от него. Смисъл, че за тези пари тази резолюция и инчове са си повече от изгодно. Единственото, което ме възпира, е марката. Просто не съм я чувал. Може да е много добра, но не я знам. А и също ми казаха, че самсунг пък били прекалено скъпи за спецификациите си.

Ако взема ханспре, ще ми трябва преходник от HDMI към DVI и DVI кабел за монитор, така ли? Защото в комплекта има само VGA кабел.

http://www.technomar...uct_id=09052003=Analog RGB

Да, ще е нужен преходник от DVI изхода на видеокартата към HDMI входа на монитора и ако такъв няма в комплекта идващ с картата(и защото монитора идва с включен само VGA кабел, ще се наложи закупуването на такъв(DVI то HDMI) и HDMI кабел . Но това ми излежда готово решение, така че ако нямате преходник и кабел няма и да се налага да ги търсите поотделно.

http://www.technomar...uct_id=09052003

Искам да ти увелича чуденето и да ти предложа нещо по-добро според мен - цък на база личен тест и миризма това е доста по-добро. Освен това е на промоция в момента и рискувай смело с покупка по интернет.

А защо да не увеличим още малко възможния избор ? Според джоба - цък и цък Вторият е много подходящ за теб, така ми се струва. Близинга не е проблем да се уреди, важно е да се изберем правилният модел. Успех :)

Ето монитора, който аз бих избрал - IIYAMA 22" E2210HDS. Щях да го предложа първоначално, но видях в съседната тема, че е на много изгодна цена.

Искам да ти увелича чуденето и да ти предложа нещо по-добро според мен - цък на база личен тест и миризма това е доста по-добро. Освен това е на промоция в момента и рискувай смело с покупка по интернет.

А защо да не увеличим още малко възможния избор ? Според джоба - цък и цък Вторият е много подходящ за теб, така ми се струва. Близинга не е проблем да се уреди, важно е да се изберем правилният модел. Успех :)

цък излиза доста от бюджета и бих го препоръчал на човек, който би могъл да отдели близо 390лв.(ах този долар, или по-скоро убитото от гърците евро), които той струва на дребно в брой или 460/70лв. при двугодишен "близинг" с горе долу нормална лихва.

• Автор

Къде ме пратихте... :) Нищо против пазаруването онлайн, но точно монитор никога няма да си купя така. Трябва да го видя лично. Нищо лично :D

А другото е, че ще е от техномаркет. Изборът е супер малък, но това е положението. Ние от "провинцията" сме така ;)

п.с. Бюджета ми го вдигнаха със 100 лева (т.е. 300 лв вече). Не мога повече да искам, не ме карайте :) Зная, че винаги могат да се дадат още двайсетина лева за по-добро.

Редактирано от slavito007 (преглед на промените)

Къде ме пратихте... :D Нищо против пазаруването онлайн, но точно монитор никога няма да си купя така. Трябва да го видя лично. Нищо лично ;)

А другото е, че ще е от техномаркет. Изборът е супер малък, но това е положението. Ние от "провинцията" сме така ;)

п.с. Бюджета ми го вдигнаха със 100 лева (т.е. 300 лв вече). Не мога повече да искам, не ме карайте :) Зная, че винаги могат да се дадат още двайсетина лева за по-добро.

По темата провинция - Сливен е бая по-голямо село от твоето особено с тия разкопки през последната година е като древен Египет по време на строеж на пирамида преди 4000 години :) Но примерно само от Жар и само от началото на тази година съм купил поне 4 монитора за познати, съседи и приятели с поръчка и доставка. Нищо страшно и опасно няма. Вече имаш достатъчен лимит за хубав монитор. Предложението на слайдерум (ACER 24 LCD WIDE V243HL LED) е чудесно, последен вопъл на техниката и е с отлични параметри и качество. Според мен Айсърите са с една идея по-добри към текущия момент от всичко останало за парите си. Имате си и дилър на мост във вашето село ако толкова те е шубе да си го поръчаш през уебата. Опитай да ги видиш и "пипнеш" на живо повечето от предложените модели ? Отново успех ;)

Ето монитора, който аз бих избрал - IIYAMA 22" E2210HDS. Щях да го предложа първоначално, но видях в съседната тема, че е на много изгодна цена.

Ако 23-те лева отгоре не са проблем според мен това е изборът. В момента е на много изгодна цена, а и има всичко, от което има нужда човек.

Относно поръчката - дори и да има дилър на мост/жар у твоето село, то той едва ли има тоя монитор на склад, така че ако ще го поръчва едва ли ще е съгласен да го видиш и да се откажеш ако по някаква причина не и хареса (е...ако има дефект предполагам няма да е проблем да се смени). Също така доколкото съм запознат с интернет пазаруването имаш право да върнеш стоката в 7 дневен срок.

Aко трябва да съм съвсем честен не виждам смисъл да се наливат пари в монитор за 300+лв с характеристиките на монитор за 250лв със същото качество. ЦЪК... Още повече имате право да погледнете стоката преди да я приемете и платите за нея ако се използва страничен куриер...

Aко трябва да съм съвсем честен не виждам смисъл да се наливат пари в монитор за 300+лв с характеристиките на монитор за 250лв със същото качество. ЦЪК... Още повече имате право да погледнете стоката преди да я приемете и платите за нея ако се използва страничен куриер...

Този - линка е първият в предишен мой пост(снимката в маркета е доста кофти), ето и ревю,

12656738669414.jpeg

струва толкова:

цена с ДДС: 299.00 лв.

платен през интернет е толкова:

Цена с ДДС: 284.05лв

Според мен, или събери пари за 24" 1920х1080(1200), или си вземи 22" 1680х1050. На 22" голямата резолюция ми е ситна на мене. Провери на теб как ще ти е, като имаш предвид разстоянието, от което ще гледаш.

Според мен, или събери пари за 24" 1920х1080(1200), или си вземи 22" 1680х1050. На 22" голямата резолюция ми е ситна на мене. Провери на теб как ще ти е, като имаш предвид разстоянието, от което ще гледаш.

Точно голяма резолюция на по-малки инчове е най-добрия вариант според мен поради далеч по-малките пиксели... Разликата между 2.8х2.8 пиксел и 2.45х2.45 се забелязва с просто око...

Аз не знам какво толкоз се прехласвате по разни марки и модели. Това са нисък клас монитори с TN матрица и разлика в качеството не зависи от марката а от настройките за контраст, яркост и т.н. които производителя е задал по default. psycho е абсолютно прав, че е напълно излишно да се дават повече пари само щото пише дадена марка на рамката. 250лв. за 21/22" с DVI(единственото задължително условие според мен) или 300лв. за 23"(предложения от Василев Acer V233HAbd на промоция е много изгоден, пък и не е някоя неразпространена марка, че ако се наложи сервиз да не може да се оправи човек, а доставката няма да надвиши 15-20лв.) е съвсем в реда на нещата.

Точно голяма резолюция на по-малки инчове е най-добрия вариант според мен поради далеч по-малките пиксели... Разликата между 2.8х2.8 пиксел и 2.45х2.45 се забелязва с просто око...

Ако го гледаш от близо, сигурно. Но от по-голямо разстояние ми е ситно, особено за текст :)

Аз не знам какво толкоз се прехласвате по разни марки и модели. Това са нисък клас монитори с TN матрица и разлика в качеството не зависи от марката а от настройките за контраст, яркост и т.н. които производителя е задал по default. psycho е абсолютно прав, че е напълно излишно да се дават повече пари само щото пише дадена марка на рамката. 250лв. за 21/22" с DVI(единственото задължително условие според мен) или 300лв. за 23"(предложения от Василев Acer V233HAbd на промоция е много изгоден, пък и не е някоя неразпространена марка, че ако се наложи сервиз да не може да се оправи човек, а доставката няма да надвиши 15-20лв.) е съвсем в реда на нещата.

Тук приемам с известни резерви казаното от теб. За мен, не марката, а качественото изпълнение, качествената електроника, сервиз и други неща, които стоят зад дадената марка са важните и затова ще предпочета iiyama пред Acer. Не мога да се съглася, че всичко е само от настройките, както и не всичко е от матрицата. И добре, нека сложим всички TN монитори в ниския клас, но според мен са по-подходящи за игри и филми.

Тук приемам с известни резерви казаното от теб. За мен, не марката, а качественото изпълнение, качествената електроника, сервиз и други неща, които стоят зад дадената марка са важните и затова ще предпочета iiyama пред Acer. Не мога да се съглася, че всичко е само от настройките, както и не всичко е от матрицата. И добре, нека сложим всички TN монитори в ниския клас, но според мен са по-подходящи за игри и филми.

Да, за филми и игри са идеални и повече от достатъчни. Вярно, че има разлика в електрониката, ама изглежда не си виждал Acer-a на живо. Просто няма забележка, а защо мислиш, че iiyama имат по-добър сервиз и изпълнението е по-добро?

sliderum, те и сега имат отлични монитор ама не и в тоя ценови клас.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Да, за филми и игри са идеални и повече от достатъчни. Вярно, че има разлика в електрониката, ама изглежда не си виждал Acer-a на живо. Просто няма забележка, а защо мислиш, че iiyama имат по-добър сервиз и изпълнението е по-добро?

Едно време имаха прилични, че и отлични изпълнения при CRT мониторите, може човека да им е фен от тогава?:offtopic_s:

Едно време имаха прилични, че и отлични изпълнения при CRT мониторите, може човека да им е фен от тогава?;)

Вярно е, от тогава съм им фен, а имам и два LCD монитора, единия от преди 6 години и е с такова качество, че не бих го заменил за нов модел със същия диагонал. Сега, честно казано се ориентирам към някой 24-26", но пак ще е iiyama. И до сервиза съм опирал и нямам забележки (на по-стария му изгоря захранването преди година (външно)). Има и доза фенщина при мен, което ме дразни много при други, но не отричам, че има много добри модели и на други марки, за всички не мога да обобщавам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.