Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър на части до 700,800 лева , търся съвет!

Featured Replies

Полезността на 6-те ядра конкретно за теб е равна на 0(нула)! А от писателите някой прочете ли, че в бюджета влиза монитор, звукова карта, клавиатура, мишка и евентуално колонки. Научили сте пет компонента и ги предлагате във всяка тема, като се съобразявате само с вашата гледна точка. Айде някой да ми обясни логично за чий му е 6-ядрен процесор, ултра-скъпа памет чиито възможности няма да ползва и наполовина, и безсмислено скъпо дъно чиито функции ще останат неоползотворени? И всичко това набутано в евтина кутия с тънки, дрънчащи ламарини и никакъв баланс на конфигурацията като цяло! Гледам, че колегата Daredevil_666 пише в момента - изчакайте неговата конфигурация. Сигурен съм, че ще е балансирана и подходяща, а подробностите ще уточним(ако въобще има забележки).

• Отговори 84
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Адиктет харда, който си предложен е гриин версия (харчи много малко ток) сеагеит е добре . Сега за какво са ти боже 750в за тази конфигурация и лично мое мнение конфигурацията на Людмил (и мойта може

• Полезността на 6-те ядра конкретно за теб е равна на 0(нула)! А от писателите някой прочете ли, че в бюджета влиза монитор, звукова карта, клавиатура, мишка и евентуално колонки. Научили сте пет комп

• Оправи си Хард диск се пише с "К" не с "Т" и 1gb хард не вярвам да ти стигне

Сменяме паметта с тази Mushkin

Redline 4GB DDR3-1600 Ram Kit (PC3-12800, 6-8-6-24) http://plesio.bg/ram-c-69977727/redline-4gb-ddr3-1600-ram-kit-pc3-12800-6-8-6-24-p-282665.html 260лв

Видеото да е това Gigabyte

5770 GV-R577UD-1GD SVGA (PCI-Express) http://plesio.bg/svga-c-69977735/5770-gv-r577ud-1gd-svga-pci-express-p-281989.html 282лв

Захранване: CM RS-550 http://www.multirama.bg/product/5910/psu-cm-rs-550-acaa-e3-gx-550w-sli-atx-12v-v2-31-120m-apfc-8.html 107лв

Пак цената е около посочената , но с много по-добра памет!

Брее,не се бях сетил за тази рам поради причнита че гледам само kingston.

За видеото не виждам голяма разлика.Даже като гледам снимката в плесио охлаждането ми се струва по-зле.

За захранването не съм съгласен,защото за 15 лева отгоре имаш 100 вата повече,тоест 650 вата което за мен е по-добре.

Полезността на 6-те ядра конкретно за теб е равна на 0(нула)! А от писателите някой прочете ли, че в бюджета влиза монитор, звукова карта, клавиатура, мишка и евентуално колонки. Научили сте пет компонента и ги предлагате във всяка тема, като се съобразявате само с вашата гледна точка. Айде някой да ми обясни логично за чий му е 6-ядрен процесор, ултра-скъпа памет чиито възможности няма да ползва и наполовина, и безсмислено скъпо дъно чиито функции ще останат неоползотворени? И всичко това набутано в евтина кутия с тънки, дрънчащи ламарини и никакъв баланс на конфигурацията като цяло! Гледам, че колегата Daredevil_666 пише в момента - изчакайте неговата конфигурация. Сигурен съм, че ще е балансирана и подходяща, а подробностите ще уточним(ако въобще има забележки).

Еми тука хората искат да ползват конфигурацията повечко време,затова му предложих 6 ядра,като след време ще има игри и по-тежки програми за които тези 6 ядра няма да са никакъв проблем.

За паметта мога да кажа същото,+ това авторът е написал че е съгласен с конфигурацията и не съм видял никъде да иска монитор.

Колкото до звуковата карта-дъното си много добра вградена.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

видеото е по - добро и веско какъв е смисъла от 650в като най - много ще се изпозлват 450? излишни пари за ток. И съгласен съм с Людмил ама аз не разбрах има ли монитор, няма ли, защотот не е писал пък. И един голям + за Девилчо

А новите дъна кога ще излезнат?

И само едно нещо не мога да разбера-какво му лошото на дъното което съм предложил?

Те излязаха само дето още ги няма на Българския пазар.

Аз от два месеца чакам да се появи едно определено дъно с чипсет 890FX и сигурно ще чакам още поне два месеца.

Те дъната с 890GX чипсет излязаха преди почти два месеца и още ги няма на пазара.Тук там в листите на фирмите присъстват по един два медела колкото да е не без хич.

Я виж :

Бтв по-горе четох някъде,че монитора който съм избрал бил стар модел и мн. висока цената ще може ли да ми предложите някой нов модел с хубава цена но мониторът да си е нормален смисал... квадратен нито много висок нито много широк не както са повечето нови модели монитора да е правоъгален и игри филми и всичко се разтяга искам да си е както старите монитори квадратен..

Само , че квадратни почти не се намират вече!

Абе човек,автора никъде не е казал че иска монитор.

Я виж пак пост номер 13.

Авторе, няма смисъл да търсиш 4:3 монитор... Разтеглянето е главно при старите широкоекранни монитори и най-вече телевизори... Но сегашните съвременни монитори нямат никакъв проблем с картината формат 16:9 (широкоекранни)...

• Автор

Няма значение не си прочел..

Монитор,клавиатура,мишка и колонки си имам като за начало,но монитора който е предложил coolerman ми допадна нито е много широк нито много висок мисля да си закупя него..

Мерси пак,но мисля,че конфигурацията на VESSSKO95 ми допада повече няма значение,че ще има няколко функции който няма да ги използвам искам максималното за тези пари нищо повече..

Мерси лека полека ще започна закупването на компонентите и най-важното трябва да си купя и некое бюро,че моето също е доста старо,но бюрото е мой проблем айде с сдраве като събера конфигурацията ще ви постна снимки да видим какво ще кажете ;]]

Няма значение не си прочел..

Монитор,клавиатура,мишка и колонки си имам като за начало,но монитора който е предложил coolerman ми допадна нито е много широк нито много висок мисля да си закупя него..

Мерси пак,но мисля,че конфигурацията на VESSSKO95 ми допада повече няма значение,че ще има няколко функции който няма да ги използвам искам максималното за тези пари нищо повече..

Мерси лека полека ще започна закупването на компонентите и най-важното трябва да си купя и некое бюро,че моето също е доста старо,но бюрото е мой проблем айде с сдраве като събера конфигурацията ще ви постна снимки да видим какво ще кажете ;]]

Айде успех с конфигурацията :)

Пост №13

Монитор,мишка,клавиатура вече съм си харесал и те са:

Монитор - http://www.multirama.bg/product/1735/monitor-lcd-samsung-20-sm-t200-2ms-20000-1-dvi.html

...

A oтносно 6-те ядра. 4-ядрени има на пазара от преди три години и чак сега започнаха масово да навлизат и да се използват в средния клас машини, а купените преди три години вече са толкова остарели, че като производителност отстъпват на съвременните двуядрени. След две-три годни когато евентуално ще започнат плахо да се появяват игри възползващи се от повече от четири ядра, тоя X6 1055T ще е токова остарял, че така или иначе няма да е адекватен на изискванията на софтуера. Към, днешна дата покупката на 6-ядрен е оправдана само в случай, че изкарваш пари с компютъра и наистина 6-те ядра ще са му от ползва в някои специфични приложения. За домашна гейм система е меко казано абсурдна инвестиция - абсолютен овъркил.

За паметта съм се объркал - отворил съм друг линк и ми се видя че препоръчваш някакъв KIT за 350лв. 1600 HyperX е прилична памет, макар, че предложената от Добриядявол_666 е по-добър избор. Няма да навлизам в подробности за конфигурацията, но една базирана на X4 925, 2x2GB DDR3 1600 и HD5770 включително 22 или 23" FullHD монитор е идеално решение за около 1500лв.

GIGABYTE 770T-USB3

AMD Athlon II X4 Quad Core 630, 2.80GHz, 2M, BOX

KINGSTON 2x2GB DDR III 1600 HyperX

WD 640GB 7200 64MB SATAIII Black

GIGABYTE 1024M HD5770 R577UD-1GD DDR5 PCI-E

BENQ 23" G2320HDB, 5ms, 40 000:1, 300cd/m2, DVI

COOLER MASTER ELITE 334 BLACK NO/PSU

FORTRON FSP450-60APN, 450W

SAMSUNG DVD-RW int. DL, 22x, SATA SH-S223B/BEBE

1450лв. с ДДС по днешния курс на долара. За 50-60лв. спокойно се взимат прилични клавиатура и мишка. Add1c7eD.GaM3R, наясно ли си, че ако дадеш 450лв. за мишка и клавиатура Razor и звукова карта Creative за компютър+монитор ще се наложи да дадеш 1000лв. и тая периферия ще стои като на свинче - звънче. Аз повече няма да пиша в темата - каквото имах го казах. Спазвайте добрия тон и четете преди да пишете наизуст! В края на краищата всеки си харчи парите както намери за добре - щом си харесал 6-ядрения вземай го и да смятаме темата за приключена.

Lyudmil конфигурацията ти е перфекния избор за тези пари.

:offtopic_s:

Изпускаш обече нещо много важно автора как ще се хвали с този процесор? :nono:

"Само" четери ядра е при това Атлон 2,8GHz пу за нищо нестава.И рама 4GB на нищо не прилича поне 6GB трябва да е ако може 3 плочки по 2GB че звучи по-модерно.

Важното е мишката да е маркова безжична, клавиатурата и тя.А за кутията да има светкащи и мигищи вентилатори да е като коледна елха.Това се търси днес.Монитора трябва да е минимум 23" някакъв изгъзен формат и видео картата с 1GB памет.

Само дъното бих сменил с 8** без вградено видео, но и така си е идеална.

Неми обръщайте внимание тези дни съм леко заядливо настроен. :wors:

Пост №13

A oтносно 6-те ядра. 4-ядрени има на пазара от преди три години и чак сега започнаха масово да навлизат и да се използват в средния клас машини, а купените преди три години вече са толкова остарели, че като производителност отстъпват на съвременните двуядрени. След две-три годни когато евентуално ще започнат плахо да се появяват игри възползващи се от повече от четири ядра, тоя X6 1055T ще е токова остарял, че така или иначе няма да е адекватен на изискванията на софтуера. Към, днешна дата покупката на 6-ядрен е оправдана само в случай, че изкарваш пари с компютъра и наистина 6-те ядра ще са му от ползва в някои специфични приложения. За домашна гейм система е меко казано абсурдна инвестиция - абсолютен овъркил.

За паметта съм се объркал - отворил съм друг линк и ми се видя че препоръчваш някакъв KIT за 350лв. 1600 HyperX е прилична памет, макар, че предложената от Добриядявол_666 е по-добър избор. Няма да навлизам в подробности за конфигурацията, но една базирана на X4 925, 2x2GB DDR3 1600 и HD5770 включително 22 или 23" FullHD монитор е идеално решение за около 1500лв.

GIGABYTE 770T-USB3

AMD Athlon II X4 Quad Core 630, 2.80GHz, 2M, BOX

KINGSTON 2x2GB DDR III 1600 HyperX

WD 640GB 7200 64MB SATAIII Black

GIGABYTE 1024M HD5770 R577UD-1GD DDR5 PCI-E

BENQ 23" G2320HDB, 5ms, 40 000:1, 300cd/m2, DVI

COOLER MASTER ELITE 334 BLACK NO/PSU

FORTRON FSP450-60APN, 450W

SAMSUNG DVD-RW int. DL, 22x, SATA SH-S223B/BEBE

1450лв. с ДДС по днешния курс на долара. За 50-60лв. спокойно се взимат прилични клавиатура и мишка. Add1c7eD.GaM3R, наясно ли си, че ако дадеш 450лв. за мишка и клавиатура Razor и звукова карта Creative за компютър+монитор ще се наложи да дадеш 1000лв. и тая периферия ще стои като на свинче - звънче. Аз повече няма да пиша в темата - каквото имах го казах. Спазвайте добрия тон и четете преди да пишете наизуст! В края на краищата всеки си харчи парите както намери за добре - щом си харесал 6-ядрения вземай го и да смятаме темата за приключена.

И откакъв зор ще комбинираш 630 и 5770?

По-нисък клас процесор с по-висок клас видео.Нещо не се връзва.И тези процесори няма да остареят скоро.То моя 8 годишен процесор е още що годе добър.А и автора е написал че има монитор.

+ това дънната платка която си предложил не поддържа 6-ядрените процесори.

Както и да е.Автора си избира конфигурацията.Нека той да избере най-доброто за неговите нужди.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

По-нисък клас процесор с по-висок клас видео.Нещо не се връзва.И тези процесори няма да остареят скоро.То моя 8 годишен процесор е още що годе добър.А и автора е написал че има монитор.

Както и да е.Автора си избира конфигурацията.Нека той да избере най-доброто за неговите нужди.

Без да се обиждаш, но има още ще трябва още доста да поучиш докато стигнеш нивото на познания на Lyudmil, kmvasilev, мики маус, kokomil и компания. Това са хора с доста повече опит от твоя ако съдя по ника (`95). А и изобщо не мисля, че 630 е нисък клас процесор. По-скоро е среден клас, каквото е и видеото. Да не говорим, че до преди 1 година 4ядрените изобщо не бяха част от средностатистическата конфигурация. А това, че дъното не поддържа 6ядрените процесори - мисля че отговора на този въпрос се крие в цитирания от теб пост. :offtopic_s:

Мислех да не пиша повече в темата ама глупостите ти ме провокират.

С тоя пост си направо за бисерите. X4 630 бил нисък клас, а HD5770 висок. :offtopic_s: 5770 си е точно среден клас видео както и X4 630 е среден клас процесор. Какъв клас е X2 250 и какъв клас е HD5850 тогава?

Intel® Pentium® Processor E2220 (1M Cache, 2.40 GHz, 800 MHz FSB)

Launch Date Q1'08

Ta на колко викаш ти е процесора? И усещаш ли как сам си противоречиш? Стария Пентиум още бил добър, ама да си вземе нещо което никога няма да ползва - то чужди пари най-лесно се харчат.

+това, много важно, че дъното не поддържа 6-ядрени процесори. Като остарее тая конфигурация, че да има нужда от смяна на процесор, ще се наложи смяна на цялата конфигурация.

Без да се обиждаш, но има още ще трябва още доста да поучиш докато стигнеш нивото на познания на Lyudmil, kmvasilev, мики маус, kokomil и компания. Това са хора с доста повече опит от твоя ако съдя по ника (`95). А и изобщо не мисля, че 630 е нисък клас процесор. По-скоро е среден клас, каквото е и видеото. Да не говорим, че до преди 1 година 4ядрените изобщо не бяха част от средностатистическата конфигурация. А това, че дъното не поддържа 6ядрените процесори - мисля че отговора на този въпрос се крие в цитирания от теб пост. :offtopic_s:

Мммм да. Така е!

mrik е прав Веско Людмил сигурно от 10-15 г се занимава и продава предполагам :baby:.

ето как аз ги виждам нещата

дъно: GIGABYTE 770T-USB3 - 160лв

процесор: AMD Athlon II X4 Quad Core 630 - 193лв

видео: gigabyte radeon hd5770 - 282лв

рам: mushkin BlackLine ES 4GB DDR3-1600 Ram Kit - 249лв

хард: seagate 500gb - 84лв

захранване: GX 550W - 107лв

кутия: COOLER MASTER ELITE 335 - 58лв

монитор: LG W2243S-PF, FULL HD 1920 x 1080 - 247лв

клавиатура + мишка - AOpen комплект 3-in-1 - 30лв

и до тук излиза 1411лв :wors: това е от мен . Така аз виждам нещата за тези пари

и до тук излиза 1411лв :baby: това е от мен . Така аз виждам нещата за тези пари

Мониторът може да се смени с този. Същият е, но има и DVI-D.

Мониторът може да се смени с този. Същият е, но има и DVI-D.

чудесен избор :camera2: +1

mrik е прав Веско Людмил сигурно от 10-15 г се занимава и продава предполагам :camera2:.

ето как аз ги виждам нещата

дъно: GIGABYTE 770T-USB3 - 160лв

процесор: AMD Athlon II X4 Quad Core 630 - 193лв

видео: gigabyte radeon hd5770 - 282лв

рам: mushkin BlackLine ES 4GB DDR3-1600 Ram Kit - 249лв

хард: seagate 500gb - 84лв

захранване: GX 550W - 107лв

кутия: COOLER MASTER ELITE 335 - 58лв

клавиатура + мишка - AOpen комплект 3-in-1 - 30лв

и до тук излиза 1411лв :zipper: това е от мен . Така аз виждам нещата за тези пари

Даже и паметта може да мине с кингстън 1600мхз и ще спести още 20лв,иначе съм с две ръце за машината само дето е разпиляна от доста места,и лично за 6-7лв по добре да е на сапфир картата и не от това място

Даже и паметта може да мине с кингстън 1600мхз и ще спести още 20лв,иначе съм с две ръце за машината само дето е разпиляна от доста места,и лично за 6-7лв по добре да е на сапфир картата и не от това място

Мизерно ниските тайминги на мушкина заслужават всяка стотинка от тея 20лв разлика...

Гигабайта е с нерефентен охладител. Референтния сапфир е дори по-скъп на някои места, при което гигабайта е с по-добър овърклок потенциал, по-тиха и по-студена... Съгласен съм, че биха се спестили 30-тина лв. ако се разтърси човека, ама според мен не си струва, особено паметта...

за паметта ако е доставима,до колкото съм запознат от онзи ден я няма та и от преди това и не е доставима на тази цена,и това е разбираемо.При големият кок на цените който намазал на старите намазал такава хубава памет ,реално в момента на пазара по добро от за кингстън 2000 8-ци няма на цени ~330-340лв

За картата не съм фен на овърклока а и там я има и сапфирската,въпрос на вкус в случая като дизайн.

И тези тайминги ще са трудни за нагласяне на тази честота при АМД,не са исертифицирани за АМД,после ще пише човека кой да му я нагласи ако не може да си я настрои.

Редактирано от okocev (преглед на промените)

• Автор

Това е много добре!

Мойто предложение:

Дънна платка- http://sky.bg/Details.aspx?ID=15250 -229 лева

Процесор- http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=539864 -366 лева

Рам памет- http://sky.bg/Details.aspx?ID=1945 -взимаш 2 плочки от тази и имаш 4 гб рам която ти е предостатъчна -216

Хард диск- http://plesio.bg/hdd-c-69977741/1-tb-hdd-32mb-cache-7200-12-rpm-sata-ii-p-236998.html -138 лева

Видео карта- http://plesio.bg/svga-c-69977735/5770-svga-pci-express-1gb-v2-p-281379.html -288 лева и е с памет 1 гб която пак ти е предостатъчна

Кутия- http://plesio.bg/pc-cases-c-69977695/tak51-black-case-p-236213.html -39 лева

Захранване- http://sky.bg/Details.aspx?ID=15424 -122 лева

Общо 1398 лева,с 6 ядрен процесор който ще ти върши много добра работа.Също така ще можеш да го клокнеш до 3,2 без никакъв проблем.

Бтв VESSSKO95 ето този хард диск не е ли по-добър от този който си ми предложил защото гледам са на една цена ..

http://www.multirama.bg/product/5885/hdd-wd-1tb-green-64mb-sataii.html

И ето това захранване мился,че е по-добро,но все пак ти кажи за 20 лева отгоре мога да ги дам ако е по-добро ;]

http://www.multirama.bg/product/5912/psu-cm-rs-750-acaa-e3-gx-750w-sli-atx-12v-v2-31-120m-apfc-8.html

И всичко е ок,но не сте ми предложили охлаждаща система или нещо от сорта също незнам каква звукова карта да си купя...

Редактирано от Add1c7eD.GaM3R (преглед на промените)

Бтв VESSSKO95 ето този хард диск не е ли по-добър от този който си ми предложил защото гледам са на една цена ..

http://www.multirama.bg/product/5885/hdd-wd-1tb-green-64mb-sataii.html

И ето това захранване мился,че е по-добро,но все пак ти кажи за 20 лева отгоре мога да ги дам ако е по-добро ;]

http://www.multirama.bg/product/5912/psu-cm-rs-750-acaa-e3-gx-750w-sli-atx-12v-v2-31-120m-apfc-8.html

И всичко е ок,но не сте ми предложили охлаждаща система или нещо от сорта също незнам каква звукова карта да си купя...

Адиктет харда, който си предложен е гриин версия (харчи много малко ток) сеагеит е добре . Сега за какво са ти боже 750в за тази конфигурация и лично мое мнение конфигурацията на Людмил (и мойта може да мине за добра предполагам) по - ми харесва . Казваш искам да е поне 2.8гхц, но виждам че си нямаш понятие от компютри не съм сигурен в тази или в друга тема бяха казали 3гхц амд по - бавен от интел и5 2.6гхц , така че не само скоростта на процесора играе роля :P . Друго Веско не е предложил монитор . Пък за дъното с вградено видео и 6 ядрения амд да не говорим (и аз направих тази грешка да предложа дъно с вградено видео и 6 ядрен и съжелявам сега). За охлаждане не ти трябва друго ако няма да клокваш , вече ако клокваш пиши и тогава ще те посъветваме

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

Това е много добре!

Мойто предложение:

Дънна платка- http://sky.bg/Details.aspx?ID=15250 -229 лева

Процесор- http://jarcomputers....g/?m=7&i=539864 -366 лева

Рам памет- http://sky.bg/Details.aspx?ID=1945 -взимаш 2 плочки от тази и имаш 4 гб рам която ти е предостатъчна -216

Хард диск- http://plesio.bg/hdd...i-p-236998.html -138 лева

Видео карта- http://plesio.bg/svg...2-p-281379.html -288 лева и е с памет 1 гб която пак ти е предостатъчна

Кутия- http://plesio.bg/pc-...e-p-236213.html -39 лева

Захранване- http://sky.bg/Details.aspx?ID=15424 -122 лева

Общо 1398 лева,с 6 ядрен процесор който ще ти върши много добра работа.Също така ще можеш да го клокнеш до 3,2 без никакъв проблем.

Дъното е с вградено видео, което няма да ползваш.Ако все пак ще взимаш дъно с 890GX поне вземи модела на Асус, заради функцията за отключване на ядра.

Рама макар и 4GB не е нещо особено за тези пари може и много по добре.

Видео картата модела е добър, но бих взел на друг производител.

Кутията е направо смешна и не е за компютър за 1300лв

Захранването GX 550 ти е напълно достатъчно.

За AMD X6 e малко рано.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.