Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър на части до 700,800 лева , търся съвет!

Featured Replies

Абе стига бе, човека за 6 ядра се гласи, ти го карай да си вземе дъно заради отключването на ядрата. Какво, утре ще махне 6-те ядра да купи 4 да ги отключва ли, кво? Гигабайта е по-евтин и някой друг процент по-производителен. Даже MSI са на нивото на АСУС и далеч по-евтини...

Иначе съм съгласен... Неадекватно е АМД Х6 да се слага на дъно, различно от 890FX. Все пак тоя Turbo Core си дава 400-500 MHz допълнителна честота...

• Отговори 84
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Адиктет харда, който си предложен е гриин версия (харчи много малко ток) сеагеит е добре . Сега за какво са ти боже 750в за тази конфигурация и лично мое мнение конфигурацията на Людмил (и мойта може

• Полезността на 6-те ядра конкретно за теб е равна на 0(нула)! А от писателите някой прочете ли, че в бюджета влиза монитор, звукова карта, клавиатура, мишка и евентуално колонки. Научили сте пет комп

• Оправи си Хард диск се пише с "К" не с "Т" и 1gb хард не вярвам да ти стигне

• Автор

Абе стига бе, човека за 6 ядра се гласи, ти го карай да си вземе дъно заради отключването на ядрата. Какво, утре ще махне 6-те ядра да купи 4 да ги отключва ли, кво? Гигабайта е по-евтин и някой друг процент по-производителен. Даже MSI са на нивото на АСУС и далеч по-евтини...

Иначе съм съгласен... Неадекватно е АМД Х6 да се слага на дъно, различно от 890FX. Все пак тоя Turbo Core си дава 400-500 MHz допълнителна честота...

Добре де той Веско е предложил дъно 890GX щом казвате,че е неадекватно АМД Х6 да се слага на дъно различно от 890FX кажете от къде да си купя 890FX..

като дойде в България тогава :clap:

А тва горе долу кога ще стане ?

Доставките за европа започнаха в началото на седмицата... До края на другата вече трябва да се появят... Интересното е, че дъната и процесорите се появиха едновременно, но процесорите са налични, дъната ги няма...

Предполагам поради куп причини . Половината от хората където си взимат компютър си нямат много понятие и те хоп 6 ядрен процесор (почти всички приятели ми го смятат пример : аз ще си взема 6 ядрен и той е 2.8гхц и 6 х 2.8гхц = 16.8гхц), а дъната повечето потребители (под повечето имам предвид тези, който взимат готови конфигурации, гледат само рам и процесор и т.н) не ги гледат . И предполагам за това ще навреди малко на икономиката им

Принципно процесорите се подържат дори от някои АМ2+ дъна, ама се губят 400 или 500MHz клок (в зависимост от модела) заради липсата на подръжка на Turbo core технологията... А за 400MHz някои хора се побъркват от клок...

Принципно процесорите се подържат дори от някои АМ2+ дъна, ама се губят 400 или 500MHz клок (в зависимост от модела) заради липсата на подръжка на Turbo core технологията... А за 400MHz някои хора се побъркват от клок...

примерно аз :whist: не са малко 400мхц

1 Тип централен процесор DualCore Intel Penryn, 2500 MHz (76 x 33)

Системна памет 3328 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) - с две карти по 2ГБ е но така го отчита еверест

Видеокарта NVIDIA GeForce 9500 GT (512 MB)

Хард - Общ размер 465.7 GB SAMSUNG HD502HI ATA Device

IDE контролер Intel® 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF

Дънна платка Foxconn N15235 G31MX 46GMX series

2 Процесор - AMD Athlon 5000+; Двуядрен 2.6 GHz

Дъно - Asus M3N78-EH

RAM - 2x 1GB DDR2 Kingston

Видео - Nvidia 9600 GT 512Mb

Хард диск- 640 GB

Някой да ми отговори кой от двата компютъра е по добър !? :instant hit:

1 Тип централен процесор DualCore Intel Penryn, 2500 MHz (76 x 33)

Системна памет 3328 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) - с две карти по 2ГБ е но така го отчита еверест

Видеокарта NVIDIA GeForce 9500 GT (512 MB)

Хард - Общ размер 465.7 GB SAMSUNG HD502HI ATA Device

IDE контролер Intel® 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers - 27DF

Дънна платка Foxconn N15235 G31MX 46GMX series

2 Процесор - AMD Athlon 5000+; Двуядрен 2.6 GHz

Дъно - Asus M3N78-EH

Хард диск- 640 GB

Някой да ми отговори кой от двата компютъра е по добър !? :)

Ако само между двата можеш да избираш - определено вторият, но вече са остарели морално.

Да за съжаление само от двата мога да избирам sad.gif И го взимам за игри то е ясно,че няма да е кой знае какво но от двата втория е по добър за игри така ли ?

Да за съжаление само от двата мога да избирам sad.gif И го взимам за игри то е ясно,че няма да е кой знае какво но от двата втория е по добър за игри така ли ?

Да, видеокартата е от среден клас, а на първото предложение е от ниския има и други компоненти, които дънят първата конфигурация, но и двете не бих купил за мен, освен ако не са на доста ниски цени или направо като подарък.Впрочем, на втората машина не пише честотата на оперативната памет. Ако не е 800МХц, а по-бавна и купуваш от магазин, кажи че ще платиш само ако поне с 800МХц-цова я подменят, при това такава с латенция 4-4-4-12.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да, видеокартата е от среден клас, а на първото предложение е от ниския има и други компоненти, които дънят първата конфигурация, но и двете не бих купил за мен, освен ако не са на доста ниски цени или направо като подарък.Впрочем, на втората машина не пише честотата на оперативната памет. Ако не е 800МХц, а по-бавна и купуваш от магазин, кажи че ще платиш само ако поне с 800МХц-цова я подменят, при това такава с латенция 4-4-4-12.

RAM - 2x 1GB DDR2 667Mhz 5-5-5-15 ето честотата на оперативната памет при втория компютър ;)

Добре ли е ? :wors:

RAM - 2x 1GB DDR2 667Mhz 5-5-5-15 ето честотата на оперативната памет при втория компютър :)

Добре ли е ? :speak:

Зле е! Даже доста. Трябва да настояваш, ако е от магазин, да я сменят с по-бърза както казах поне 800Mhz, ако е с латенции 4-4-4-12( или може да се подкара на такива), ще е много добре

Впрочем 667 реална честота или ефективна Ви показва? Защото, ако е реална честота, би трябвало паметта да е именно 1066МХц. Така че, дори по-добре може би, би се получило. Впрочем, вижте в Еверест(ако компа е под ръка), дали процесора е от старата генерация с АМ2 или е от по-новите с АМ2+!

Може би са втора ръка от някоя заложна къща или нещо подобно, и затова избора е сведен само до двете конфигурации?

Кажи колко пари ще даваш и ще се опитаме да предложим нещо по свясно.

Athlon 64 X2 5000+ 2,6Gz Socket AM2 не е лош процесор, особено ако е и Black Edition тогава се клоква повече от прилично.

AMD Athlon64 X2 5000+ /2.2G/1MB/ Socket AM2+ e още по добре, защото може да се отключи до Phenom II X4 FX-5000.

Рам паметта и тя бива, все пак можеше да е 533Mhz.

Процесор - AMD Athlon 5000+; Двуядрен 2.6 GHz

Дъно - Asus M3N78-EH

Хард диск- 640 GB

Бих взел това, но при условие че цената е наистина много ниска.Под много ниска разбирай максимум 250-300лв.

п.п Ако процесора е на 2,6 значи е от старите и забравяш варианта със заключените ядра.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

440 лева ?! Просто в момента съм събрал 500 кинта а и не мисля,че ще мога повече.Пък и сега обзавеждаме,строим,накупихме плазми,климатици олеле майко и няма пари за компютър само тези съм готов да дам. :down:

От коя фирма ти е удобно да пазариш?Имаш още два дена за намалението в Мултирама.Jar и те предлагат добра отстъпка ако пазаруваш онлайн, но пък остава въпроса със сглобяването. Ще се справишли?

И за тези 500лв който си събрал само компютъра без монитор или?

В момента пишеш от някъде, предполагам имаш някакъв компютър от него не можели да се използва нещо?

Ето набързо едно предложение.

кутия ATX, Foxconn TSAA-426, черна, 400W PSU - 67.70 лв

дъно ASRock M3A770DE, AM3 - 108.13 лв

процесор Athlon II™ X2 240 Dual Core (2.8GHz, 2MB, 65W, AM3) BOX 105.30 лв

рам 2GB DDR3 1333MHZ 95.90 лв

видео - ATi HD4670, PCS 512MB PowerColor PCI-E, DDR4, 128bit, HDMI & DVI 130.44 лв

хардиск - 320GB Samsung, SATA2, 7200rpm, 16MB 74.57 лв

За съжаление направих доста компромиси и пак излязох от бюджета.

Пиша си от моя компютър,стария.Иначе да,500 лева само а компютър :down:

Ако може да се ползват части от стария компютър + тези 500лв които имаш може да се получи добра конфигурация.

Какъв е хардиска?

CD-DVD ?

кутия?

захранване?

Рам?...........

Няма да е лошо да кажеш точно каква е конфигурацията.

Как да разберем с какъв хардуер разполагаме?

за около 550лв се взима

ASRock M3A770DE ATX

Athlon II X2 240

2GB DDR3 1333MHZ

320GB WD Caviar® Blue™, SATA2, 7200rpm, 16MB

Foxconn TSAA-426

450лв

от жар

+4670 от плесио/мултирама за 110лв

Предлагам на Half_Blood_Prince някой мод да му отвори нова тема,защото тази се разводни доста. :down:

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Може би са втора ръка от някоя заложна къща или нещо подобно, и затова избора е сведен само до двете конфигурации?

Кажи колко пари ще даваш и ще се опитаме да предложим нещо по свясно.

Athlon 64 X2 5000+ 2,6Gz Socket AM2 не е лош процесор, особено ако е и Black Edition тогава се клоква повече от прилично.

AMD Athlon64 X2 5000+ /2.2G/1MB/ Socket AM2+ e още по добре, защото може да се отключи до Phenom II X4 FX-5000.

Рам паметта и тя бива, все пак можеше да е 533Mhz.

Бих взел това, но при условие че цената е наистина много ниска.Под много ниска разбирай максимум 250-300лв.

п.п Ако процесора е на 2,6 значи е от старите и забравяш варианта със заключените ядра.

Ако компютъра е нов(залежал) или малко ползуван(с остатъчна гаранция), определено струва повече, предвид и високият курс на долара. Ако е ползуван повечко и е от заложна къща бих дал за него до 400лв. в зависимост от състоянието и това до колко маркови са компонентите. Наистина му искат много пари, но както сам се увери, сглобяването на нов на подобна цена води до не особено различни параметри, дори по-слаби в някои отношения, но пък с възможност от бъдеш ъпгрейд и все пак нов, с пълна гаранция и прочие.

Ако компютъра е нов(залежал) или малко ползуван(с остатъчна гаранция), определено струва повече, предвид и високият курс на долара. Ако е ползуван повечко и е от заложна къща бих дал за него до 400лв. в зависимост от състоянието и това до колко маркови са компонентите. Наистина му искат много пари, но както сам се увери, сглобяването на нов на подобна цена води до не особено различни параметри, дори по-слаби в някои отношения, но пък с възможност от бъдеш ъпгрейд и все пак нов, с пълна гаранция и прочие.

Оцених я на 300лв защото не се знае каква е кутията, захранването както и останалите части всъшност.

По хардиска съдя че е хибрид от старо и ново и вероятно има някаква гаранция.

Когато предлагам конфигурация независимо дали тук във форума или на накой познат винаги гледам да предложо нещо което бих ползвал самия аз. Компромиса които направих е с обема хардиска и липсата на CD-DVD.

Ако автора каже дали може да се ползва нещо от старата конфигурация може да се събере за 500лв доста по добро компютърче от двете предложени в първият му пост.

за около 550лв се взима

ASRock M3A770DE ATX

Athlon II X2 240

2GB DDR3 1333MHZ

320GB WD Caviar® Blue™, SATA2, 7200rpm, 16MB

Foxconn TSAA-426

450лв

от жар

+4670 от плесио/мултирама за 110лв

Предлагам на Half_Blood_Prince някой мод да му отвори нова тема,защото тази се разводни доста. :hush:

Това за мен е правилното решение за тази сума.

http://prikachi.com/files/1567403e.jpg -datchik

http://prikachi.com/files/1567425f.jpg -оверклок

http://prikachi.com/files/1567430z.jpg -захранване

http://prikachi.com/files/1567439B.jpg -памет

http://prikachi.com/files/1567444O.jpg -дънна платка

кутията на външност ми е такава ако има значение изобщо http://www.woot.com/Images/Sale/HP_Pavilion_TV_M7560N_Media_Center_Desktop_PCCW4-detail.jpg :hush:

Междо другото ако този компютър (дето искам да взема) покрива тези изисквания,го взимам направо защото това ми е целта да играя Prince of persia 5 !

Processor: Intel Core 2 Duo @ 2.66Ghz / AMD Athlon 64 X2 4600+

Memory: 2 Gb

Video Memory: 512 Mb

Video Card: nVidia GeForce 9600 / ATI Radeon HD 4000

Sound Card: DirectX Compatible

Network: Broadband Internet Connection

DirectX: 9.0c

Keyboard

Mouse

DVD Rom Drive

Notes:

Supported Video Cards at Time of Release:

NVIDIA GeForce 6800 / 7 / 8 / 9 / 100 / 200 / GTX series

ATI RADEON X1600 / HD 2000 / HD 3000 / HD 4000 / HD 5000 series

Laptop versions of these cards may work but are NOT supported. These chipsets are the only ones that will run this game.

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

Оцених я на 300лз защото не се знае каква е кутията, захранването както и останаличе части всъшност.

По хардиска съдя че е хибрид от старо и ново и вероятно има някаква гаранция.

Когато предлагам конфигурация независимо дали тук във форума или на накой познат винаги гледам да предложо нещо което бих ползвал самия аз. Компромиса които направих е с обема хардиска.

Ако автора каже дали може да се ползва нещо от старата конфигурация може да се събере за 500лв доста по добро компютърче от двете предложени в първият му пост.

Харддисковете с такъв обем са единствен вариант с две магнитни плочи по 320ГБ( или единствената различна плътност е при модели от определено поколение на Самсунг където плочите събират 334ГБ, но са изкуствено ограничени по-обем, за да влезе диска в спецификациите).

За последното може и да си прав, но я си представи, че сегашната машинка е от панти века.

П.П. Единствено харддиска би могъл да бъде използуван, ако приемем че е САТА и има смислено голям обем.

http://prikachi.com/files/1567403e.jpg -datchik

http://prikachi.com/files/1567425f.jpg -оверклок

http://prikachi.com/files/1567430z.jpg -захранване

http://prikachi.com/files/1567439B.jpg -памет

http://prikachi.com/files/1567444O.jpg -дънна платка

кутията на външност ми е такава ако има значение изобщо http://www.woot.com/Images/Sale/HP_Pavilion_TV_M7560N_Media_Center_Desktop_PCCW4-detail.jpg :hush:

Последен въпрос, кутията има ли някакъв модел, сериен номер?

Според мен може да използваш от стария компютър поне на първо време

Хардиска

CD

и Кутията.+ нещата които сме ти предложи ли и да играеш Prince of persia 5

Междо другото ако този компютър (дето искам да взема) покрива тези изисквания,го взимам направо защото това ми е целта да играя Prince of persia 5 !
ще можеш да играеш нооооо.......

Парите са твои ти си решаваш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.