Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Явор Колев: Ще затворим "Арена" и "Замунда"

Featured Replies

Hanibal, точно затова казах, че има услугата PPV! Да, не можеш да гледаш веднага най-новата продукция, но пък като излезе - плащаш много по-малко.

За книгите съм съгласен, че е голям проблема, но пък там е виновна книгоиздателската (ни) индустрия и факта че никой не реагира когато му беше времето. Но с тегленето от Читанка, не помагаш за решаването на проблема (а и не можеш да ме убедиш, че след като си прочел безплатно дадена книга - ще се бръкнеш 50 лв за нея). И г-н Стоянов - в поста си говорех в сегашно време.

А за администрацията/общините - ами ако парите за софтуер не потъваха по т.нар. "държавни поръчки" с умопомрачителни размери - щеше да могат да си позволят всичкия софтуер който им трябва. Вместо това се ползва масово пиратски софтуер и се плаща на някои организации да си затварят очите.

Лесно е да, ама защо само се говори, а нищо не се прави? Интересно, ако бях Колев и разбирах толкова много в тази сфера, досега да съм го направил 100 пъти ... Не мислиш ли? Кого заалъгват, че ще направят нещо? Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш! На думи сме .... абе Богове!

Естествено че не искат! Както казах вече три пъти - идеята е да се хвърли прах в очите на ЕС и парите да минат от един джоб в друг...

И кой интернет доставчик ще се съгласи на това, като знае, че по този начин губи .. сигурно над 50% от потребителите си?

Като ти го разпоредат от Комисията по далекосъобщенията, след съответните промени в ЗЕС - ще видиш как всеки доставчик, който иска да си запази лицензията (т.е. да не загуби 100% от клиентите си) ще затанцува на музиката. И т.к. големите доставчици веднага ще го направят, малките и те няма да останат по-надалеч (или рискуват да ядосат големите и да останат без доставчик самите те). Забравяш, как само чрез най-обикновен административен натиск (т.е. тарашене на офиси) спряха повечето локални фрий сървъри за няма и месец :cool:
  • Отговори 183
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• kaldataforumuser
    kaldataforumuser

Вярвам, че ъплоудърите са достатъчно защитени от хищните лапи на тези гладни за слава и мръсни пари политици.. А колкото до мен като потребител: 1. Аз виждам филм в торрент тракер.. Нищо не разбирам о

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Брее,тези мръсни гадни и долни свине скоро ще се наложат. А тази долна мижетурка Явор Колев,да не се прави на големие пе***аст,че като гледам и преди 3 години е правил опит за некви мизерщини,ама б

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

.

Имаше хубави времена за книгите,но вече не.

Аз лично отдавна не мога да си позволя този лукс.

Фенка съм на Стивън Кинг,и когато започнаха да му издават книгите,ги купувах всичките.

Сега не става.

Тегля от нета каквото ме интересува и го има сканирано-и благодаря на всички,които споделят страниците и с нас.

:cool:

Айде стига глупости. Лукс били книгите на Стивън Кинг. Когато си фен, сумата от 14-15 лв. е нищо. Разбирам, че повече от 5 лв. не ти се дават, но няма как една книга да струва, колкото кутия цигари.

...

Също така уча и ползвам специализирани професионални програми.

Sprint Layout,Orcad, ISIS Professional, Еlectronics WorkBench и подобни, като сме задължени да правим проектите си на тях. Никой не ни осигурява програмите. Интересно, дали според теб аз мога да си позволя лиценза за всичките?

Аз нямам PC за 1000лв, дори за 500 не е.

Не взимам 1000лв, а лизенза за Windows7 струва 350лв.

70лв е за XP Pro for Refurbished PC-s, за който компютъра трябва да е имал предишен лиценз.

Повторното лицензиране струва 17Евро в ГЕРМАНИЯ, но 70лв в БЪЛГАРИЯ.

ЗАЩО, ЗАЩО???

Относно PhotoShop-не го ползвам. Много тежка програма е, но някои неща могат да станат само на него.

Кажи ми, КАКВА Е алтернатиравата на 4-те програми, които изброих по-горе?

Аз съм принуден да ги ползвам, никой не го е грижа за мнението ми.АЛТЕРНАТИВА НЯМА.

Не могат да спрат пиратството, както не можаха да спрат и PirateBay, както и RapidShare си работи и т.н и т.н

Те по тая логика, ако почнат да ограничават протоколи, за да спрат пиратството, трябва да ограничават до несъществуването на каквато и да е връзка. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

P2P се ползва от редица приложения, не само от торентите. Но дори и всички торенти не са нелегални.

Linux дистрибуциите се разпространяват така.

Отделно, подобно слушане, филтриране и т.н НЕ Е РЕГЛАМЕНТИРАНО от Европейските закони, имаше лобиране за подобни закони, но НЕ БЯХА приети.

Отново-Заплатите в Европа са хиляди евро, заплатите в България са около 400Евро.

Ако искаш, да сравняваме цени, а? Аз бях в Русия тази година, там цените, изключая Москва са подобни на Българските, но баба ми взима 500-600ЛЕВА пенсия там.И това е средната пенсия при тях.

Въпросът е не, че не можем да си позволим най-хубавото, а че не може да си позволим и повечето останало.

И да, аз съм пират-Имам дискове с MS Office, 7 диска с Windows-и най-различни и т.н, защото каквото поиска клиента-такова му се слага.Да, печеля от пиратски софтуер. Ти кво, очакваш клиентите ми за преисталация на някоя разбита щайга на 1Ghz, 256RAM и т.н, нямащи пари за нова, да платят 350лв за лиценз на Windows? Я слез на земята...

Лично аз ползвам Free програмки, освен Windows-a ми и няколко игрички(3-4).Но не винаги е възможно, НЕ СМЯТАМ да се лишавам от храна, за да си купя някоя програма.

Както искаш го разбирай. В духа на думите ти, искам да ти видя проверката за легалност на Windows, на компилатори, Office пакети и всички програми.Да видим колко си легален ТИ

Мда.... имаш право Q-tech. Жалко, че гласувахме доверие си на следващите разграбващи държавата ни. Това ми стана ясно много отдавна, просто ми се искаше ... мхм :cool:

Тогава искам да ви кажа едно - теглете си докато можете и не го удряйте на съвест, щото на никой не му пука какво мислите ... това е ... Убедена съм! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

И все пак надеждата умира последна...

Да го направят.Да видим каква ще е реакцията.Защо Запада трябва да ти вменява правила?Всичко да е по тяхната гайда.Да съгласен сам,че като отида в магазина си плащам.Така съм го правил отдавна.Но американския модел за патентно право и интелектуална собственост нямаш ли право да оспориш и отхвърлиш.И няма ли премиер и правителство да уважат този вот на народа.

Като ти го разпоредат от Комисията по далекосъобщенията, след съответните промени в ЗЕС - ще видиш как всеки доставчик, който иска да си запази лицензията (т.е. да не загуби 100% от клиентите си) ще затанцува на музиката. И т.к. големите доставчици веднага ще го направят, малките и те няма да останат по-надалеч (или рискуват да ядосат големите и да останат без доставчик самите те). Забравяш, как само чрез най-обикновен административен натиск (т.е. тарашене на офиси) спряха повечето локални фрий сървъри за няма и месец :cool:

Тук си много прав приятел ... обаче замирисва на диктатура ... на голяма червена петолъчка . Знам че сега ще ми цитираш западна Европа и САЩ ... ама аз виновен ли съм че не знаят какво е прокси и как се ползва ! Или ще забранят и него ... ами да оставят само Скайпа и майл сървърите и ... да го еВа и нета дето ще е :angel19: !

Айде стига глупости. Лукс били книгите на Стивън Кинг. Когато си фен, сумата от 14-15 лв. е нищо. Разбирам, че повече от 5 лв. не ти се дават, но няма как една книга да струва, колкото кутия цигари.

momolord , явно скоро не си купувал книга ... говоря за прочетна литература ! Няма книга на Кинг ( по нова ) за 14-15 лв. !

Повторното лицензиране струва 17Евро в ГЕРМАНИЯ, но 70лв в БЪЛГАРИЯ.

ЗАЩО, ЗАЩО???

Много пъти е обяснявано, че цената зависи и от обема на продажбите.

Колкото са по-големи, толкова по-ниска ще е цената.

momolord , явно скоро не си купувал книга ... говоря за прочетна литература ! Няма книга на Кинг ( по нова ) за 14-15 лв. !

Хмм, я да видим, няма ли?

П.П. Че и 20 лв. да е, какво, проблем ли е? Да не би да си купувате книги всеки ден. Не мисля, че 20 лв. на месец за една книга, са проблем.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

Хмм, я да видим, няма ли?

Може и да разбираш нещо от РС-та , ама със Кинг не разбираш ... само си го чувал ! Казах НОВИ ! Не " Томичукалата " и " То " , в петък си купих 2 част на " Под купола " точно за 23 лв. Хайде стига хейтърство от твоя страна !

• Автор

Ами ти като имаш пари-купувай ги-

аз нямам и ги тегля.

П.П. Че и 20 лв. да е, какво, проблем ли е? Да не би да си купувате книги всеки ден. Не мисля, че 20 лв. на месец за една книга, са проблем.

Да, ама 20 лв заповечето българи са си лукс, повярвай.

Може и да разбираш нещо от РС-та , ама със Кинг не разбираш ... само си го чувал ! Казах НОВИ ! Не " Томичукалата " и " То " , в петък си купих 2 част на " Под купола " точно за 23 лв. Хайде стига хейтърство от твоя страна !

Абе, пич. Имам всички произведения на Стивън Кинг, които са излезли досега и сигурно съм започнал да го чета, много преди ти да си чул, че въобще съществува, като автор, така че не ми обяснявай, кой е хейтър в случая, ясно! Какво значи "нови"? Нима преиздадения "Сейлъмс Лот" е по-евтин, защото е старо произведение? Нещо не схващам логиката ти.

Много пъти е обяснявано, че цената зависи и от обема на продажбите.

Колкото са по-големи, толкова по-ниска ще е цената.

Гениална логика!

На беден пазар да продаваш на високи цени и да очакваш, че няма да има пиратство!!

Тази логика на компаниите печели 10/10 по бала на глупостта.

Хората са казали-По-малко, но от повече хора е по-добре от много, но от много малко хора.

Остава и компаниите да го проумеят.

Иначе...Дааа, добреее...

Предлагаш на високи цени на бедни пазари и междувременно лобираш и репресираш хората да не пиратстват...

Кой ли го отнася от всичкото това? На никого не му пука за нас, всеки гледа да те издои и толкова.

Не гледат на хората като на хора, а като на касички и правят всичко възможно печалбите им да растат.

Да, крадем. От кого? От интернационални компании, с МИЛИАРДИ печалби?

Дааа, те защото малко заграбват, не ползват монополни практики и т.н, нали?

Крадем от богатите крадци, ей това е. Но за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони...

...

momolord , ти една книга на месец ли можеш да прочетеш само?

Аз като вляза в книжарница, и 500лв не могат да ме оправят, ако взема всичко, което искам.

Въпросът ми беше с шеговита нотка, не се засягай.

Цените на книгите също често за преувеличено високи, има големи спекулации.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Sprint Layout,Orcad, ISIS Professional, Еlectronics WorkBench

Моомент моля! Това не са продукти за компютърна поддръжка (т.е. IT support), или да приемем че совалките са необходими за превозването на дърва и брикети!?!

За обучение - еми в университетите например си има специални студентски версии (вкл. и на Windows), които в повечето случаи дори не се заплащат.

Ако са за работа - извинявай, но това е отговорност на твоят работодател, а не на теб!

Или ти си решил да се обучаваш и работиш сам за себе си? Емиии и аз имах мечта да стана астронавт навремето, но не събрах парите за совалка... Дай сега да организираме кражбата на някоя от НАСА, става ли?

P2P се ползва от редица приложения, не само от торентите. Но дори и всички торенти не са нелегални. Linux дистрибуциите се разпространяват така.

Точно така, но на тези редица приложения не им трябва 50 гб трафик на месец, нали? А за дистрибуциите - ами като искаш - за 10 лв си поръчваш диска (говориме за цяла ОС все-пак) и след това за ъпдейти няма да ти отиде трафика. Ubuntu даже ще ти я пратят безплатно по пощата... Също съм сигурен, че стига да поискаш - всеки магазин/сервиз ще ти предостави свободно към/с компютъра и Линукс.

А, да и Windows 7 OEM струва - 200 лв. Много са знам, но на фона на една конфигурация за 1000 лв и факта, че ги даваш веднъж за тази конфигурация - не правят проблема чак толкова трагичен!

Тук си много прав приятел ... обаче замирисва на диктатура ... на голяма червена петолъчка . Знам че сега ще ми цитираш западна Европа и САЩ ... ама аз виновен ли съм че не знаят какво е прокси и как се ползва ! Или ще забранят и него ... ами да оставят само Скайпа и майл сървърите и ... да го еВа и нета дето ще е !

Знаят и още как! :clap:

Но да вземеме Англия - имаш 3 GB на месец за 3G и към 20 GB за ADSL-a (т.е. fair usage policy), но никой не е седнал да протестира, защото ако не пиратстваш - 3 GB са напълно достатъчни за нормално браузване в рамките на месеца (разбира се Youtube си остава проблем, но не всички отчитат трафика към него). Т.е. те са много по лимитирани от нас, но не реват за права, петолъчки и прочие... :)

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

momolord , ти една книга на месец ли можеш да прочетеш само?

Аз като вляза в книжарница, и 500лв не могат да ме оправят, ако взема всичко, което искам.

Въпросът ми беше с шеговита нотка, не се засягай.

Цените на книгите също често за преувеличено високи, има големи спекулации.

Жмики, не е въпроса в това, колко книги може да прочетеш, а колко можеш да отделиш от месечния бюджет, за да си купиш. Беше просто пример. Споко, ти няма как да ме засегнеш, знам колко си добронамерен. :clap:

Въобще не споря за това, че цените на книгите са завишени, но не са чак толкова скъпи, че да ревете толкова много. Добре, че си напълних библиотеката га беше евтино...хъ-хъ. :)

....

Така, Първо-Плащаме за НЕОГРАНИЧЕН достъп до интернет.Абсурдно е да се налагат лимити през 21век.

Не подкрепям това и никога няма.Абсурдно е, особено ако реша да си вдигна едно сървърче, да си хоствам някоя моя страничка. Или ползвам видео-комферетна връзка, не всички ползват интернет, за да браузват сайтове.

Второ-УЧА, никой не ми осигурява програмите, никой не ми е дал лиценз, нито нищо.

Искат проектите на тях, не ги е грижа как ще ги набавя и от къде.

3 от 4-те програми ми ги изискват, с 4-тата допълнително съм решил да се обучавам и обогатя знанията си.

Както казах-това, че не мога да си позволя лиценз, не значи че не искам да се образовам.

Windows7 Home Premium Retail е 374лв.

Както казах, НЯМАМ конфигурация за 1000лв, спри да го повтаряш като изтъркана грамофонна плоча.

Знаеш ли, какво ще стане, ако някой реши да ореже всичко?

Ще се върнат пиратите, продаващи дискове за няколко лева и т.н и т.н.

Отделно, в повечето страни интернета е нелимитиран и е абсурдно приемането на подобно нещо.

В България това едва ли ще стане някога.

Първо плащаш за Интернет достъп, такова животно като неограничен Интернет няма! Както и да го погледнеш, накрая на деня си ограничен или по трафик или по скорост! Както казах в Англия (а и не само) - има Fair usage policy, който ще ти се стовари като чук (т.е. ще се хвърлиш в приключение за няколко месеца напред), ако се пробваш да теглиш над 20 гб/месец на стандартната тарифа (която ти струва два пъти повече от тази в БГ). И то в 21 век... Второ - това с продуктите е вина на твоят "университет". И по-скоро на професора/доцента/асистента дето ви кара да пиратствате! Това обаче не оправдава никого - нито тях защото не са се погрижили (при тези такси) да имате необходимия софтуер - нито вас (студентите) защото играете по свирката! Относно цената на конфигурацията - давах я като пример, т.к. българина купува все повече лаптопи в този диапазон. И... никой, ама никой който си купува Windows-a няма да даде 50% отгоре за Retail, след като може да мине с OEM (без да броим че и по-големите марки лаптопи идват точно с ОЕМ)... Да, DVD пиратите ще се върнат. Но - си спомням много добре колко по-малко беше пиратството, когато си купувахме дисковете от Славейков. Малко или много пак плащахме и често разликата не беше оправдана и си взимахме оригиналите (особено за музика и филми) Точно тогава процъфтяваха видеотеките у нас...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Айде стига сте ни чели морал, такива най не ги обичам... И 10 хиляди лири на ден да получавам, пак няма да плащам за софтуера на домашния ми компютър, нито за филмите, музиката, игрите, книгите. От домашния ми компютър не изкарвам пари. Ползвам и много безплатен софтуер. Винаги има начин напълно легално да се ползва повечето от платения софтуер, но не виждам причина да лъжа сам себе си и да си създавам излишни неудобства. Филмите, игрите, че дори и музикалните клипове са пълни с реклами; Интернет е пълен с реклами. Самия факт, че съм си купил компютър, ползвам Интернет, плащам за достъп до Интернет, купувам си консумативи за принтера, слушам радио и гледам телевизия, аз съм създал повече, много повече работа и много повече съм дал, отколкото евентуално бих могъл да ощетя някой. Да, с парите, които не ги давам за едно, аз ги давам за нещо друго. Аз консумирам и гледам реклами. Така е и така ще бъде, проповедниците на морал и защитниците на авторските права трябва да се нагодят към реалното положение, няма как да стане обратното, защото има начин да си изкарват парите въпреки че не плащаме по 15 лева за филм, а ресурсът, който сега влагат за да си пазят това, което е ясно, че не могат да опазят, да го вложат в нещо друго.

....

Първо-Плащам за интернет без лимити.Ако се вкарат лимитити, където не е имало-Сериозно брожение ще има.

Както казах, за видеоконферетна връзка или други по-сериозни неща лимитът е абсурден.

Аз на ден правя няколко гигабайта само от сърфиране, без да тегля много.

Второ-Никой не дава програмите, същите се изискват.Това е.

Иди ги убеди, може и да размислят, но едва ли...

Както и да е, спорът е излишен.Живейте си във вашият измислен свят, с високопарните думи и "високите" морални ценности, в който група компании налагат монополни практики, неоснователно високи цени и т.н.

Няма да се занимавам повече с вас.Мнение не се защитава в интернет, а реални действия.

Казах ви-ИСКАМ да ми дадете снимка от вашият ЛИЦЕНЗИРАН Windows с всички ЛИЦЕНЗИРАНИ програми.

Имате ли ги или само празнословите?

Ай сиктир бе!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Малко или много пак плащахме и често разликата не беше оправдана и си взимахме оригиналите (особено за музика и филми) Точно тогава процъфтяваха видеотеките у нас...

Ахам, тогава плащахме, за да гледаме филм на видеокасета (наем)... Поне нямаше толкова много пираство, техниката не беше толкова развита. Това говорим за 90-те години ... после дойдоха на мода дисковете и се почна .. Ако знаете колко касетки за касетофон съм купувала, и колко видеокасети с филми... Сега за кво? Имам нет, безплатни програми, безплатно тегля филми и музика .. какво му трябва на човек :> Ох, ма, малииии :)

Е, верно с видеото записвахме на видеокасетки от Тв-то, ама с т'ва качество едва ли можеш да го разпространиш нейде :biggrin:

Ама телевизията си я плащахме, тъй че .. не се води пираство :cheers:

"Q-tech" айде замълчи вече ,че ми се повдига от тебе вече.Аман от моралисти и всякакви малки човечета.Като не ти харесва изчезвай от България и бягай да доиш кравите на хората.Що седиш тука и мрънкаш като някоя незгодена булка за нещо ,от което нямаш никакъв келепир а пък раздаваш само мозъци.Един от пишещите хубаво го е казал на държава ,която е напечатала 600милиарда и изкуствено поддържа този си стандарт малко и това дето и го правим.Пък ако чакат и от нас нещо от глад ще умрат.Затова я се потапяй в малкото си офисче и мечтай си за твоите глупости.

Болшинството тук, независимо дали си го признаваме или не, по един или друг начин сме пирати. И аз включително.

В тази тема пак се заменя един проблем с друг и се изпокарахте за глупости. А те, управляващите, точно на това ни "качество" разчитат. Проблемът не е толкова в това, кой сваля нелегално програми и музика, колкото в това, защо пак се атакуват двата големи тракера, и най-вече, защо по този начин. Защо беше атакувана Читанката? И защо в българското интернет пространство СЕ ПРОДАВА (и то пред очите на всички) ПИРАТСКО СЪДЪРЖАНИЕ, само ГДБОП не вижда?

Ето на какво попаднах съвсем случайно днес. Смях се с глас... Ето и какво обаче ме вбеси - едно старо изказване на "блюстителя на закона", линк към което беше даден във форума на Арена:

- Какъв е психопортретът на бг пирата?

- Той е тарикат на дребно. Андрешко. Казва си: Дай да сваля 15 000 песни, защото са безплатни, нищо че няма да имам време да ги изслушам за цялото ми съществуване. Дай да си дръпна тази книга, нищо че през живота си не съм прочел и един роман. На тези хора пък бих казал: Внимавайте, защото някой печели милиони на ваш гръб.

Имам претенциите да съм изчел в пъти повече книги от господин Колев. Имам претенциите и да не съм тарикат на дребно.

Драги ми Колев, защо не затвориш БЪЛГАРСКИТЕ порносайтове, в които се продава пиратско съдържание? В Арена и Замунда поне това не правят. А май и закон някакъв имаше, че е забранено използването на пиратски материали за комерсиални цели, камо ли пък да се продава? Четиво по въпроса - старо, но златно. И никой не може да ме убеди, че част от порноклиповете не са с участието на деца под 18 години - култовият "Митко, Миткооо...", с линкове за който е пълно българското интернет-пространство и в който ученичка припира, че закъснява за училище и т.н. Ще кажеш, ама тя може и на 18 да е. Може, ама не вярвам... Къде е ГДБОП? Защо не ги закача тях? Нима подобни материали не нанасят много по-големи вреди? Да, ама морални, ще кажеш, и ти нищо няма да спечелиш от цялата работа, а Арена и Замунда бъркат в интересите на тия, дето ти плащат... А като не може законно - по другия начин, защото явно така трябва. Ето какво изнесоха днес на заглавната страница на Арена.

Защо спря Читанката, Колев? Щото Дядо Вазов ти писа да му пазиш авторските права? Знаеш ли кой е той изобщо?

Защо продължава да съществува Data.BG в сегашния си вид, след като през лятото беше затворен Nanoset точно поради същата причина - защото започна да продава линкове за гледане онлайн на пиратско съдържание, качено от потребителите му?

Ти, който твърдиш, че си полицай и трябва да познаваш законите, и в същото време сам направи от себе си публична личност, как можа да си позволиш да наречеш публично някого "малоумник"? Или да говориш за законност, когато всъщност става дума за интереси? Лицемерие му се вика на това...

За подобни неща хората с достойнство по нормалните бели държави подават оставка. Ако не, ги уволняват. Това обаче тук няма да се случи.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Или ти си решил да се обучаваш и работиш сам за себе си? Емиии и аз имах мечта да стана астронавт навремето, но не събрах парите за совалка... Дай сега да организираме кражбата на някоя от НАСА, става ли?

Точно така, но на тези редица приложения не им трябва 50 гб трафик на месец, нали? А за дистрибуциите - ами като искаш - за 10 лв си поръчваш диска (говориме за цяла ОС все-пак) и след това за ъпдейти няма да ти отиде трафика.

А, да и Windows 7 OEM струва - 200 лв. Много са знам, но на фона на една конфигурация за 1000 лв и факта, че ги даваш веднъж за тази конфигурация - не правят проблема чак толкова траг

Но да вземеме Англия - имаш 3 GB на месец за 3G и към 20 GB за ADSL-a (т.е. fair usage policy), но никой не е седнал да протестира, защото ако не пиратстваш - 3 GB са напълно достатъчни за нормално браузване в рамките на месеца (разбира се Youtube си остава проблем, но не всички отчитат трафика към него). Т.е. те са много по лимитирани от нас, но не реват за права, петолъчки и прочие... :)

Много хора се обучиха на софтуер чрез нета,това е факт.Кой е по лимитиран - май се оказваме ние.Богатия е свободен не бедния.Ако ми даде някой 2000 паунда на месец се подписвам,че сам съгласен да отида в затвора ако пиратствам.Ще си намеря много по-хубави занимания от седене вкъщи пред компютъра.Нестига,че си плащам всички данъци и осигуровки ами и акциз за цигари.Доколкото знам кутията струва макс 2 лева - до пет лева е акциз.Е приятелю аз пуша по две кутии на ден.180 лв. на месец или 2160лв. на година.Е казвам аз дайте ги тези пари за култура.Това отчита ли го някой.

Влизам в сайта на арена и попадам на: http://forum.######/index.php?/topic/4470-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D1%8A%D0%BA/ Едит: приемам.

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.