Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Депилатор, бръснач или Кола маска?

Featured Replies

Мерси! И искам да питам (за да не отварям или търся тема) с епилатор боли ли? Оприли4ете болката на нещо(нз какво)? ;)

Но със този епилатор,ако си махаш космите на краката или "триъгълника"-НЕ дей!ще вземе да ти станат някои пъпчици,после незнам как ще си ги прикриеш,по лошо от мустака ще стане.За мен най -правилното решение е да отидеш на козметик,аз не ходя за мустачки,а за вежди,беше 2 лв.сега ги овеличиха на 3лв.,не вярвам мустачки да са повече.Веждите ми ги маха с кола и мустачетата също/предполагам с кола/,поне ще е специалист ,за 3 лв.,може да се пробваш,няма да ти станат по големи,отскубват се от корена,така ,че по добре е от лентите,защото ти надали ще успееш да си ги издокараш колкото някой козметик.Дано не си избързала с епилатор. ;)

П.С.сигурно боли,на мишниците съм пробвала,адски боли,но ако устискаш постоянно да ги махаш,после по-не боли,корена им по лесно се отскубва.Идруго да ти кажа,най-често с епилатор/не най-често,ами винаги/си махам космите накраката и лентите отстрани/за да не се бръсна/,но мога да ти кажа,че има косъмчета,които ги къса.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

• Отговори 79
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• но не е зле все пак да се посъветва с майка си - щом е толкова малка. Въпреки, че аз водя дъщеря си /13г/ на кола - за мишниците и краката и почистване на лице. Смятам, че е важно да се научи от малка

аз се епилирам навсякъде освен ръцете (нямам косми по ръцете просто)

и отдолу ....за пръв и последен път съм ходила на кола за триъгълник - не само че ужасно боли, ами и се появават пъпки, на 1-2рия ден (поне при мен беше така)

ако искаш да изпиташ как и колко боли за мустаците - купи си изолирбанд

и пробвай сама.

Ако се прави от опитна козметичка, не боли, по-скоро се свиква.

Моят съвет, е всички косми се махат само от специалист, при мен винаги има последсвия, когато съм опитала сама, така че .... мустачките на козметик, не боли не е скъпо, и ...няма последствия.

Аз от епилаторът не съм доволна, точно от него на мен ми излизат пъпки и да не говорим, че е неравномерно /някой се измъкват, някой се късат/ не съм доволна, но ти сама трябва да прецениш, защото всеки е различен /кожа, косми ...../

Моят съвет, е всички косми се махат само от специалист, при мен винаги има последсвия, когато съм опитала сама, така че .... мустачките на козметик, не боли не е скъпо, и ...няма последствия.

Аз от епилаторът не съм доволна, точно от него на мен ми излизат пъпки и да не говорим, че е неравномерно /някой се измъкват, някой се късат/ не съм доволна, но ти сама трябва да прецениш, защото всеки е различен /кожа, косми ...../

Точно това казах и аз - в салон, при добра козметоичка

За да си махна мустачките при козметик колко пари може да ми вземе, защото майка ми не е навита за много? (под 10лв.;над 10лв....)

но не е зле все пак да се посъветва с майка си - щом е толкова малка. Въпреки, че аз водя дъщеря си /13г/ на кола - за мишниците и краката и почистване на лице. Смятам, че е важно да се научи от малка да се грижи за себе си.

• 1 година по-късно...

:) Здравейте :) Пиша по един доста интересен за всички въпрос... На някой може да му се стори смешен,но все пак си е сериозен. Искам да Ви попитам как си махате косъмчетата от ръцете :D Не се смейте... искам да ви попитам с кое е по-добре да се направи с бръснач,с кола маска за тяло (всъщност има ли такава или само се заблуждавам) или с депилатор. Знам,че най-ефикасния метод е ЕПИЛАТОРА,обаче в момента е трудно да се сдобия с нов и затова питам за тези варианти. Някой използвал ли е депилатор за ръцете. Аз съм жена и искам да попитам,ще излязат ли по-големи косъмчетата след като ги премахна с него или с бръснач. Иии все пак да попитам има ли в аптеките нещо такова като кола маска за тяло :) Ии също така ако махна косъмчетата с депилатор горе долу след колко време се появяват отново,бяха ми казали че е почти същото като след бръснене. Но се надявам някой да ми даде обективен отговор. Наистина ще съм ви благодарна :):):P:beer:

:mad: Ама поне един коментар няма ли да видя?? Хайде пишете де :)

Редактирано от lillyto (преглед на промените)

Моята приятелка ги маха навсякъде с епилатор ... :D Обаче си е голяма занимавка, според мен най-добрият вариант е фотоепилацията!Не ти препоръчвам бръснача само,защото после космите растат по-големи, по-черни(тъмни) :) и освен това кожата се наранява..

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

А пък като са оскубиш хич не напъпваш като пролетна джанка. Ама все пак за порастването - по добре е от бръснене и кремове - мъжка брада ако си виждала - ми тя се бръсне.

:D ох хич не ми помагате... а има ли нещо подобно в аптеките като кола маска за тяло? тя по-добър вариант ли е :) аз мога да търпя и без това ;)

Ми то кола маската за какво друго може да е освен за тяло - за глава не съм чувал ама знайш ли... Има по магазините за козметика предполагам - аптеки надали

:D Ама хайде някой запознат да ме светне... щом има такива коли маски наистина ли са за цялото тяло... големи ли са и г/д някакъв сайт с цени,описание,име нещо такова ;)

:) Ама отново ли ще престанете да пишете ;) тъкмо темата потръгна...

Миличка в близката аптека ще намериш толкова много видове кола маска, че свят щи се завие.А за що не пробваш с Veet?На теб може да ти помогнат, макар че, когато пробвах не останах доволна, затова ЕПИЛАТОРА и край! :D

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

аа я кажете кола маската за тяло ще свърши ли работа върху ръцете и горе долу колко време ще държи "обезкосмено" мястото където е била и горе долу колко струва в смисъл до колко лева е горе долу една кола маска за тяло иии ако някой знае колко е голяма...ще стигне ли за ръцете,да не е от онези които мацките си слагат по брадичките и над горната устна :)

sad.gif Никой ли не знае?

:) Ама поне един коментар няма ли да видя?? Хайде пишете де :wors:

Изписано е вече:

http://www.kaldata.c...0%F2%EE%F0&st=0

http://www.kaldata.c...showtopic=61512

http://www.kaldata.c...opic=83585&st=0

http://www.kaldata.c...23&#entry906823

http://www.kaldata.c...howtopic=130755

Хубав епилатор през 2-3 седмици. Ексфолиране на мъртвата кожа. Крем.

Ходи си на кола маска и няма да имаш проблем. Само ще се мъчиш с епилатора. Аз на ръцете не съм ги махала, защото нямам нужда, но имам доста приятелки, които си ходят на козметик. Не ги бръсни, това ще е голяма грешка!

По мое мнение за обезкосмяване (не само на ръцете) най-добрият метод е кола маска. Ако козметичката е добра, ще останеш много доволна. : )

аа я кажете кола маската за тяло ще свърши ли работа върху ръцете и горе долу колко време ще държи "обезкосмено" мястото където е била и горе долу колко струва в смисъл до колко лева е горе долу една кола маска за тяло иии ако някой знае колко е голяма...ще стигне ли за ръцете,да не е от онези които мацките си слагат по брадичките и над горната устна :cool:

sad.gif Никой ли не знае?

Като гледам от писанията ти,явно нямаш опит с кола маските,първият път ще е доста болезнено (така съм чувал),докато свикнеш,но можеш да "омекотиш" депилацията като преди това се намажеш с Лидокаин гел за обезболяване,после действай с кола маската.

Махането на космите с епилатор предизвиква появата на врастнали косми,което често налага и оперативна намеса.Подмишниците и слабините не трябва да се третират нито с епилатор,нито с кола маска,защото там са разположени доста лимфни възли - за тези места използвай самобръсначка.Космите по ръцете е най-добре да се изсветляват.За премахване на космите по краката най-добре е да се ползва кола маска.

В крайна сметка - прави каквото искаш - тялото си е твое!:cool:

А мога ли да си направя кола маска в домашни условия,в смисъл не да ходя на козметик а да си я купя от аптеката и така вкъщи да си понасям болката :( иначе благодаря за съветите,аз искам само на ръцете,а ако може изсветляване как се прави то... помня че имаше някаква рецепта,но имаше хора,които се оплакваха че космите ставали по-дълги след изсветляването :( има ли нещо такова :) ще се радвам ако ми кажете дали мога да си купя КОЛА МАСКА ЗА ТЯЛО от аптеката и дали попринцип е голяма като размер и има ли странични ефекти от нея... иии можеби ако ми дадете цена :) приблизителна поне :) благодаря предварително. МОЛЯ МНОГО ВИ СЕ МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ МИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ :):cool::P:wors: :wors:

ще се радвам ако ми кажете дали мога да си купя КОЛА МАСКА ЗА ТЯЛО от аптеката и дали попринцип е голяма като размер и има ли странични ефекти от нея... иии можеби ако ми дадете цена :) приблизителна поне :) благодаря предварително. МОЛЯ МНОГО ВИ СЕ МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ МИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ :):speak::cool::wors: :wors:

Можеш, това си е обикновена кола маска, има на Вийт например готови лентички. Има и в тубички. Странични ефекти...подкожните косъмчета...може и кожата ти да е по-чувствителна, да се обрине, да се зачерви, но е рядко. То го пише на самата кола маска. Но според мен ще си спестиш време и нерви ако просто отидеш на козметик. Не е скъпо.

Цени на колата има тук --> http://www.framar.bg/proizvoditelya-veet

космите ставали по-дълги след изсветляването :( има ли нещо такова

Не.

Редактирано от Shadow_skill (преглед на промените)

А мога ли да си направя кола маска в домашни условия,в смисъл не да ходя на козметик а да си я купя от аптеката и така вкъщи да си понасям болката :( иначе благодаря за съветите,аз искам само на ръцете,а ако може изсветляване как се прави то... помня че имаше някаква рецепта,но имаше хора,които се оплакваха че космите ставали по-дълги след изсветляването :( има ли нещо такова ;) ще се радвам ако ми кажете дали мога да си купя КОЛА МАСКА ЗА ТЯЛО от аптеката и дали попринцип е голяма като размер и има ли странични ефекти от нея... иии можеби ако ми дадете цена :) приблизителна поне :) благодаря предварително. МОЛЯ МНОГО ВИ СЕ МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ МИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ :):P:) :) :)

Кола маска и вкъщи можеш да си направиш, но не те съветвам. Предполагам, знаеш какво представлява кола маската като цяло, та задай си въпроса - ще имаш ли смелостта да дръпнеш лентата достатъчно рязко и акуратно, та да не си разраниш кожата и същевременно да има резултат ? По-добре отиди на козметик, но не се лъжи да идеш при някоя/някого с по-ниски тарифи, че това си е майсторлък и няма да ти хареса резултатът, ако отидеш при някой некадърен.

Що се отнася до окосмяването на ръцете - не съм си изсветлявала космите там, но ми звучи изключително глупаво, че от една подобна процедура могат да станат по-дълги. Все едно да си боядисаш косата и от това тя да расте повече, но не споря, де... laugh.gif

На Вийт не ти препоръчвам да си купуваш, не са качествени продуктите им. Аз лично, хич не съм доволна, както и повечето жени, с които съм говорила на тази тема. По-скоро бих ти предложила Leocrema, Lycia. На сносни цени са, а са и доста по-качествени. Продават се във всеки козметичен магазин.

Аз използвам епилатор и кола маска, но за различни области от тялото и съм доволна. Кола маска сама не се навивам да си правя, не ми стиска да дръпна лентата. :ph34r:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.