Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв хард диск да си купя

Featured Replies

разполагам в момента с 80gb но не ми стига.искам да си купя 200 или 250gb.понеже не съм много наясно помогнете ми.конфигурацията на компютъра ми е:дъно-солтек,процесор-2.4.рам-768. sad.gif имам си двд записвачка :)

Редактирано от kal (преглед на промените)

разполагам в момента с 80gb но не ми стига.искам да си купя 200 или 250gb.понеже не съм много наясно помогнете ми.конфигурацията на компютъра ми е:дъно-солтек,процесор-2.4.рам-768. sad.gif

<{POST_SNAPBACK}>

аз съм фен на SEAGATE безшумни и бързи !

Аз съм със SEAGATE ST32000822AS (200 GB, 7200PRM, 8MB , SATA) . Сравнително безшумен е, а бързината според мен е на средно ниво, сравняваики го с предния ми хард HITACHI 80GB ATA 2 MB кеш. Очаквах по голяма разлика между двата. Иначе в тестовите които сам чел , SEAGATE изостава малко от HITACHI , но нещата са на кантар. Иначе съм доволен от работата на SEAGATE, за разлика от HITACHI, с което имах доста проблеми-гадно чаткане , когато е студено и засичане на моменти .

Ако питаш мен първо провери дали дъното поддържа хардове по-големи от 135 гигабайта. Не всички дъна поддържат толкова големи хардове.А за марката - Seagate естествено.Не съм срещал по-добри хардове.

Seagate е моят персонален избор, препоръчвам ти да си вземеш една 160ГБ порция, защото цената е разумна и по възможност SATA (ако дъното ти държи SATA все пак!)

Темпо, Темпо, боядисвай и за миг не се улисвай! cool.gif

По-добре си вземи външен хард диск 250 GB и няма да сбъркаш.Абсолютно всеки компютър с USB порт ще го поддържа.Ще можеш да го ползваш и след като си вземеш нов компютър,ще можеш да ходиш до познати с него,ще можеш да го местиш ако имаш 2 компютъра - удобство :wors:.

От опит ще ти кажа, че колкото и голям хард диск за си вземеш, винаги ще ти стръва малък след известно време. Аз си взех 160ГБ Хитачи и след 1-2 месеца вече беше пълен и се почна едно записване на ДВД-та, което реши проблема за 2 седмици и после пак същото.

Относно това, каква марка да бъде, според мен си избери Хитачи или Сийгейт. Това, поне засега, май са двете фирми с най-добри дискове. По-добре не питай, дали да бъде Хитачи или Сийгейт, защото съм чел прекалено теми и спорове по въпроса и накрая винаги излиза, че и двете са добри и най-добре самия човек да реши, коя от двете.

На кратко казано: взимай по-голям хард диск и Хитачи или Сийгейт - по личен избор!

250GB - най изгодно отношение цена/GB. Не си написал модела на дъното и поддържаните интефейси. така че - PATA, серийните са неоправдано скъпи.

аз съм фен на SEAGATE безшумни и бързи !

<{POST_SNAPBACK}>

Особено серията Barracuda на Seagate е много добра.

Но най-важното е да се провери колко голям хард подържа дъното и дали подържа SATA.

Ами провери дали поддържа SATA дъното ти. Може да му кажеш модела, ако го знаеш.

Принципно почти всички дъна поддържат вече хардове по-големи от 134ГБ, ако не това става с флаш на БИОС-а, но все пак е добре да се провери!

А иначе SEAGATE си вземи - 5 години гаранция на дисковете, безшумни и т.н.

Макстор не са нищо особено... вярно че са малко по-евтини но това е за сметка на друго. Освен това до края на годината Макстор няма да има, Сийгет ги купуват и закриват производството на марката (поне по последни данни).

• 7 месеца по-късно...

Скоро се наложи да си форматирам компа. Тук където живея го правят за 5 минути като закачат хард диска ти за друго ПС, и напражо прехвърлят "виндоуса" и другите програми. В момента сам с "МAXTOR" 200GB SATA 1 DiamondMax PLus 9. Оказа се че като закачат диска ми за другото ПС за да го форматират и т.н. прехвърля информацията много бавно за около 45 мин. Казаха ми че диска нещо не е в ред. Искам да си купя нов и да го сменя този "МAXTOR". Каква марка Хард да си купя:

SAMSUNG - SATA 2

WESTERN DIGITAL CAVIAR - SATA 2

SEAGATE BARRACUDA - SATA 2

HITACHI - SATA 2

MAXTOR Diamon Max 10, 17, - SATA 2

Има ги всичките в наличност.

Дъното ми е АSUS - A8N SLI DELUXE , поддържа SATA 2 и SATA 1.

Какво ще ми препоръчате?

Благодаря.

Редактирано от Chapolin (преглед на промените)

Ами в общи линии има два вида HDD -> Seagate и всички останали.

Ами в общи линии има два вида HDD -> Seagate и всички останали.

Изказването ти е все едно си фен на футболен отбор и говориш за отбора!

Аз бих заложил на Western Digital (както съм и направил). Малко по-скъпи са, но има защо.

Изказването ти е все едно си фен на футболен отбор и говориш за отбора!

Аз бих заложил на Western Digital (както съм и направил). Малко по-скъпи са, но има защо.

1. По - евтини са от Seagate

2. Разгледаи малко тестове и пак ще си говорим

3. Segate са с гаранция 5 години cool.gif

1. По - евтини са от Seagate

2. Разгледаи малко тестове и пак ще си говорим

3. Segate са с гаранция 5 години cool.gif

За цената съм съгласен. Тестове бях пускал тук в подобна тема, Segate бяха най-тихите, но не и най-бързите (четене и писане). Разликата в децибелите обаче беше 1-2 Db и въпреки това WD, които бяха най-бързи, оставаха достатъчно тихи, за да не се долавят от слуха. В България тези 5 години гаранция едва ли са от голямо значение, а тук в Германия всички са с по 3 (включително и Segate).

И не ме разбирай погрешно, аз не казвам, че едната марка е хубава, а другата е боклук. Аз казвам какво бих избрал, ако имам възможност, както е в случая. :eek:

Ами тук са с 5 години. Преди

Отностно бързината съм съгласен.... но относно lifetime от WD има какво още да се желае.

-------------------------------------------------------------------------

Ето един тест.... тук автора може да се зарови малко.

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=2803&p=2

What is our recommendation? If you are looking for a very quiet and thermally advantaged high capacity drive then the Western Digital Caviar SE16 WD3200KS should be on your short list. The drive also offered very good game play performance and was able to make a strong showing in the general business application benchmarks. If you are looking for a drive that offers slightly better overall performance and excels in most desktop and multimedia applications while offering competitive acoustics then the Seagate Barracuda 7200.10 320GB drive should be at the top of your list.

П.С. преди малко говорих с Асбис България... гаранцията на Seagate е 5 год :eek:

Редактирано от C.Kramer (преглед на промените)

Ами тук са с 5 години.

Отностно бързината съм съгласен.... но относно lifetime от WD има какво още да се желае.

Под lifetime предполагам имаш предвид живота? Не съм чул оплакване в тая насока. Ама май го обърнахме на спам. Затова аз спирам, а има и достатъчно мнения, според които може да се вземе решение cool.gif

Като си взех компа преди 3 години беше с Maxtor 80gb 7200rpm 8mb cash PATA. Преди има-няма месец си взех втори хард 250 gb Seagate 7200rpm 16mb cash и да ти кажа няма абсолютно никаква разлика... Дори като гледам в Еверест скорост на "буфер-контролер" данните Maxtor-a e със 133mb/s a Seagate-a със 100mb/s. Друго, че Seagate-а винаги е със 2-3 градуса по-топъл.... Апък струваше с ~30лв повече от еквивалентния Maxtor. Такова нещо като 5 години гаранция несъм чувал, от Мост си го купих и е с 3 години и навсякъде другаде също ми казаха, че е 3 години.

Та моят съвет е вземи си Maxtor!

Аз бих си взел Hitachi, ползвам такъв, а и на няколко приятели съм го препоръчвал като марка и никой не се е оплакал досега

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.