Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за тонколони

Featured Replies

Извинявайте, но да ви попитам...имам домашно кинце. На компютъра съм си го сложил 5+1 luxeon мисля че 15W. Купиха го наще преди 4 години и си работи перфектно, но имам и уредба панасоник, тонколоните на която искам да свържа към домашното кино на мястото на 2 от тонколоните отзад. Да имам субуфер, 3 тонколонки отпред и 2-те от уредбата отзад и да стане е***и звука. Възможно ли е?

Принципно - да.

Дефакто зависи от мощността на колоните и усилвателя на съраунда... Ако усилвателя е слабичък а колоните са мощни звука ще е суперслаб...

Ако са с приблизително еднакви мощности ще работи нормално...

Вече може да имаш несъвместимост в начина на свързване на колоните и съраунда, но тива с няколко стотинки, поялник и малко тенол и се оправя...

Има и друго нещо, на което е добре да обърнеш внимание, освен силата на звука и начина на свързване - тонколоните трябва да са съвместими като съпротивление с усилвателя на "кинце-то" :) иначе рискуваш да получиш и повреда. Гледай за стойности показани с гръцката буквичка Омега (Ω).

Лоша комбинация е когато усилвателя е направен да работи с тонколони, който имат по-високо съпротивление от тези които са му сложени.

А за начина на свързване - внимателно да не объркаш + и - :)

• Автор

Ами хора, отказах се. Ще си ги свържа с AUX. Тонколоните на уредбата са 280W, a субуфера е само 15W и няма да има силен звук ще ми трябва усилвател, апък не ми се занимава и неискам да давам пари. :wors: Ако има нещо все пак да ми кажете, пишете.

• Автор

Сега имам нов проблем.. ;) Уредбата не беше пускана най-много 1 година. Вчера пускам един диск и всичко добре, но когато започне баса изведнъж тонколоните спират и трябва да я изключа и пак да я включа и като пусна отново песента, почва баса и се изключват. Това се повтаря при всяко пускане.

Сега имам нов проблем.. :ph34r: Уредбата не беше пускана най-много 1 година. Вчера пускам един диск и всичко добре, но когато започне баса изведнъж тонколоните спират и трябва да я изключа и пак да я включа и като пусна отново песента, почва баса и се изключват. Това се повтаря при всяко пускане.

+ и - са свързани правилно , нали ? Това прекъсване може да е защита! Ако си сменял говорителите на колоните , и те са с различен импеданс от тези на усилвателя , става така.

(пример : усилквател - 8ома , говорител - 4 или 6 ома... ако няма защита - има заря :д ! )

• Автор

Виж как е. Никъде няма плюс и мунис. Свързват се с тея оголени кабели и от ляво пише high 6 ома, а от дясно пише low 6 ома. И като ги свържа всичко добре, но когато почне баса се изключват тотално и чак като изключа цялата уредба след това пак почват. Не е защита усилил съм до половината. Защитата я пуска като усиля до край и има много голям бас и така утихва..а те се изключват тотално.

post-259734-1272439765,42_thumb.jpg

Редактирано от toma_todorov (преглед на промените)

Виж как е. Никъде няма плюс и мунис. Свързват се с тея оголени кабели и от ляво пише high 6 ома, а от дясно пише low 6 ома. И като ги свържа всичко добре, но когато почне баса се изключват тотално и чак като изключа цялата уредба след това пак почват. Не е защита усилил съм до половината. Защитата я пуска като усиля до край и има много голям бас и така утихва..а те се изключват тотално.

Според мен вече нямаш проблем

• Автор

Всичко е готово. Не ми се обяснява какъв беше проблема. Ако някой все пак иска да разбере какъв беше той да пише.

post-259734-1272445037,21_thumb.jpg

• 2 седмици по-късно...

Гледай да ги разположиш добре в стаята, че като почне някой екшън и да ти стрелят на главата :wors::cool:

Гледай да ги разположиш добре в стаята, че като почне някой екшън и да ти стрелят на главата :wors::clap:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.