Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с компютъра при игри

Featured Replies

Обърнахте го на чат и заяждания и неумесни сръвнения.

Към автора пиша за втори път.

Откачи всичко ненужно, извади едната плочка рам и кажи пак ли сече.

Температурите ти са прекалено високи.В каква кутия е събран компа?

Не е вярно, температурите не са много високи, може би са малко над обичайните, но това не е проблема.

• Отговори 73
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пробвал съм ги... Пс: някой беше писал за игрите. Мене не ми е толкова за игрите,колкото да знам че имам нестабилна система,просто ме яде отвътре,че не е както трябва.Сигурно повечето ще ме разберат

• BlackMetal666
    BlackMetal666

пробвай да смениш дъното и процесора с интелски

• ~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~

Пусни игра. Това захранване нали знаеш че не го бива много?Ако имаш възможност опитаи с друго. Замисли се за един два допълнителни вентилатора. На мен всичко над 35градуса в покой ми се струва

• Автор

Е ок тогава,ще сложа една виста сп2 64-ка и ще ви кажа резултите.

ПС: Странно,но сега го забелязах: Фреймовете не падат под 35 при игрите,а се държи така,всякаш са около 15-20.

ПС: Кутията е безмаркова,неизвестна.Алуминиева,не е малка.

И какво ненужно да откача? Мене ненужното ми е само ДВД-то,всичко друго си му трябва.Незнам защо да откачам плочката,но ще пробвам...

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

ПС: Странно,но сега го забелязах: Фреймовете не падат под 35 при игрите,а се държи така,всякаш са около 15-20.

И какво ненужно да откача? Мене ненужното ми е само ДВД-то,всичко друго си му трябва.Незнам защо да откачам плочката,но ще пробвам...

Откачаш сд, втори хард ако има,флопи, звукова карта, лан карта.

Незнам с какви охладители, вентилатори си и в каква кутия е всичко но температурите ти са високи.Имам предвид високи при натоварване.

имам предвид неща от биоса които не ползваш.

• Автор

Откачаш сд, втори хард ако има,флопи, звукова карта, лан карта.

Незнам с какви охладители, вентилатори си и в каква кутия е всичко но температурите ти са високи.Имам предвид високи при натоварване.

Охладители? Фабрични с икзлючение на процесора.Постнал съм го какъв е в тази тема.Демек имам общо 3 - на захранването,на видеото,на процесора.

Всичко си ми е вградено в дъното.Никакви флопита,звукови карти и тем подобни съм закачал отделно.Махнах едната плочка с рам,е сега?

Охладители? Фабрични с икзлючение на процесора.Постнал съм го какъв е в тази тема.Демек имам общо 3 - на захранването,на видеото,на процесора.

Всичко си ми е вградено в дъното.Никакви флопита,звукови карти и тем подобни съм закачал отделно.Махнах едната плочка с рам,е сега?

Пусни игра.

Това захранване нали знаеш че не го бива много?Ако имаш възможност опитаи с друго.

Замисли се за един два допълнителни вентилатора.

На мен всичко над 35градуса в покой ми се струва прекалено много.

До скоро карах със стабилно клокната система и пак нямах такива температури.Всеки лев в каран в охлаждане си заслужава.

• Автор

Адски зле се държи.Започна да прави същите проблеми - забиване,замръзване за около 10 секунди(като в първият ми пост клипа).Пропуснах да спомена,че този проблем го оправих вчера,като дадох Ganged на рам паметите и от едноканални станаха двуканални.Сега като махнах паметта-старата песен на нов глас.Мене ми се струва че това ще да е от харда.Уж си вади стабилно ФПС,а пък дефакто виждам съвсем друго.Температурите-ще измисля нещо по въпроса,но при игрите не ги вади толкова големи.Чувал съм все отрицателни мнения за захранването ми,но всичките без точно определен отговор: защо така смятате? Кажете ми една причина и готово. За съжаление,нямам възжможност да пробвам други захранвания.

Пусни игра.

Това захранване нали знаеш че не го бива много?Ако имаш възможност опитаи с друго.

Замисли се за един два допълнителни вентилатора.

На мен всичко над 35градуса в покой ми се струва прекалено много.

До скоро карах със стабилно клокната система и пак нямах такива температури.Всеки лев в каран в охлаждане си заслужава.

Да прав е колегата Стоянов затова и аз предложил охлаждане на северния мост rolleyes.gif дори и да няма голям смисал за игрите ще бъде по - стабилна системата така :nono:

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

Адски зле се държи.Започна да прави същите проблеми - забиване,замръзване за около 10 секунди(като в първият ми пост клипа).Пропуснах да спомена,че този проблем го оправих вчера,като дадох Ganged на рам паметите и от едноканални станаха двуканални.Сега като махнах паметта-старата песен на нов глас.Мене ми се струва че това ще да е от харда.Уж си вади стабилно ФПС,а пък дефакто виждам съвсем друго.Температурите-ще измисля нещо по въпроса,но при игрите не ги вади толкова големи.

Имаш ли възможност да вземеш назаем рам?

Накарах те да махнеш едната плочка, понеже наскоро се сблъсках с проблем подобен на твоя и точно едната плочка от подобен кит правеше мизерии.

Това са пълни глупости казани от колегата Виж мнениетоПетьоСтоянов.

Пак давам пример:

mynvidia.jpg

И пак: 21:49pm up 4 days 8:19, 2 users, load average: 0.59, 0.53, 0.54

Няма нестабилности, няма забивания.

И такива паушални изказвания (всисчко над 35 градуса ... ) са много глупави.

При мен си пише, че гаси над 105 градуса.

Къде са 70, къде 105 ...

Тук съм с около 25% клок.

gallery_67643_1191_207139.png

За съжаление в момента този компютър е леко поразхвърлян (нямам дъно) и немога да кача актуална снимка.

BlackMetal666 ако искаш и яйца си пържи отгоре на компютъра. Но по никакъв начин не помагаш с изказвания от сорта вземи си интел.Високите температури съкращават живота на компонентите и влошават работата им.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

• Автор

Това са пълни глупости казани от колегата Виж мнениетоПетьоСтоянов.

Пак давам пример:

mynvidia.jpg

И пак: 21:49pm up 4 days 8:19, 2 users, load average: 0.59, 0.53, 0.54

Няма нестабилности, няма забивания.

И такива паушални изказвания (всисчко над 35 градуса ... ) са много глупави.

При мен си пише, че гаси над 105 градуса.

Къде са 70, къде 105 ...

Toва няма нищо общо с моите проблеми.Температурата на картата ми е съвсем нормална,виждал съм даже,че при някои достигат и до 80.Само на процесора и дъното температурите са малко височки,но както казах-ще видя какво мога да направя.Плочка назаем? Няма от къде,утре ще намина през един сервиз да видя там какво могат да ми кажат.Аз напълно се отчаях вече.

Айде че гледам засилихте колегата в страшен филм с тея температури.

Не са ти най-ниските възможни но не са и критични и най-вече не ти е проблема в хардуера най-малко в температурите.Това със захранвания плочки рам и т.н. също е хубава идея но стандартна и лишена от отношение директно към твоя проблем.Изказванията са ми базирани на филмчето което си пуснал.Тъй като предполагам и Уиндоуса и Играта са ти кракнати,ще ти изброя няколко варианта за възможен причинител на гафовете.

1.Какtо обикновенно Уиндоус - най-лесно е преинсталация на драйвери или пускане на играта под определен модус на съвместимост.Ако не,нова чиста инсталация.(но това вече си го пробвал)

2(по-вероятно :ph34r: ).Не случайно бях нарекъл някъде в другите теми GTA "Играта-Бъг",ако си напипал кофти крак се случва едно много интересно явление(понякога и без крак на оригинални игри).Играта тръгва,всичко е точ и по някое време забавя и накрая съвсем замръзва и не можеш да правиш нищо докато не си умре сама.Причината е,че нечисто програмирани игри/кракове водят до препълване на рам паметта и компютъра умира защото идват нови данни а старите не се освобождават от рамта.Единственият вариант е чакане на нов релийз или пач за играта.

3.Последно ми идва на акъл като вариант задклавиатурното устройство или ти самият :cool: .Системата ти не е лоша и поне според моите представи е балансирана,но със сигурност не е за да играеш точно най-тежките (GTA) игри при Full HD и както е разпространено във форума "Всичко на мах".Така че може и да и вадиш душичката ако си набузил всичко.Най-лесно е да видиш какво става по време на замръзването като пуснеш лог функцията на Еверест и после разгледаш файловете или направо ги постнеш тук да видим какво се случва.

Айде успех,и на всеки един който иска да почне някаква дискусия с мен встрани от темата,било то за температури,система или нещо от изказванията ми, да ми пише на ЛС да не спамим.

• Автор

Айде че гледам засилихте колегата в страшен филм с тея температури.

Не са ти най-ниските възможни но не са и критични и най-вече не ти е проблема в хардуера най-малко в температурите.Това със захранвания плочки рам и т.н. също е хубава идея но стандартна и лишена от отношение директно към твоя проблем.Изказванията са ми базирани на филмчето което си пуснал.Тъй като предполагам и Уиндоуса и Играта са ти кракнати,ще ти изброя няколко варианта за възможен причинител на гафовете.

1.Какtо обикновенно Уиндоус - най-лесно е преинсталация на драйвери или пускане на играта под определен модус на съвместимост.Ако не,нова чиста инсталация.(но това вече си го пробвал)

2(по-вероятно :ph34r: ).Не случайно бях нарекъл някъде в другите теми GTA "Играта-Бъг",ако си напипал кофти крак се случва едно много интересно явление(понякога и без крак на оригинални игри).Играта тръгва,всичко е точ и по някое време забавя и накрая съвсем замръзва и не можеш да правиш нищо докато не си умре сама.Причината е,че нечисто програмирани игри/кракове водят до препълване на рам паметта и компютъра умира защото идват нови данни а старите не се освобождават от рамта.Единственият вариант е чакане на нов релийз или пач за играта.

3.Последно ми идва на акъл като вариант задклавиатурното устройство или ти самият :cool: .Системата ти не е лоша и поне според моите представи е балансирана,но със сигурност не е за да играеш точно най-тежките (GTA) игри при Full HD и както е разпространено във форума "Всичко на мах".Така че може и да и вадиш душичката ако си набузил всичко.Най-лесно е да видиш какво става по време на замръзването като пуснеш лог функцията на Еверест и после разгледаш файловете или направо ги постнеш тук да видим какво се случва.

Айде успех,и на всеки един който иска да почне някаква дискусия с мен встрани от темата,било то за температури,система или нещо от изказванията ми, да ми пише на ЛС да не спамим.

Auto-configured. :nono: Пак сече,а и не става въпрос за гта 4,а за продълженията.Застиващият проблем,както бях казал-оправих го вече и беше от чисто хардуерна основа.Остана само това засичане,забавяне.

• Автор

Ходих на сервиз и ми казаха,че всичко е от видеокартата,да съм я сменил с нвидиа(щом не можел да изкара future mark теста,не ставала картата).

Ходих на сервиз и ми казаха,че всичко е от видеокартата,да съм я сменил с нвидиа(щом не можел да изкара future mark теста,не ставала картата).

Пълни глупости по мое мнение...

Ако имаш някой приятел/познат, който може да ти даде една Nvidia, колкото да я сложиш на компа да видиш дали наистина това е проблема...

Силно ме съмнява точно това да е, но все пак... Ако 5770 карта не става, то не знам коя става...

В кой сервиз си носил компа? Къде се намира?

И аз мисля, че проблема не е Хардуерен, но както и да е .. Като заначало вместо да пипаш каквото и да е било по хардуера смени ОС - то със XP или Vista и кажи как се държат игрите тогава. Ако пак засичат помисли за охлаждане и захранване.

Редактирано от s-mille (преглед на промените)

• Автор

Пълни глупости по мое мнение...

Ако имаш някой приятел/познат, който може да ти даде една Nvidia, колкото да я сложиш на компа да видиш дали наистина това е проблема...

Силно ме съмнява точно това да е, но все пак... Ако 5770 карта не става, то не знам коя става...

В кой сервиз си носил компа? Къде се намира?

Paragon Computer's. Човека наистина ги чаткаше нещата,проверява настройки из биоса и други,накрая каза,че е от видеото.А за съжаление не познавам хора с карти на нвидиа,поне на средното ниво.

И аз мисля, че проблема не е Хардуерен, но както и да е .. Като заначало вместо да пипаш каквото и да е било по хардуера смени ОС - то със XP или Vista и кажи как се държат игрите тогава. Ако пак засичат помисли за охлаждане и захранване.

Пробвал съм всички ОС.НЕ СТАВА.Температурите не са чак толкова страшни,далеч са от критичната зона.Пуснал съм из разни места за продаване захранването и видеото.

Пусни едно логче от евереста по време на игра до забивка де. :)

Това със смяна директно на марката карта ми намирисва малко на рекламка или опит да те зарибят да си купиш нещо което не ти трябва.Пък и тъкмо сме ти свикнали на аватара и ще трябва да го смениш :)

Пробвал ли си и други игри освен 2-те които си написал.Защото и двете са си тежички особенно GTA и повярвай ми,няма значение дали е основната игра или продълженията-ползват една и съща графична база.

Ако проблема все пак се окаже картата,се връщам на съвета си от един друг пост със завирането на новата/ремонтирана карта на едно тъмно място на сервиза където си я носил....

• Автор

Пусни едно логче от евереста по време на игра до забивка де. :)

Това със смяна директно на марката карта ми намирисва малко на рекламка или опит да те зарибят да си купиш нещо което не ти трябва.Пък и тъкмо сме ти свикнали на аватара и ще трябва да го смениш :)

Пробвал ли си и други игри освен 2-те които си написал.Защото и двете са си тежички особенно GTA и повярвай ми,няма значение дали е основната игра или продълженията-ползват една и съща графична база.

Ако проблема все пак се окаже картата,се връщам на съвета си от един друг пост със завирането на новата/ремонтирана карта на едно тъмно място на сервиза където си я носил....

Със старата си беше пак същото,а тази я огледах съвсем внимателно и по всчико си личеше,че е нова.

Paragon Computer's. Човека наистина ги чаткаше нещата,проверява настройки из биоса и други,накрая каза,че е от видеото.А за съжаление не познавам хора с карти на нвидиа,поне на средното ниво.

Пробвал съм всички ОС.НЕ СТАВА.Температурите не са чак толкова страшни,далеч са от критичната зона.Пуснал съм из разни места за продаване захранването и видеото.

Абе вземи просто някаква друга видеокарта... Без значение каква... Просто я смени... Даже и 8600 да е, просто виж как ще се държи компа с друга карта, дори и 4870 да е... Просто да не е твоята...

• Автор

Абе вземи просто някаква друга видеокарта... Без значение каква... Просто я смени... Даже и 8600 да е, просто виж как ще се държи компа с друга карта, дори и 4870 да е... Просто да не е твоята...

Aз бях с 8600 ГТ 20-тина дена,докато моята се върне от София,но бях с Уиндоус ХР (при седем явно не издържаше товара на аеро + игри)и нямаше никакви проблеми.

• Автор

Сега ми се видя друго нещо.Когато дам опцията Unganged на рам паметта в биоса - започва застиването като на клипа,когато дам Ganged - проблема става много по-рядко,но пак се появява,когато му хрумне.Та въпроса ми е: Дали проблема не е рам паметта?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Проблема е бил в рамовете. Пробвах един супер талант цл9 и нямам проблеми,явно има нещо несъвместимо.Интересното е,че паметта не вади никакви грешки в тестове разни и подобни,а в игрите умира.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.