Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Force3D HD4550

Featured Replies

А защо не инвестираш в това дъно Gigabyte MA785GT-UD3H и да изчакаш малко с видеото?

• Отговори 110
  • Прегледи 11k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Видео за 150 лв. не знам дали става и за филми.За съвременните игри си трябва доста по-сериозно видео,като според мен минимума е 4770/4850 които са към 180лв.Давам ти пример с играта Metro 2033 която

• За кои игри говориш.За 300лв 5770,5750 е към 200-220лв.

• За кво вобще правиш ъпдейт за тия пари,да си беше отишъл на AC/DC по -добре,да се размажеш кат хората.High voltage rock n roll. Айде давайте минуси.

В горния първия ми пост за тази страница съм избройл три процесора. Главно питам дали Phenom X2 е по-добър от Athlon X3? И голяма ли ще е разликата м-у двата атлона горе в поста?

Като поправиш линка към Фенома, ще дам отговор!

От посочените, триядреният Атлон е с най-добро съотношение цена/производителност. Вярно е, че на фабрични честоти Фенома го задминава при игри, които не могат да се възползуват максимално от броя на наличните ядра, но Атлона е студен и лесен за оверклок процесор, а малко му трябва за да навакса по честота.

• Автор

Тоест ако атлона се клокне до 3.1GHz ще задмине Фенома? ПП. Не знам кога ще взема външна видео карта и затова искам някакво дъно с вградено видео.

Редактирано от marto008 (преглед на промените)

ПП. Не знам кога ще взема външна видео карта и затова искам някакво дъно с вградено видео.

Затова ти предлагам горното дъно!

- Integrated ATI Radeon HD 4200 graphics (DirectX10.1)

- 2 PCI-E 2.0 x16 interface with ATI Hybrid CrossFireX support for ultimate graphics performance

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

Ок. И аз сега се замислих, че е по-добре да се инвестира в това дъно. ПП. Само да не се окаже, че купувам триядрен атлон и да работи като двуядрен при игрите. ПП2. И нали този триядрен атлон, който съм избрал става за новите игри. Сериозно!

L1 Cache Sizes 64K of L1 instruction and 64K of L1 data cache per core (256KB total L1 per processor) L2 Cache Sizes 512KB of L2 data cache per core (1MB total L2 per processor) L3 Cache Size 6MB (shared) Total Cache (L2+L3) 7MB

• Автор

Тази разлика от 5.5МБ много ли ще се отрази при игрите?

L1 Cache Sizes

64K of L1 instruction and 64K of L1 data cache per core (256KB total L1 per processor)

L2 Cache Sizes

512KB of L2 data cache per core (1MB total L2 per processor)

L3 Cache Size

6MB (shared)

Total Cache (L2+L3)

7MB

Пломба, я дай идея какво точно предимство, дава големият но пък бавен L3 кеш, що се отнася до игрите и струва ли си паричният еквивалент. Много на знаещ се правиш, ама прочети малко де.

Тоест ако атлона се клокне до 3.1GHz ще задмине Фенома?

Не при еднаква честота са са минимална разлика в полза на Фенома и не при всички тестове, но кой те спира да клокнеш Атлона примерно на 3.3ГХц. или на повече? Съвременните игри могат пълноценно да се възползуват и от две и повече ядра, в този смисъл не бих те отказвал и от 4 ядрен Атлон, но само ако можеш да си го позволиш.

ПП. Не знам кога ще взема външна видео карта и затова искам някакво дъно с вградено видео.

Обикновено наличието на вградено видео затруднява оверклока, особено в евтините дъна.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Затетял съм се към дъно за 190лв. Мисля, че овърклока няма да е проблем. Днес отивам до мултирама да купя процесор. Мисля да взема триядрения атлон тъй като е достатъчно силен за игрите.

• Автор

Отидох, но имаха само четириядрени атлони. Не взех процесор, но взех дъно - Gigabyte M85M-US2H. Поддържа и Phenom X4, а човека в магазина ми каза, че няма да има проблем със видеокартата

Отидох, но имаха само четириядрени атлони. Не взех процесор, но взех дъно - Gigabyte M85M-US2H. Поддържа и Phenom X4, а човека в магазина ми каза, че няма да има проблем със видеокартата

Момче защо бързаш толкова да вземеш наличното в момента? Вече си съветван не зле от колегите и надявам се от мен, за да купуваш първото, което ти попадне(или ти набутат), но щом си решил да си трошиш парите после да не ревеш на нас.

Моето мнение, е да го върнеш нискокласният mATX , бюджетен боклук на човека от магазина, да си го завре там където слънце не го огрява. Мислех си, че поне в долната част на средния клас геймърска машина искаш да сглобиш?

• Автор

Е аз вече я сложих на кутията....... Взех я от мултирама. Казаха ми, че видеокартите ще станат.

Е аз вече я сложих на кутията....... Взех я от мултирама. Казаха ми, че видеокартите ще станат.

Абе, не че няма да станат ,ама можеше прилично по-добре да се стекат обстоятелствата. Това че си я сложил не значи, че не можеш да я върнеш, просто я сваляш, подреждаш я в кутията с всичките планки и други мизерии и казваш че си се отказал, защото са те посъветвали, каквото ти писах по-горе, а именно онзи да си я вземе и да си я ...Няма нужда да споменаваш, че си я монтирал, най много да кажеш, че си я вадил от кугията за да я огледаш отново.

• Автор

Аз не виждам никакъв смисъл да я връщам. Това, че не поддържа 6 ядрените феноми не значи, че нещо ще стане. Все пак няма да лета в космоса, че да ми трябва такова животно. Слагам едно триядрено феномче, едно хубаво видео и сме готови. Просто не виждам къде е проблема. Човека ми каза, че това е минимума, който мога ползвам. ПП. Дъното струва 122лв. Прилично е според мен.

Аз не виждам никакъв смисъл да я връщам. Това, че не поддържа 6 ядрените феноми не значи, че нещо ще стане. Все пак няма да лета в космоса, че да ми трябва такова животно. Слагам едно триядрено феномче, едно хубаво видео и сме готови. Просто не виждам къде е проблема. Човека ми каза, че това е минимума, който мога ползвам.

ПП. Дъното струва 122лв. Прилично е според мен.

Парите са си твои. Ние се потрудихме, но зачете мнението на хубавеца, чиято работа е да продава. Отново казвам, не че не става, но за чий искаше съветите ни, след като постъпваш както някой ти издиктува на живо, в последният момент(последен ли?)и по дяволите, да не би това да е единственият магазин. Има фирми занимаващи се специално в тази област, но най-лесно е от бакалията, нали.

• Автор

Продавачът беше много компетентен. Обясни ми всичко. Вие за минимум ми предлагахте дъно за 116лв. Нека се абстрахираме от дъното, става ли? И да ме посъветвате за процесора. Понеже в мултирама нямат athlon X3 2.9GHz, го намерих в JAR за 154лв. Разбрах, че реално, ако играта е писана за двуядрен процесор, ще използва само двете ядра, а третото не. Та сега съм пред дилемата - Athlon X2, Athlon X3, Phenom X2 или Phenom X3?

Продавачът беше много компетентен. Обясни ми всичко. Вие за минимум ми предлагахте дъно за 116лв. Нека се абстрахираме от дъното, става ли? И да ме посъветвате за процесора. Понеже в мултирама нямат athlon X3 2.9GHz, го намерих в JAR за 154лв. Разбрах, че реално, ако играта е писана за двуядрен процесор, ще използва само двете ядра, а третото не. Та сега съм пред дилемата - Athlon X2, Athlon X3, Phenom X2 или Phenom X3?

Да не би компютъра само заради една точно определена игра да се сглобява? Вече има игри възползуващи се и вървящи по-добре на системи с процесори с две и повече ядра, натам е тръгнало развитието както на хардуера така и на софтуера.

Относно процесора отново ограничението в избора зависи от лимита от средства, но при всички случаи, какъвто и процесор да се постави, с вграденото видео ще е трудно да се подкарат игра на настройки над минималните, при това само по-леките игри.

го намерих в JAR за 154лв

Да.

Колкото до дъното което си взел е пълен буклук, вграденото видео е отврат.Ама ти си знаеш. И сега искаш съвет за процесора и после хоп в магазина и пак каквото има налично нали :beer11: Ако можеш да си позволиш Атлон Х4 620 взимай него.Игрите ще се оптимизират за 4-6 ядра не се притеснявай.

Колкото до дъното което си взел е пълен буклук, вграденото видео е отврат.Ама ти си знаеш.

И сега искаш съвет за процесора и после хоп в магазина и пак каквото има налично нали :beer11:

Ако можеш да си позволиш Атлон Х4 620 взимай него.Игрите ще се оптимизират за 4-6 ядра не се притеснявай.

Що бе? За вграден контролер видеото си е прилично, макар да има и доста по-добри и съвременни решения. Притеснява ме донякъде дъртият чипсет, който е гласен максимум за старите Феном Х4 9Х0, пък и логиката е на Нвидиа и няма толкова добре да взаимодестват с процесора, както ако беше на АМД, но ще работи. Човека е решил, що се отнася до дъното да не го връща и толкоз, да не хабим повече в тази посока внимание. Дано поне дъното да е ревизия 1.3, че да са поизчистени бъговете.

Да не приказваме за теснотията, ако се наложи да допълни с някоя и друга дискретна платка.

Що бе? За вграден контролер видеото си е прилично, макар да има и доста по-добри и съвременни решения. Притеснява ме донякъде дъртият чипсет, който е гласен максимум за старите Феном Х4 9Х0, пък и логиката е на Нвидиа и няма толкова добре да взаимодестват с процесора, както ако беше на АМД, но ще работи. Човека е решил, що се отнася до дъното да не го връща и толкоз, да не хабим повече в тази посока внимание. Дано поне дъното да е ревизия 1.3, че да са поизчистени бъговете.

Да не приказваме за теснотията, ако се наложи да допълни с някоя и друга дискретна платка.

Защо не ми харесва?Защото съм си играл с подобно дъно и му знам възможностите.Овърклока е мисия невъзможна http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif 200-300 Mhz максимум и то при голям късмет.

Можеби защото за 120лв се купува дъно сокет АМ2+ с Ати 3200 със собствена памет 128мв.

Или за около 130лв дъно сокет АМ3 с DDR3 Ram и вградено видео Ати 4200 със собствена памет 128мв.

• Автор

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3140&ver=#anchor_os

То дъното поддържа и Phenom X6.

но при всички случаи, какъвто и процесор да се постави, с вграденото видео ще е трудно да се подкарат игра на настройки над минималните, при това само по-леките игри.

Мисля, че вече казах какво видео ще се слага на дъното. Що се отнася до овърклока и 300MHz са достатъчни. Принципно не съм мислил за овърклок, но нали може да се клокне на друго дъно и после да си го сложа обратно?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.