Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Консултация за подходящ процесор към определено дъно...

Featured Replies

Чета форума от известно време и виждам грамотни съвети! Затова моля за малко помощ: Синът ми има комп с дъно Colorful c.n570LT и процесор AMD HT 2000. Въпросът е какъв по-добър процесор може да сложим на това дъно, за да подобрим работата на компютъра? Благодаря за съветите на всички отзовали се!

Дъното го има на сайта,само че е на китайски-Google преводач.Процесори Семпрон/Атлон 64х2.

Въпросът ми е само един - кой точно процесор имате в момента, защото това НТ 2000 нищо не ми говори за модела на процесора...

Предложения 6000+ е TRAY, което означава, че ще му трябва и някакво охлаждане... Иначе ако се намери отнякаде BOX варианта с фабричното охлаждане е много подходящ избор.

Проблем в случая се явява, че не успях да намеря CPU Supprot List, защото доколкото знам този NForce 570 би трябвало да подържа Athlon II серията...

Въпросът ми е само един - кой точно процесор имате в момента, защото това НТ 2000 нищо не ми говори за модела на процесора...

Предложения 6000+ е TRAY, което означава, че ще му трябва и някакво охлаждане... Иначе ако се намери отнякаде BOX варианта с фабричното охлаждане е много подходящ избор.

Проблем в случая се явява, че не успях да намеря CPU Supprot List, защото доколкото знам този NForce 570 би трябвало да подържа Athlon II серията...

Твърде стар чипсет е. По принцип не е невъзможно, но дали въобще има писан биос, който да го позволява?

HT2000. Не е процесор, просто човека се е объркал.

Ама аз знам какво е HT2000, просто това не говори нищо за самия процесор... А спокойно може да има и 5600+, при което смяна с 6000+ идва бездмислена, за това питам...

А за чипсета - модели с тоя чипсет на други производители подържат дори Phenom II процесори... Просто не мога да намеря CPU Support листа, за да видим, може пък спокойно да може да му сожи един 250 процесор Athlon II и да му се решат всички проблеми...

Ама аз знам какво е HT2000, просто това не говори нищо за самия процесор... А спокойно може да има и 5600+, при което смяна с 6000+ идва бездмислена, за това питам...

А за чипсета - модели с тоя чипсет на други производители подържат дори Phenom II процесори... Просто не мога да намеря CPU Support листа, за да видим, може пък спокойно да може да му сожи един 250 процесор Athlon II и да му се решат всички проблеми...

Не знаем какви проблеми има човека, дали само смяната на процесора може да ги реши. Линка за НТ, е по-скоро за него. Надявам се скоро да си погледне темата и да постне подробна справка за настоящата конфигурация, за да се реши какво може да се подмени, както и бюджета, който е готов да отдели да ъпгрейд, защото Психо, ще извиняваш, ама ако е с някаква мижава ДДР2 на 667МХц, аз не виждам смисъл от Атлон ІІ дори дъното да го поддържа.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за компетентните мнения, виждам че правилно съм се насочил към този форум! Утре ще ходя при сина ми и ще видя подробно данните за дъното и процесора и ще ви пиша в темата за да разберете за какво става въпрос и да вземем заедно най-доброто решение. Колкото до сумата - заделени са около 200 лв, искаме да се включим в тази скромна сумичка, а иначе другите му компоненти са добри, аз ще ги опиша подробно и тях! Още веднъж благодарности и адмираций на всички...

Сега ще напиша подробно данните за дъното и процесора както ги изкара ЕВЕРЕСТ - Colorful c.n570 LT sli 1,4, 64 bit, 200 MHz, DDR 2 SDRAM, 320 MHz, AMD Hammer DDR2 imc; AMD Sempron 1600 MHz, 8x200 3000+, 940 pin ORGA. Това е, моля за компетентно мнение какъв процесор да сложим на това дъно или в краен случай да сменим ли и дъното и процесора с нещо по-съвременно при определена сума от 150 лв, Благодаря...

В посочената сума ( 200 лв., не 150 ! ) трудно, но не невъзможно биха се побрали това дъно с този процесор. Вграденото видео е слабо, но дъното има възможности за по-нататъшен ъпгрейд, както с външна видеокарта, ако в момента нямате такава, така и с ДДР3 памет, а и с по-мощни процесори.

В посочената сума ( 200 лв., не 150 ! ) трудно, но не невъзможно биха се побрали това дъно с този процесор. Вграденото видео е слабо, но дъното има възможности за по-нататъшен ъпгрейд, както с външна видеокарта, ако в момента нямате такава, така и с ДДР3 памет, а и с по-мощни процесори.

Само ще добавя, че не е възможна работата на ДДР2 и ДДР3 памет едновременно. Ако автора избере тази покупка, ще е наложително да помисли още от момента как да си планира бюджета за евентуален последващ ъпгрейд с ДДР3 памет, иначе казано ще трябва, да намери купувач на ДДР2 паметта с която е в момента, в посока компютъра на някой беден комшия.

То няма почти никаква разлика в производителността на ДДР2 800 и ДДР3 1333, така че няма да има смисъл от ъпгрейд. Но въпреки това не бих му препоръчал дъно, поддържащо два стандарта за памети, особено AssRock и особено най-евтиното.

То няма почти никаква разлика в производителността на ДДР2 800 и ДДР3 1333, така че няма да има смисъл от ъпгрейд. Но въпреки това не бих му препоръчал дъно, поддържащо два стандарта за памети, особено AssRock и особено най-евтиното.

За 200 лв. .... нови процесор и дъно .... това. Ако успеете да намерите дъно с 890 чипсет и 6 ядрен процесор на АМД за тези 200 лв. , моля, купувайте ги :)

дънна платка -90 лева

процесор -89 лева

рам памет -49 лева

3-те неща идват точно 238 лева.Вярно,дъното е със стар сокет,но пък има много добри процесори които са съвместими с това дъно.

Ако максимума е 200 лева,значи ще са тези неща:

дънна платка -72 лева

процесор -89 лева

рам памет -36 лева

И трите неща са общо 197 лева,но ти препоръчвам да вземеш по-горните неща за 238 лева.

дънна платка -90 лева

процесор -89 лева

рам памет -49 лева

3-те неща идват точно 238 лева.Вярно,дъното е със стар сокет,но пък има много добри процесори които са съвместими с това дъно.

Ако максимума е 200 лева,значи ще са тези неща:

дънна платка -72 лева

процесор -89 лева

рам памет -36 лева

И трите неща са общо 197 лева,но ти препоръчвам да вземеш по-горните неща за 238 лева.

В темата става въпрос единствено за процесор и, евентуално, дъно ! Абсолютно излишно е напъването в поста и за памет!

И откога Целерон процесор, ако и двуядрен, е по-добър от Атлон х2 240 ?! speak.gif

Този Celeron е един много добър... боклук.

Всъщност точно тоя Celeron хич не е боклук, а си е чист C2D с орязан кеш и би бил чудесен бюджетен ъпгрейд ако вече притежаваш дъно което го поддържа . Това обаче изобщо не го прави по-бърз от X2 240 и не е изгоден в никакъв друг случай.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.