Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Force3D HD4550

Featured Replies

Еееееееееееее.... Мерси! Тука вече трябва да благодаря на човека от мултирама(този път беше друг). Щях да взема дъно със вградено видео и някакъв чипсет от сорта на 890 за 10лв. повече, но онова беше само с два сокета за рам.

ПП. Я кажете да го слагам ли? Да не се наложи пак да го върщам :rolleyes::) :) :) :).

Нямаше, кой да ти даде дъно с 890ХХ чипсет току тъй. Цената на тези дъна е доста по-висока.

Има дъна, на които влиза в моделното наименование, но са със предишното поколение 790Х, ако беше такъв случая и не се налагаше да доплащам, а дъното беше ново(защото може и да е било върнато след възникване на гаранционен проблем - някакъм поправим дефект, който е отстранен, или е бил такъв който не е пречил на основните функции на дъното, та тогава дъното с 790Х бих взел, но не съм на място, да поразпитам как така се дава това скъпо дъно - просто в замяна..

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 110
  • Прегледи 11k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Видео за 150 лв. не знам дали става и за филми.За съвременните игри си трябва доста по-сериозно видео,като според мен минимума е 4770/4850 които са към 180лв.Давам ти пример с играта Metro 2033 която

• За кои игри говориш.За 300лв 5770,5750 е към 200-220лв.

• За кво вобще правиш ъпдейт за тия пари,да си беше отишъл на AC/DC по -добре,да се размажеш кат хората.High voltage rock n roll. Айде давайте минуси.

• Автор

А да го слагам ли това дъно, което съм го взел в момента? ПП. Е те ми предложиха и дъна за 300лв. с този чипсет, но....

Редактирано от marto008 (преглед на промените)

А да го слагам ли това дъно, което съм го взел в момента?

ПП. Е те ми предложиха и дъна за 300лв. с този чипсет, но....

Да! Не мисля че трябва повече да им дигаш нервите. Имай предвид, че трябва ДДР3 оперативна памет. Набелязал ли си оферта за такава?

П.П. Новото дъно с гаранция и аксесоари ли е. Тоест с кутията планки, кабели винтчета и дискове с приложените, драйвери, копие на биос, програми и ръководство за монтаж, написаха ли гаранционна карта и за какъв период?

• Автор

Да! Не мисля че трябва повече да им дигаш нервите. Имай предвид, че трябва ДДР3 оперативна памет. Набелязал ли си оферта за такава?

П.П. Новото дъно с гаранция и аксесоари ли е. Тоест с кутията планки, кабели винтчета и дискове с приложените, драйвери, копие на биос, програми и ръководство за монтаж, написаха ли гаранционна карта и за какъв период?

E чак пък толкова.... Към кутията ми вървят винчета за дъното. В комплекта има 2 сата кабела, един двоен IDE кабел, лепенка на GIGABYTE за кутията, диск с драйвъри, решетка и книжки с упътвания(едната е как се инсталира захранване, процесор, рам, хард и тнт., а другото са упътване на видеото и настройки на BIOS). Рам съм си набелязал това Kingmax 2X1GB 1333MHz. Дадоха ми нова гаранция с касова бележка пак за 3 години. Абе... не са баш бакалийка.

ПП. Сложих го, то много голямо бре :cool:

Редактирано от marto008 (преглед на промените)

• Автор

Има дъна, на които влиза в моделното наименование, но са със предишното поколение 790Х, ако беше такъв случая и не се налагаше да доплащам, а дъното беше ново(защото може и да е било върнато след възникване на гаранционен проблем - някакъм поправим дефект, който е отстранен, или е бил такъв който не е пречил на основните функции на дъното, та тогава дъното с 790Х бих взел, но не съм на място, да поразпитам как така се дава това скъпо дъно - просто в замяна..

Какво имаш предвид с това?

Какво имаш предвид с това?

За кое точно в поста се чудиш?

Нямаше, кой да ти даде дъно с 890ХХ чипсет току тъй. Цената на тези дъна е доста по-висока...

Понякога след буря или геройски оверклокерси напън, или просто по причина на некачествената доставка на енергоразпределителните дружества, се подуват кондензатори, или дефектира, някой друг лесно заменим компонент на дънната платка, тя бива гаранционно заменена с нова, а после поправяна и препродавана, или с нея се сменя следващата, която е връщана по някаква причина. Тогава обикновено ако се случи да ни предложат да заменят, дънна платка за 120лв. с такава струваща с 60+лв. отгоре, може и да не се чудим, но такава смяна, не бих отказал.

Gigabyte "890XA-UD3", AMD 790X, AM3, DDR3, -- Това примерно, чипсета е съставен от основният(северен мост), от старото поколение, комбиниран с новият южен мост SB850!

Отново поздравления за дъното, което са ти дали в замяна(MA770T-UD3P) - дъното е добро. Не се чуди повече, а карай напред!

Понякога след буря или геройски оверклокерси напън, или просто по причина на некачествената доставка на енергоразпределителните дружества, се подуват кондензатори, или дефектира, някой друг лесно заменим компонент на дънната платка, тя бива гаранционно заменена с нова, а после поправяна и препродавана, или с нея се сменя следващата, която е връщана по някаква причина. Тогава обикновено ако се случи да ни предложат да заменят, дънна платка за 120лв. с такава струваща с 60+лв. отгоре, може и да не се чудим, но такава смяна, не бих отказал.

:yanim:

Върнатите компоненти поради дефект който е отремонтиран обикновенно се слагат в готовите конфигурации.

the professor правопосни и граматически грешки правя от бързане и недоглеждане, не чета това което пиша и затова повечето ми постове са с редакция и пак имам доволно количество правописни грешки. :clap:

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

Аби не знам, но на мен в мултирама ми казаха, че мога да изгоря процесора при клок и тогава нямало да ми важи гаранцията.

:offtopic_s:

Върнатите компоненти поради дефект който е отремонтиран обикновенно се слагат в готовите конфигураций.

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=101530

Аби не знам, но на мен в мултирама ми казаха, че мога да изгоря процесора при клок и тогава нямало да ми важи гаранцията.

ако си личи - няма да я признаят, но то не си личи... обаче дъно по лесно гори...
  • Автор

The professor: не че нещо, но по-лесно се пише с тире м-у "по" и "лесно". :whist:

ПП. Ся за една забележка - отрицателен вот.

Сега мисля и се чудя дали не беше по-добре да взема дъното с вградено видео HD4200. Вие как мислите?

Дайте еквивалент на HD 5750, защото не намирам нищо изгодно. HD 5670, 5570, GF9800GT, GT 240, GTS 250. Те могат ли да се коккурират с HD5750?

Редактирано от Daredevil_666
Има опция "редакция".Използвай я! (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...
  • Автор

Да сложа окончателен край на темата. Процесора - Sempron 140(отключен до Athlon II X2 4400e), видеото - Palit 9800GT 512MB, рамта - 2x1GB STT+A-Data DDR3 1333MHz. Игрите - на 1680X1050 вървят безпроблемно на макс, като не съм пробвал с Metro и Crysis, защото сюжета на игрите не ми харесва. Та така - оказа се, че не ми трябва видео за 5-600лв., дъно с FX чипсет и Phenon II X3/X4. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.