Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Религия Да Избера?

Featured Replies

Моля помогнете!!!! На 14 години съм, започва лятната ваканция скоро,а просто не мога да реша по кой път да тръгна!!! Чел съм много книги за будизма и индусите и мисля, да тръгна по пътя на будизма, знаейки, че това е правилният път, но от друга страна имам чувството, че в един от миналите си животи съм живеел през средновековието и съм бил кръстоносец(член на "Ордена на тамплиерите") и това чувство постоянно ме преследва и ме пренася обратно в 12 век. А щом съм бил тамплиер, следователно съм бил християнин. Помогнете! Благодаря предварително. Публикувал съм този пост и в други теми...

Редактирано от I'm Your Nemesis (преглед на промените)

• Отговори 57
  • Прегледи 10,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• BMW Маниак
    BMW Маниак

Аз моята съм я избрал горе долу когато бях на възръста на автора смених няколко религии от тогава макар че идеологията им е почти съща . От долари през марки и сега съм на тази ! Та всеки им

• Мисля че ще изглежда по-добре АкО РеДиШ ГлАвНиТе БуКвИ ПрЕз ЕдНа. @ 0щ3 п0-як0 щ3 3 @к0 з@м3няш буквит3 т@к@.....

• Най-добре първо да се научи да пише Да, бива, Празни приказки и забава също е добър раздел

В Един От Миналите Си Животи Съм Живеел През Средновековието И Съм Бил Кръстоносец(Член На "Ордена На Тамплиерите"), И Това Чувство Постоянно Ме Преследва И Ме Пренася Обратно В 12 Век. А Щом Съм Бил Тамплиер, Следователно Съм Бил Християнин.

Християнството ти куца, избери си друго.

Мисля че ще изглежда по-добре АкО РеДиШ ГлАвНиТе БуКвИ ПрЕз ЕдНа. @ 0щ3 п0-як0 щ3 3 @к0 з@м3няш буквит3 т@к@.....

Дръпчо е прав. Простата логика показва, че си будист, защото християните нямат минали животи. Вече можеш да спиш спокойно и да хващаш пътя.

Мммммммм.....това твоето много сложен казус............ :lol6:

Много лесно може да разбереш коя е твоята >религия<

Начина е такъв.................:

Намираш си една голяма дъскааа(колкото се може по дебела),звънкаш на най-добрият ти приятел веднага да дойде във вас....(предварително го черпиш една бира за услугата,която ще ти направи :hush: )......

След като приятеля приключи с напитката,е време да пристъпим към главното...(религията)

Заставаш в средата на стаята,приятеля взима дъската засилва се и те праска по главата :beat: ....и каквооо!!! "просвещение". :ohmy:

Ако дъската се разцепи на две,значи си будист.......

Ако пък възкръснеш,значи си християнин.........

"добра логика" ----> :lol6:

(или в краен случай умиргаш http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif )

Най-добре питай мама и тати. :beat:

Най-добре първо да се научи да пише :lol6:

Местя темата в Тийн Зона - смятам, че е точно за там...

Да, бива, Празни приказки и забава също е добър раздел :hush:

Моля Помогнете!!!! На 14 Години Съм, Започва Лятната Ваканция Скоро,А Просто Не Мога Да Реша По Кой Път Да Тръгна!!!

Чел Съм Много Книги За Будизма И Индусите И Мисля, Да Тръгна По Пътя На Будизма, Знаейки, Че Това Е Правилният Път, Но От Друга Страна Имам Чувството, Че В Един От Миналите Си Животи Съм Живеел През Средновековието И Съм Бил Кръстоносец(Член На "Ордена На Тамплиерите"), И Това Чувство Постоянно Ме Преследва И Ме Пренася Обратно В 12 Век. А Щом Съм Бил Тамплиер, Следователно Съм Бил Християнин. Помогнете!

Благодаря Предварително.

Публикувал Съм Този Пост И В Други Теми...

Избирането на религия не е задължение и никой няма да ти търси отговорност, ако решиш да не поемеш по който и да е от духовните пътища, още повече че никой не е доказал, че ползата от вярата е по-голяма от един съобразен със светските закони и норми на обществото живот. Затова пък вредата е доказвана с хилядолетия от десетките и стотиците милиони убити в името на различни религии, или умрели, защото заради вярата си са отказвали лечение. Също и милионите умрели от различни епидемии, които са били заклеймени и изоставени, защото е било обявявано от религиозните лица, че страдат и умират, защото са грешници и болестта им е наказание свише.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

И аз имам чувството, че съм участвал в кръстоносните походи и може би сме били другари в боя.. Сега се изправям пред дилемата, дали да стана спокоен и мирен човек или да стана военен, да ходя на войни и да трепя хората както е било по времето на кръстоносните походи.

Човек как може да питаш хората "Коя религия да избера" това е свое собствено желание, не на някой друг, а твое. И мога ли да те попитам от къде е това чувство, че си бил тамплиер и че си участвал в кръстоносните походи? Да не би да си гледал някой филм за кръстоносците и да ти се е преискало да станеш такъв?

с риск да получа наказание, имам чувството, че трябва да се посъватваш с родителите си (или психиатър). религиите са измислени от човека, също както и цигарите, алкохола и наркотиците... на твоята възраст всички са като попивателни и се влияят от другите - брат ми беше такъв и още е така... лошото е че попива само лошите влияния...

Моля Помогнете!!!! На 14 Години Съм, Започва Лятната Ваканция Скоро,А Просто Не Мога Да Реша По Кой Път Да Тръгна!!!

Чел Съм Много Книги За Будизма И Индусите И Мисля, Да Тръгна По Пътя На Будизма, Знаейки, Че Това Е Правилният Път, Но От Друга Страна Имам Чувството, Че В Един От Миналите Си Животи Съм Живеел През Средновековието И Съм Бил Кръстоносец(Член На "Ордена На Тамплиерите"), И Това Чувство Постоянно Ме Преследва И Ме Пренася Обратно В 12 Век. А Щом Съм Бил Тамплиер, Следователно Съм Бил Християнин. Помогнете!

Благодаря Предварително.

Публикувал Съм Този Пост И В Други Теми...

:) Като писа темата колко масура беше пафнал ? :giggle1:

с риск да получа наказание, имам чувството, че трябва да се посъватваш с родителите си (или психиатър). религиите са измислени от човека, също както и цигарите, алкохола и наркотиците... на твоята възраст всички са като попивателни и се влияят от другите - брат ми беше такъв и още е така... лошото е че попива само лошите влияния...

Kaто атеист смея да подкрепя голяма част от думите на Професора.

Религиите ги броя за вид заблуда и т.н, създадена от човека.

Но си е негов избор(на човека)какъв иска да бъде.

Само никога да не бъде като Тартюф(надявам се всички знаем кой е той)

Не мога да отговоря адекватно на поставеният въпрос, освен с отговор-Нито една от двете.

И не религията те прави човек, не религията преценя какъв си ти.

Моите идеи са че всеки трябва да действа както му повелява сърцето и съвестта, както счита за правилно, а не както му повеляват догми и норми на нещо си.

Религиите са за хора, които в немалка част от случаите искат някой "свише" да им реши проблемите или да решава вместо тях.

Аз съм за свободната воля.

И т.н и т.н. За това не харесвам религиите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Няма значение в какво вярваш, важното е ДА ВЯРВАШ! :)

И не религията те прави човек, не религията преценя какъв си ти.

Напротив, религията играе много голяма роля в изграждането ти като човек.Не случайно хората от различните религии са различни... Вземи един будист и един християнин и ще видиш колко разлики има в начините им на мислене и постъпките в дадена ситуация. :angry:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

може и да играе, ама е заблуда... повечето жертви на войни са точно на религиозни войни... особенно преди времето на световните войни...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ех колко би бил прекрасен света без религии аз съм атеист и нищо не би ме накарало да се променя

Няма значение в какво вярваш, важното е ДА ВЯРВАШ! :baby:

Напротив, религията играе много голяма роля в изграждането ти като човек.Не случайно хората от различните религии са различни... Вземи един будист и един християнин и ще видиш колко разлики има в начините им на мислене и постъпките в дадена ситуация. :yanim:

Не съм на същото мнение. Ако не знаеш сам кое е добро и зло, ако не знаеш сам и не може да прецениш кое е правилно и неправилно, дори и да имаш религията, пак ще си изгубена душа.

Силатата е да мислиш сам, да преценяваш сам, а не да се базираш на чуждото мнение, норми, правила и порядки, което се явява религията.

Мога да мисля сам и мразя някой да ми наптрапва нещо.

Никога не съм бил вярващ. Как религията е изградила атеиста ми кажи...

Религиите и тяхното злеинтерпретиране или(пък не?)водят след себе си войни и смърт.

Инквизицията не са я създали атеистите...

И няма да дам на нищо да помрачи ума ми или да ми влияе.

Искам да постъпвам както ми повелява сърцето и съвестта и така ще правя. Независимо какво казва религията по въпроса.

Бях коментирал в друга тема как Християнството и Исляма са се отнасяли с жените като парцал. Хич не съм съгласен с това, което религиите са "повелявали"

МИСЛЯ, следователно съществувам

Свобода, равенство, братство!

Моите девизи!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

:yanim: По добре не си избирай. Бъди атеист и си използвай свободното време за нещо по полезно. Чети книги, задълбай в някоя наука, пък била тя и по материална !

Защо е нужно спешно да избираш религия?Не е ли по-добре да си живееш младежкия живот така,както ти харесва,пък да оставиш религията сама да те избере когато му дойде времето?!

Аз моята съм я избрал горе долу когато бях на възръста на автора смених няколко религии от тогава макар че идеологията им е почти съща .

От долари през марки и сега съм на тази !

Публикувано изображение

Та всеки има право да вярва в каквото иска . Има хора още вярват в горските духове .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Мммммммм.....това твоето много сложен казус............ :blink:

Много лесно може да разбереш коя е твоята >религия<

Начина е такъв.................:

Намираш си една голяма дъскааа(колкото се може по дебела),звънкаш на най-добрият ти приятел веднага да дойде във вас....(предварително го черпиш една бира за услугата,която ще ти направи :beer: )......

След като приятеля приключи с напитката,е време да пристъпим към главното...(религията)

Заставаш в средата на стаята,приятеля взима дъската засилва се и те праска по главата :beat: ....и каквооо!!! "просвещение". :ohmy:

Ако дъската се разцепи на две,значи си будист.......

Ако пък възкръснеш,значи си християнин.........

"добра логика" ----> :lol6:

(или в краен случай умиргаш http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif )

Идеята Ти Ми Допадна И След Три Некадърни Удара От Страна На Моя Събеседник Най - Сетне Ме Огря! - За Сега Нито Една Няма Да Избера И Ще Вярвам В Себе Си! Всичко Зависи От Мен! Аз Съм Господар На Живота Си!

Редактирано от Jack The Ripper (преглед на промените)

от друга страна имам чувството, че в един от миналите си животи съм живеел през средновековието и съм бил кръстоносец(член на "Ордена на тамплиерите") и това чувство постоянно ме преследва и ме пренася обратно в 12 век.

и с лека ръка ще пренебрегнеш ордена на тамплиерите?!? :blink:

и с лека ръка ще пренебрегнеш ордена на тамплиерите?!? :blink:

Кой пък ще го пусне там, още повече невръстен?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.