Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Force3D HD4550

Featured Replies

http://www.gigabyte....&ver=#anchor_os

То дъното поддържа и Phenom X6.

Мисля, че вече казах какво видео ще се слага на дъното. Що се отнася до овърклока и 300MHz са достатъчни. Принципно не съм мислил за овърклок, но нали може да се клокне на друго дъно и после да си го сложа обратно?

Не ;)

• Отговори 110
  • Прегледи 11k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Видео за 150 лв. не знам дали става и за филми.За съвременните игри си трябва доста по-сериозно видео,като според мен минимума е 4770/4850 които са към 180лв.Давам ти пример с играта Metro 2033 която

• За кои игри говориш.За 300лв 5770,5750 е към 200-220лв.

• За кво вобще правиш ъпдейт за тия пари,да си беше отишъл на AC/DC по -добре,да се размажеш кат хората.High voltage rock n roll. Айде давайте минуси.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3140&ver=#anchor_os

Мисля, че вече казах какво видео ще се слага на дъното. Що се отнася до овърклока и 300MHz са достатъчни. Принципно не съм мислил за овърклок, но нали може да се клокне на друго дъно и после да си го сложа обратно?

Неможе :hush: клока зависи от дъното и функциите му от рам памета , видео картата и процесора.Дънат с вградени карти нестават за клок и 300MHz са при голям късмет и умение на клокващия.

http://www.gigabyte....&ver=#anchor_os

Мда дъно за 100 кинта с боднат на него процесор за 500+. Безмислено е да се спори. Пак казвам, не че не може, но се хаби процесора. Не може да си покаже пълните възможности, и като вземе да се мъчи с ДДР2 памет за кое ядро по-напред да пускат пръчките(майтап да става), то се е видяло от компетентните съвети на продавачите из разни бакалии какво излиза.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Вие дъното по какво го преценявате? По това дали може да се клокне? Или няма да го клоквам или.... незнам. Така или иначе новите игри ползват минимум двуядрен и нещо триядрено 3GHz би ми свършило работа. ПП. Мултирама бакалия ли е?

Редактирано от marto008 (преглед на промените)

Вие дъното по какво го преценявате? По това дали може да се клокне? Или няма да го клоквам или.... незнам. Така или иначе новите игри ползват минимум двуядрен и нещо триядрено 3GHz би ми свършило работа.

Дъното се оценява по много критерии

Сокет

Чипсет

Охлаждане

Наличие или липса на вградено видео.

Подръжка на рам,процесор и видео карти.

Разположение на слотовете.

Брои на слотове

Възможност за регулиране на оборотите на вентилаторите

Да продължавам ли?

Добре де след като се поддържат, къде е проблема?

Дъното което си взел е все едно на Купе от трабант да сложиш двигател от спортен автомобил.

Ща стане и ще работи но няма да е спортен автомобил.

Макар, че не съм изпълнил всичките Ви препоръки, все пак съм взел дъно по-добро от онова на ASROCK за 75лв.

Нямам представа какво са препоръчали съфорумците.

Да си го ползваш със здраве.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

ПП. Макар, че не съм изпълнил всичките Ви препоръки, все пак съм взел дъно по-добро от онова на ASROCK за 75лв.

Дъното което си взел е все едно на Купе от трабант да сложиш двигател от спортен автомобил.

Нека оставим шестядрения процесор на страна(беше майтап това, че ще го слагам). Ако сложа онзи триядрен атлон 2.93GHz и да го клокна с 100-150MHz повече и едно видео като HD5700 ще върви ли всичко на макс? Дори и без да се клоква процесора.

ПП. Макар, че не съм изпълнил всичките Ви препоръки, все пак съм взел дъно по-добро от онова на ASROCK за 75лв.

Нека оставим шестядрения процесор на страна(беше майтап това, че ще го слагам). Ако сложа онзи триядрен атлон 2.93GHz и да го клокна с 100-150MHz повече и едно видео като HD5700 ще върви ли всичко на макс? Дори и без да се клоква процесора.

НЕ

За да играеш всичко на "макс" ти трябва компютъра за доста пари. Ако е AMD базирана конфигурация ти трябва дъно с чипсет FX,Феном Х4 или Х6,видео карта за над 5-600лв, бърз хардиск, рам памет с ниски тайминги, кутия с добър въздушен поток и марково мошно захранване.Това всичко прави конфигурация за поне 2000лв. И за седмица две ще остарее и пак няма да можеш да играеш на "МАКС"

За да играеш всичко на "макс" ти трябва компютъра за доста пари.

Ако е AMD базирана конфигурация ти трябва дъно с чипсет FX,Феном Х4 или Х6,видео карта за над 5-600лв, бърз хардиск, рам памет с ниски тайминги, кутия с добър въздушен поток и марково мошно захранване.Това всичко прави конфигурация за поне 2000лв.

И за седмица две ще остарее и пак няма да можеш да играеш на "МАКС"

Не го шашкай.

Моята струва 2000лв. и не е остаряла за 1-2 седмици, но и аз почти не играя игри. :wors:

А и като се замислим PC гейм индустрията е умряла в момента.

Все повече производители отказват да пускат игри за PC и гледат към конзолите.

А и практика някак си стана дадена игра да я разработват за конзоли и първо излиза на конзола и хоп портват я за PC и готово, да ама на конзола къде е по-добре пипната до като PC маниаците се задоволяват с малкото, което им предложил порта.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

• Автор

След като не мога да дам 2000лв. за конфигурация, не виждам смисъл да се занимавам със сменяне на дъна и тем подобни. Ще си карам отначало с триядрения, а пък после като ми изпадне някакво четириядрено феномче ще си го взема.

За кво вобще правиш ъпдейт за тия пари,да си беше отишъл на AC/DC по -добре,да се размажеш кат хората.High voltage rock n roll. :ph34r: Айде давайте минуси.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

• Автор

Защото съм фен на Майкъл Джексън и немога да търпя толкова силна музика. ПП. Това може би е последното нещо което ще питам - Ако взема триядрения атлон дето е 2.93GHz, ще мога ли да го клокна, айде ако не са 200, а със 100MHz за да стане 3.0-3.1GHz? ПС. Човека от мултирама не е виновен. Той ме попита до колко пари търся дъно и ми предложи това което съм взел или едно друго за 95лв. без вградено видео. Той не е виновен. Мойте въпроси към него бяха само дали определен процесор или видеокарта ще работят на това дъно.

Защото съм фен на Майкъл Джексън и немога да търпя толкова силна музика.

ПП. Това може би е последното нещо което ще питам - Ако взема триядрения атлон дето е 2.93GHz, ще мога ли да го клокна, айде ако не са 200, а със 100MHz за да стане 3.0-3.1GHz?

Ако имаш знаниq и подходящ друг хардуер можеш и с много повече.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

• Автор

Да речем, че след като съм разопаковал две неща от компекта на дъното и го върна и те ми върнат парите, онова дъно Gigabyte MA785GT-UD3H дето струва 190лв. и е с вградено видео, ще може ли да се прави оверклок? Или пък, ако не връщам дъното, а сложа 3-4GB рам, забраня видеото на дъното и сложа външно видео среден клас като 5750, възможен ли е по-голям клок от 200-300MHz?

Ако ще правиш нов компютър първо напиши с какъв разполагаш в момента. При направата на нова конфигурация започваш от 1.Дъно - тук не се стискай за да имаш възможност за ъпгрейд 2.Захранване 3.Процесор 4.Рам 5.Видео и т.н. ПП: По-важно е да направиш балансирана конфигурация с компоненти от един клас, отколкото да се изхвърлиш на силно видео на което не можеш да използваш потециала заради другите компоненти! ПП2: Имай малко търпение и не скачай веднага да купуваш първото нещо което ти предложат!

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

Имам комп от който нищо неможе да се вземе. Ти ми беше препоръчал едно дъно - то е с вградено видео и дали ще може да се клокне процесора? Ако взема него, Athlon X3 ще подхожда ли на него? Захранването ми е с кутията - NEOTech 400W.

С това захранване е непрепоръчителен какъвто и да е било клок!!! При новите дъна трябва DDR3 и цената ще излезе от бюджета.

• Автор

Нали беше дал линк към едно дъно на Gigabyte с ДДР3? Ще се опитам да върна дъното от мултирама и ще взема това дето си дал, стига само да става за нещо, а не като го взема да почнете да казвате, че съм бързал. Захранване на Коджен 500W за 30лв. върши ли ми някаква работа?

Преди да върна старото дъно искам да ми кажете, ама сериозно - Gigabyte MA785GT-UD3H нещо по-различно ли е от това което съм купил? И след като казахте от един клас, това дъно предполагам е от среден клас и въпреки вграденото видео, с чипсет AMD 785G ще може да се овърклоква и HD5750 ще си покаже пълния потенциал.

ПП. Моля за малко по-бърз отговор, защото незнам дали ще съм свободен през деня и искам сега да си свърша работата.

ПП2. Пичове моля Ви се за по-бърз отговор.

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Нали беше дал линк към едно дъно на Gigabyte с ДДР3? Ще се опитам да върна дъното от мултирама и ще взема това дето си дал, стига само да става за нещо, а не като го взема да почнете да казвате, че съм бързал. Захранване на Коджен 500W за 30лв. върши ли ми някаква работа?

Такова захранване не, по-добре с твойто засега!

Огледай се за Fortron 400W.

ПП: Мернах и още по-нови като чипсет Gigabyte 880 GM UD2H. и GA-890GPA-UD3H .

Редактирано от androns (преглед на промените)

Такова захранване не, по-добре с твойто засега!

Огледай се за Fortron 400W.

ПП: Мернах и още по-нови като чипсет Gigabyte 880 GM UD2H. и GA-890GPA-UD3H .

Първото е от най-ниският клас като качество, а на второто като му начислиш ДДС и го сметнеш по курса на долара за деня, ще изяде половината бюджет.

• Автор

Отидох до мултирама, казаха че неможе да я върна, но може да ми я сменат с различно дъно или нещо до 122лв. Реших да сменя дъното - GIGABYTE MA770T-UD3P. С чипсет AMD770, DDR3 1666+, без външно видео. Не съм го разопаковал, за да не се окаже, че трябва пак да го връщам.

Отидох до мултирама, казаха че неможе да я върна, но може да ми я сменат с различно дъно или нещо до 122лв. Реших да сменя дъното - GIGABYTE MA770T-UD3P. С чипсет AMD770, DDR3 1666+, без външно видео. Не съм го разопаковал, за да не се окаже, че трябва пак да го връщам.

Добър модел е. На запад го водят бюджетен клас, но те са богати и оценката им е въз основа единствено на цената. Иначе си е среден клас дъно, напълно подходящо за теб и доста по-добро от предишното. Поздравления!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Добър модел е. На запад го водят бюджетен клас, но те са богати и оценката им е въз основа единствено на цената. Иначе си е среден клас дъно, напълно подходящо за теб и доста по-добро от предишното. Поздравления!

Еееееееееееее.... Мерси! Тука вече трябва да благодаря на човека от мултирама(този път беше друг). Щях да взема дъно със вградено видео и някакъв чипсет от сорта на 890 за 10лв. повече, но онова беше само с два сокета за рам.

ПП. Я кажете да го слагам ли? Да не се наложи пак да го върщам :rolleyes::):D:down::).

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.