Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Новият Touareg пренася SUV-идеята в бъдещето

Featured Replies

Новият Touareg пренася SUV-идеята в бъдещето

Touareg дебютира с хибридно задвижване и високотехнологична двигателна гама

Със световната премиера през февруари на новия Touareg Volkswagen днес разкрива технически най-иновативния автомобил от основаването на марката. Touareg интерпретира впечатляващо новата за своeто време обширна SUV-идея благодарение на близо 20% по-икономичния двигателен спектър и на разнообразието от нови асистиращи системи и системи за сигурност.

74515637.jpg

Шедьовър с очевидни предимства

Той придоби значителна динамика, както по отношение на двигателя и шасито, така и по отношение на визия. В същото време високи резултати бележи и специалното съотношение на размерите. Новият Touareg е дълъг 4,80 м. и висок 1,71 м., т.е. с 4,3 см. по-дълъг и 2 см. по-нисък. Аналогично на дължината вече е нараснало и междуосието на 2,90 метра (с 4 cм. повече). Ширината на Touareg е останала непроменена на 1,93 м. Така създадохме един високопроходим автомобил, който с външния си вид създава впечатление за непреходен и неподатлив на времето дизайн, който с качеството си поставя мащаби, има същевременно присъствие и при това остава елегантен, стилен и динамичен.

356838811.jpg

SUV автомобил на новото време – по-лек, по-икономичен и аеродинамичен

Както при успешния в цял свят по-малък Tiguan, така и при новия Touareg Volkswagen залага на устойчиво развитие. Първо доказателство за това: високопроходимият автомобил е с 208 кг по-лек в базовата си версия! Същевременно каросерията е с допълнителни 5% по устойчива на усукване и по този начин водеща сред конкурентите си. Второ доказателство: Дизайнерите са реализирали значително по-ниска стойност на челно въздушно съпротивление. То се постига не само чрез прецизно оптимиране на аеродинамиката, а и чрез редуциране на височината на автомобила. По този начин се намалява фронталната площ на автомобила.

2107815215.jpg

Икономични TDI двигатели с технология Blue-Motion

Всички двигатели са серийно оборудвани с 8 степенна автоматична трансмисия – първата в сегмента, чрез която значително е намален разходът на гориво с повече от 2 литра.

388119046.jpg

V6 TDI: 240 к.с., 550 Nm, 7,4 л/100 км, CO2 : 195 г/км

Една подобрена версия на популярния V6 TDI със 176 кВт / 240 к.с. разкрива само част от света на новия Touareg, Турбодизеловият двигател е с изключително нисък разход от 7,4 л/100 км (CO2: 195 г/км), и следователно 1, 9 л. по-малко, отколкото преди. Върховно постижение в сегмента на истинските високопроходими автомобили! Емисиите на CO2 са намалени с 49 г/км в сравнение с предходното поколение на Touareg TDI V6 и с 24 гр/км в сравнение с добрия предшественик с технология BlueMotion.

V8 TDI: 340 к.с., 800 Nm, 9,1 л/100 км, 239 г/км CO2

Напълно нов в програмата на Touareg е двигателят V8 TDI с 4,2 л. работен обем и 250 кВт/340 к.с. Средната консумация от 9,1 л/100 км (CO2: 239 г/км) е резултат от невероятната мощ и максималния въртящ момент от 800 Nm.

Високопроходим автомобил за всякакви пътища – задвижване на четирите колела в две версии

От гледна точка на икономичността базовото 4х4 задвижване е модифицирано. В основната си версия (4MOTION) Touareg разполага с нова генерация задвижване на четирите колела посредством самоблокиращ среден диференциал тип Torsen (4MOTION; ъгъл на изкачване 31 градуса). Kакто и при Tiguan Track & Field, новият Touareg е оборудван с офроуд програма, която чрез натискане на бутон настройва системите ABS, EDS и ASR за офроуд терен и активира асистента за спускане под наклон, както и моментите на превключване на предавките на автоматичната трансмисия. Опционално V6 TDI може да се оборудва с пакет „Terrain-Tech", при който автомобилът вместо с Torsen диференциал получава подсилена за офроуд терен трансмисия, включваща удължена предавка, както и до 100% блокиращ среден и заден диференциал (4XMOTION; ъгъл на изкачване 45 градуса). Тази версия разполага аналогично на първата генерация на Touareg с въртящ се бутон, чрез който водачът избира подходящия режим спрямо терена за шофиране: 1. „Onroad"; 2. „Offroad" (както програма „Offroad" плюс автоматично управление на механичните блокажи); 3. Low (както „Offroad" плюс активиране на ниската предавка, удължаване на моментите на превключване на предавките без автоматично превключване на предавките при ръчен режим); 4. Допълнителен блокаж на средния диференциал; 5. Допълнителен блокаж на задния диференциал. Оборудван по този начин, Touareg ще преодолее всеки терен на тази планета.

1423246330.jpg

SUV автомобил за всеки ден – повече пространство, повече иновации

Volkswagen направи новия Touareg не само по-лек, по-икономичен и по този начин по-гъвкав, но и още по-добър аllrounder. Новият интериор е станал по-функционален, седалките по-комфортни и пространството за краката на задните седалки по-голямо. Задните седалки могат веднага да бъдат настроени в дължина със 160 мм, задната облегалка е с променящ се наклон. По желание се освобождава автоматично чрез натискане на копче, за секунди се сгъва и освобождава 1642 литра обем на багажника. Вече серийно в базовата версия има радио-CD и информационна система на разположение, която се управлява инитуитивно посредством 6,5 инчов touchscreen дисплей.

39675302.jpg

Спирачката при паркиране се активира чрез бутон. Автоматично двигателят (при версиите V6) се изключва на светофар и стартира отново, когато водачът освободи или натисне спирачката (система start-stop). Опционално чрез бутон на ключа се отваря и затваря багажника. Най-големият панорамен шибедах от всички SUV автомобили допринася за достатъчно светлина и през мрачни дни. Иновативната система Area View разпознава заобикалящото пространство около Touareg посредством 4 камери и по този начин създава допълнителна сигурност. Също така и наличните 9 въздушни възглавници защитават пътуващите. Lane Assist преотвратява отклонението от правилния път. Side Assist предупреждава за идващи отзад пътни превозни средства при смяна на лентата. Асистентът за регулиране на дистанцията ACC с интегрирания Front Assist напълно спира при нужда и затяга за по-сигурно предпазния колан. Фаровете Bi-Xenon с динамичен Light Assist съблюдават насрещното движение и регулират дължината на дългите светлини, без да заслепяват, а адаптивното изглаждане на неравностите се грижи за суверенната стойка на Touareg на пътя. Освен това при Touareg ще се предлагат за първи път елементи от оборудването под новото наименование „Exclusive" от Volkswagen Individual. Към екстрите от допълнителното оборудване могат да се причислят 19-цолови лети джанти (тип „Girona"), декорации от благородно дърво („Olivesche") и кожен салон („Nappa") в две цветови комбинации „Dark Burgundy / титаново черно” или „Pepperbeige / титаново черно ".

Touareg – най-доброто от два свята

Около 500 000 шофьори взеха решение за покупка на първата генерация на пълноприводния автомобил. Един високопроходим автомобил, който съчетава висок комфорт, динамика, авангарден дизайн, изключително качество и неограничени възможности за завоюване на нови територии – буквално най-доброто от света на леките и оф-роуд автомобили – обединени в една обща концепция. Новият Touareg е един първокласен аllrounder, който още по-перфектно съчетава тези два свята. Touareg ще се предлага в дилърските представителства на Volkswagen от месец юли.

Източник: volkswagen.bg

Тъй, тъй...

Другата седмица чакам да се обадят за тест драйв и ще видим дали ще сменям стария с новия. Не знам как отиват на този шокиращо малък разход, при положение, че в момента моя гори смесено средно около 17 литра.

Ето и 2-3 снимки, които направих набързо вчера:

1336752678179227369712736009787q42Ew9QYWDMjqrDYHhB.JPG

1683072512061090034127360108699bfppMjTxcfQAqJC9Uc.JPG

201880047616930373741273601260as4TDY6dMuk7BqWb1T3R.JPG

:yanim:

Редактирано от algor (преглед на промените)

то хубаво ама вътре таблото пак пластмаса - дървено като на дачия и шкода... явно така е модерно вече...

• Автор

то хубаво ама вътре таблото пак пластмаса - дървено като на дачия и шкода... явно така е модерно вече...

Принципно не знам да има табло от желязо, та не те разбирам много...

Или имаше друго предвид, но аз поне не хващам смисъла.

Принципно не знам да има табло от желязо, та не те разбирам много...

Или имаше друго предвид, но аз поне не хващам смисъла.

Вероятно професорът иска вътрешно оборудване като на ролс-ройс. Там обаче цените са други. :cool:

Все пак от куртоазия би могъл да сподели с нас оборудването на коя марка и модел му допада най-много...

-----------------------------------

Автомобилът е впечатляващ. Наслада за окото. Удобства всякакви. Великолепен е за дълги разстояния.

В града ще му е тесничко, но не толкова, колкото на събратя от други марки.

Едва ли ще си купя такъв, но с удоволствие бих му врътнал няколко хиляди километра из Европа.

Вътре определено е доста по-свежо от предишния. По мое мнение интериора на предишния е така създаден и подреден, че да претендира за интериор на доста по-скъпа кола. Крачка напред е, че са махнали скоростния лост, който ми напомня на лоста в пилотската кабина на Боинг 777.

Относно разхода съм много любопитен да чуя мнение от първа уста. :whist:

Екстериора не ми харесва. VW си гради моделната гама върху Golf, а това изобщо не ми допада. Не, че съм VW сектант. Просто не приемам това за нормално. Touran и Polo също станаха голфаджийски.

Сега чакам, някой заклет голфаджия да се намеси и да каже, че това е "дизайнерски език".

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Сега чакам, някой заклет голфаджия да се намеси и да каже, че това е "дизайнерски език".

Аз като голфаджия ... Това е щото нямат дизайнери :biggrin: Passat и Phaeton намязват на Audi, а Sharan на старите Renault Espace. Това не е нормално за голяма фирма като VW, но какво да ги правиш. Иначе лично на мен последните два модела Поло страшно много ми харесват, за разлика от последните два модела на Голф. Не че и Голф 3 ми харесва ... харесва ми Хонда Сивик и Митсубиши Лансер, ама за тия пари толкоз :P

Затова ... както и да го погледнеш цените на VW са по-приемливи от тези на Audi например. От друга страна ако ще карам Passat, по-добре да карам новата Octavia. Или Insignia. Силата на VW в момента е в ниския клас .... където е била винаги.

ПП: За мен единствените SUV-та на пазара са Range Rover (без Sport) и Nissan Pathfinder. Другите нито са коли, нито са джипове; нито са икономични, нито са високо проходими; не са евнити, а не са здрави. Най-вече Q7 и Х6. Х6 даже няма low range скорости, регулиране на окачването и не можеш да играеш кой знае колко с предаването. Демек - тва е най-тъпата имитация на SUV. Не само че е скъпо, а не може да се справи нито като лека спортна кола за каквато го мислят от BMW, нито като високо проходим автомобил за какъвто го взимат хората, които го купуват. Може да съм най-заклетия фен на BMW, ама това е НАЙ-САКАТАТА кола в историята на автомобилите като цяло :yanim:

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Пред BMW X6M всичко бледнее :biggrin:

Пред X6 всичко изглежда красиво.

Аз лично се изпълвам с желание за живот и работа, за да изкарам пари и да си купя кола различна от него.

...За мен единствените SUV-та на пазара са Range Rover (без Sport) и Nissan Pathfinder. Другите нито са коли, нито са джипове; нито са икономични, нито са високо проходими; не са евнити, а не са здрави...

За такива си има и термин: паркетни джипове.

Пред X6 всичко изглежда красиво.

Аз лично се изпълвам с желание за живот и работа, за да изкарам пари и да си купя кола различна от него.

А аз да си купя точно него... Убиецът на всички други джипове! Различни хора, различни мнения... Турега на мен не ми харесва, Q7, ML63 AMG, X6 са много по-добри, но мое мнение!

Редактирано от mmiinneevv (преглед на промените)

ПП: За мен единствените SUV-та на пазара са Range Rover (без Sport) и Nissan Pathfinder. Другите нито са коли, нито са джипове; нито са икономични, нито са високо проходими; не са евнити, а не са здрави. Най-вече Q7 и Х6. Х6 даже няма low range скорости, регулиране на окачването и не можеш да играеш кой знае колко с предаването. Демек - тва е най-тъпата имитация на SUV. Не само че е скъпо, а не може да се справи нито като лека спортна кола за каквато го мислят от BMW, нито като високо проходим автомобил за какъвто го взимат хората, които го купуват. Може да съм най-заклетия фен на BMW, ама това е НАЙ-САКАТАТА кола в историята на автомобилите като цяло :wors:

Мисля, че точното определение, което търсиш е паркетен джип. :wors: Полза от тях - боса на мафията да се прави на гъзар. А това че яде горивото като ламя е отделен въпрос. :rolleyes:

А аз да си купя точно него... Убиецът на всички други джипове!

Убиец ... на матистралата, докато не му свърши горивото :rolleyes: Стигне ли се до пресечена местност дори и Citroen C1 ще го бие ... Не може почти три тона кола да се движи по пресечен терен с предавателни числа за висока скорост. По същата логика и най-големия алпинист - Range Rover не струва в Sport вариант. Ако искаш висока кола за удобство и добра видимост си вземи Opel Zafira. Ако искаш джип - Toyota Hilux. BMW-то е една адски скъпа, бърза, голяма кола ... която няма аналог, но не може да се справи със задачите за които е замислена. Дефакто е за руси спермолани с богати мъже ... да не умират като се блъскат и всички да бягат далече от тях :wors:

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Убиец ... на матистралата, докато не му свърши горивото :rolleyes: Стигне ли се до пресечена местност дори и Citroen C1 ще го бие ... Не може почти три тона кола да се движи по пресечен терен с предавателни числа за висока скорост. По същата логика и най-големия алпинист - Range Rover не струва в Sport вариант. Ако искаш висока кола за удобство и добра видимост си вземи Opel Zafira. Ако искаш джип - Toyota Hilux. BMW-то е една адски скъпа, бърза, голяма кола ... която няма аналог, но не може да се справи със задачите за които е замислена. Дефакто е за руси спермолани с богати мъже ... да не умират като се блъскат и всички да бягат далече от тях :wors:

Точно Range Rover победи германските си конкуренти от Ауди, Мерцедес, БМВ и Порше в предпоследния брой на АБ и то при най-бързите SUV-ове с мощности над 500 к.с. Така, че никога не казвай никога.

Иначе за тоя Туарег...

Хареса ми още първия път, когато го видях преди месеци - отвътре и отвън. Предполагам Algor вече е получил оргазъм и ще замени стария си Туарег с тоя :wors:

Така е... някои караме Фиести, други не си знаят парите, но за сметка от това разбират от много други неща, за които ние простосмъртните и идея си нямаме.

xD

Kakвото и да говорим, всичко ново е хубаво, но паркетно /не само джиповете/, няма кола, която да е добра за нашите условия.

То X6 се води повече за спортна кола отколкото за джип... Иначе в офроуд условия наистина рендж ровър е най-добрия :wors:

Дефакто е за руси спермолани с богати мъже ... да не умират като се блъскат и всички да бягат далече от тях :down:

По-добре да си вземат :rolleyes::wors: хем ще си личи от далече, че са руси. :wors:

umawagon.jpg

ПП. Съжалявам за off-topica ама не се сдържах.

Редактирано от mrik (преглед на промените)

Убиец ... на матистралата, докато не му свърши горивото :) Стигне ли се до пресечена местност дори и Citroen C1 ще го бие ... Не може почти три тона кола да се движи по пресечен терен с предавателни числа за висока скорост. По същата логика и най-големия алпинист - Range Rover не струва в Sport вариант. Ако искаш висока кола за удобство и добра видимост си вземи Opel Zafira. Ако искаш джип - Toyota Hilux. BMW-то е една адски скъпа, бърза, голяма кола ... която няма аналог, но не може да се справи със задачите за които е замислена. Дефакто е за руси спермолани с богати мъже ... да не умират като се блъскат и всички да бягат далече от тях ;)

Забрави да споменеш Land Cruiser и Patrol.Междо другото ако ми трябва кола с която да не закъсам ,като не е разчистен пътя(каквито са всички съвременни "джипове")бих си взел едно субаро .Със едно Legasy комби си точно толкова продохим колкото и с един SUV.Ако говорим за истински джипове-началото на поста ми...въпреки,че приятел на баща ми има subaru Legasy от 90те-бързи и бавни скорости,всичко е ръчно(няма такива електроники,синхрота,фоурмоушъни...)и минава на места където понякога Лада Нива не минава.Да не говорим какво е да тръгнеш на дълъг път с руски джип sad.gif

ПП:Х6 е голямо недоразумение според мен.Да не говрим за визия.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Ами да наистина това е нещо като Ауди Q7 и Q5. Volkswagen Touareg  този в статията с по-малките размери. Само немога да проумея, защо VW крадът постоянно моделите на Ауди гледайте Q5 и новият Туарег разлика мининална в емблемата на колата само :yanim: Иначе няма спор, колата е много добра и от към външен вид и от към дизайина на оборудването в колата, но според мен VW никога не са правили хубави купета, защо ли да VW си е Vw обаче замислете се защо не купите Ауди с двигател на Vw и красива вънщност (перфектната комбинация), а повечето хора се нагърбват с грозна кола и същия здрав двигател, можеби защото просто се робува на марката Vw. Вярно е имат и няколко попадения на купета Vw като Vw Passat/Bora B5, но пак е копирано абослютно същата купе говорим като на Skoda Octavia със съвсем малки подорения. Иначе няма спор най-доброто стига да имаш парите.

Хахаха, тоя Голф го изкараха революция...Най-смотаният джип (у-у, много се извинявам, това било пишман джип, $uv, за лов на балъци).Даже реших да се изгавря и да го разпечатам за другия ми шеф, който вчера си избра последния МL.Истината си остава в Hummer, но големите баровци, които си купуват $UV, реват като монахини, че много горял :yanim: Нека тогаз във всички армии на света за почнат да карат гоУфо с регистрация ПК, съкратено от петстотин коня...Това искам да го видя в Рали Дакар.Както във вица:

На центъра на Перник (меката за VW комплексарите) спира един Туарег.Още докато шофьорът му излезе от возилото, се събира голяма тълпа, гледаща с почуда това творение на техниката.Накрая един се обажда " И-и, какой гуем Гоуф "...

Ами да наистина това е нещо като Ауди Q7 и Q5. Volkswagen Touareg  този в статията с по-малките размери. Само немога да проумея, защо VW крадът постоянно моделите на Ауди гледайте Q5 и новият Туарег разлика мининална в емблемата на колата само :yanim: Иначе няма спор, колата е много добра и от към външен вид и от към дизайина на оборудването в колата, но според мен VW никога не са правили хубави купета, защо ли да VW си е Vw обаче замислете се защо не купите Ауди с двигател на Vw и красива вънщност (перфектната комбинация), а повечето хора се нагърбват с грозна кола и същия здрав двигател, можеби защото просто се робува на марката Vw. Вярно е имат и няколко попадения на купета Vw като Vw Passat/Bora B5, но пак е копирано абослютно същата купе говорим като на Skoda Octavia със съвсем малки подорения. Иначе няма спор най-доброто стига да имаш парите.

Ти на кой свят живееш? Ауди не са самостоятелна фирма от много години. Ако не знаеш, Туарег се появи на бял свят много преди Q7 и Q5 на Ауди. И защо им е на хората да дават повече пари за Ауди, след като Фолксваген предлагат вече почти същото качество на сглобка за по-малко пари? Фолксваген от няколко години налагат своя дизайн, както междувпрочем и много други производители. При тях дизайнът не прави революция, а еволюция. Ясно е, че не може на всички хора да харесват определен дизайн. Затова си има клиенти за всичко.

Това сравнение с Шкода Октавия направо ме уби xD . Я повтори пак , кой от кого копирал, че или аз не прочетох правилно или ти изобщо не си наясно с нещата в автомобилният свят!

Ти на кой свят живееш? Ауди не са самостоятелна фирма от много години. Ако не знаеш, Туарег се появи на бял свят много преди Q7 и Q5  на Ауди. И защо им е на хората да дават повече пари за Ауди, след като Фолксваген предлагат вече почти същото качество на сглобка за по-малко пари? Фолксваген от няколко години налагат своя дизайн, както междувпрочем и много други производители. При тях дизайнът не прави революция, а еволюция. Ясно е, че не може на всички хора да харесват определен дизайн. Затова си има клиенти за всичко.

Това сравнение с Шкода Октавия направо ме уби xD . Я повтори пак , кой от кого копирал, че или аз не прочетох правилно или ти изобщо не си наясно с нещата в автомобилният свят!

Може би по-скоро аз да не съм в крак с нещата в автомобилният свят това са си мои изводи не искам да убеждавам никой в тях.

имах в предвид че вместо твърда ефтина пластмаса можеха да сложат гумирана - както се правеше едно време... - на мен волана ми е от такава, по таблото имам и подлакътниците на вратите са ми от такава - прави се за safety (нищо че има възглававници...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Аз пък си падам пo Infiniti , но само в сребристо ;)

Иначе както е споменал един колега по горе "Баси , големия голф' :P

Хахаха, тоя Голф го изкараха революция...Най-смотаният джип (у-у, много се извинявам, това било пишман джип, $uv, за лов на балъци).Даже реших да се изгавря и да го разпечатам за другия ми шеф, който вчера си избра последния МL.Истината си остава в Hummer, но големите баровци, които си купуват $UV, реват като монахини, че много горял :brick wall: Нека тогаз във всички армии на света за почнат да карат гоУфо с регистрация ПК, съкратено от петстотин коня...Това искам да го видя в Рали Дакар.Както във вица:

На центъра на Перник (меката за VW комплексарите) спира един Туарег.Още докато шофьорът му излезе от возилото, се събира голяма тълпа, гледаща с почуда това творение на техниката.Накрая един се обажда " И-и, какой гуем Гоуф "...

На един светофар спрели успоредно голф и бентли. Голфаджията загледал бентлито и по едно време казва на шофьора му:

- Абе, тея коли как са, хубави ли са?

- Амиии - рекъл шофьора на бентлито. - Хубави са. Защо?

- Абе, гледам не ги карат много.

----------------------

Та, да, прав си, гроздето е кисело.

EDIT:

#26:

Хахахахаха. Хахахаха. Хахахаха :brick wall:

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.